These R The Thoughts

Jagged chaos

New member
../images/Emo26.gifThese R The Thoughts../images/Emo36.gif

שיר השבוע התשיעי הוא Thses R the thoughts מכמה סיבות
: 1.לא היה עוד שום ביסייד בשיר השבוע 2.לא היה שום שיר מאנפלאגד בשיר השבוע 3.עכשיו יוסי יהיה חייב להשתתף
אז ככה-> שם:These R The Thoughts אלבום:Joining You single (3), MTV Unplugged - 9 שנה: 1999 עובדות: #1 מופיע כשיר שלוש בסינגל של joining you #2 כמו princes familiar, שיר שנכתב לsupposed, ולא נכנס. #3 נהגה לשיר אותו בהופעות בשנת 1999-2000 #4 שרה אותו שהיתה בקיסריה
#5 שנשאלה, מה השורה הכי טובה שרשמה אי פעם, היא ענתה: can blindly continued fear induced regurgitated life-denying tradition be overcome #6 ואז המשיכה "ואם לא הטובה ביותר, אז המצחיקה ביותר"
#7 בעוד ראיון, היא אמרה על הקטע הזה "ידעתי מה אני רוצה להגיד, אבל לא הצלחתי למצוא את החיבור בין המילים, רשמתי את כל המילים על הדף וזה לא הצליח, לאחר כמה זמן זה הצליח, וידעתי - שאם הצלחתי לחבר בין המילים האלו, אני אצליח לקשר כל דבר לאחר
" #8 בסטודיו, אלאניס אומרת "למה אתה אומר שהכל בסדר, למרות שרואים שאתה לא", באנפלאגד, ובלירקס של האתר הרשמי, אתה=אני קשרים הזויים אחושילינג וכל מיני
:
in my backyard on a Sunday afternoon - טוב, אז שבת\ראשון, זה יום עסוק, נפגשת גם עם חוטאים, מושיעים וכמרים נטולי אהבה,Forgiven - "I'll see you next sunday" fighting with my boyfriend - להתחיל באמת לעשות רשימה של שירים שאלאניס מוריסט "רבה עם החבר שלך"?, באותה תקופה היא יצאה עוד עם דאש מיהוק, אז יש מצב
שבגלל שהיא לא רבה איתו ביום הקדוש של השבוע אחרי הצהריים באות לה כל מיני מחשבות
is he the one that I will marry? - לא, את תתחתני כנראה עם ראיין ריינולדס
ואת תרשמי עליו שירים קיטשיים כמו Everything ו-Knees of my bees am I supposed to live in this crazy city - לוס אנג'לס? טוב, את תגורי בעיר המטורפת הזאת לפחות עד 2005. אבל תקני מתישהו בסביבות 2000 בית גם בטורנטו, אה... ותקבלי גם אזרחות של ארצות הברית. where does the money go that I send to those in need - טוב על הכסף שלך את לא מפטפטת יותר מידי. פעם היתה לך תקופה שהיית יכולה לבוא לאיזה מלצר שוביניסט זקן (בן 60) ולהגיד לו "חבוב, אני יכולה לקנות ולמכור את המקום הזה, אז תחפף לי מהעיניים" I was hoping ב-Offer את מזמינה אותנו להסתכל על ההון והעושר שלך
וב- Purgatorying, יהיו לך תסביכים ממנו. how can you say you're close to god- דיברנו שבוע שעבר על היחסים שלה עם אלוהים. זה שב-Jagged הוא לא מוזכר אפילו לא פעם אחת (אפילו לא ב-תודות), והיא נמנעת מלהגיד GOD, אז היא אומרת the maker, ועל הצדדים הקיצוניים שלו ב- still.
why do I feel cellularly alone - טוב, אז ב- Excuses, היא אומרת שההצדקות "כלאו אותה בתוך התא"(cell), אז למה היא מרגישה "מבודדת" (,מאותו שורש - )cellularly why do I fear that the quieter - מפחדת שכמה שהיא שקטה יביא לה פחות מאזינים, אז ב Sympathetic character היא מפחדת מה"Icy silences"
. ב- Head Over Feet בהופעות של 1996, היא היתה מגדישה את השיר לקהל, ונתנה בעיבוד הקטן - you're the best listenerS will I ever move back to canada? - כן
ב-2000 תקני לך בית בטורנטו. THESE R THE THOUGHTS מילים:אלאניס מוריסט לחן: אלאניס מוריסט וגלן באלרד these are the thoughts that go through my head in my backyard on a Sunday afternoon when I have the house to myself and i'm not expending all that energy on fighting with my boyfriend is he the one that I will marry? why is it so hard to be objective about myself? why do I feel cellularly alone? am I supposed to live in this crazy city? can blindly continued fear- induced regurgitated life-denying tradition be overcome? where does the money go that I send to those in need? if we have so much why do some people have nothing still? why do I feel frantic when I first wake up in the morning? why do you say you are spiritual yet you treat people like shit? how can you say you're close to god and yet you talk behind my back as though I am not a part of you? why do I say I'm fine when it's obvious I'm not? why's it so hard to tell you what I want? why can't you just read my mind? why do I fear that the quieter I am the less you will listen? why do I care whether you like me or not? why is it so hard for me to be angry? why is it such work to stay conscious and so easy to get stuck and not the other way around? will I ever move back to canada? can I be with a lover with whom I am a student and a master? why am I encouraged to shut my mouth when it gets too close to home? why cannot I live in the moment?

