ראיתם?

חיפאית34

New member
../images/Emo26.gifראיתם?../images/Emo36.gif

אתמול היתה תוכנית בערוץ 10 "האוליגרכים" על המתעשרים החדשים של ברה"מ לשעבר התוכנית עקבה אחרי 4 אנשי עסקים יהודים. לא ראיתי את הכל אבל בתחילת התוכנית ראיינו אזרחים רוסים ברחוב ורוסייה זקנה אחת אמרה...אני מעריכה יהודים...הם חכמים מאוד צריך ללמוד מהם...הם יודעים איך לעשות הרבה כסף בלי לעשות כלום.. הם ערמומיים... הרי ברור שזו האנטישמיות הישנה והמוכרת.... ותמיד כשאני נחשפת לכאלה דברים אני תוהה איך זה לחיות כיהודי במדינה של "לא יהודים"?....איך אפשר לשאת את גילויי האנטישמיות האלה? זה נורא!! אני כמישהי שנולדה וגדלה במדינת ישראל...אף פעם לא חוויתי גילויי אנטישמיות....ובכל זאת....רק המחשבה על זה מעבירה בי צמרמורת. מבחינתי.... אין מקום טוב יותר ליהודי לחיות בו מאשר במדינת היהודים

Zot ani 1

New member
לא צפיתי בתוכנית....

אבל אמא שלי צפתה בזה והצצתי פה ושם לטלויזיה... אמא שלי אמרה לי שבפרסומת של התוכנית בעיתון כתבו שאחרי שתצפו בתוכנית תבינו למה אתם פה בישראל....חחח האנטישמיות ברוסיה תמיד היתה ותמיד תיהיה ולא רק ברוסיה אולי עכשיו היא קצת פחות גלויה מבעבר אבל מי שחושב שאין אנטשמיות ברוסיה יותר או בכל מקום בעולם חי באשליה.... רק מקרה התקיפה האחרון בגרמניה של יהודיה עם בנה התינוק ברכבת- המקום ציבורי, יכולה להמחיש לכל מי שחושב שגרמניה והעולם נטול אנטשמיות, שזה לא כך... טוב אני כבר סלדתי מהנושא אבל אני ממש לא מבינה איך בן אדם אחרי שהוא עלה ארצה לארץ שלנו, יכול לעזוב אותה למען נגיד "אמא רוסיה"...

al-x

New member
תיקון קטן: מקרה התקיפה, אם אינני

טועה התקיים בצרפת. כמו כן, האשה ש"הותקפה" ידועה כחולת נפש והדתה שבדתה את המקרה.

boris5

New member
ברזובסקי תומך במחבלים הציצנים

וכל הכבוד לפוטין במלחמתו במושחתים שהתעשרו בצורה לא חוקית. גם גוסינסקי לא תלית שכולה תכלת.

חיפאית34

New member
אוי לא.......הנה בוריס....

בוריס....קשה לי להתאושש מההערות הגזעניות שהיו לך כלפי המזרחיים בארץ....אבל מילא....אני אתייחס כרגע למה שכתבת. אני לא מבינה הרבה בפוליטיקה הרוסית... אבל אני יודעת שהצ'צ'נים נלחמים עבור הזכות להגדרה עצמית -לא? הרבה מדינות קבלו את ההיתר מרוסיה להגדרה עצמית אחרי נפילת הקומוניזם....אז למה שהצ'צ'נים לא יקבלו?.... אולי כי יש לרוסיה אינטרסים כלכליים שם?.... וחוץ מזה.... הצ'צ'נים סבלו גם הם לאורך השנים מהשלטון הקומוניסטי... בזמנו של סטאלין הצ'צ'נים מצאו את עצמם מובלים ברכבות אל מחוץ לארצם ובמקומם הביאו לשם מתיישבים רוסים. כך שיש הסטוריה ארוכה של איבה בין העמים. ופוטין הוא לא בדיוק מהאטמה גאנדי אתה יודע. הוא דיקטטור לא קטן בעצמו.

boris5

New member
אוקיי, אז פרה, פרה

לגבי השרשור לפני שבועיים: רק כנסי כעת לכתבות ברחבי אתרי החדשות על אנס מחיפה ותראי הרבה תגובות נגד כל העולים מחבר העמים. ולכן אולי הגזמתי בדברים שכתבתי, אך רק ככה אפשר להעביר מסר תקיף וברור. בקשר לפוטין: נכון, הוא לא גנדי, הוא עושה טעויות. ובקשר לצ'צנים: מה שאת כותבת, כך גם אפשר להצדיק מחבלים פלסטינאים. מה שצ'צנים עושים- זה בדיוק מה שפלשטינאים עושים- טרור רצחני. ואם צ'צנים יקבלו עצמאות- זה יביא לפירוק פדרציה רוסית, הקמת מדינות מקלט לאל-קעידה באזור קווקז, כי חוץ מצ'צניה ישנה אינגושטיה, דאגסטן וכן הלאה. פירוקה של פדרציה הרוסית לא ישחק לטובת ארה"ב, אלא רעתה.

