These R The Thoughts

UnprodigalSon

New member
לא אוהב את השיר + ביקורת שלילית

יש לי תחושה שכמה אנשים יוותרו על ההודעה הזו רק בגלל הכותרת, או סתם לא יסכימו. אני - כמו ש*רומזת* הכותרת, לא אוהב את השיר, ואפילו חושב עליו דברים די רעים. ולמה - ודאי אתם שואלים - מדוע? ובכן, אין ספק שהמילים חזקות (למרות שפירוש במקרה הזה הוא לא הכי נחוץ... השיר הזה די ברור כשלעצמו, חוץ ממילים מסובכות פה ושם. לפחות למדתי איך אומרים להעלות גירה באנגלית, בהנחה כמובן שאני בכלל אזכור את זה...)... אבל! משום מה אני מעניק למוזיקה עכשווית יותר קרדיט ממה שמגיע לה, ואני מצפה שיחד עם מוזיקה חביבה ומילים חזקות יהיה מסר/סיבה טובה לכתוב שיר. למה אני מתכוון? תחשבו איזה אבסורד זה להגיד "אני יורד למכולת לקנות מילקי ושני חלב" אבל במקום להגיד את זה, לשיר את זה עם מוזיקה. לא קשה מדי לכתוב שירים ככה. לזרוק אוסף מילים בלי קשר ולחבר אותם עם מוזיקה. נכון, זה לא בדיוק המקרה, אבל There R The Thoughts לא ניכן בשום דבר שמבחינתי נותן לו הגדרה של שיר. המוזיקה - לא מדהימה, המילים - בליל של מחשבות, מחוברות יחד בלי שום קשר, בלי שום חריזה, מבנה, סדר או הגיון אמנותי כלשהו, שכנראה פשוט אלאניס רצתה להגיד - וכיוון שהיא לא יכולה לכתוב מכתבים לכל העולם, היא העדיפה לכתוב את זה כשיר. במקום לעות מאמץ ולהעביר את המסרים שלה בצורת שיר עם איזושהי תבנית אמנותית כלשהי (ואני לא מבקש משהו בשמיים, מבחינתי Sympathetic Character שבאופי מזכיר קצת את השיר המדובר, הרבה יותר אמנותי ומוצלח) היא פשוט הוסיפה לחן (לא מוצלח במיוחד אפילו) וזהו - הרי לכם שיר. עם כל הכבוד, ויש כבוד, גם אני יכול לכתוב שירים ככה. לכן - אני לא אוהב את השיר - בדרך כלל מעביר אותו בunplugged - ואם אלאניס הייתה מוציאה אותו כסינגל ראשון בחייה יש סיכוי שלא היינו שומעים ממנה יותר... הסיבה היחידה שהוא קיים זה כי כבר יש לה את המוניטין המתאים ואת הקהל מעריצים שיקבל כל דבר שהיא עושה וימצא בו משהו יפה.

Jagged chaos

New member
לי זה בא דווקא בפסיכולוגיה הפוכה

תאמין לי, שגם אני מעדיף יותר פרפקציוניסטיות באומנות, אבל these R the thoughts לוקח אצלי. דווקא אני יותר מעדיף שירה בלי חריזה, תחשוב על זה ככה, שאם אתה כותב עם חריזה, אתה צריך להתאים את המוזה למילה מסוימת ושולל את מה שבא לך ראשון מהתת מודע. קיצור שירה בלי חריזה הרבה יותר נשמעת אותנטית. וזה לא כזה שיטחי, כי היא לא סתם זורקת מילים, זה יכול להיות כמו השיחות האלה: "מכירים את זה ש...." (נגיד - "מכירים את זה שאתם אוכלים סנדויץ וביד השניה מלפפון, אז אתם אוכלים את המלפפון לאט כדי שיספיק לכל הסנדוויץ?
) תראה -> אם יש לנו כל כך הרבה, איך זה שיש עוד אנשים בלי כלום? למה אתה אומר שאתה רוחני שאתה מתייחס לאנשים כמו זבל? (שיש מלא אנשים מושפעים בשכבה שלי שאני יכול להגיד להם את זה.. כי עכשיו זה הקטע להיות שאנטים סטלנים) לא יודע, המשפטים פשוטים וקולעים, כי זה דברים שתכ'לס אתה חושב לעצמך, אבל בחיים אתה לא תשתף אותם בשיחה, כמו: "למה באמת אכפת לי אם אוהבים אותי או לא? למה אני באמת לא יכול לחיות את הרגע" קיצור, לי יש התחברות במקרים עם הליקרס, אז בשבילי זה אחלה שיר

UnprodigalSon

New member
אין בעיה

וגם לרגע לא אמרתי שהמלים לא טובות. פשוט, זה לא שיר! זה אוסף משפטים עם מוזיקה. ולדעתי, זה פשוט מגוחך. תחושב איזה מגוחך זה יהיה לשיר "אהלן, מה המצב? אתה רואה היום את המשחק של הנבחרת?" במקום להגיד את זה. כל משפט בפני עצמו קולע והכל סבבה - אבל זה פשוט... לא שיר.

