אני עצובה

Sharon_1

New member
../images/Emo32.gif אני עצובה ../images/Emo7.gif

אשתו של אחי נמצאת בחודש החמישי להריונה עם תאומים, לאחר 3 שנות טיפולים, ומצאו בעיה אצל אחד העוברים. הם עכשיו בבעיה ענקית אם להפיל את העובר או להשאיר את שני העוברים. ואני יושבת לי וחושבת - על מה אנחנו יושבות ומדברות - על איזה מעצב שיער לקחת, או איזה מעצבת חופה, או איזה נעליים יותר מתאימות (ובבקשה אל תיפגעו, אני פשוט מרגישה ככה עכשיו, אני יודעת שגם אני מתעסקת עם זה), כשברקע - לאנשים אחרים יש שאלות הרות גורל - שאלות של חיים ומוות, אני יושבת ובא לי לבכות, ואין לי עצות לתת, ואני אפילו לא יכולה לחבק מהמרחק הרב בו אני נמצאת.

Sharon_1

New member
איך אפשר לעשות החלטה כזו?

חיים או מוות לילד שלך? איך אפשר להחליט אם לבן שלך יהיה תאום או לא?

שירי71

New member
מה קורה שם?

יש מקרים שבהם אין שאלה אני מכירה מישהי שהרופא בבדיקה שגרתית גילה שהעובר חדל לחיות (הלב לא פעם) ויום אח"F היתה הפלה. אני מבינה שכאן לא קורה משהו כזה מה קורה ם?

Sharon_1

New member
אני לא מרגישה בנוח לחשוף את זה כאן

תקראי לי ב ICQ? ולא, זה לא מצב כזה.

הילית*

New member
איך עשית לי צמרמורת...

ממש כואב לי לשמוע. הבאת ילדים לעולם. אני יודעת על מקרים בהם רופאים טועים באבחנה (אצלי במשפחה מסתובבת ילדה בת 4 וחצי, ילדה יפהפיה שהרופאים אמרו להורים שלה להפיל בגלל שחששו שיש לה בעיה והילדה נולדה בריאה והיא בסדר גמור..). אז אולי כדאי לפנות לאבחנה נוספת. בכל מקרה אני איתך ומקווה שאם זה מה שצריך לעשות, אז שיהיה המון בריאות לעובר השני ושההקיון יעבור בשלום. שלך הילית

Sharon_1

New member
לצערי הרב, במקרה שלנו אין טעויות

וכמו שכבר כתבתי - 5 רופאים, 5 דעות-אבל לכולם אותה האבחנה. וד"א הסיכון הוא שאם היא תפיל, אז גם יקרה משהו לעובר השני. וזה הריון שרק טיפולי הפוריות עליו ארכו 3 שנים.

הילית*

New member
איזה עצוב...

אבל, בטח יש איזשהו סיכוי לעובר השני. לא צריכים להיכנס ליאוש. אני בעד לחשוב חיובית וללכת לרופאים הכי טובים

Sharon_1

New member
השאלה איזה סיכון לקחת?

ללדת את שניהם-ולקוות שיהיה בסדר, או להפיל אחד ולקוות שיהיה בסדר. ד"א - אבא שלה רופא, והוא יודע למי לשלוח אותם, אז בעניין הזה- אין מה לייעץ להם, הם הולכים להכי הכי טובים. (בזכות הרופא הכי טוב הם גם נכנסו להיריון - כי הוא המציא שיטה חדשה).

הילית*

New member
לא יודעת מה לענות לך

צריך אולי רק להתפלל לאלוהים.... לא יודעת מה הייתי עושה. נראה לי שאין החלטה יותר קשה מזאת. ממש כואב לי עכשיו....

sariteran

New member
אסור לאבד תקווה!

אני יודעת שזה קל להגיד, כביכול, אבל חשוב מאד להמשיך ולעשות את המקסימום שאפשר, ולחיות עם ההשלכות - אין ברירה, לפעמים חייבים לקבל החלטות קשות ואפילו אכזריות. אני חושבת שהקושי הגדול ביותר שלך אכן קשור למרחק, כי אם היית איתם, בטוח היית מרגישה יותר טוב, רק מעצם הקרבה וה"ביחד" ברגעים הקשים האלה. אז שתהיו חזקים - את והם, אני מתפללת עבורם שהכל יהיה בסדר! נ.ב. את צודקת, שדברים כאלה מכניסים לפרופורציה את כל מה שקורה ב"חיים הרגילים", אבל אין ברירה.... שרית.

שרון 1 אני אנסה לעודד למרות שזה קשה

מאוד. בטיפולי פוריות הרבה פעמים נוצרים מצבים של הריון רב עוברים. לא תמיד כל העוברים מתפתחים במידה שווה. נכון ש-"משפט שלמה" זה לא דבר פשוט..להחליט אם להשאיר או לא ועוד מי מהתאומים ישאר ואם בכלל. אני רק יכולה לעודד אותך בדבר אחד.. בארצנו הקטנטונת אנחנו מספר אחד בעולם בטיפולי פוריות..כאמא לילד שהוא ילד מבחנה אני יכולה לספר לך שבתהליכים שאני עברתי פגשתי נשים מכל העולם שהגיעו לכאן לטיפולי פוריות. הרופאים כאן בסך הכל אלופים בדילול עוברים(כך קוראים לתהליך בו נאלצים לוותר..) נכון, אין 100 אחוז אחריות..אבל עדיף כך מאשר להישאר עם ילד עם בעיה. אני יכולה לספר לך דבר נוסף, לפעמים הטבע עושה את שלו וגומר את הסיפור בעצמו אז אולי אפשר לא להיכנס למרה שחורה ולהתפלל לטוב. דבר נוסף, אחותי ילדה תאומים בחודש החמישי להריון. היא באמת יכולה לקבל את תואר אם השנה. ילד אחד נולד עם שיתוק מוחין ואילו האחר כמעט עיוור וכמעט חרש לחלוטין. אמנם היא מתפקדת מדהים..אמנם היא בנאדם מיוחד במינו אבל איזה מין חיים אלו? יותר טוב ככה להביא ילדים שנאלצים לסבול? יותר טוב לפגוע באיכות חיים של משפחה שלמה? אז כל עכבה לטובה.. ויותר עדיף לקוות לטוב. ומנסיון של אחת שעברה טיפולי פוריות והפריות מבחנה: לפחות היא נכנסה להריון, אם זה הצליח זה ודאי יצליח שוב. בהצלחה רבה מכל הלב אתי

למעלה