רגע לפני...

../images/Emo26.gif רגע לפני...

מראש
לאחר שהחלטנו איזו דירה אנחנו רוצים לקנות (מדובר בדירה בבניין בן 7 שנים), ורגע לפני שנפגשים שוב, מסכמים על מחיר סופי, ומעבירים לטיפול העו"ד... 1. כיצד אני יכול לבדוק את מצב התשתיות בבניין ? (חשמל, צנרת וכו') 2. כיצד אני יכול לדעת איזו אנטנות סלולאריות מפוזרות באיזור, ואיפה ? 3. כיצד אני יכול לדעת שבעוד שנה לא יקימו לי אנטנה ענקית מול הדירה ? 4. כיצד אני יכול לדעת מהו מתאר הבניה באיזור ? 5. הכניסה לדירה היא בעוד כ 5 חודשים, יש לי את כל הכסף כבר כעת, כיצד נהוג לשלם למוכר ? (אני לא מוצא הגיון ולהעביר תשלומים כל X זמן), מדוע לא לשלם הכל במועד קבלת המפתח ? 6. כיצד אני (פרט לבדיקה של עורך הדין, אני רוצה לוודא זאת בעצמי) יכול לדעת שמי שמולי הוא אכן הבעלים החוקיים של הדירה ? (הוא הרי יכול לזייף ת.ז) 7. במידה ואני עהעו"ד נפלנו בפח, ומכרו לנו דירה לא שלהם, אני מניח שהחוק יהיה לצד הבעלים האמיתיים של הדירה, מה יעלה בגורלי ? 8. האם יש צורך לבדוק האם רובצים חובות על הדירה ? (חשמל, מים, וועד בית, וכו'), ואם כן - איזה ? 9. כיצד אני יכול לדעת מה טיב הבניה של הבניין ? (מבחינת תקנים / איכות וכו') 10. האם למישהו יש טיפים נוספים / לינקים למידע בנושא - מה לבדוק לפני שמחליטים על רכישת דירה מסויימת ?

../images/Emo82.gif תשובות

1. כיצד אני יכול לבדוק את מצב התשתיות בבניין ? (חשמל, צנרת וכו') הדרך הכי בטוחה היא להיעזר במהנדס או אפילו שיפוצניק שמומחה בתחום, יש היום גם חברות מקצועיות שמעניקות (בתשלום) את השירות זהה, כמו "בדק בית" למשל. טיפ נוסף- נסה לדבר עם השכנים או עם הוועד, כשיש ליקוי בבניין, המוכר לא ימהר לספר אבל הדיירים בדרך כלל מודעים אליו. 2. כיצד אני יכול לדעת איזו אנטנות סלולאריות מפוזרות באיזור, ואיפה ? באתר של המשרד לאיכות הסביבה, הנה קישור : http://www.sviva.gov.il/bin/en.jsp?enPage=HomePage כנס בצד ימין ל"מפה אינטראקטיבית" ובחר בנושא "קרינה ורעש". 3. כיצד אני יכול לדעת שבעוד שנה לא יקימו לי אנטנה ענקית מול הדירה ? אין דרך לדעת מכיוון שבכל יום יכולים להחליט על נסיון להציב כזו. מצד שני, הסיכוי לאנטנה באזורי מגורים בעלי צפיפות אוכלוסים גבוהה די נמוך. 4. כיצד אני יכול לדעת מהו מתאר הבניה באיזור ? פנה לוועדה המקומית לתכנון ולבניה או היעזר בשמאי מקרקעין מוסמך. 5. הכניסה לדירה היא בעוד כ 5 חודשים, יש לי את כל הכסף כבר כעת, כיצד נהוג לשלם למוכר ? נהוג לשלם במספר תשלומים, כשהראשון במעמד חתימת החוזה, האחרון עם קבלת המפתח והחזקה על הדירה, ובינהם מספר תשלומים נוספים לפי החלטת הצדדים (לפעמים גם מחליטים שאין אף תשלום נוסף בתקופה הזו). אף קונה לא יסכים לשלם הכל לפני קבלת המפתח, ואף מוכר לא יסכים לקבל את התשלום המלא רק בדקה ה 90 . 6. כיצד אני (פרט לבדיקה של עורך הדין, אני רוצה לוודא זאת בעצמי) יכול לדעת שמי שמולי הוא אכן הבעלים החוקיים של הדירה ? זו שאלה טובה מאד ולא פשוטה בכלל. תוכל לבדוק את נסח הטאבו ולהיעזר בטיפ שנתתי בסעיף 1 (שיחות עם שכנים), אבל כבר היו מקרים שאנשים זייפו מסמכים וגם ההשלכות המשפטיות לא לגמרי פשוטות ותלויות במספר גורמים. מומלץ להיעזר בעורך דין וללחוץ עליו לבצע בדיקה יסודית ככל האפשר. 7. במידה ואני והעו"ד נפלנו בפח, ומכרו לנו דירה לא שלהם, אני מניח שהחוק יהיה לצד הבעלים האמיתיים של הדירה, מה יעלה בגורלי ? עניתי ב 6 . 8. האם יש צורך לבדוק האם רובצים חובות על הדירה (חשמל, מים, וועד בית, וכו'), ואם כן - איזה ? בהחלט. ברוב המקרים תוכל לברר זאת טלפונית עוד לפני שהדירה תעבור אליך, וכמובן שבחוזה המוכר מתחייב לכסות את כל החובות האלה טרם מסירת החזקה. 9. כיצד אני יכול לדעת מה טיב הבניה של הבניין ? (מבחינת תקנים / איכות וכו') עניתי ב 1 .

mol3

New member
אני מקווה שהוא לא יתייעץ עם ....

שיפוצניק, כמו שהמלצת לו. ממתי שיפוצניק יכול לאתר ליקויי בנייה, לדעת את טיב הבנייה ?

תתפלא לשמוע...

כתבתי בכוונה שיפוצניק שמומחה בתחום, ולא דיברתי על "ליקויי בניה" (כדבריך) אלא על הנושאים שהוא העלה כמו חשמל וצנרת. לדוגמה יש שיפוצניקים (ברור שלא רובם) שכל מומחיותם ועבודתם היא בתיקוני צנרת או באיבחון ליקויים וגורמים לרטיבות או נזילות, הם גם משתמשים במיכשור מתקדם שעומד בקדמת הטכנולוגיה בתחום זה לצורך עבודתם. אולי התואר "שיפוצניק" קצת מטעה כי בדרך כלל אנחנו מיד חושבים על מישהו שעוסק בתיקוני צבע וגבס, אולי גם היה עדיף שאקרא להם "בעל מקצוע", אבל חלקם מבינים הרבה יותר טוב ממהנדסים מסויימים ועוסקים (לדוגמה) באיתור סכנות רטיבות באופן מעורר כבוד. כל זאת, כפי שכתבתי, בתנאי שניגשים למומחה עם נסיון של שנים בתחום הזה.

למעלה