שאלה חדשה

../images/Emo26.gifשאלה חדשה

אז, קודם כל, סליחה על אורך הפיסקה... אני פשוט נורא אודה לכם אם תוכלו לאשר את התרגום הבא... "פסיכיאטרים ופסיכולוגים עדיין מבולבלים בכל הנוגע למניעים בגללם אנו נשבים בידי אשליית הבחירה, בזמן שבדרך כלל הרבה יותר קל לנו לדחות כל אחת מאותן האפשרויות כאשר היא מובאת לפנינו בנפרד ולא כאופציה של אחת מכמה. בחיפוש אחר האומללות, כדאי שנשכיל להפיק תועלת מירבית מעובדה אמפירית זאת, אם ברצוננו להפוך את מערכות היחסים שלנו לגיהינום.
Psychiatrists and psycologists are still at a loss to explain why we tend to get caught in an illusion of alternatives, while we usually find it much easier to reject either possibility if they are offered seperately rather than together. In the pursuit of unhappiness we should utilize this empirical fact to the fullest if we wish to dedicate ourselves to the infernalization of our relationships.​

../images/Emo26.gifועוד שאלה קטנה:

Papaer and sound waves are patient.​
האם אפשר לתרגם זאת - נייר וגלי קול הם *דברים* סובלניים? או - נייר וגלי קול הם סובלניים? או - נייר וגלי קול הם אלמנטים סבלניים? ובכלל סובלניים או סבלניים??? תודה!

טרודי

New member
סבלניים

סבלנות היא patience, היכולת להמתין. ההיפך מקוצר-רוח. סובלנות היא tolerance, היכולת לקבל את העובדה שיש אנשים שונים או דעות שונות משלך.

אם כך,נייר וגלי קול הם *דברים* סבלנ

יים? או נייר וגלי קול *הם* סבלניים???

טרודי

New member
הייתי אומרת משהו כמו

"לנייר וגלי קול יש סבלנות". קיים גם הביטוי "הנייר סובל הכל", יתכן שהוא מתאים - אני לא יודעת מה ההקשר שלך.

../images/Emo45.gifזה בדיוק הביטוי שחיפשתי,

אני מתארת לעצמי שאפשר גם לומר - "נייר וגלי קול סובלים הכל"... תודה!

../images/Emo26.gifאמנם מטר שאלות, אך אין לי

ברירה.... איך הייתם מתרגמים את המילה partner??? המילה הזו מופיעה אין סוף פעמים בטקסט שאני מתרגמת, וקשה לי כל פעם לתרגם זאת ל"שותף" fall inlove with a married partner למשל, "התאהב בשותף נשוי" נשמע לי נורא מאולץ, ויש איןסוף דוגמאות כגון זאת. מה עליי לעשות? האם אני יכולה לשמור על המילה פרטנר ולתרגם זאת - "התאהב בפרטנר נשוי"???? זה נשמע לי יותר נכון איכשהוא.... מה דעתכם???

יפתח ב

New member
בכל מקרה "שותף" נשמע כאן שגוי.

נדמה לי שלא יהיה כל נזק לתרגם במקרים מסוימים פשוט "להתאהב באדם נשוי" וכד'. אם ב"פרטנר" אין הכוונה אלא לכך שהאדם הוא פרטנר להתאהבות, המילה אינה מוסיפה מידע חדש.

למעלה