binaries

../images/Emo26.gif../images/Emo36.gif binaries

איך הייתם מתרגמים את המושג הזה לא בשפה מתמטית? אני מנסה לתרגם את המשפט הבא Work status and matherhood are culturally constructed as rigid binaries סטטוס של עבודה ואמהות מובנים בתרבות כשני קצוות נפרדים? כשתי תופעות נפרדות?

אני לא בטוח:

קוטביות יכול להיות שני קטבים של אותו הדבר, וכאן מדובר בהפכים: שחור ולבן, כן ולא, בן ובת. ודיכוטומיה זו מילה ארוכה מידי בשבילי לשעה כזו של היום. מה רע בהפכיות?

פשוט כי בהמשך המאמר

משתמשים במושגים האלה להסביר את אותו דבר סתם כדי להבהיר לעצמי. את המושגים האחרים אני מכירה טוב מאוד כך שאין צורך שתטריח עצמך כדי להסביר לי. תודה ולילה טוב

tafustafus

New member
אלה לאו דווקא ניגודים קוטביים

אלא שני דברים שהיחס ביניהם הוא כזה שהם אינם יכולים להתקיים בו זמנית, כפי שבמערכת בינארית, אם 0 אז לא 1 ולהפך, מבלי שהם יהיו קוטביים או מנוגדים זה לזה. (את ה-rigidness שלהם במשפט אני מבין פשוט כביטוי של חיזוק: במערכת זו אין שום חריגה מן הבינאריות הזאת.) הייתי בוחר כאן בביטוי כמו "(בשום פנים) אינם מתיישבים זה עם זה" או "אינם עולים בקנה אחד זה עם זה".

יפתח ב

New member
../images/Emo45.gif אתה צודק באשר למובן המילולי,

ואני ניסיתי לחשוב לא על המובן הזה - בלוגיקה - אלא על המובן השאול שבמשפט הנתון. בכל מקרה, אולי אתה צודק גם כך. ואז הדרך המדויקת ביותר לתרגם היא "מוציאים זה את זה" או אחת האפשרויות שנתת.

tafustafus

New member
במילה "מוציאים" השתמשתי

בהודעה שתפוז צנזר ברשעותו, וכשכתבתי מחדש כבר חשבתי (לאור הערות שקיבלתי על שימוש במילה בלתי מובנת זו במשהו שתרגמתי פעם) שבהקשרים לא-טכניים, אולי כדאי להמנע ממנה כשאפשר.

hastings

New member
ל"הופכי" יש משמעות מאוד מדויקת

במתימטיקה שאינה נכונה ל 0 ו 1 בבסיס 2 (בינארי). זוהי ההגדרה: For any number N, its inverse (also called opposite) is a number -N so that N + (-N) = 0 (eg, the opposite of 5 is -5, the opposite of -3/4 is 3/4). כלומר ההופכי של 1 הוא 1- ולא אפס. לדעתי ההסבר שלך על קטבים מנוגדים של אותו דבר מבסס את תקפות התרגום הזה, מכיוון שמהמשפט עולה שאלה הם שני הקטבים שביניהם יכולים לנוע החיים של מי שאליו מתייחס המשפט.

יפתח ב

New member
עד כמה שאני יודע, המובן המתמטי של

הופכי הוא דווקא היחס בין חצי לשתיים, בין שליש לשלוש, בין רבע לארבע וכו'. אני לא זוכר איך קוראים ליחס בין אחד למינוס אחד בעברית (אולי "משלים"?).

hastings

New member
לא

ההגדרה שהבאתי היא של המונח האנגלי inverse שהוא המקבילה למושג העברי "הפכי". את ההקבלה בין inverse והפכי תוכל למצוא במילון למונחי מתימטיקה של האקדמיה, את ההגדרה של המונח תוכל למצוא בקלות אם תכניס את הביטוי "define: inverse" למנוע החיפוש גוגל.

יפתח ב

New member
בדקתי העניין ומסקנותי הריהן להלן

ישנם במתמטיקה לפחות שני מושגים הקרויים "אינברס". אחד מהם הוא ה-additive inverse, הקרוי גם opposite number, והגדרתו היא זו שהבאת. בעברית: נגדי. השני הוא ה-muliplicative inverse, שהגדרתו היא זו שהבאתי אני. בעברית: הופכי. מידע זה מבוסס על: http://encyclopedia.thefreedictionary.com/Inverse+number ועל אתר האקדמיה שהפנת אליו. (סליחה על הטרחנות, הייתי צריך להרגיע את עצמי שכיתה ג' לא הייתה לשווא).

1haam

New member
ובכן, שניכם צודקים, יפתח והייסטינגס

אלא, שבשביל לקבל הגדרה כוללת של הופכי, יש להגדיר היטב את הקבוצה ואת הפעולה שלגביהן מוגדר ההופכי. כמו כן יש להגדיר את האיבר הנייטרלי בקבוצה. שני איברים הופכיים בקבוצה יהו כאלה שהפעולה ביניהם מניבה את האיבר הנייטרלי. בד"כ, האיבר הנייטרלי הוא אפס. לכן, בקבוצת המספרים השלמים, שביניהם מוגדרת פעולת חיבור - חמש ומינוס חמש הם הופכיים. חמש וחמישית הם הופכיים לפעולת חילוק. בקבוצה הבינרית (0,1) דווקא 1 הוא ההופכי של עצמו, כי 1+1=0 (לגבי חיבור). I rest my case כל קשר בין זה לבין מה שעושות האיילות בלילות - מקרי בהחלט (שלא לומר, אקראי)

hastings

New member
כוונתי הייתה

שבמקרה זה ההצעה של "קטבים" או משחק על רעיון זה היא ההצעה הנכונה לתרגום. אם אני מבין נכון את המשפט ללא הקשרו הרחב יותר נדמה כאילו אומרים שחיי מי שאליהם מתייחסים במשפט נעים בין שני קטבים - אמהות ועבודה. זה מתאים לאמירה של אבא של נועם שקוטביות יכולה להיות שני קטבים של אותו דבר. לעומת זה ההצעה שלו "הופכיים" אינה נכונה (בעיקר לא בהקשר הבינארי) מכיוון שלמילה "הופכי" יש משמעות מאוד מוגדרת במתיטיקה. הגדרה זו אינה מתאימה לסימנים 0 ו 1 בשיטה הבינרית. [0 ו 1 הן פשוט ספרות, אפשר להשתמש בהן לייצוג מספרים ולפעולות חשבוניות. זה נכון לספרות 0 עד 9 בבסיס עשר היום-יומי וגם לאותיות A עד F בבסיס הקסדצימלי, בסיס 16.]

למעלה