סרבנות

iceviper

New member
../images/Emo31.gifסרבנות

ראיתי שיש כאן הרבה שתומכים בסרבנות. מה קורה איתכם? למה אתם מסרבים להתגייס? האם אתם חושבים שבזה שאתם מסרבים לשרת ב"צבא הכיבוש" אתם מועילים במשהו לעצמכם או למדינה? לא! -הרי במקום שמישהו בעל מצפון יעמוד במחסום ויעזור לזקן פלשתיני,יעמוד שם במקומכם חייל נבער מדעת שייהנה להתעלל בו. בנוסף,אל תשכחו שמדינת ישראל נחשבת ככובשת ולא צה"ל.אז מה עכשיו? תרדו מהארץ? ומה לגבי המוסר הבסיסי של לתרום למדינה שנותנת לך תעודת זהות,רשיון נהיגה,מרשה לך להתכתב בפורום ובכלל מגינה עליך? ההגיון הוא פשוט:אני הגנתי עליך,עכשיו תורך להגן עלי.שמעתם על סולידריות? באנטי-גלובליזציה אפשר לתמוך גם בלי להתחמק מתרומה לחברה שבה אנחנו חיים,לא חסרות דרכים לשם כך.

בקשר לטיעון המוסרי...

זה קצת כמו אלה שאומרים "כל כך הרבה מתו כאן, איך אתה יכול לעזוב". יש אנשים שרוצים לצאת מהמעגל של סבא של ההוא היה בפלמ"ח, אז ההוא גם בקבע וכו´ וכו´ וכו´... והמון מדינות נותנות לך תעודות זיהות ורישיון מבלי לתבוע שירות חובה. מה שהמדינה שלנו מקבלת בתמורה היא מיסים מופרזים ממעמד הביניים, ביטוח לאומי ושאר מרעין בישין. העף מבט בכיסאות העור של ארבעים השרים, ותראה שהמדינה מקבלת לא מעט.

ANTiADi

New member
סולידריות, מכיר?

בטח מכיר! זאת עוד סיבה למה אני *לא* אתגייס לצבא! אני לא מחפש להועיל למדינה (לעומת זאת, אני מחפש להועיל לעצמי ולאנשים אמיתיים). הטיעון שלך הוא לא ממש משכנע, חייל "מוסרי" (יש דבר כזה בכלל?) אחד בקבוצה של עשרות חיילים אחרים לא יהיה מסוגל להשפיע כלל מבפנים. במקום לנסות לשפר את המערכת מבפנים, צריך לנסות לבטל אותה מבחוץ. מה זאת אומרת "מדינת ישראל נחשבת ככובשת ולא צה"ל" ?! הצבא מיישם את המדיניות הרשמית של הממשלה (וקצת מעבר לכך, אבל מי בכלל שם לב לכך?) ולמה שנרד מהארץ?? יש הרבה אנשים שלא מרוצים מתנאי חייהם, שכל אחד מגיע מהשקפת חיים שונה, אז זה אומר שכולם צריכים לברוח למקום אחר במקום לנסות לפתור את הבעיות שלהם? (או לחכות שמישהו אחר יפתור אותן בשבילו?) המדינה נותנת לי ת.ז, רשיון ומרשה לי להתכתב בפורום ומגנה עליי??? ווואו! באמת שאני אסיר (מילה במקום) תודה.. אלה דברים (חוץ מת.ז, וגם זה אולי, במתכונת שונה) היו קיימים ללא המדינה. הסולידריות שלי שונה כנראה מהסולידריות שלך, הסולידריות שלי היא עם עם כבוש, עם מעמד מדוכא (של כל העולם) שהיא הרבה יותר עמוקה מה"סולידריות" השטחית של גזע\דת\לאום. תרומה לחברה בה אנחנו חיים? אני לא יכול להסכים אתך יותר בנקודה זו, רק שהתרומה לא חייבת להיות במסגרת צבא (שעוזר לאנשים?...) חוץ מזה, לא כל "מתנגדי הגלובליזציה" שזה תיאור די מופשט למלאאאאאאאאאאאאא אנשים עם דעות שונות, מתנגדים לצבא, או אפילו תומכים בסירוב.

