dor302

New member
../images/Emo26.gif

היייייי אנצ'ים מה המצב
אוקיי יש לי בעיה די מוזרה ואני חייב שתעזרו לי בנוגע אליה... שנה הבאה אני עולה לתיכון :) אבל יש בעיה גדולה שעומדת לי בדרך. שני חברים הכי טובים שלי הולכים לתיכון אחר שאין בו את המגמה שאני רוצה ואני הולך לתיכון אחר שיש בו מגמה שאני ממש רוצה ללמוד ולעסוק בה. עכשיו הבעיה מה לעשות מה שחשוב שאני לא מוכן לאבד את החברים האלה כי הם חברים ממש טובים שלי ואני בטוח שאני לא ימצא כאלה בשום מקום אחר או שאני צריך ללכת לאן שאני רוצה ללמוד משו שאני אוהב
וחוץ מזה אל תגידו שאפשר לשמור על קשר בלה בלה בלה כי זה בטוח לא יהיה ככה תמיד מכירים ילדים חדשים וכל זה ואז הקשר מתרחק וכל זה ולי יהיה מאוד קשה כי אלה חברים שלא מוצאים בכל מקום ואני בטוח שזה לא ישאר כמו עכשיו... אני בדילמה קשה ולא יודע מה לעשות
חחחחח מה אתם אומרים

sh53

New member
אין דבר העומד בפני הרצון

מכיר את המשפט הזה? נכון - ביקשת לא לומר לך שאפשרי לשמור על הקשר, למרות שאתם הולכים לבתי ספר שונים, אבל זאת התשובה שלי בשבילך. אם הקשר יהיה חשוב לכם, המרחק לא יפריד ביניכם. תמצאו את הזמן להפגש בסופי שבוע, נכון שזה לא אותו דבר כמו שנפגשים כל יום, אבל זה לא אומר שהקשר פחות איכותי אם נפגשים רק בסופי שבוע ולא כל יום. זה בהחלט אפשרי לשמור על קשר - צריך רק רצון טוב, חברות טובה ביניכם, לערבב הכל יחד בתוך קערה - ויש לכם קשר מצויין.

אהלן דור!

טוב שתבין, החטיבה זה לא כמו התיכון... אתה בהחלט יכול ללכת לתיכון אחר ולשמור על קשר עם החברים הקודמים... אתה יודע כמה חברים יש לי שהם לא מהתיכון שלי??? ותחשוב על זה ככה... אתה וחברים שלך תסתובבו עם החברים הישנים שלך והחברים החדשים שלהם ואז יהייה לך כפול 2 מהחברים שיש לך עכשיו... תכיר בזכותם אנשים חדשים שאם הם לא היו בתיכון אחר בטח לא היית מכיר אותם... ובכל מקרה... אם תשמור על קשר או לא זה רק תלוי בך ובהם... וזה אפשרי! ד"א מאיפה אתה? וקצת פרטים על עצמך... וברוך הבא אלא אם כן אתה לא חדש כי זאת פעם ראשונה שאני רואה אותך פה

dor302

New member
היי :)

אני בן 15 מראשון ... כמו שכתבתי בפורום אחר לגבי החברים אני לא יודע, זה לא נראה ככה כאילו הקשר ישמר כי כל אחד מכיר חברים חדשים וזה יאנו 3 שנים ומי אמר שנשאר עד אז בקשר ... זה מזה קשה להחליט או חברים או לימודים שממש רוצים ללמוד ...!!! וכאילו זה כאלה חברים ששווה לוותר על מה שאתה אוהב בשבילהם ...

sh53

New member
לחשוב תמיד חיובי

חוץ מזה גם יכולה להיות אפשרות אחרת - בהתחלה יהיה לחץ בלימודים ולא יהיה לך זמן לחברים, גם אם תרצה, אבל אם תחליט שאתה פעם בשבוע מרים אליהם טלפון (לא חייבים להפגש, אפשר גם לשמור על קשר טלפוני/ICQ), אז אפשר בהחלט לשמור על קשר. חוץ מזה שאפשר להפגש בצ'אט בחדר כלשהו של הפורומים, כולם יחד בשעה מסויימת וזה יעזור לכם גם לשמור על קשר. אל תשכח שבתיכון תכיר המון חברים חדשים, ובהחלט יש אפשרות כי הם גם יהיו מקסימים ונחמדים כמו החברים הישנים שלך ואז לא תרגיש עצוב ולבד.

