מנסה לענות
יכולה לענות קודם כל על השאלה " מה אעשה כשיגיע היום שבו לא אוכל לעשות דבר בכוחות עצמי - אני חושבת שזה היום במידה וזה מצב קבוע שבו אשים קץ לחיי. אני בחורה כ"כ פעלתנית, כ"כ עצמאית שלא אוכל לסבול את חוסר האונים , את תלותי באחרים, את העול שאני אסחוב איתי. כמובן שאני לא שולפת תשובה מהמותן. חשבתי על זה רבות בעבר ובימים האחורינים יצא לי לחשוב על זה שוב בעקבות מקרה שקרה. כמובן שלא אבקש שאף אדם לעזור לי בזה, וכמובן שהדיעה הזו ידועה לכל סביבתי ותמיד תהייה ידועה כך שידעו כולם והדבר לא יפול עליהם כפצצה. האם החיים מספקים אותי? בעיקרון כן. רוצה לשנות כמה דברים קטנים באישיות שלי, באופי שלי אבל זה ביני לבין עצמי. מאמינה שברגע שאשנה זאת הדברים יתחילו להסתדר. תמיד אמרתי "שנה עצמך וכל סביבתך תשתנה" אני מאוד מאמינה בזה. האם אני מוכנה למוות? לא . חושבת שרק חולים נואשות מסוגלים להכין עצמם למוות. כשאדם בריא הוא לא יכול להכין עצמו למוות. רק ברגע שהוא עצמו קולט שזה "הכביש" נגמר לו . הוא מכין עצמו למוות וימות בשלווה כלומר יהיה מוכן למוות ויקבל זאת בהבנה. ולקבל את המוות זה לקבל בהבנה את המצב ולהתמודד איתו. איך מתמודדים עם מוות? תראה יש לי דודה שאני מתה עליה. היא בגיל פנסיה והאישה הזו איבדה בת לפני 30 שנה, בעל לפני 15 שנה ועוד בת צעירה לפני שנה וחצי. אתה יודע איך היא מתמודדת? היא נרשמה לקורס קרמיקה. היא מוציאה את האנרגיות שלה על עשייה, היא מקדישה עצמה לנכדים וכל פעם ככל שעובר הזמן היא מצליחה להחזיק עצמה יותר ויותר. היא נרשמה לסדרת הרצאות, אנחנו בני המשפחה מדברים איתה המון, מבקרים אותי לעיתים קרובות, מדברים איתה, מטיילים איתה, יוצאים לאכול איתה, הנכדים שלה < הילדים של הבת שנפטרה לפני שנה וחצי > - למענם היא חיה בעצם, הילד היחיד שנשאר לה עם 2 ילדים לא עוזב אותה לרגע. בקיצור תעסוקה, הרבה אהבה , לתת לאחרים להתקרב אליך, לא להיסגר בתוך בועה, למצוא עיסוקים שניתן להוציא את הכעס שלך < כמו ציור, קרמיקה, עץ וכו'> , לבכות והרבה - בכי משחרר, לא להרחיק את הקרובים לך, לא לאבד קשר עם המשפחה אלא לחזק אותו , למצוא סיבות לחיות ולהבין שכן האבדה היא גדולה אבל החיים ממשיכים אין מה לעשות עם זה , להבין שמה שאותו אדם שאיבדת היה רוצה הכי בעולם זה שאתה תקום על רגליך ותשתקם. אני מאוד מקווה שהצלחתי לענות או לפחות לתת כיוון חזק ואמץ