Jagged chaos

New member
טוב.. אז אתם רואים ת'בית הזה---->

אז בגינה שלו, בימי ראשון אחר הצהריים, אם היא לא מבזבזת אנרגיות על לריב עם החבר שלה, היא חושבת לעצמה את המחשבות האלו: (טוב, יש לי משהו להגיד כבר מעכשיו, אני גם חושב כמו אלאניס מוריסט--->אין על שבת אחר הצהריים
) 1.החבר שלה דאז, איתו היא תיתחתן. - טוב, אמרנו שלא
2.למה קשה לה להיות אוביקטיבית לעצמה. 3.למה היא מרגישה בודדה שהיא לבד. 4.האם ממנה מצפים שהיא תחייה בLA המטורפת? 5.האם הפחדים הנצחיים שאליהם היא מודעת - להקיא ולהכחיש את הסכנות של זה, ועוד שזה תורשתי אצלה במשפחה, היא תוכל להתגבר עליהם? - רמיזה לבולימיות?
6.לאן הכסף שהיא תורמת הולך באמת. 7.למה היא מרגישה טירוף שהיא כמה בבוקר. 8.למה הוא אומר שהוא רוחני אבל יש לו התייחסות חרא לאנשים. 9.איך הוא יכול לשקר (להגיד שאלאניס לא חלק ממנו) ולהגיד אחר כך שהוא מאוד קרוב נפשית לאלוהים. 10.למה היא אומרת שהכל אצלה סבבה, וזה שקוף פצצות שהיא על הפנים. 11.למה קשה לה לבטא את מה היא רוצה. 12. למה הוא פשוט לא יכול לקרוא לה את המחשבות. -כמה נתקעתי בסיטואציה הזאת
סעמק
13. למה היא מפחדת שאם היא תיהיה שקטה\מופנמת - זה לא יביא לה מאזינים 14. למה חשוב לה אם יאהבו אותה או לא (המאזינים?) 15. למה יש לה קושי להיות כועסת. - כל אחד והבעיות שלו, לי לקח הרבה משמעת עצמית בשביל לא להיות עצבני
16. למה זו בעיה להיות מודע וכל כך קל להיות תקוע? 17. אם היא תחזור מתישהו לקנדה? 18. בחיים לא הבנתי ת'משפט הזה
19. וגם את זה לא
20. למה היא לא יכולה לחיות את הרגע.

AlanisJunkie

New member
../images/Emo6.gif יפה שאתה זוכר שזה השיר

האהוב עלי! :) אתה בהחלט עושה עבודה מדהימה. אני יכול להגיד שכשהייתי בהופעה בקיסריה - לא האמנתי כשהיא התחילה לשיר אותו בלייב, ואפשר להגיד שזה אחד השירים הנדירים שהיא שרה בלייב, ועוד דווקא בישראל! כמובן שמאוד התרגשתי והביצוע היה מדהים! ואפילו יותר מזה. וכל ההקלטות שתשמעו לא יעבירו לכם חלקיק מהתחושות ומהעוצמה של להאזין לאלאניס שרה אותו בלייב עם רמקולי ענק מסביב וקהל משולהב.

Rוית

New member
הפירוש שלי לשיר..