dor302

New member
../images/Emo26.gif

זה מה שאני מקווה שאני לא יתחרט אחרי זה על זה שלא הייתי איתם. אני מקווה רק לטוב ואני מקווה שנשמור על קשר ונהיה חברים בדיוק כמו עכשיו...

sh53

New member
אם הקשר ביניכם טוב וחשוב לכולם

אני מניחה שלבד תדעו לשמור על הקשר, לא אומרת שזה יהיה קל, לא אומרת שתמיד יהיה לכם את הזמן להקדיש אחד לשני, אבל גם לזכור שאנו רק בני אדם, לקחת את הדברים בפרופורציות, לפעמים לאנשים יש מבחנים, לימודים, לחץ וכל מיני דברים - לא להפגע אם זה לא הולך, לנסות בהחלט, אבל גם להיות עם 2 רגלים על הקרקע. יכול להיות שהחברים שלך ירצו הכי בעולם לשמור על קשר, אבל לא להפגע אם זה לא יוצא לפועל כי יכולות להם סיבות מוצדקות למה הרצון לא יוצא לפועל, כי אולי יש להם אילוץ של זמן שהם לא יכולים להשקיע בקשר ביניכם כמו שאתם רוצים. הכי חשוב - לא לוותר על הקשר, לשלוח מידי פעם SMS, הודעה באי סי קיו, להרים טלפון, לקפוץ לבקר כשמתאפשר - גם קשר רחוק הוא קשר והוא עושה טוב על הלב ולהבין אם אין להם זמן להקדיש לקשר כמו שהם רוצים, יום אחד הם ישקיעו יותר, בינתיים הם ישקיעו כמה שהם יכולים.

נינושש

New member
שלום דור...

תראה לדעתי אתה צריך ללכת עם המגמה.. אם אתה חושב להמשיך בנושא הזהאלה אז לך על המגמה... אולי לא תמצא חברים בדיוק כמו שיש לך עכשיו אבל גם שם יהיו לך חברים... ותמיד אפשר לנסות להיות בקשר עם החברים מהבצפר הקודם... כן אני יודעת זה לא תמיד מצליח אבל בחברות אמת הכל אפשרי... בהצלחה...

spirit noa

New member
שלום דור.

להגיד לך את האמת? גם אני עוברת תיכון.. וחלק מהחברות הטובות שלי נירשמו לתיכון אחר.. ת'אמת שזה דיי מבאס, אני והחברות האלה הבטחנו שנשמור על קשר, יש טלפון, איסיקיו, אנחנו גם ניפש, נצא לבלות בייחד, ותוסף לכך אני גם יכיר חברות טובות אחרות שהם מהתיכון, ואם באמת הקשר שלך איתם חשוב אתה תמיד תוכל לשמור איתם על קשר אם רק תירצה , ולדעתי אתה צריך ללכת לבית ספר שאתה אוהב, ולא לאן שהחברים שלך הולכים, לך לאן ש אתה רוצה, ולאן שמתאים לך,
מקווה שעזרתי,, בהצלחה.. בו ביי .

dor302

New member
../images/Emo26.gif

זה מה שכולם אומרים לי שנשמור על קשר וכל זה ויש משו בזה פשוט אני פוחד שזה לא יקרה . כי אני ממש רוצה להמשיך להיות איתם בקשר ואם זה לא יקרה פשוט אני לא יהיה שלם עם ההחלטה שלי ועם החברים שיהיו לי ...

spirit noa

New member
../images/Emo26.gif

אתה צריך להפריד בין הבית ספר לחברים, אם אתה תלך למגמה של חברים שלך, אז היא פשוט לא תתאים לך, ותאמין לי שבהמשך אתה תתחרט שלא הלכת למגה שרצית, מה שבאמת אהבת.. תמיד אתה יכול להכיר חברים חדשים, וממה יש לפחד בזה שאתה לא יודע אם עדיין תשמרו על קשר? אם אתם באמת חברים טובים, בטוח שתוכלו לשמור על קשר בלי בעיה, להיפגש,לצאת טלפון איסיקיו.. ויש עוד המון דרכים.. אבל לדעתי אתה צריך ללכת למגמה שאתה אוהב ולא שחברים שלך הולכים,
וגם אני עוזבת את חטיבת הביינים ועולה לתיכון.. (משמח שחבל על הזמן כי יש לי כיתהה שכולם שם צבועות אחת אחת... ) חוץ מילדה אחת שאני והיא הבטחנו אחת לשנייה שנשמור על קשר , ואני בטוחה שנשמור.. :) , וששום דבר לא יפריד ביננו.
(
אפילו לא הבית ספר. )