iceviper

New member
כנראה שלא הבנת משהו

אתה לא יכול לקבוע מיהו אדם שראוי להגן עליו ומי לא,מפני שכל אדם זקוק להגנה.לא קבעתי שהתגייסות לצבא היא הדרך הראויה היחידה, הייתי שמח אם המדינה היתה מוצאת פתרון בהתנדבות בבתי חולים,פעילות קהילתית ועוד.מדינה שחיה על צבאה ומקשרת אותו לכל חייה לא תוכל להתקיים לאורך זמן. אבל אתה בכלל לא מעוניין לתרום למדינה,ונבצר ממני להבין מאיזו סיבה. אתה אזרח המדינה הזו,תרצה או לא תרצה. בכל דבר יש טוב ורע, ומדינת ישראל לא שונה מההגדרה הזו. לכן אם אתה מתנגד בנחרצות כזו לצבא, נסה למצוא דרכים אחרות לתרום,מה יש? אז המדינה מפנה אותך לטפל בזקנים בבית חולים,או לחלק אוכל לנזקקים,במקום שאתה תעשה את זה לבד.ביג דיל. זה שאתה מזדהה עם עם כבוש זה טוב ויפה,אבל כמו שאמרתי אין טוב מוחלט כמו שאין רע מוחלט,אז יש למצוא את דרך הזהב גם להביע התנגדות לכיבוש ויחד עם זאת לתרום למדינה שאתה אזרח שלה. איך אתה מסוגל להגיד שאין דבר כזה חייל מוסרי? האם זה שאני אוחז בנשק כדי להגן על עצמי,מדינתי ועמי הופכת אותי למוקצה בעיניך? האם לאנשים אין את הזכות להגן על עצמם מפני אלה שלא מעוניינים בשום סולידריות איתם? תהיה ריאלי. אגב,לא טענתי שכל מי שמתנגד לגלובליזציה סרבן שירות.עובדה שאני כאן.

ANTiADi

New member
גם אתה לא הבנת אותי

אני לא אומר שיש אנשים שצריכים הגנה וכאלה שלא.. אבל לדעתי מה שהצבא עושה זה ממש לא הגנה (צבא הגנה.. מאד מתוחכם, מישהו אמר 1984?) נכון, אני לא מעוניין לתרום למדינה, כי אני פשוט לא מאמין במדינות כפתרון לאנושות, וכמו שאמרת מדינת ישראל לא שונה מההגדרה הזאת :) יכול להיות שבכל דבר יש טוב ורע, אבל הרע עולה על הטוב בהרבה, כך שזה לא שווה להתחיל לעשות חישובים ואיזונים. אני מעוניין לעזור לאנשים איך ש*אני* רוצה ואיך שאני חושב שצריך, ואני לא צריך שמישהו יגיד לי (או גרוע מכך, יכריח אותי) לעשות את זה. וכן, מבחינתי אין כזה דבר חייל מוסרי, מפני שמבחינתי אין כזה דבר צבא מוסרי. לאנשים יש את הזכות להגן על עצמם, אבל לדעתי לא כפי שעושים היום. להיות ריאלי? לא רוצה, למה שאני אהיה ריאלי? זאת אחת הבעיות של היום, אנשים חייבים לזרום עם העדר, ולא לסטות טיפהל´ה הצידה, מפחדים להביע דעה אחרת.

iceviper

New member
אז איך הצבא אמור להגן?