זה הפירוש שפעם הכנתי ממזמן ומופיע גם במאמרים, עם קצת שיפוצים רלוונטים.. אגב, לדעתי, אחד השירים היותר מקסימים שלה ביחוד בגלל הצורת שירה המיוחדת שלא הרבה אמנים מסוגלים לעשות את זה בצורה המיוחדת שהיא יכולה..
זהירות, חפירה לפניכם
These R The Thoughts
בכללי, השיר, כמו הרבה שירים של אלאניס, מדבר על מערכת יחסים בה אלאניס נמצאת. מערכת היחסים הזו גורמת לכמה וכמה שאלות ותהיות לעלות בראשה הקודח של אלאניס, שאלות לגבי מערכת היחסים הזאת, לגבי עצמה במערכת היחסים הזו, לגבי עצמה בכלליות ולגבי החיים בכלליותם. השיר בנוי מכמה בתים אשר כל בית מורכב משאלות אשר מחוברות יחדיו ללא סימני פיסוק. דבר זה מובן שכן כל השיר הוא בעצם מחשבות שרצות לאלאניס בראש, ומחשבות שרצות לנו בראש ידועות בכך שהן לא מאורגנות ובאות אחת אחרי השניה, לאו דווקא בקשר ישיר למחשבה הקודמת.וכך השיר, כל בית מקובצים בו כמה מחשבות, חלקן קשורות אחת לשניה, חלקן פתאום קופצות נושא, אך בכלליות, כמו שראשון למעלה, השיר מדבר על משהו אחד שמתבטא באופנים שונים. ולניתוח השיר: these are the thoughts that go through my head in my backyard on a Sunday afternoon when I have the house to myself and i´m not expending all that energy on fighting with my boyfriend אלו המחשבות שעוברות לי בראש בחצר האחורית של ביתי ביום ראשון אחרי הצהריים כאשר כל הבית לרשותי ואני לא מבזבזת את כל האנרגיות שלי בריב עם החבר שלי. הבית הראשון הוא מעין הקדמה לכל השיר. זה הבית היחיד שלא בנוי בצורת שאלות (למרות שהוא כמו כל האחרים רשום כמקשה אחת וככה אלאניס גם שרה אותו). בהקדמה זו אלאניס מתארת לנו את המצב, הסיטואציה, בו היא נמצאת שגורם לה לחשוב על כל המחשבות שעליהם היא מפרטת בבתים הבאים - אחה"צ יום ראשון (שזה כמו שבת אצלם, כלומר יום רגוע ושליו), עם החבר שלה שכנראה המצב בינהם כרגע קצת מתוח, אבל אלאניס משתדלת שלא להוציא על ריבים איתו אנרגיות. is he the one that I will marry? why is it so hard to be objective about myself? why do I feel cellularly alone? am I supposed to live in this crazy city? can blindly continued fear- induced regurgitated life-denying tradition be overcome? האם הוא אותו אחד שאיתו אני אתחתן? למה זה כ"כ קשה לי להיות אוביקטיבית לגבי עצמי? למה אני מרגישה ללא ספק לבד? האם אני אומר לחיות בעיר המשוגעת הזו? האם אפשר להתגבר על חיים עיוורים, כלולים בפחדים ממושכים, מעלי גירה עם מסורת הכחשת חיים? הבית מתחיל באותם הירהורים על החבר שלה שהיא חשבה עליהם בבית הקודם (שהיא רבה עם החבר שלה), היא תוהה אם אותו אחד שהיא מבזבזת כ"כ הרבה אנרגיות על ריבים איתו, האם הוא יהיה זה שהיא תתחתן איתו. מיד לאחר מכן היא עוברת לחשוב על עצמה. היא תוהה למה זה כ"כ קשה לה להיות אובייקטיבית לגבי עצמה? ("I CAN FEEL SO UNSEXY"?). אלאניס מרגישה שהיא מנותקת מן העולם.. היא מרגישה לא שייכת, לבד, נמצאת בתוך תא (cell) קטן משלה.. השאלה היא למה היא מרגישה לבד כ"כ? הרי יש לה המון אנשים בחייה, בעיקר החבר עליו היא מדברת כ"כ.. היא ממשיכה ושואלת האם בכלל היא צריכה לחיות בעיר המשוגעת הזו? (אל.איי אני מניחה) למה לא לחזור הביתה (לקנדה אני מניחה). שזה אגב, מה שהיא מדברת עליו בבית האחרון. המשפט האחרון מאוד מסובך ומבולבל.. ניסיתי לתרגם אותו הכי טוב שיכולתי ולדעתי פשוט אלאניס שואלת שאלה פשוטה-האם אפשר לחיות בעולם הזה? בחיים האלו שכוללים פחדים תמידיים, בחיים האלו שאנחנו תמיד נהייה בהכחשה לגביהם? (כן, גם אלאניס). בזמנו אני זוכרת שאמיל אכן העלה את הנקודה שאולי מדובר במחלת הבולמיה.. יתכן שזה באמת קשור, אבל הנקודה נשארת, שאלאניס תוהה האם אנחנו יכולים להמשיך לחיות בפחד מתמיד כל חיינו.. where does the money go that I send to those in need? if we have so much why do some people have nothing still? why do I feel frantic when I first wake up in the morning? why do you say you are spiritual yet you treat people like shit? לאיפה הולך הכסף שאני נותנת לנזקקים הולך? אם לנו יש כ"כ הרבה איך עדין יש אחרים שאין להם כלום? למה אני מרגישה משוגעת דבר ראשון שאני קמה בבוקר? למה אתה אומר שאתה רוחני אבל עדין מתיחס לאנשים כאילו הם חרא? בבית הזה אלאניס יותר מדברת על הצד הרוחני והלא מאוזן של החיים. היא שואלת איך זה שיש אנשים שיש להם כ"כ הרבה, ולעומתם יש אנשים שאין להם כלום.. היא תוהה באותה מידה גם שאותם אנשים שאין להם כלום, והיא כן נותנת להם כסף, לאן הכסף הזה הולך? כי אם היא נותנת להם כסף צריך להיות להם משהו, אבל עדין אין.. אלאניס לא מבינה את הקצוות האלו, היא לא מוצאת את האמצע.. ושוב אלאניס קופצת לתהיות על עצמה ושואלת את עצמה למה זה שדבר ראשון שהיא קמה בבוקר היא קמה בתחושות של שיגעון ומשולהבת. ניסיתי להבין למה המשפט הזה בא פה, לא נראה שייך כ"כ למה שהיא כתוב לפניו, אבל אולי אלאניס מנסה להבין את עצמה ביחס לעולם הזה.. העולם הלא מאוזן הזה, הלא צודק הזה, ולמרות שאת היא קמה בבוקר משוגעת וקופצנית, אולי היא לא מבינה למה היא כ"כ שמחה לקום ליום חדש בעולם הזה.(שאם אתם זוכרים את הבית הקודם, זה עולם בו אנחנו חיים בפחד מתמיד). ואז, שוב היא חוזרת על תהיות על החבר שלה והרוחניות. היא שואלת איך זה שהוא אומר שהוא רוחני אבל עדין מתיחס לאנשים גרוע? האם זה רק כדי להיות איתה? אולי הוא יודע שאלאניס מאוד קשורה לצד הרוחני שבה, אז אולי הוא רק עושה את עצמו? אלאניס לא מבינה שוב את הנגדיות הזו, בעולם, כמו שהיא הסבירה למעלה, ובבני האדם, כמו שהיא הסבירה עכשיו.
כבר ממשיך........