dor302

New member
../images/Emo26.gif

אז זהו אני נרשם לבית ספר עם המגמה שאני אוהב ואני ממש מקווה שאני לא יתחרט בסוף ... וחוץ מזה יש לי שאלה. חבר שלי טוב הולך לבית ספר אחר והוא לא ממש אוהב את המגמה שם והוא הולך רק בגלל שיש לבית ספר שם "שם טוב" כאילו שיכנעתי אותו שיבוא איתי וכל זה כי אין לו מגמה מועדפת והוא לא ממש רצה אז זה מעשה לא טוב מצידו אתם חושבים
כי כאילו אין לו משו שהוא ממש אוהב אלא הוא הולך לבית ספר עם השם הטוב...

sh53

New member
אין שום דבר בעולם שמעניין את החבר?

שום מקצוע? שום חוג? שום תחום? אני בטוחה שאם הוא יקדיש לכך מחשבה (והוא אכן צריך להקדיש לכך מחשבה, אתה לא יכול לחשוב במקומו) - אז הוא ימצא משהו שיעניין אותו. ללמוד במשך 3 שנים משהו שלא סובלים, זה מאוד קשה. נכון שיש אפשרות אחרי 3 שנים לעשות הסבה מקצועית, אבל למה ללמוד 3 שנים משהו שלא אוהבים? אם לא תהיה לו אפשרות מייד אח"כ לעשות הסבה מקצועית, מה הוא יעשה? יעבוד במשהו שהוא שונא?

באמת החלטה מאוד קשה...

חברים או העתיד? כהיום אתה מסתכל על העתיד הקרוב וחושב על החברים , בבוא הזמן כשתאלץ לבחור את המגמה אותה תלמד, תבין שראשית הכל אתה צריך לדאוג לעתיד שלך. בערך בכיתה י"א אנחנו באופן אוטומטי מתרחקים מהחברים שהיו אותנו ביסודי כי כולנו משתנים בגיל ההתבגרות גם החברים הכי טובים שלנו מוצאים את עצמם מתעניינים בדברים חדשים שמתגלים להם עם הזמן . בין כה וכה תלמד בכיתה שונה משל חבריך - מי אמר שתמיד תלמדו באותה המגמה גם בבית הספר שלהם? מי אמר שלא יפרידו בינכם בכיתות? בזמנו הלכתי לתיכון מסויים שלא היה כל כך ברמה אבל אמרו לי שהוא יותר נחמד, והחברים שלי הלכו לתיכון אחר, בסופו של דבר באמצע ט' הצטרפתי לחברים שלי בתיכון הנוכחי והם מאוד תמכו ועזרו לי להקלט בהצלחה, היום אני בקושי בקשר עם כל החברים שלי מאז...ומידי פעם מצטערת שעברתי כי בתיכו ההוא היו לי ציונים יותר גבוהים ומורים יותר תומכים, אבל אילו לא הייתי מגיעה לתיכון בו אני נמצאת עכשיו לא הייתי מכירה את החבר הנוכחי שלי .

dor302

New member
../images/Emo26.gif

אין לי ספק שאתם צודקים ובגלל זה אני הולך לתיכון של המגמה המועדפת עלי אבל הדבר היחיד שאני פוחד זה שאני לא יוכל להיות איתם בקשר שוב כמו עכשיו כי הם החברים הכי טובים שהיו לי עד עכשיו והם היחידים שלא איכזבו אותי ... את שניהם הכרתי לפני שנתיים והתמזל מזלי עם זה ואני לא רוצה להפסיד אותם...

sh53

New member
אני סומכת עליך שתדע לדאוג לעצמך

אם הם חברים טובים שלך ואתה מעריך אותם - אז אתה תדע לשמור איתם על קשר.

אפשרי....

אני כבר בתיכון והיה לי את אותה בעיה היו לי 3 חברות טובות טובות וכל אחת הלכה לבית ספר אחר ומאוד חששתי לאבד אותן ושאני לא יכיר חדשות וטובות כמוהם... ועובדה מצאתי אבל בכל זאת אני עדיין בקשר ממש ממש ממש טוב איתן... הכל תלוי בך אתה תעמוד על זה להיות איתם. אבל כמובן אל תזניח את החדשים כי בכל זאת צריך חברים ם מהבית ספר שאתה לומד בו... וככה מעגל החברים שלך יתרחב ולא תאבד את החברים מהחטיבה...

למעלה