הרע ממש לא עולה בהרבה על הטוב בנושא הזה,מפני שאנחנו נתונים במלחמה,ויש סדר עדיפויות שצריך לעמוד בו.זו המציאות:יש לנו אויבים ועלינו להגן על עצמנו.מה עושים חוץ מההגנה על עצמנו-זו כבר שאלה אחרת.כבר אמרתי שמדינה לא יכולה לחיות רק על חרבה.כיצד לדעתך אנשים אמורים להגן על עצמם,אם לא באמצעות צבא? מצטער,אבל הטיעונים שלך נגד המדינה והצבא נשמעים כאילו שבאים לעשות "דוקא" ולא בהכרח בהליכה נגד העדר. אותו חייל שהלך לכלא לאחר שהרים שק של תפוחי אדמה ששפך המפר\קד שלו-אותו אני מוקיר.הרי לך אדם ששילב בין תפיסתו להגנה על עצמו ועל מדינתו לבין התנהגות אנושית ראויה. אתה מסרב להתגייס ולהכיר במדינה? מה האלטרנטיבה לדעתך? להגיד "לא רוצה,למה שאהיה ריאלי?" יכול בקלות להתפרש כאגואיסטיות,וכך גם מעשיך והעזרה שלך,ולא משנה כמה אתה עוזר.

ANTiADi

New member
ושאלה לי אלייך

איך מתבטאת ההתנגדות שלך ל"גלובליזציה"? מה האלטרנטיבה לדעתך?

האם התמיכה שלך בעם הכבוש היא תמיכה

בפיגועים?במעשי הרצח? תשמע,אני תומך ביציאה מהשטחים ובפירוק ההתנחלויות,אבל כל עוד יש בצד השני מחבלים ורוצחים שמתכננים את פעולותיהם לתחומי הקו הירוק, אני לא יכול להסכים עם זה ואותם חיילי צה"ל שמשרתים בשטחים ולא מתחמקים מגינים עליכה בגופם...ונכון,לפעמים יש הפעלת כח יתר על אזרחים פלשתינים חפים מפשע,וזה בהחלט דבר נוראי,אבל בכנות אם החייל הרביץ לחף מפשע ויום לאחר מכן תפס מחבל בדרך לפיגוע התאבדות,אני סולח לו...

ANTiADi

New member
באמת שאין לי כוח לעוד וויכוח כזה..

אני רק אגיד שאני לא תומך בשום הפעלת אלימות

blackflag

New member
אוף

התמיכה שלי בעם הכבוש היא תמיכה בשחרור מדיכוי. אם למשל תושבי עיירות הפיתוח היו היום פותחים באינתיפאדה כנגד הדיכוי שלהם, לא היית תומך בהם? יכול להיות שלא היית מסכים עם חלק מצורות הפעולה שלהן, ו/או חושב שהן לא אפקטיביות / לא מוסריות... אבל היית מסכים עם עקרון ההתקוממות. אז עדיין היית הולך לדכא אותם בכוח? ועדיין היית מוציא להורג ילדים? מתייחס אליהם כמו אל תתי אדם? מרעיב? שם בעוצר?... אני לא.

phransys

New member
אתה אנטי גלובליסט? מוזר

ככל שהבנתי אנטי גלובליזם פרושו שמירה על מסגרות לאומיות כנגד השתלטות התרבות האמריקאית על העולם כולו. אתה נגד מסגרות לאומיות, אז אתה גלובליסט לא? הרי ביטול מאפייני לאום לטובת איזושהיא מסגרת מוסרית, פוליטית או אחרת היא גלובליזם רק עם תרבות אחרת במקום האמריקאית.

יש הבדל

אנטי גלובליזציה היא התנגדות להשתלטות התאגידים והאמריקניזציה על העולם, תוך דיכוי, וניצול עובדים, הכחדת תרבויות, דחיקת רגליהם של בתי עסק קטנים וכו´. אין כל סתירה בין התנגדות לגלובליזציה, לאמונה קוסמופוליטנטית, ו\או אנרכיסטית, ושלילת הקיום של מדינות כמדינות, מכיוון שמעצם קיומן הן יוצרות הפרדה בין אנשים, גורמות למלחמות, הפרדה ודיכוי של בני אדם.

blackflag

New member
ויש גם את העניין של

"לנצח את הגלובליזציה/השלב העליון של הקפיטליזם במגרש שלו - כלומר בזירה הבנ"ל...