Rוית

New member
../images/Emo26.gifהמשך...

how can you say you´re close to god and yet you talk behind my back as though I am not a part of you? why do I say I´m fine when it´s obvious I´m not? why´s it so hard to tell you what I want? why can´t you just read my mind? איך אתה יכול להגיד שאתה קרוב לאלוהים ועדין אתה מדבר מאחורי הגב שלי כאילו אני לא חלק ממך? למה אני אומרת שאני בסדר למרות שזה ברור שאני לא? למה זה כ"כ קשה לי להגיד לך מה אני רוצה? למה אתה לא יכול פשוט לקרוא את מחשבותי? בבית זה אלאניס ממשיכה לתהות בקשר לחבר שלה ולרוחניות שהוא מפגין. היא שוב שואלת, איך זה שהוא אומר שהוא קרוב לאלוהים, אבל עדין מדבר עליה מאחורי הגב. משפט תמוהה למדי (אלא אם כן גם אלאניס מחשיבה את עצמה כאלוהים, היי אפילו אנחנו עושים את זה
). אז מהו כביכול הקשר בין אמונה לאלוהים לבין דיבור מאחורי הגב? אני מסבירה את זה כל שאלאניס פה למעשה מדברת על שני דברים. הראשון, האמונה באלוהים- מתחברת לשאלה שסוגרת את הבית הקודם ושואלת איך אותו חבר של אלאניס מחשיב את עצמו רוחני כשהוא לא מתנהג יפה לאנשים ומתגלה כלא מאמין באלוהים בכלל. הדבר השני עליו אלאניס מדברת הוא על איך שאותו חבר שלה מדבר עליה מאחורי הגב שלה כאילו היא לא חלק ממנו.. כאילו היא לא מודעת לזה.. אלאניס מרגישה שהוא צריך להרגיש חלק ממנה אם הוא באמת אוהב אותה, כמו שהיא מרגישה חלק ממנו.. (קצת סותר את המשפט שלה בNTD בו היא דווקא יוצאת כנגד "אנחנו שני חצאים שמשלימים" ודווקא אומרת משפט גאוני אחר "i belive that one and one make two") בהמשך אלאניס שוב חוזרת לדבר על עצמה כאשר היא שואלת את עצמה למה היא אומרת כל הזמן שהיא בסדר כשזה ברור שהיא לא.. ברור למי? כנראה רק לעצמה. אבל זה עדין מפריעה לה שהיא עובדת על עצמה (ושוב-"חיים מלאי הכחשות" שעליהם היא דיברה בהתחלה). אלאניס בהבנה הזו שהיא בהכחשה, והיא לא מצליחה לפתור את עצמה מההרגל הרע הזה (משהו שהיא חוזרת עליו לקראת הסוף) ושוב אלאניס חוזרת לדבר על החבר שלה אך בהקשר לשורה הקודמת-עדין גם על עצמה. היא שואלת את עצמה איך זה שזה קשה לה להגיד לו מה היא רוצה? אם זו מערכת יחסים בריאה וטובה היא צריכה להרגיש פתוחה כלפיו ולהיות מסוגלת להגיד לו הכל. כנראה שזה לא כך אם היא לא מסוגלת להגיד לו מה היא רוצה. והשורה האחרונה מופנית רק לחבר שלה אך שוב בהקשר לשאלה הקודמת. היא שואלת אותו שאלה ובאה אליו בתלונה-למה הוא לא יכול פשוט לקורא את המחשבות שלה? הרי קשה לה להגיד לו כל מה שהיא חושבת, אז למה הוא פשוט לבד לא יכול להבין אותה?! זו כמובן שאלה לא מציאותית שכן לא רק שהיא נשאלת לכיוון החבר של אלאניס אך בראש של אלאניס, אלא היא גם לעולם לא תוכל להתממש שכן כמובן שאי אפשר לקרוא את המחשבות של האחר ובנוסף שוב, אלאניס מגיעה למסקנה שהיא לא יכולה לדבר איתו על הכל, וזה עוד אחד מהדברים האלו שהיא פשוט לא יכולה להגיד לו וזה היה