אני מתאמן אצל השרעבים מישהו מכיר?האימונים שם קשים ומאוד תחרותיים הם היו אלופי הארץ בקראטה ועברו לטאקוונדו ומשלבים את שתי האסכולות. הם-ארבעה אחים {יחיעם מעוד יוגב ורגב}ואבא דוד שעדיין ממשיך בקראטה.
אשמח אם תוכלו לעזור לי.חבר שלי מחו"ל מורה לסגנון מסוים של קרטה, שנקרא kashinkan . או בתרגום שלי קיושינקאן. האם משהו מכיר בארץ?והאם זה הקיוקושונקאי הנפוץ?
שלום מה נישמע איתכם? אני חדש בפורום... אני לומד קראטה 9 שנים משהו כזה..ובמכבייה האחרונה זכיתי במקום 2 לגילאים 14-16 קאטות. ואני גם אלוף ישראל קאטות וקרבות לשנה האחרונה. אז נעים להכיר את כולכם.
בסוף חודש אוגוסט התקיים קורס בקראטה מסורתי בעיר טרויזו(איטליה)תלמידים שלנו היו שם את הקורס העבירו סנסאי וואטאנבה,סנסאי שיראי,סנסאי אואיצי,סנסאי נייטו. כמו כן היתה תחרות בין איטליה לנבחרת אוניברסיטת קאמזאוואה טוקיו-יפן היה מאוד טכני ומענין להנאתכם מספר תמונות
תסלח לי אבל קאטות זה דבר מאוד מורכב, עמידות, קימה, סדר תנועות, סדר מהירות, קצב, שלא לדבר על לעשות את התנועות נכון. אי אפשר ללמוד לעשות קאטות מסרטונים. יניב
ותוכל לראותו ב- www.nestkd.com וגם שם את ה-KO של רון... הוא אחלה בחור, שרעבי. ממש אחלה. וגם יש לו חברה קרביים שהיו איתנו, ממש חברה נחמדים. אם אתה רואה אותו, מסור לו ד"ש. מצטערת שלא כתבתי זמן מה - מחר - מתחילים ללמד! ג'ס.
ראיתי פעם בתוכנית טלוויזיה (בערוץ 8 אם אני לא טועה) שה-TKD הקוריאני התפתח מתוך הקארטה היפני כי הקוריאנים רצו אמנות לחימה שתהיה "לאומית" שלהם (הם לא דיברו שם על קפיצות עם בעיטות מעופפות כדי לפגוע בפרשים על סוסים). הם לקחו את הקארטה היפני, שינו קצת (שמו דגש על נושא הבעיטות) ויצרו את ה-TKD. כך או כך, בגדול מדובר בשתי אמנויות לחימה לא כל כך שונות זו מזו, ולדעתי הן יכולות לחזק ולהשלים זו את זו (בעבודת ידיים רגליים בעמידה).
אני יכול להעיד על עצמי ששילוב בין מספר אומנויות לחימה יכול להועיל מאוד אך גם להזיק.. אני מתאמן אצל השרעבים ואני עוסק שם בקראטה,טאקוונדו ואיגרוף תאילנדי. ביום שבת האחרון יצא לי לעשות קרב קראטה תחרותי ואפשר להגיד שהטאקוונדו קצת סובב לי בראש כמה עקרונות בסיסיים בקראטה ועשיתי בקרב הרבה שטויות שבעיקר היו להזניח את הידיים. ברחוב למשל הסיפור הוא דיי שונה מכיוון שזה מקנה לך את המיקוד של הקראטה יחד עם המהירות של הטאקוונדו וגם את האגרסיביות של האיגרוף התאילנדי. בשורה התחתונה, צריך להגיע לאיזון נכון בשילוב אומנויות לחימה..להתבסס על דבר אחד.אצלי למשל זה הקראטה. ומכל אומנות לחימה לקחת ולשאוב קצת מהיסודות אבל לא לשכוח לשמור על הבסיס ולא לעשות סלט מהדברים שבסוף לא עוזרים בכלום. ולפני שחושבים על לשלב בין אומנויות לחימה צריך קודם כל להגיע לרמה מספיק גבוהה בענף הבסיס בכדי שיהיה אפשר לשמור על הבסיס בו. שחר