סתם התעניינתי

wildgirl1

New member
פשש איזה ילדות

גם אני הברזתי תמיד מהגן אני זוכרת או נידנדתי לסבתא שתרשה לי להישאר בבית והיא הייתה תמיד מרחמת אלי ומרשה לי. אני גם זוכרת איך היינו אוהבים לקפוץ על בלוני גז בשכונה שלי זה היה כיף. כשהגענו לכאן חיכינו כמה שעות עד שנסענו כי אף אחד לא פגש אותנו ( מסתבר שזה לא תואם טוב
ואז נסענו למלון בנתניה ליד הים שהיה ממש כיף בו.. אני כול הזמן הלכתי לים.... ואז דודה שלי לקחה אותי אליה ואמא נשארה במלון ורק אחרי כמה זמן היא הגיעה להרצליה ושם אנחנו מתגוררים עד היום.

Dynamo1929

New member
חחחחחחחחחחח אני זוכר איך בחורף,

בגן באוקראינה, תמיד הייתי אוכל את הסאסולקי שהיו שם וגם את השלג שהיה על גג איזה ביקתה בחצר של הגן... :) זה היה יותר טעים משוקולד! (:)

Elanora

New member
לנחות בהולי סיטי!!!

אני זוכרת..חח שנסענו ברכבת מרוסיה להונגריה לבודפשט עם 500 ק"ג של חורפנים ואופניםם רוסיים..וחולצות של מוסקבה..ההורים שלי סירבו להשאיר כל דבר! היה להם בערך 30 דולר בכיס, הייתי בת 3 והיינו אני אמא ואבא, השתכנו באיזה מלון זול בירושלים..מין מלון קומונה כזה של ישראלים. בטיסה ישנתי ו..אני זוכרת שהיבאו לנו לאכול גזר כבוש.. אח"כ עברנו לגור בשכונת רוממה [ ירושלים מיקוד 91071 או יאא..] גרו לידנו זוג אמנים שהייתה להם חנות לכדים בקינג ג'ורג'.. מהם למדתי עברית... זאת הייתה שכונת מצוקה..כי ההורים שלי לא יכלו להוציא יותר כסף מרוסיה [היו תורות של 3 שבועות ולא היה זמן] היו שם תרנגולות..שקפצו עליי... היו שם המון המון רוסים כמוני...ולא התחברנו עם ישראלים... החוויה הכי "עוצמתית" שאני זוכרת...שאמא שלי לא ידעה מה זה פורים..היא לקח איזה כובע גחך של אבא שלי ומגפיים רוסיות ביאה לאופנת שנות ה-90 = קאובוי... על משלוח מנות..היא בכלל לא ידעה.. אני זוכרת שהגננת הצביעה על משלוח מנות ענק מלא בכל טוב..ובמבה אדומה [יחי!]..ושאלה של עם זה שלי.. אמרתי כן... ונתנו לי אותו... ועכשיו נקיפות מצפון...על מי שבאמת הביא את זה... במקרה ואתה קורא הודעה זו...רק שתדע ש... עברית גדול אולפן קטן!!!

wildgirl1

New member
חח הזכרת לי

כשהיה פורים והייתי בכיתה א' ולא ידעתי שיש כזה דבר פורים ופשוט באתי לביהס לא מחופשת וכולם כן חוץ ממני ועוד חברה עולה חדשה כמוני אנחנו כול כך בכינו זה היה פשוט עצוב. מאז אני שונאת פורים והיא להפך רק מתחפשת הכי מקורי שיש.

אני כנראה אחרונה שעליתי לפה...חחח

טוב אז עליתי לארץ לפני 7 שנים והייתי בת 11... למדתי באולפן 8 חודשים ומשם הכניסו אותי לכיתה... ללא ספק היה קשה ללמוד שפה חדשה שהיא בכלל לא דומה לשפה רוסית או אנגלית...אבל בסדר למדתי לאט לאט ובסוף היה בסדר.. אבל מה שבטוח אי אפשר ללמוד שפה רק מהספרים צריכים לדבר עם אנשים,קשרים כדי ללמוד שפה יותר טוב וללמוד לדבר נכון... 4 שנים הראשונים לא דיברתי בכלל בעברית הייתי כמו ילדה אילמת,למרות שהבנתי את כל מה שאמרו לי אבל מה לעשות פשוט פחדתי להוציא מילה מהפה תמיד היה לי חשש שאם אגיד לו נכון או אם אגיד מילה עם המבטא הרוסי כולם יצחקו עליי אבל עם הזמן זה עבר... זהו...

vk3

New member
והנה הסיפור שלי...