הרבה יותר פשוט אם הוא היה מבין את זה מבלי שהיא היתה אומרת לו את זה בפנים. why do I fear that the quieter I am the less you will listen? why do I care whether you like me or not? why is it so hard for me to be angry? why is it such work to stay conscious and so easy to get stuck and not the other way around? למה אני פוחדת שככל שאני אהיה יותר בשקט אתה פחות תקשיב? למה אכפת לי אם אתה אוהב אותי או לא? למה זה כ"כ קשה בשבילי להיות כועסת? למה זו כ"כ עבודה קשה להשאר מודעת וכ"כ קל להיות תקועה, וזה לא הפוך? ושוב אלאניס מדברת על עצמה ביחס לחבר הזה שלה. היא שואלת את עצמה למה היא פוחדת שככל שהיא תהייה יותר שקטה הוא פחות יקשיב? לכאורה זה משפט הגיוני-ככל שאדם פחות ידבר, אחרים פחות ישמעו אותו. אבל פה אלאניס שואלת את זה במובן אחר. במערכת יחסים, אם בן זוג פתאום משתתק זה צריך להדליק מנורה אדומה כזו או אחרת אצל בן הזוג השני. אלאניס פה חוששת שאם היא תפסיק לדבר, אפילו בשביל לעשות את זה כניסוי קטן, הבן זוג שלה הזה פחות יקשיב, לא יתענין, לא ינסה לחקור. אפשר כמובן גם להחליף את המילה "חבר" במילה "מעריצים" ולהפוך את השאלה לשאלת תהייה עצמית של אלאניס בו היא תוהה האם הכל תהילה חולפת ואם היא תשתקק ולא תעשה מוזיקה למישהו בכלל יהיה אכפת (יהיה אכפת!) אלאניס ממשיכה ושואלת את עצמה, למה בכלל אכפת לי אם הוא, החבר, אוהב אותה או לא? כל המחשבות האלו שעברו לה עד עכשיו בראש הראו לנו, וגם לה כפי הנראה, עד כמה הבן זוג הזה פשוט לא בשבילה, אז היא שואלת את עצמה למה זה בכלל משנה לה אם הוא אוהב אותה או לא? היא ממשיכה ושואלת, הפעם שאלות רק על עצמה (בהקשר לשאלות שעלו לה על החבר) למה זה כ"כ קשה לה להיות כועסת? על מי? כנראה על אותו חבר, שעד עכשיו לא הצטייר כחבר המושלם, כ"אביר על הסוס הלבן" אבל עדין-היא לא כועסת. היא נמצאת בהבנה הזו שהיא צריכה לכעוס, אבל היא לא מצליחה. למה? זה גם היא רוצה להבין. או, שוב, אפשר להכליל את הכעס הזה לגבי המון דברים ואנשים שקשורים לאלאניס, אולי היא בכלל תוהה למה היא לא יכולה להיות כועסת לפעמים ולעמוד על שלה כשצריך. לבסוף היא שואלת משפט חכם. אלאניס הגיע למסקנה שזה קשה מאוד להשאר מודעת (לסביבה, לחבר, לעצמה.. ואולי בגלל זה גם היא איבדה את הקושי הזה של לכעוס, את ההבנה הזו לגבי מי אוהב אותה, ולמה זה אכפת לה בכלל) אבל לעומת זאת זה קל מאוד להרגיש תקועה במקום (במקום פיזי- בעיר המשוגעת הזו, כמו שהיא עצמה, תקועה עם החבר- בלי לנסות ולראות אולי לא טוב לה בכלל איתו, ואף תקועה עם עצמה- עם כל ההבנה הזו כלפי ההתנהגות שלה אבל עדין-בלי לעשות כלום בנושא..) היא תוהה למה זה לא יכול להיות הפוך? הרי זה היה עושה את החיים להרבה יותר קלים אם המודעות היתה מגיעה לנו בקלות ולעומת זאת להשאר תקועים זה היה קשה. שוב זה מתחבר לכך שהחיים שלנו הם עיוורים וכלולים בפחדים כמו שהיא אמרה כבר.
עוד קצת........

