עורב טוב

The donn

New member
../images/Emo3.gif עורב טוב ../images/Emo13.gif

שאלה לי
מאיפה אני יכול ללמוד יידיש? תמיד בשדה התעופה אני שומע את החרדים שמדברים יידיש ופשוט מת לדעת מה הם אומרים
תודה מראש

מוזר

New member
הם אומרים ברוך הבא

איך היה הטיסה, מצאת כבר את המזוודה, הכל בסדר? או משהו בסגנון. מקווה שחסכתי ממך מאמץ של לימוד שפה.

The donn

New member
../images/Emo6.gif

תודה על הפירוש אבל עדיין השפה מעניינת ותהיתי אם ניתן ללמוד אותה באינטרנט?

באינטרנט?

השפה העברית נפוצה הרבה יותר מיידיש ולמרות זאת אי אפשר ללמוד אותה באינטרנט, לא פיתחו אתר כזה. יש קורס בתשלום בהתכתבות דרך האימייל, אבל אין לי את הכתובת כרגע. אשמח אם מי מהגולשים שיודע על האתר ההוא יביא לינק לכאן. בעמוד הקישורים של הפורום תמצא עשרות אתרים עם רשימות מילים, חלקם גם עם צלילים. אל תבהל מתיאורי הקישורים ביידיש, תבדוק קישור קישור ותמצא שם הרבה חומר מעניין. בנוסף אתה מוזמן להעלות כאן שאלות קצרות, כמו: איך אומרים: אני אשבור לך את העצמות, או אפרק לך את צורה וכו'.

The donn

New member
תודה!

אולי אתה יכול להמליץ לי על ספר שמלמד יידיש? ואם כבר העלת את הרעיון, איך באמת אומרים?

אלפאנס

New member
יידישע לערנביכער

חנן בארדין ווארט ביי ווארט (הוצאת מאגנס) אוריאל וויינרייך יידיש לאוניברסיטה-מבוא ללשון יידיש ולתרבותה (הוצאת מאגנס) מילון חשוב לתלמידים ובכלל: אוריאל וויינרייך מאדערן ענגליש-יידיש, יידיש-ענגליש ווערטערבוך (ניו יארק 1968) נסה גם קורסים בבית שלום עליכם ברח' ברקוביץ בתל אביב או במקומות אחרים, למשל באוניברסיטה העברית בירושלים עם חנן בארדין (מורה מצוין) ישנם גם קורסי קיץ ברחבי העולם מיט הצלחה

למעלה