Toroid

ריקי112

New member
../images/Emo26.gif Toroid

בוקר טוב כולם. טוב לבקר פה שוב ולקרוא את כל הערותיכם/הארותיכם.
צחקתי לעצמי כאשר קראתי את הבדיחות בפתיל הבינארי, אהבתי את הפירושים המחויכים לפתיל האמריקני ועוד. מצב הצבירה שבו הייתי שרויה בעת הקריאה הראשונית מנע ממני הוספת פנינים משלי, וכנראה טוב שכך. עם זאת, לאחר שכבר מסרתי את התרגום שעבדתי עליו, אני מבקשת להתיעץ לגבי מינוח מסויים: נעשה ניסוי מעבדתי ב-Toroid והתלבטתי מאוד לגבי המינוח הנכון. לאחר מחשבות רבות בתוך ערפילי מכניקת הקוונטים הכללית בה הייתי נתונה, בחרתי סליל טבעתי (טבעת סלילית?). מצד שני, במובן המתמטי פיתולים שונים שוללים את צורת הטבעת, העגולה מטבעה. העזתי להשתמש במונח זה כיוון שדובר על נסוי חשמלי מגנטי, אך אני עדיין לא שקטה. נכון, החלב כבר נשפך, אך אני עדיין מרגישה שפיספסתי.

חן 1111

Active member
אני הייתי כותב "תורואיד"

ומוסיף הסבר קצר. גם סליל טבעתי זה בסדר. תורואיד זה גוף בצורת "בייגלה" מדויק. למשל כמו פנימית של צמיג. גם סליל טבעתי זה נשמע בסדר. פיתולים שונים סותרים את ההגדרה של תורואיד.

ריקי112

New member
Toroid

חשבתי על תורואיד, אך, לאחר בדיקה במאגר האקדמיה, החלטתי לא לחדש מילה לא קיימת. לגבי הצורה, כמובן שהמילה 'טבעת' נבעה מצורת הבייגלה, אך TOROID הוא גם מושג מתמטי, (בראש ובראשונה הוא כזה), ושם עושים לו עינויי תופת פיתוליים. יש לי אפילו דוגמה גרפית בפורמט jpeg אבל אני לא מצליחה משום מה להדביק אותה כאן. לא שזה משנה לעצם הנושא, אבל היה יכול להיות חביב לדעת איך מצרפים/מדביקים תמונה שנמצאת אצלי ב-picture manager

Eldad S

New member
אם כבר, טורואיד, ב-ט'.

תלוי מה גודלה של התמונה - אם היא כבדה מ-250K, לא ניתן להעלות אותה לתפוז. איך מעלים תמונה? די פשוט: למטה, במסך העלאת ההודעה, יש שדה "בחר/י קובץ" (עם Browse לצדו), ומתחתיו שדה מתן שם לתמונה. לאחר שסיימנו לבחור את הקובץ שיעלה, לוחצים "שלח/י", וההודעה כולה אמורה לעלות לפורום, כולל הקובץ.

ססילי

New member
תוספת קטנה: גודל התמונה יכולהיות עד

500 KB. אם היא גדולה יותר, ניתן אולי להמיר אותה לפורמט אחר שנשמר בקבצים קטנים יותר.

ססילי

New member
../images/Emo205.gif !Ho, but of course

כרגע כנראה 500K - כך כתוב בכותרת הכחולה שמעל לשורה בה נכתב שם הקובץ להוספה. נדמה לי שבעבר זה היה 250K.

ריקי112

New member
Toroid תורואיד, טורואיד

אלדד, מבחינה הגיונית אתה צודק, אם כי יש מונחים הנכתבים ב-ת' וצורמים (לפחות לי). למשל THERMAL = תרמי, לא טרמי. לא יודעת למה, אני משתמשת בתרמי כי זה המונח, אך לא נראה לי נכון, אינטואיטיבית. לגבי העלאת התמונה, אני מתכוונת לנסות ממש כאן. להזכירכם, זה איור גראפי של TOROID מתמטי.

hazelnut

New member
../images/Emo8.gifhenor, לא עשית שיעורי-בית?

צורת תעתיק זה מעבירת לאנגלית כבר פסה
מעכשיו, מתעתקים הן ת' והן ט' כ-T באנגלית! מהר להיכנס לטאגליינס טלעשות שיעורי-בית

henor

New member
סליחה על הבורות (אני די חדשה כאן)

מה זה טייפוז? כלומר, אני מבינה את המשמעות אבל מאיפה זה בא?

henor

New member
מודה באשמה שלא עשיתי שיעורי בית

אבל התכוונתי לתעתיק ההפוך - מאנגלית לעברית.

למעלה