Rוית

New member
../images/Emo26.gifהסוף...

will I ever move back to canada? can I be with a lover with whom I am a student and a master? why am I encouraged to shut my mouth when it gets too close to home? why cannot I live in the moment? האם אני אי פעם יחזור לקנדה? האם אני יכולה להיות אם אהוב שאיתו אני תלמידה ומורה? למה אני מעודדת לסתום את פי שאני מתקרבת הביתה? למה אני לא יכולה לחיות את הרגע? הבית האחרון הוא מסכם של כמה דברים. הראשון-המגורים. זה אומנם הוזכר קצת במשך השיר, אבל אלאניס בסופו של דבר תוהה אם היא אי פעם תחזור הביתה לקנדה. לבית האמיתי שלה. אני אישית, תוהה אם היא באמת רוצה לחזור, אבל אולי היא מרגישה את הצורך הזה עקב כל השאלות שעלו לה במשך כל השיר שגורמות לה לרצות לברוח מהכל ולחזור הביתה.. ואולי בכלל יש לך כ"כ הרבה זיכרונות טעונים מהבית הזה, מקנדה, שהיא לא בטוחה שהיא מסוגלת להתמודד איתם בנקודה הזאת.. לאחר מכן אלאניס מגיעה למסקנה בקשר למערכת יחסים הזו שהיא נמצאת. לאורך כל השיר אנחנו מבינים שאלאניס היא האקטיבית במערכת יחסים הזו.. הבן זוג שלה הוא די פסיבי וגם כשהוא צריך להיות אקטיבי, הוא עושה את זה גרוע (מתיחס לאנשים רע, מדבר על אלאניס מאחורי הגב..) ואלאניס מרגישה כאילו כל הזמן היא צריכה להסביר לו ולהראות לו. מצד שני, אלאניס מרגישה שהיא לומדת כל הזמן במערכת יחסים הזו, בעיקר על עצמה (ופה קחו כדוגמא את כל השאלות שאלאניס שאלה את עצמה עד עכשיו בהקשר לזוגיות שבה היא נמצאת) ולכן אלאניס שואלת את עצמה האם היא יכולה להיות עם בן זוג שבמערכת יחסים איתו היא גם המורה וגם התלמידה? לדעתי האישית (ולדעתי אלאניס גם מודעת לזה) התשובה היא לא. אולי לא ´לא´ חד משמעי שכן במערכת יחסים כל בן זוג מביא משהו אחר ופעם הוא מלמד את האחר ופעם הוא לומד ממנו, אבל במערכת יחסים הזו אלאניס עושה את כל העבודה, וזה לא מערכת יחסים תקינה שיכולה להמשיך ככה. ושוב משפט שהוא לא ממש סיכום, אבל לדעתי הוא מתקשר לשאלה הראשונה בבית הזה. אלאניס שואלת את עצמה למה היא לא יכולה להגיע הביתה ולשתף את המשפחה שלה במה שעובר עליה? למה היא מעודדת את עצמה (לא פחות ולא יותר) לשתוק? (ואולי ה'אי כעס' הזה שהיא ציינה בבית הקודם, הוא בעצם "עידוד" עצמה שלה שבו היא מדכא את היצר הזה.. יכול להיות שאחרי כל הדיכוי העצמי הזה הגיע אחרי כמה שנים This grudge) באותה מידה השאלה הזו יכולה להתפרש אחרת עם ניקוד אחר של המילה "מעודדת". אולי הכוונה שהיא מעֻודֵדֵת ע"י מישהו אחר לשתוק לגבי מה שעובר עליה ואז השאלה שלה שוב ברורה-למה מעודדים אותה לשתוק? מי מעודד אותה לשתוק? האם זה אותו בן זוג שאומר לא לא לספר מה עובר עליהם? לא ידוע.. ולבסוף, השורה האחרונה, היא סיכום של ההבנה של אלאניס לגבי החיים שלה ופשוט סיכום מצויין של השיר עצמו. אלאניס שואלת שאלה פשוטה-למה היא לא יכולה לחיות את הרגע?! למה היא כל הזמן חושבת על הכל, ועוברות לה כ"כ הרבה מחשבות על העבר, ההווה, העתיד, למה היא פשוט לא יכולה להנות ממה שנתון לה עכשיו? זהו, זה השיר מהזווית ראיה שלי, את האמת לדעתי אפשר לנתח אותו עוד המון בעיקר גם ביחס למוזיקה שמתחזקת ומתחלשת בנקודות שונות בשיר, אבל פה עשיתי ניתוח מילולי בלבד.. ומצטערת על החפירה הרצינית, זה באמת שיר מעולה שמכיל המון, מקווה ששרדתם עד לפה