Jagged chaos

New member
אבל זאת הצורת כתיבה שלה.. ../images/Emo4.gif

רוב השירים שלה הם משפטים זרוקים בלי חריזה, וגם במלא שירים אין לה פזמון. שירים בלי פזמון בכלל: after a year like this one are you still mad that I would be good the couch unsent your congratulations No pressure over cappuccino אבל הרשימה הגדולה באמת של משפטים זרוקים בלי חריזה, הם בשירים שאין להם פזמון אבל יש חזרה, כמו: All I Really want, perfect, mary jane, front row, joining you לדעתי זה האנדיוידואל שלה.

Rוית

New member
המממממ

אני מבינה את הנקודה שממנה אתה יוצא, אבל דווקא אני הוקסמתי מצורת השירה שזורקת דברים, ואני דווקא כן מצאתי שהמילים שלה פה יכולות לרגש.. לא יודעת, לדעתי השיר הזה עם חריזה וצורת שירה מרובעת ומלבנית דווקא היתה הורסת כזה שיר.. הוא מקסים כמו שהוא לדעתי

j u n k

New member
זה אחד מהשירים

שאני משייכת לקטגוריית ה"רק אוהבי אלאניס השרופים יכולים להעריך". יש בו את הקסם האלאניסי ואין בו שומדבר שיכול להכנס לראש בתור מיינסטרימי, ולכן הוא לא קליט. אבל יש בו קסם מסויים.

Rוית

New member
Nicely put../images/Emo45.gif

יאפ, זה מה שרציתי להגיד בצורה העילגת שלי ממקודם

UnprodigalSon

New member
לא התלוננתי על אלאניס

וגם לרגע לא ביקשתי שירים שבלונים ומרובעים. להיפך... אם הייתי מחפש שירים כאלה לא היו לי בבית 6 דיסקים של אלאניס + DVD של הופעה. כנראה שהייתי קולט שהיא לא כזו ועוצר באיזה שלב, לא? אבל... יש מקרים ויש מקרים. אני אוהב הרבה מאוד שירים לא שגרתיים של אלאניס כדוגמת, Are you still mad, Sympathetic Character, I was hoping, Front Row בגלל שיש להם הצדקה להיות שיר. אני חוזר שוב - These R the thoughts זה אוסף משפטים - עם מוזיקה ברקע. אם מבחינתכם זו ההגדרה של שיר - פה טמונה המחלוקת בינינו.

Rוית

New member
המממממ2

אפשר להגיד על כל שיר שהוא אוסף של משפטים עם מוזיקה ברקע.. תראה, כמו שאמרתי אני יכולה להבין את הנקודה ממנה אתה יוצא כי זה לא שיר עם מסר עמוק ומלא רבדים, זה באמת שיר די פשוט, אבל דווקא זה חלק מהיופי שלו.. היכולת לשלב את המשפטים האלו שהם חסרי כל "פרופורציות" (אם אפשר לקורא לזה ככה) בצורה שכן תזרום עם השיר.. לא יודעת, אני מבינה ורואה את מה שאתה מדבר עליו, לחלוטין מבינה מאיפה אתה נובע, ועם זאת אני ממש נהנת לשמוע את השיר..
וחלילה מחלוקות, סתם כל אחד ודעותיו

danielmw

New member
../images/Emo13.gifבקשר לשיר הזה...

אמנם אני קורא ממש פסיבי, אבל אני חייב לציין שאתמול שהייתי בפאב "הכוסית" בת"א אז השמיעו את השיר הזה...שאני ממש אוהב, והופתעתי לשמוע את אלאניס בכלל ואת השיר הזה בפרט..

Jagged chaos

New member
וב- BP שבחיפה...

זה פאב ליד הנאפיס, שאין על האווירה שיש בו, תמיד תמיד תמידדדד משמיעים את ה-אנפלאגד שלה.

למעלה