ע שחף

New member
הקשר הוא, שהכלכלה הגלובלית היא המשך

ישיר וטבעי של הקולוניאליזם ההיסטורי. ניצול העולם השלישי אמנם אינו נשען עוד על מסעות שוד וביזה של משלחות מטעמם של מלכים תאבי בצע, אך המנגנון נותר בעינו: שיעבוד רוב אוכלוסית העולם לטובת רווחתו של מיעוט הולך וקטן במערב. הכיבוש נתפש ע"י האירופאים והשמאל, בעיקר, כקולוניאליזם לכל דבר וענין. כשקבוצה קטנה של יהודים עוברת לאכלס שטחים שאליהם נסו פליטי מלחמות עבר, וזוהי אדמתם היחידה; ואותם קולוניזטורים משתמשים במרבית עתודות המים והקרקע, ומשתמשים במקומיים ככוח אדם זול (דימוי הקולקים של שולמית אלוני) זה נראה רע ומזכיר לאירופאים בראש ובראשונה את חטאי עברם שאותם היו מאוד רוצים לשכוח. ע"מ לאשש תיזה זו צריך לעקוב משך זמן מה אחר התקשורת הזרה. נ.ב. אין בדברי משום נקיטת עמדה פוליטית לכאן או לכאן.

blackflag

New member
ג-לא-בא-לי-זציה וכיבוש (המשך)

