הן חולמות שהן לקחו את ה ../images/Emo106.gif
במשחק הג'ולים... אני רואה שאתם ממש רבי פעלים! גם מבינים בשפות זרות וגם במתמטיקה! אני חייבת לציין שאכן, כל קשר בין המספרים שרצו פה לבין המשפט שבראש השרשור הוא אכן מקרי בהחלט. בכל אופן, לאור ההתעניינות וההזדהות שהמשפט הזה עורר משני צדי המגדר, הרשו לי להרביץ בכם מעט תורה ולהסביר למה התכוון המשורר (לא אני כמובן
), תוך שימוש באסכולה הבינארית: המאמר טוען כפי שעולה מן המשפט המייצג, שהתרבות הפופולרית (קרי מגזינים, עיתונים, קולנוע, טלוויזיה, ספרות פופולרית וכד') מבנה את התעסוקה והאמהות כאילו הם שני מצבים זרים זה לזה. ובכך יוצרת רטוריקה של "מלחמת האמהות" - קרי - יוצרת תדמית כאילו אמהות שעובדות ואמהות שאינן עובדות נלחמות בינהן על התואר "האמא הגרועה של השנה"
. אין משמעות הדבר שכך זה במציאות, אלא שכך זה בדימוי המשתקף באמצעים הנ"ל. אלא שבמחקר שעשו כותבות המאמר התגלה!
שנשים נוטות להפנים את הדימוי הזה!
וכתוצאה מכך הן מבנות את זהותן האמהית תוך שלילת האמהות ה"אחרת" כלומר, בשפה הבינארית: אם אני אמא עובדת, אז אני מגדירה את עצמי כ- 1 אבל את האמהות שלא עובדות אני מגדירה כ - 0. הדבר יוצר, בין יתר הנזקים, התרחקות של אמהות זו מזו, דבר שעוד יותר מגדיל את הפער בין 0-1 ומונע מהן תמיכה פוטנציאלית לה יכלו לזכות האחת מן השנייה.
עד כאן משנת האיילות...