ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

יש לי שאלה ממש ממש מפגרת ~~~ אל תצחקו עלי, טוב
רציתי לשאול מאיפה באו כל המושגים של הטריגונומטריה, מה זה כל המילים האלו - סינוס, טנגנס, ומה אומר ה"קו" בהתחלה
מה הפירוש שלהם
מאיזה שפה זה בכלל
ובבקשה אל תצחקו עליי

yug

New member
חחח!!!

אהה איזה צחוק! תראי איך אני צוחק עליך!!! על מה לצחוק בדיוק שאלה מאוד מעניינת?! שמעתי את הביטויים בפעם הראשונה מבוריס ולכן חשבתי שזה מרוסית(סתאםם... פפפ), האמת היא שאין לי מושג!!! סביר להניח שמיוונית איכשהו כמו שאר המושגים המתמטיים. וגם עוד סיבה זה ש-4 הפונ´ הטריגו´ הן במקור מייצגות יחס במשולשים ולכן זה שייך גם לגאומטריה והרי בגאומטריה השתמשו נדמה לי היוונים הרבה והם אלו שפיתחו אותה, ולכן סביר להניח שהם גם פיתחו את הפונ´ הנ"ל. מספיק! עוד הצעות!

pallidfool

New member
הנה

מהמילון Merriam-Webster:
Main Entry: sine Pronunciation: sn Function: noun Inflected Form(s): -s Etymology: Medieval Latin sinus (intended, under influence of Arabic jaib curve, as translation of Arabic jiba sine, from Sanskrit jva bowstring, chord of an arc), from Latin, curve, fold -- more at SINUS : the y coordinate of any point except the vertex on the terminal side of an angle divided by the distance between the vertex and the point, the vertex coinciding with the origin of a plane rectangular coordinate system and the initial side of the angle coinciding with the positive x-axis​
כפי שכתוב, המילה סינוס מגיעה מלטינית מימי הביניים, אך במקור באה מערבית. משמעות המילה הייתה "עקום" (לא עקום כמו מעוות, אלא עקום כמו קו כלשהו) או מיתר של קשת.

ועכשו הסבר הקוסינוס ../images/Emo107.gif

אחרי שהבננו מאיפה הסינוס, אפשר להבין את הקוסינוס. זה בעצם : קו-סינוס. "קו" זה קיצור של complete , שזה באנגלית (ובמקור מלטינית) "משלים". ואכן הקוסינוס הוא ה"משלים" של הסינוס, הוא משלים אותו ל 90º . זה נובע מהזהות :
cosα = sin(90º-α)​
מאותה סיבה קו-טנגנס נקרא כך, כי הוא משלים את הטנגנס ל 90º , והקוסקנס משלים את הסקנס ל 90º .

אהד משעמם לך ? ../images/Emo107.gif

נו באמת, זו בדיוק אותה מילה, או למען הדיוק אותו שורש. ואם כבר מעניין אותך, אז המינוח המדויק הוא בכלל complementary angle , לפי מה שכתוב בספר history of sciences ממנו לקחתי את כל ההודעה. אני פשוט ציינתי מאיזה מקור הגיעה התחילית co . זה כמו שישאלו מה המקור של המילה ספריה, ומישהו יענה "סֶפֶר" , ואז נבוא ונגיד לו שזה לא נכון והמקור הוא בכלל "ספרים" או "סִפרות"...

ברור שלא... ../images/Emo107.gif

הדוגמה הובאה כדי להמחיש את הקטנוניות, לא את היחס המילולי. אבל אני רואה שבאמת משעמם לך. מצטער, אין לי זמן לשחק איתך.

צודק ../images/Emo107.gif

פשוט רציתי שתרגיש את מה שאני הרגשתי, כשקראתי את התיקון המלומד שלך להודעה שלי, על ההבדל בין שתי מילים שהן אותו דבר. תאמין לי שאם תוותר על כמה מהניסוחים הקטנוניים שהתחילו לצאת לך בימים האחרונים, אתה תזכה להרבה יחס וכבוד, שבהחלט מגיעים לך על התרומה הענקית שלך לפורום בעזרה ובידע שלך.

אם כבר משעמם לנו:

cosinus בלטינית חדשה זה קיצור של complementi sinus שפרושו "הסינוס של ההשלמה" (נתונים ממילון).

pallidfool

New member
שוב

מ-Merriam Webster אחת המשמעויות של ה-prefix co היא:
of the complement of an angle <cosine>​

חידה (ידועה) במיוחד בשבילך:

לחדר, שכל קירותיו פונים לכיוון דרום, נכנס דוב. מה צבע הפרווה של הדוב?

Fingertip

New member
גרסה נוספת:

צייד הלך לו, ופגש דוב. מהר הוא רץ קילומטר אחד מזרח, קילומטר אחד צפון, כיוון לדרום ופגע בדוב. בהנחה שהדוב לא זז, מה צבעו? אהד.

למעלה