עלינו בפטמבר 1994, בהיותי בן 8. אני זוכר הכוללללל ואת עצמי מגיל 4. כשאמא סיפרה לי שאנחנו מהגרים נראה לי שמחתי וחשבתי שאנחנו נוסעים לחו"ל. אז מרוב ההתלהבות סיפרתי לחבר'ה איתם נשארתי ב- PRADLYONKA, שזה משאירים אותך בביה"ס אחרי הלימודים, עד שאמא חוזרת מהעבודה. כשאמי גילתה זאת מהמורה שלנו, היא ביקשה ממנה לא לספר זאת לאף אחד ( יהודים) ואותי כמעט הרגה. עלינו ממש בחמולה ואני זוכר שלא נתנו לנו לעבור בשער הזה שבודק אם יש עלייך מתכות, כי לסבא רבא שלי יש ברך מברזל ( עשו לו ניתוח במלחמת העולם... לא זוכר איזו
) ועד שמשפחתי קלטה מה זה לקח לנו המווווון זמן ועיכבנו שם את כולם. כמובן שאני זוכר את החום הנוראי כשירדנו מהמטוס וגם נראה לי אנשים חיכו לנו שם ובירכו אותנו ( איזו מדריכה רוסייה קיבלה את פנינו). הגענו לכפר סבא שם התגוררנו אצל עמיתה של סבתי שעלתה לכאן כמה שנים לפנינו, עד ששכרנו דירה ( גם בכפר סבא)... אחרי מספר ימים רצנו לרשום אותי לביה"ס הגזעני בו למדתי עד כיתה ו'. הזהירו אותי שאני לא אתאקלם עם שם מוזר שכזה שאי אפשר לבטאו ( לא שומעים את ה- ל' בסוף) ורצו שאעברת ( סרבתי בתוקף). עברית למדתי תוך חודשיים וכבר ידעתי לדבר. אני רק זוכר שבאחד הימים ששוב בכיתי לי בפינה מפני שהטרידו אותי עם היותי עולה, המחכנת החמודה שהייתה לי ( גבריאלה) שאלה אותי למה עצוב לי ומה קורה ועניתי לה שאין לי מספיק מילים כדי לאמר לה את שעל
י. ממש לא הצלחתי בלימודים וכולם תמיד השמיצו אותי ועשו עליי חרמים. הציצו בשירותים אם עשו לי ברית ואפילו המורה שאלה אותי בשקט, מתי...
תמיד פגעו בי והרביצו לי, למרות שהייתי גדול מכולם פיסית ובגיל ( ועכשיו כשכולם בצבא אני לומד עם קטינים). אבל אני לא רציתי להרביץ לאף אחד כי תמיד אמרתי לאמא... ומה אם אפגע בו
תמימות של ילד... עם השפה לא היו לי בעיות, אבל עם החברה כן. יום אחר יום חזרתי מביה"ס בוכה והיו צעט מאוד רוסים אצלנו... ואלה שהיו, התביישו לדבר רוסית והתנהגו כמו ישראלים מפגרים. אני זוכר שבחודש הראשון בכיתה ישבתי המום והסתכלתי מסביבי כמה שכולם משתגעים ואיך הם בכלל מעיזים להתנהג כך, כשבאוקראינה כולנו ישבנו בדממה והרמנו יד כשרצינו לדבר ולמדנו, כאילו
דבר שפה בכלל לא ראיתי. הייתי המום והרגשתי שאני בגנון... לאן הגעתי לעזאזל
ובהתחלה כתבתי בעברית משמאל לימין, עד שהתרגלתי. ולא הבנתי למה כולם מרימים אצבע ולא יד
מה השטות הזאת
סקלו אותי באבנים ומה לא... אף אחד לא רצה לעזור והמנהלת הפרה אמרה לאמי מה אפשר לעשות כשילד בכיתה א' יורק עליי
משנה לשנה הכול רק החמיר והמחנכות לא עזרו, למרות שראיתי הבנה מצידן. באנגלית תמיד הייתי הכי טוב ושנאו אותי על זה ( רק המורה אהבה
), תנ"ך אף פעם לא הצלחתי ( לא כמו עכשיו) וגם מתמטיקה ( בדיוק כמו עכשיו)... מאוד אהבתי ואומנות והמורה תמיד פירסמה ציורים שלי ותמכה בי, כי אני יודע לצייר והמורה למוסיקה ( רוסייה), תמיד ניסתה להגן עליי ( לא מזמן פגשתי אותה)
אני זוכר איך בן השכנים תמיד התעלל בי ועוד ילדים אחרים בשכונה, לא נתנו לי ללכת במקומות מסויימים ותמיד איימו עליי. ובכיתה היה אצלי אחד מטורף שהפך את חיי לגיהינום, עם חברו... שמשפחתו הייתה רוסיה
פעם אחת הסבתא של החבר הגיע לברר איתי עניינים ולשאול למה נעלתי את נכדה בשירותים
כששאלתי אותה אם היא דוברת רוסית ה**** אמרה שלא ( למרות שבסוף דיברה איתי רוסית). באמצע כיתה ו', עברתי עם אמי לנתניה, כי כאן קנינו דירה. הגעתי לבי"ס אחר, לכיתה אחרת וכאן נדהמתי מהתמיכה שקיבלתי בכיתה ומהרצון שלהם לעזור לי. כמעט בכיתי מרוב אושר... אחרי זמן קצר עברנו כולנו לחטיבה, שם כבר פחות או יותר הסתדרתי, התחלתי באמת להתעניין במחשב והפכתי למנהל אתר ביה"ס עם הזמן וכו' וכו'... עד שנפגשו דרכינו