isw

New member
וואי רוית-

לא האמנתי שאני אקרא עד הסוף [ותכלס לא הכי התרכזתי] אבל באמת שזה ניתוח ממש משובח לשיר שלא ממש התייחסתי אליו במיוחד אפפעם.. אולי כי הוא כזה ארוך וגם נורא קשה לשיר אותו.. אז ממש תודה על הניתוח!! משום מה השיר הזה מזכיר לי את would not come- אולי בקטע הזה שלא משנה מה היא תעשה- יש דברים שלא בשליטתה וכאלה.. ובכלל כשקראתי את הניתוח הזה- הגישה של שני דברים שמתנגשים במערכות יחסים שלה- הצורך בחופש ובביטוי לעומת הצורך לרצות את בן הזוג.. נושא שיש אותו ממש הרבה בשירים של אלאניס.. [bent 4u, sorry to myself, yomnir ועוד מלא] בכל מקרה- תודה..

Jagged chaos

New member
גדול ../images/Emo45.gif ../images/Emo12.gif

גם אני לא חשבתי שאני אצליח לקרוא הכל.. אבל שקוראים קצת כבר נכנסים לזה

o0Invisible0o

New member
../images/Emo133.gifבסוף קראתי.../images/Emo3.gif

בעיקר כי התעורר פה כזה ויכוח בקשר לשיר..
עניין אותי לראות על מה כל המהומה.
אז כן אני מאוהבי השיר, אני אוהבת את הבלאגן במחשבות, שאני מאמינה שעברו בראש של כולנו בשלב כזה או אחר, ואת השם שמתאים לשיר!
אהבתי את הניתוח. יש כמה דברים שרציתי להעיר. מעניין אם אני זוכרת.
בקשר לשורה how can you say you´re close to god and yet you talk behind my back as though I am not a part of you? אוקיי, אז ככה. תמיד הבנתי את זה גם בהקשר לרוחניות שצויינה קודם, שכביכול הוא רוחני ומתייחס לאנשים כמו חרא. הוא כאילו רוחני בשבילה, ולא כי הוא כזה. וכאן זה מתבטא, כי אלאניס היא -סוג של- מאמינה בה'. היא לא אשת דת וכלום, אבל היא מאמינה שיש אלוהים, למיטב הבנתי. וכאן החבר שלה כביכול מאמין באלוהים בשבילה, אבל מאחורי הגב שלה הוא האדם האמיתי והלא רוחני. או שבעצם תרגום אחר לגמרי, שחשבתי עליו הרגע.
הוא בעצם איש קרוב ומאמין באלוהים והוא מדבר מאחורי הגב של חברה שלו? אנשים מאמינים אמורים להיות [עם דגש על אמורים. לצערי.] מוסריים ולא לדבר מאחורי גבם של אנשים, אלא להיות כנים ואמיתיים עם אלה שהם אוהבים.
אני ממש ממש אוהבת את הקטע בשיר שהיא לא יכולה לבטא את מה שהיא רוצה, למה הוא לא יכול לבחור פשוט לקרוא את המחשבות שלה. בקשר לשורה הזאת- can I be with a lover with whom I am a student and a master? אני דווקא מבינה שהתשובה לפה היא כן. כאילו, זה אכן בבית המסכם את השיר, אבל אולי היא כבר הבינה שבמערכת היחסים הנוכחית, יש בעיות ושם היא רק צד אחד במערכת המורה-תלמיד אז היא כבר עוברת הלאה ושואלת האם היא תמצא בן זוג כזה שיתרום לה ויתרם על ידה ולהיפך. כי בסה"כ שני הצדדים זה נראה לי תקין למדי. אבל מערכת היחסים הנוכחית פשוט לא עובדת...
אני גם אוהבת את הקטע בשאלת החתונה ולמה אכפת לה אם הוא אוהב אותה או לא. אני מרגישה בהן מעין ילדותיות מתוקה.
לאיודעת להסביר את זה.. אמ. נראה לי שזהו. נהניתי לקרוא!
תודה על הניתוח.

Jagged chaos

New member
טוב שכחתי שני דברים.