בנוסף לכל מה שנכתב, והוא נכון, רציתי להוסיף תקציר הרצאה של טניה ריינהרט שיכול להאיר את הדברים מנקודת המבט של יסי ארה"ב - ישראל. כמובן שזה לא הכל, ועלמנת להבין את כל ההקשרים יש להכיר תהליכים הסטוריים מאוד רבי פנים (ורבי גרסאות, בעיקר) שהתרחשו פה ובעולם משך המאה האחרונה - ויותר. אני מניחה שעלל חלק גדול מהמידע לא נוכל לעולם לשים את ידינו כי ישנו אינטרס ברור להשאירו בידיים של מעטים. אמריקה וישראל: סיפור אהבה אמריקה במשך שנים תומכת בכל מה שישראל עושה. ישראל קיבלה אישור מוחלט לכל פעולה שלא תסכן את האינטרסים של ארה"ב. ישראל קיבלה אישור לעימות עם הפלסטינים, אבל לא לפעולות מול סוריה. פגיעה זו בסוריה הרגיזה את האח הגדול, אבל באופן כללי ברור שכל מה שישראל עושה בשטחים משך שנים מגובה ע"י ארה"ב. למה? תשובה רווחת – יהודי ארה"ב. סביר שזו התשובה הכי פחות רלוונטית. תירוצים נוספים: היחס המיוחד כלפי ה´דמוקרטיה היחידה במזרח התיכון´, בעלת המשטר היציב. יש מיתוסים אחרים ונוספים. למשל: שתי חברות עם מיתוס של גבול-ספר (מתיישבים דוחקים אינדיאנים). בפועל ההסבר הממשי היה משך שנים לגמרי במונחים של אינטרסים. אחד היה גיבוש האחיזה האמריקאית במזה"ת משך המלחמה הקרה. גם אחרי המלחמה הקרה, כשכבר אין מתחרים לארה"ב במזה"ת, עדיין שליטה ואחיזה בו חשובה ביותר. השני נוגע לויסות כלכלת הנפט בכל העולם. כמה נפט ישוחרר ובאיזה מחיר היא החלטה מרכזית שארה"ב רוצה לשלוט בה. בשנים האחרונות האינטרסים של ארה"ב למען המשך התמיכה בישראל הם בייחוד כלכליים. הרקע הוא שינוי כללי במדיניות החוץ האמריקאית בעשור האחרון שהגיעה לשיאה עם קלינטון. פעולות הממשל הופכות יותר ויותר פעולות בשרות התאגידים האמריקאיים. קלינטון ייצג קו, שבו מהווה הסחר גורם ראשון במעלה במדיניות החוץ. זה בגלל ההתפתחות בכלכלה האמריקאית ולאו דווקא בגלל קלינטון ספציפית. הרקע: המדינה מאבדת את התפקיד המסורתי שלה, שהיה תיווך בין הון לבין אזרחים, ודאגה לאינטרסים של האזרח. עם כלכלת השוק מושא ההתקפה הראשון של התאגידים היה המדינה. אין היום ברוב העולם מדינות – זהו מבנה מרוקן מתוכן. כל מה שהמדינות עושות הוא דאגה לכלכלתן. ארה"ב ספציפית- חלק גדול מכלכלתה כוון פנימה עד שנות ה90-. חלק גדול מהתוצר נקנה ע"י השוק האמריקאים עצמו. אבל ברגע שהרווחה יורדת, ויותר ויותר עשירונים נדחפים אל מתחת לקו העוני, יש אינטרס למצוא שווקים אחרים לתוצר. מכאן, שמדיניות ארה"ב בשנים האחרונות מתאפיינת בדאגה לסחר האמריקאי. בכתב העת "foreign Affairs" בשנת 96´ הופיע מאמר של מנהל ביה"ס למסחר חוץ: "..ובכן, התקופה הזו נגמרה. ארה"ב החליטה לדחוף אינטרסים של עסקים כלכליים בכל הכוח, באמצעות משלחות, התערבות פוליטית של השגריר ואף הנשיא עצמו.. הדיפלומטיים צריכים להיות בקיאים במדיניות הסחר כפי שהיו בעבר במדיניות הגרעין.." יש הרבה דוגמאות לדיפלומטיה של הסחר. דוגמא מקרית אחת: מרץ 98´, קלינטון נוסע לאפריקה ל12- יום. מה עשה שם, בעצם? "ההצעה שהביא כוללת ביטול המכס המוטל בארה"ב על מוצרי ייבוא מאפריקה (זה הגזר) בתמורה להסכמי סחר חופשי, מיזמים משותפים ופרוייקטים לפיתוח תשתיות באפריקה (זה המקל)" (מידיעה בעיתון). כלומר: בתמורה להורדת מכסים התאגידים האמריקאיים יזכו לתשתיות באפריקה. אם זכור, בסיאטל המאבק העיקרי היה מאבק על תשתיות, לאחר שבלעו כבר את כל מה שניתן לבלוע: משאבים, מפעלים. כך דוחקת הדיפלומטיה האמריקאית את האירופאים והיפנים וכו´. המקום בו לארה"ב יכול להיות הכי נוח להעביר את זה הוא מקום בו המדינה תלויה בה לגמרי מסיבות אחרות, וזה המקרה בישראל. חופש המיקוח שיש לאפריקה, יחסית, לעשות עסקים עם חברות לא אמריקאיות לא קיים בישראל. נתחיל ב95-´. השגריר מרטין אינדיק מונה, נציג ניצי מובהק, שהיה חבר