הסיפור שלי :

עליתי לארץ בגיל 4 וחצי. אני זוכר טוב את הברית מילה שהייתה נוראית :( כי לא עשו לי כשהייתי קטן מטעמי בריאות. בנוסף בגן לא הסתדרתי והקאתי מהחומוס ומהמלפפונים המגעילים (עכשיו אני אוכל אותם בקילוגרמים). בסוף הגעתי לגן יחסית אשכנזי בלי שווערצחיה ולבנטינים למנהם, שם הסתדרתי בסדר. חח אני עדיין זוכר שהייתי מצייר עקום, אז כשציירתי ציפור הגננת אמרה לי מטוס:( ושנתיים חשבתי שמטוסים זה ציפורים, כשאתה קטן זה לא כזה נורא :L) ביסודי חטפתי מכות והחטפתי מכות כל 6 השנים. כאשר בג'-ו' נוספו לכיתה עוד כמה רוסים , מה שהיטה את יחסי הכוחות לטובתי :) בחטיבה הייתי בכיתה מדעית בלי כל מיני שווערצה , אז הסתדרתי ועכשיו בתיכון יש מספיק רוסים,אף אל פי שאני מעדיף אשכנזים. אלכס

eMiFrEaK

New member
חחחח

העיקר שעכשיו אתה יודע את ההבדל בין מטוס לציפור.. =)

eMiFrEaK

New member
../images/Emo45.gif

אף פעם לא חשבתי במונחים כאלה...אבל צודק =) ולמה =(???

vk3

New member
חחחחח כנ"ל עם ברית המילה ../images/Emo70.gif

בגיל 8

Sheep From Hell

New member
חחחחחחחחחחח..... איזה מזל יש

לנו הבנות!!!!!!!!! האמת גם אני עברתי טראומה נוראית בגלל הביאה לארץ!! במטוס הייתה מישהו בת זונה!! הדביקה אותי בכינים!! ואז נאלצו לעשות לי קרחת!!!!!!!!! אתם קולטים? ילדה בת 3-4 עם קרחת?! זה עשה לי צלקת לכל החיים!! ודווקא תקופת הקרחת החליטו לעשות לי בוק לאלבום תמונות... כולם אומרים לי וואי איזה אח חמוד יש לך!!!

eMiFrEaK

New member
../images/Emo6.gif זאת הייתה חתיכת תקופה בשבילך חח

לא נורא... עבר חחחחחח

אניממש היתרגשתי

פפאק חברה השעה עכשיו 5 וחצי בבוקר ולפני 10 דק אמרתי לעצמי לקרוא או ללכת לישון איזה ...ענק זה לקרוא את כול הסיפורים שלהם..זה ממש ריגש אותי אני רואה שלאף עולה חדש לא קל.. וממש פאק לפעמיים אהיו לי קטעים שהייתי קטן שממש שנאתי כול מה שקשור ל"רוסיות "שלי עכשיו אני כמובן גאה בזה[אמא צדקה כול השנים] חחח הקיצר אני הולך לי לישון וזה באמת עשה לי הרגשה טובה ונוסטלגיות אני יוסיף לפה את הסיפור שלי מחר או משו

למעלה