אחד, זו היתה אמורה להיות הודעה יפה
אבל התמונה של הבית לא עלתה. בכל מקרה, תודות לדן שהעלה את התמונה לפני כמה שנים. השני, לא שמתי אלאניס אמרה: אז... אלאניס אמרה: "הרגע היחיד שחשבתי, איך אני הולכת לבצע את השיר (בלייב) היה באנפלאגד. יש שמה שיר שנקרא These R the thoughts, ויש שורה, איפשהו בין השורות "'Can blindly continued fear-induced regurgitated life-denying tradition be overcome?", והייתי בקטע של "איך לעזעזל אני הולכת לעשות התאמה בין המילים? אני איהיה חייבת להוציא כמה מילים. אבל הצלחתי. איכשהו זה התאים. וכיום, אני חושבת שאם אני יכולה לחבר את המילים האלו ביחד, אני אוכל להתאים הכל להכל.."
"The only moment when I thought, how am I going to do this (live) was on the MTV Unplugged record. There´s a song called 'These R The Thoughts', and there´s this one line, something along the lines of, 'Can blindly continued fear-induced regurgitated life-denying tradition be overcome?' I was like, How the fuck am I going to get all these words in? I´ll have to chop a few out. But I did it. It somehow fit. And, to this day, I think that if I can fit those words in then I can fit anything in."

Jagged chaos

New member
עוד סיפור על these R the thoughts

היא הופיעה עם these R the thoughts בקיסריה, והתוכנית שלה היתה להופיע איתו גם בראשון, אחרי forgiven. וזה הסיפור, שהופיע פה בפורום לפני כמה שנים. אלאניס סיימה את ההופעה בקיסריה, ואיזה מעריץ ראה אותה במלון דן וביקש שתחתום לו על Supposed, והוא אמר לה כמה הוא ממש ממש אוהב את your house ושהוא ממש רוצה שהיא תשיר אותו ב"הופעה מחר". הבנתי שהוא היה איכשהו חדר לידה, או קומה מתחתיה, ושם את your house, אלאניס התותחית יום למחרת עשתה לו בטח ת'יום ושרה את your house במקום. ולמה זה לא צירוף מקרים? הנה הפתק של הפלייליסט בארץ, כמו שאתם רואים היא מחקה את these R the thought ובתרגיל ספונטני עשתה את your house
הפלייליסט הזה היום נמצא אצל עדיבאבא, מישהי שפעם היתה מתכתבת כאן. חתיכת סיפור

utopia 111

New member
אני זוכר את עדיבאבא !

אני חושב שפעם, בימי נאפסטר העליזים, היינו מורידים דברים אחד מהשני ..... היא זו שהתחילה לאהוב את אלאניס בגיל מאוחר יחסית, לא ?(ואח" פיצתה על זה בפנאטיות ראויה לציון גמניאוהב את שיר הזה, וזוכר את הסיפור על הפלייליסט מהפורום.

o0Invisible0o

New member
../images/Emo133.gifשמעו יקיריי, אני אוהבת אתכם

ומודה לכם על ההשקעה אבל אין סיכוי שאני קוראת את כל זה!
*סקילה המונית*
אני עצלנית נו.

Jagged chaos

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo26.gifכנסו לפה../images/Emo70.gif

אחרי כמה ימים יש עדכון רציני, העידכון: #1 לכבוד שיר השבוע, העלתי חמישה ביצועים וקבצים של These R The Thoughts, שכוללים: * גרסת הסטודיו המקורית, שמופיע בסינגל של Joining you * הביצוע הראשון של השיר בהופעה, ב-1 בספטמבר 1999 לפני שיצא האנפלאגד. * ביצוע בבונס איירס, ארגנטינה, 11 בנובמבר 1999. * קובץ וידיאו באיכות אחלה, בצ'ילה 25 בנובמבר 1999. * הביצוע בקיסריה 19 ביולי 2000 בישראל #225 באפריל 1999 הופעה ביפן מ-1999, הופעה א-ד-י-ר-ה עם ביצועים אלופים. הביצוע הראשון בגרסה הזאת של Not the doctor, Perfect בגרסה הנדירה של 1999 (עם הדיבוב במקום השירה) זה הפלייליסט: into baba would not come joining you hand in my pocket are you still mad sympathetic character perfect band intro you learn Forgiven Mary Jane So pure piano intro + Uninvited thank u ironic wake up not the doctor #3 The single box - ידעתם או לא, בשנת 97, אלאניס הוציאה קופסא שבה חמישה סינגלים- הסינגלים של you oughta know, hand in my pocket, ironic, you learn, head over feet. בסינגל של you learn יש גרסה נדירה וחד פעמית ל- your house.
#4 ten years for Jagged Little Pill את הקובץ הזה לא העלתי, אבל יש קישור
. סרט של שעה שלמה של כבוד ל- Jagged, תמונות ווידאו נדירים מאוד, ראיונות נדירים עם אלאניס, גלן, גיא עוזרי, אבריל לאבין. מומלץ טילים.
תנו בכניסה

למעלה