בשדולת איפ"ק –לא רק שגריר יהודי, אלא כזה שתמיד פעל מאחורי הקלעים לאינטרסים הכי ימניים בישראל. תומך נלהב במדיניות החוץ הישראלית. בראיון שנתן ב96- למיכל פלג אמר: "חברות אמריקאיות מעונינות מעוד לעשות עסקים בישראל. יש פה פרוייקטים של תשתית בהקמה, ואנו רוצים נתח בפעילות הזו.." למעשה, אינדיק מקווה שישראל תעניק אפליה מתקנת לארה"ב על רקע מה שהוא מכנה ´ידידותינו המשותפת´. יהודי או לא יהודי, הוא ילחם על האינטרסים של ארצו עד חורמה. כשהחוקים הישראלים מפלים לרעה חברות אמריקאיות, לדעתו, "יש זמנים שהבירוקרטיה שלכם משחקת בנו". ב96-´ כל הדיפלומטיה האמריקאית התגייסה לשכנע את אל-על לקנות בואינג, למרות שההצעה של איירבוס (הצרפתית) הייתה יותר גדולה. איך זה מתבצע? בשיאו- הורסים לגמרי את הייצוא הישראלי. 1. מתן העדפה לתוצרת אמריקאית זה מתחיל בפגיעה במפעלים ישראלים, והראשונות להיפגע הן תעשיות הביטחון. מערכת הביטחון הייתה צרכן גדול מאוד של תעשיות ישראליות. לא מדובר רק בפצצות, אלא גם בטקסטיל ובמזון. אחת הדרישות היתה שבכספי הסיוע ישראל צריכה לקנות מוצרים אמריקאיים. אז הסיוע, שהוא לכאורה בטחוני, הוא למעשה סובסידיה לתאגידים האמריקאיים. היה מכרז לגלאי חומרים כימיים. מול מדען ישראלי, חברה צרפתית וחברה אמריקאית הופעל לחץ אדיר לטובת החברה האמריקאית. תאגידי התרופות הם התאגידים הכי עשירים שיש, בשעה שאת אותן תרופות אפשר לקנות בגרסאות גנריות וכו´. עוד מן העיתונות" "הדיפלומטיה האמריקאית נעמדה על הרגליים.. העריכו שההפסדים שיגרום הייבוא המקביל מסתכמים במאה מליון דולר. מדליין אולברייט העלתה את הנושא בפגישותיה בארץ". "פאוול לחץ על שרון לבחור בג´נרל אלקטריק במכרז.." אלה דוגמאות להכריח את ישראל לקנות תוצרת אמריקאית על מנת להעביר את הגירעון המסחרי הישראלי מאירופה לארה"ב. 2. תחרות השלב הבא הוא תחרות. נניח שלתעשייה בישראל אין את השוק הישראלי, יש לה עדיין איזשהו טווח ייצוא, וגם בשטח זה יש מלחמה. "ארה"ב מטילה מכס על ייבוא מגנזיום מישראל". הופך את הייצוא לגמרי לבלתי אפשרי בארה"ב. זה לא מספיק, כי תאבון התאגידים לעולם לא יידע שובעה. עכשיו חיסול התעשיות הביטחוניות: סין - כי היא אויבת של ארה"ב, הודו – מסיבות אחרות. ההשתלטות על התעשייה והשוק הישראלי כמעט מוחלטת. 3. השתלטות על מפעלים בסיסיים השלב הבא מפעלים בסיסיים, תקשורת ותחבורה: בזק, אגד, אל-על. ההשתלטות על החברות הציבוריות ועל התשתיות מתרחשת בכל העולם באותה דרך. המדינה חייבת להוזיל את כל החברות המתפקדות. כולן חייבות להיקלע לקשיים (כמו שהיה עם בזק, ועכשיו עם אל-על). להתיש עד שאפשר יהיה לקנות אותה בזול. הטירוף: אם לסכם – מצד אחד יש ממשלה שלא מפעילה שום שיקול רציונלי. לכן פועלת במדיניות שמנכרת אותה מכל העולם הערבי, ובונה על תמיכת ארה"ב. מצד שני – תמיכת ארה"ב היא כזו שלאט לאט בולעת את המדינה. כשיסיימו, נהיה כמו דרום אמריקה או אפריקה. הם ילכו לגזול שוק אחר, ואנו נהיה מדינת כוח אדם בלי שום תעשיות ותשתיות. ואז נקנא בשכנינו הערבים. שאלות מהקהל ש: איך מסבירה את זה, שהלובי הערבי אף פעם לא מצליח כמו הלובי היהודי? ת: נקודה שמדגישה את העובדה שכל הרעיון של לובי יהודי מופרך. אפשר להפעיל אנטישמיות בחסות התקשורת בן-רגע. היהודים נהנים מחופש בזכות העובדה שהאינטרסים שלהם תואמים את האינטרסים של הממשל. ש: מה הפרס לישראל, תמורת קבלת האינטרסים האמריקאים? ת: הפרס הגדול לישראל הוא הכיבוש. גם תקציב הביטחון. ש: איך הורסים את הכלכלה הישראלית? ת: ידיעה מה6- לאפריל: "ארה"ב פועלת לסילוק ישראל משווקי המשק באסיה". אין עוד דיווידנדים כלכליים – רק בשלב הראשון. אחר כך רק הפסד. פתרון: יש דרך אחת פשוטה – לגמור עם הכיבוש, לדבר עם הערבים, ולא להיות כל כך תלויים בארה"ב.

