שאלת השאלות

TiNkErBeL69

New member
../images/Emo28.gif שאלת השאלות

חחח
אני בטוחה שהתייעצו כבר לפני פה בנושא הזה, אני בי"א ויש אצלנו בבצפר הרשמה לקורס מאוגוסט. אני ממש לא מתכוונת ללכת לעתודה אני סתם רוצה לנסות.. וההורים ממש לוחצים, העניין הוא שאני לא יודעת עד כמה אני באמת אשקיע בזה ואם יש טעם בכלל? תודה מראש :]

olgazi

New member
תראי,

אם גישה כמו שלך, לעשות פסיכומטרי כי "ההורים ממש לוחצים" או "אני לא יודעת עד כמה אני באמת אשקיע" זה בזבוז זמן וכסף, פסיכומטרי זה מבחן שדורש המון השקעה (בהנחה והשאיפה היא לציון גבוהה) ולא צריך לעשות אותו כטובה למישהו. לפי דעתי, או שתוותרי על פסיכומטרי לימים טובים יותר כשבאמת תהיה לך מוטיבציה להשקיע בו. או שתשני גישה ותכווני את עצמך ללעבוד במלוא הקיטור והייתי מציע לך להתחיל ללמוד מילים בעברית ובאנגלית כבר מעכשיו. בכל אופן שיהיה המון בהצלחה!

TiNkErBeL69

New member
../images/Emo28.gif ואם אין כלכך שאיפה

והמטרה היא פשוט לעשות כדי לנסות איך זה, וגם כי יותר זול?

olgazi

New member
זה עניין של גישה

יש כאלה שיגידו לך "ניגשתי לפסיכומטרי התנסתי ואני שמח...." אני לא הייתי עושה את זה ככה, כי למה לך לספוג כישלון של ציון נמוך, ואם לא לומדים כמו שצריך הציון יהיה בהתאם אין יותר מידי ניסים בעולם. תחשבי שאפילו מעל 600 מקבלים רק שליש מהנבחנים. ולגבי יותר זול- אני חושבת שאת פשוט תפסידי פעמיים כי אם לא תשיגי את הציון הדרוש תצטרכי לעשות שוב ואז תקחי שוב קורס? או אם לא ואת תרצי ללמוד פעם שניה לבד, אז לא עדיף לקחת קורס פעם אחת ולגשת כשהידע טרי? לדעתי אם יש לך ידע טוב באנגלית זה דבר ניפלא לעשות עכשיו פסיכומטרי אבל חשוב להתייחס לזה ברצינות. פסיכומטרי זה לפחות 50% מתנאי הקבלה (לפחות כי יש מקצועות שאפילו 70%).

TiNkErBeL69

New member
../images/Emo28.gif הידע באנגלית שלי הוא טוב מאד אפילו

זה עד כדי כך חשוב שם? :\

olgazi

New member
כן

זה אומנם רק 20% מהציון בבחינה אבל ידע טוב באנגלית חוסך עבודה רבה בהחנה שלך למבחן.

Hagai007

New member
דעתי...

זה תלוי בשאיפות שלך בחיים. אם יש שאיפה להמשיך לימודים אקדמאיים אחרי הצבא במסגרת אוני' - אז את תביני שבמוקדם או במאוחר תהיי חייבת את זה. מצד אחד לעשות את זה אחרי הצבא זה שיא השביזות. אבל גם הגישה שלך כרגע היא לא בשיא ה"להיטות" את צריכה להבין קודם כל מה זה פסיכומטרי ומה מטרתו ולראות האם הוא קשור לך בחיים. אם כן, תחדירי לעצמך שאין ברירה, חייבים לחרוש וכדאי שתעשי את זה עכשיו (גם הראש שלך עכשיו עסוק בחישובים בניגוד לניוון שיהיה לך כנראה אחרי הצבא) מאשר מאוחר יותר. דבר אחד בטוח, את צריכה לבוא בגישה שזה דבר שאת צריכה ולא "כי ההורים" ו"רק לנסות" כי אחרת באמת אין טעם...זה דבר חשוב וצריך להיות מודעים לחשיבותו ורק בגישה כזו באמת תצליחי לעשות אותו בצורה הטובה ביותר במחינת זמן בחיים ותוצאה. בהצלחה בקבלת ההחלטה! Hag-(o) <3-E

למעלה