סתם התעניינתי

wildgirl1

New member
../images/Emo26.gifסתם התעניינתי

מכיוון שהרוב כאן עלו מרוסיה, אז סתם חשבתי אולי נספר חוויות לימוד עברית , איך הצלחנו ללמוד עברית? אחרי כמה זמן? איך? איך הרגשת כשנחתתם בארץ? איך הרגשתם שההורים שלכם אמרו לכם שאתם נוסעים לכאן? בקיצור תספרו חוויות כאלה זה מעניין

0kety0

New member
אמשיך בתשובה משעממת

יחסית למה שכולם מצפים, היה לי מאוד קל, לא זוכרת איך הגבתי כשהורים שלי אמרו לי שנוסעים. ~סיפור עליה טיפוסי~

BeckhamGirl

New member
אני זוכרת ../images/Emo8.gif

סתם, כן גם אני עליתי בגיל 3 ולמדתי עברית בגן...

לא זוכרת כלום מהעלייה ארצה..

חוץ ממספר רגעים.. הראשון הוא כשעלינו לרכבת שתגיע למינסק מגומל - עיר מולדתי.. אז כל הזמן עמדתי בין המושבים ברכבת, ואז כשהרכבת עצרה אני עפתי איזה 5 מטר ונחתתי על האף! אאוצ'! אני זוכרת שגרנו בחיפה (יענו ישר אחרי העלייה) אז הייתי נוהגת לצאת מהחלון של הביניין ולדבר שטויות... "כאילו" אני מדברת עיברית.. וזהו.. יותר לא זוכרת כלום... עיברית למדתי בגן... הייתי בארץ שנתיים בגן.. יענו תת-חובה וחובה.. אמא אומרת שכל השנה של התת-חובה אני שתקתי! חחחחחח... רק אחר כך התחלתי לדבר עיברית...

Lara F

New member
חחחח... חמודה.....

"כאילו" את מדברת עיברית... אהבתי.... חחח...

wildgirl1

New member
וואו כולם עלו כאן בגיל קטן

אני עליתי בגיל 7 ואני זוכרת שסירבתי ללמוד עברית והייתה לי טראומה מהעלליה ארצה, התחלתי ללמוד עברית שנתיים אחרי שעליתי לכאן ולפני זה פשוט סירבתי ללמוד, למרות שהייתי בביהס'. כנראה שככול שעולים בגיל קטן יותר כך יותר קל להשתלב. ועוד שאלה למה בחרתם לעלות לעיר שעברתם עליה?

mrmistory

New member
עליתי ארצה בגיל 10.5...

כרגיל, עד שהבנתי איפה אני לקח לי שנה וחצי ובאותו רגע למדתי עברית ישר (אחרי 6 חודשים). נכון להיום אני כבר מעל 14 שנים בארץ.

Evil Gremlin

New member
למדתי בגן

איכשהו זה פשוט נלמד...אף אחד לא באמת לימד אותי

bariska

New member
זה לא היה כזה קשה

עליתי לארץ בגיל קטן היתי פה בגן אז למדתי..לא בעיה...

wildgirl1

New member
למישהו אולי יש סיפור מעניין?

אז תספרו בלי להתבייש. תספרו גם כאלה שעלו יותר מאוחר מגיל ביהס וזוכרים.

Dynamo1929

New member
קודם כל, עליתי מאוקראינה

כמעט בגיל 8 (7 ו11 חודשים). איך למדתי עברית? הייתה חיילת שהייתי לומד איתה עברית במסגרת ביצפר, בהתחלה הייתי בכיתה רק בשעורי מתמטיקה וספורט ושאר השעורים ביליתי עם החיילת, ויותר מאוחר הייתי בא ללמוד עברית רק שעה ביום. כמה זמן? החל מכיתה ד', שנה וחצי בארץ, לא זכור לי שהיו לי בעיות עם השפה. איך הרגשת כשנחתתם בארץ?-לא טוב! אני לא אוהב טיסות! הקאתי את הנשמה בשעתיים וחצי של הטיסה! ואז עוד 4 שעות נסיעה מלוד לק.אתא באיזו מונית מזורגגת, הרסתי לו את כל הריפוד עד שהגענו! איך הרגשתם שההורים שלכם אמרו לכם שאתם נוסעים לכאן?-אמממ... לא יודע, לא התרגשתי יותר מדי מזה...

s h u r i k

New member
יש לי טראומה מישראל

עליתי בגיל 6..... לא זוכר ביכלל שאמרו לי שטסים לישראל, ניראה לי חשבתי שאנחנו נוסעים לדצ'ה!! אבל מה אכפת לי הטיסה הישתלמה לי בסוף, ישנתי בסוצ'ה עם מקקים מגברים בשחור, ואני זוכר שאמרו לי שבישראל המקקים יותר מבאסים כי יש להם כנפיים והם יותר גדולים..... מה שעושה את החבייה לצוד אותם יותר מאתגרת!!! אח"כ קנו לי בנמל תעופה פול צעצועים, כי היינו מיליונרים (36 מיליון רובל, כסף קטן, אל תיבהלו) ולא היה לנו לאיפה לידחוף את הכסף! במטוס האחרון שלנו (בין שלוש) בן דוד שלי טעה בדלת ובמקום להיכנס לשירותים הוא ניכנס לתא הטייס.... וכך אני ובן דודי האהוב בילינו כימעט את כל הטיסה בתא הטייס, הטייס היה נחמד רק שהיה לו מיבטא ערבי והוא מילמל משהו על תאומים!!! בנמל תעופה בארץ הייתי צמא רצח, אז ביקשתי מים, ואיזשהו ישראלי דפוק הביא לי קולה, שאני ידע מה זה קולה גם, אז התחלתי ליצעוק עליו שיביא לי מיים- חמוד!! בסוף המיים היו בטעם מגעיל... אז הייתי צריך לינוק מאימי!!!
זכיתי להיות פה בגן חצי שנה.... במילה אחת, סיוט!!! הגננת שנאה אותי והילדים צחקו עליי כי לבשתי סנדלים עם גרביים והייתה לי תיספורת סיגנון היטלר!!! והזיכרון הכי גרוע שלי מהגן, זה שילד אחד זרק עליי אבן וצלף לי ישר לראש, והגננת הנאצית שונאת הרוסים האשימה אותי שקפצתי בידיוק בזמן שאותו ילד ניסה ליפגוע במישהו אחר.... קיבלתי עונש ואותו הילד עדיין מהלך חופשי!!!! קיצר מה שרציתי להגיד בכל החפירה הזאת שאחרי 11 שנים בארץ אני עדיין לא יודע עיברית!!!

Lara F

New member
הגננת המפלצתית שונאת הרוסים,

happened to all of us.... די מצלצל מוכר.... חחח...

wildgirl1

New member
חחח הצחקת אותי../images/Emo24.gif

אהבתי את התיאור שלך.... מסכן... לך תלמד עברית

למעלה