sravaka

New member
בכלל לא כ"כ פשוט

"פתרון: יש דרך אחת פשוטה – לגמור עם הכיבוש, לדבר עם הערבים, ולא להיות כל כך תלויים בארה"ב." הפלסטינים דורשים גם את זכות השיבה מה שכל ישראלי בר-דעת לא יכול להסכים אליו.

blackflag

New member
מה זאת אומרת "כל ישראלי בר דעת"?

כל ציוני גזען שלא רוצה שהפלסטינאים יחיו. לפחות לא בארצם.

sravaka

New member
גזענות ../images/Emo35.gif ../images/Emo70.gif

הפלסטינים והישראלים הם שתי קבוצות אתניות בעלות ערכים שונים, אמונות שונות, מבנים משפחתיים וחברתיים שונים ורקע סוציו-אקונומי שונה. ולא צריך להזכיר את אי-האמון והשנאה הדדית במצב הנוכחי. במדינה בה יחיו ישראלים ואחוז משמעותי של ערבים, היהודים יהוו את המעמד הכלכלי העליון, מה שימשוך כלפיהם שנאה ואת הטענות הרגילות כלפי היהודים על יותר מדי השפעה שיש להם. ואנחנו רואים שאנטישמיות במובן הקלאסי נפוצה מאוד היום בארצות ערב. בנוסף, צריך להבין שאת השנאה המוסלמית למערב גורמת בחלקה הגדול תחושת האיום של הערכים המערבים כמו מתירנות, שויון האישה וכו´ על המבנה המשפחתי המסורתי של החברה הערבית. אין שום גזענות בלהצביע על הפוטנציאל הרצחני שבחיים מעורבים של שתי התרבויות, בדיוק כמו שלא תכני אנטרופולוג שחוקר ומצביע על הבדלים בין תרבויות, גזען.

blackflag

New member
ללא כותרת

מהניתוח הכביכול "אנתרופולוגי" שלך עולה נימה חריפה ביותר של גזענות, אני לא יודעת אם זה מכוון, אבל זה כך: "הו, הערבים הפרימיטיביים האלה, נורא רצינו לבוא ולתרבת אותם, ממש חבל שהם לא אוהבים אותנו, האוכל שלהם דווקא נורא טעים"... את הפונדמנטליזם האיסלמי הצמיח וטיפח ה"מערב" שטרח להשאיר את רוב רובו של העולם בעוני ובבערות על מנת להשתלט על המשאבים שלו ולהשתמש בהם לתועלתו. חוצמזה, אני התייחסתי לזה שאתה הוספת בבעתה את עניין זכות השיבה, שאין ספק שהוא סבוך - מבחינה כלכלית-חברתית, אבל הוא הרבה יותר טעון בסוגיות של גזענות ולאומנות יודו-נאצית. שבוע טוב לך.

למעלה