חיפאית34

New member
../images/Emo80.gifתשובה לכל פרה

אז ככה.... 1...גזענות אינה הצדקה לגזענות שכנגד אם קראת לי "סרטן מזרחי" לפני שבועיים.... האם זה נותן לי לגיטימציה להיות גזענית כלפיך? האם תתייחס לזה בסובלנות? 2...הטעויות של פוטין עולות בחייהם של אנשים. 3...לא כל מדינה מוסלמית היא בית חם לטרור אנטי מערבי 4...לא התייחסתי לארה"ב אלא לשליטה הבלתי מוצדקת של רוסיה בצ'צ'ניה.

boris5

New member
בדיוק כמו טענות של שמאלנים בארץ

בוכים על פלשטינאים מסכנים ושוכחים על חיי הישראלים שנהרגו בפיגועים. בגדול, לא כאן ולא ברוסיה ולא בעיראק נכשל המאבק בטרור.האמת העצובה היא שרק כאשר המחבלים יחליטו שטרור לא משתלם- הוא יפסק. אפשר להמעיט נזקים, אבל לנצח את הטרור בצורה מוחלטת- לא נראה סביר בטווח הקצר.

חיפאית34

New member
אין מקום להשוואה.....

בישראל יוצאים כנגד הטרור הפלסטינאי אבל במקביל גם מנסים למצוא דרכים לבסס שלום... ובצ'צ'ניה אין לרוסים שום כוונה להיכנס למו"מ איתם בכל מה שקשור לשלטון עצמי. ועוד דבר בוריס..... אני לא שמאלנית...יש לך נטייה לקפוץ למסקנות חפוזות.

boris5

New member
למה אין מקום להשוואה?

ואל תגני כ"כ על צ'צנים, הם לא בדיוק אוהבי ישראל.

חיפאית34

New member
מה../images/Emo35.gif

קודם כל...אני לא מגנה על הצ'צ'נים אני מגנה על עיקרון מוסרי של הזכות להגדרה עצמית לעם שחי על אדמתו. ודבר שני....לא הייתי נזכרת בהם אם לא היית קופץ לי פתאום לשירשור עם ההערה שלך על זה שברזובסקי תומך בצ'צ'נים.

חיפאית34

New member
אני בעיקר בעד מדינה יהודית........

וכדי לאפשר למדינה שלנו להתקיים באופן תקין מבלי להקצות את כל האנרגיות והמשאבים שלה למלחמות בטרור במקום לתת את הכסף לפיתוח חברה ותרבות..... אני חושבת שחייבים להגיע להסדר כלשהוא עם הפלסטינאים הסדר שלא יסכן אותנו כמובן.... אם זו תהיה מדינה או לא...ובאיזה גבולות...זה כבר פתוח למו"מ.

Janem

New member
האמת...

זה מה שיקרה בסוף, אבל ספק אם ב2010 בגבולות שישארו בלי השטחים נהיה רוב יהודי כאן... תחשבי על זה.

boris5

New member
תראי, ישנם אוליגרכים הגונים

הנה, רומן אברמוביץ, איש הגון מאוד. לא את כל העשירים היהודים רודפים ברוסיה ובכלל, ברמה המדינית ישנו מאבק עיקש שם בנגע האנטישמיות. וישנם אנשי עסקים יהודיים שלא נרדפים ברוסיה וזה הרוב. ואילו ברזובסקי הוא איש מאוד מאוד שפל.

חיפאית34

New member
תראה בוריס.....

אני בטוחה שאתה מתמצא יותר ממני בכל מה שקורה ברוסיה... אני בעיקר התייחסתי להערות האנטישמיות שנשמעו בהקשר של אנשי עסקים יהודים.

boris5

New member
אצל הרוסי הפשוט אי-אפשר לעקר

אנטישמיות.אבל בצרפת למשל זה הרבה יותר בולט. אבל ברמה המדינית, רוסיה נלחמת באנטישמיות ואני אומר זאת באחריות מלאה. ואת זה אי-אפשר לא לזקוף לזכותו של פוטין. נכון הוא לא ליברל לפי אמות מידה מערביים, אך מה שטוב לבריטניה- לא מתאים לרוסיה.

Dynamo1929

New member
בגדול, האינטרס היחידי של רוסיה

בצ'צ'ניה אלו המשאבים הטבעיים הרבים שיש באדמה הצ'צ'נית, ועם השנים זה הפך גם למלחמה של כבוד, אם פוטין יחליטי עכשיו לסגת אחורה זה יתפרש כנצחון צ'צ'ני משמע, נצחון הטרור.

למעלה