כנסו, דיון חשוב!!!

../images/Emo26.gifכנסו, דיון חשוב!!!

אני מבקשת בכל הבקשות שאפשר - מי שאצלי בבי"ס או שהיה (אלי7) בבקשה לא לקרוא את ההודעה הזאתי, כי אולי יהיה פה עניין של לשון הרע. באמת, בבקשה תכבדו ואל תקראו!!!! כל השאר מוזמנים, אני צריכה את העזרה שלכם... מתחילים!!! תראו... אתם יודעים שבשבת הזאתי יש לי שבת סמינריון, נכון? אז כמו כל שנה הבעיה הכי גדולה היא החלוקה לחדרים. אין לנו בד"כ בעיה בחלוקה, תוך יום-יומיים הכל מסודר. מה שיוצא זה שתמיד יש בת אחת שאין לה חדר... כאילו, תמיד זו אותה בת...
לאותה בת יש משו כמו 3 חברות ככה... (אחת מהן היא חדשה בכיתה) אולי קצת יותר אבל לא חברות אלא בנות ש, נגדיר את זה ככה, מסכימות לדבר איתה יותר מהשאר...
אחת מהחברות האלה היא אני. אני לא באה להשוויץ, אני באה להציג את הסיפור המלא כדי שתפתרו לי ת'בעיה. ככה סתם אותה בת ממש ממש חמודה אבל היא לא מהטיפוסים שמתאימים לי. כאילו, כל אחד בוחר לו חברים לפי האופי והיא לא כ"כ מתאימה לי. אני חברה שלה יותר כי אין לה אף אחת! אז תמיד בחדרים, אני מעדיפה מן הסתם להיות עם החברות שלי, היותר טובות. מכיתה ז' אני הרבה פעמים מוותרת ואיתה בקבוצה (בכל מיני דברים, לאו דווקא חדרים). אז הרבה פעמים יצא שאני הייתי איתה בחדר, ואחת הפעמים באמת לא היה לה חדר אז לקחנו אותה אלינו... מכל הכיתה, תמיד כששואלים אותה עם מי היא רוצה להיות היא אומרת אותי ועוד איזה בת אחת (עכשיו גם את החדשה). ברוב הגדול של המקרים זה בכלל לא מפריע לי, אבל כשזה מגיע לחוויות של פעם ב.. אני מעדיפה להיות עם מי שאני בוחרת ולא עם מי שאני בוחרת כי אני היחידה שמרחמת עליה! אז מה שקורה זה שאני: -->או מוותרת ואיתה ואז אני בלי החברות שאני רוצה, או לחילופין - הן איתה, ואז הן סובלות - בגלל הרחמים שלי. (כי יש איזו בעיה באותה בת וזו הסיבה העיקרית שלא רוצים להיות איתה) -->לא איתה ואז כשאני רואה שהיא עצובה שהיא לבד - אני גם ככה איתה רוב השבת כדי שלא תרגיש עצבות ויוצא אותו דבר, או שפשוט יש לי נקיפותץ מצפון למה לא לקחתי אותה לחדר שלי. השבת יש שבת סמינריון והחדרים מחולקים וכבר עכשיו אני מרגישה נקיפות מצפון שהיא לא איתי בחדר. השאלה היא אם זה נכון. אם זה באמת מה שצריך להיות? אני צריכה להיות איתה בחדר או לא? אני צריכה לוותר על הרצונות שלי לטובתה או לסבול כמה זמן נקיפות מצפון? מה דעתכם? אני צריכה תשובה מהירה מאד!!!

lali37

New member
אני חושבת

שאם את לא נהנית כל השבת כי את רואה אותה לבד את יוצאת מופסדת גם ככה... בכל מקרה, זאת הדעה שלי אני חושבת שאת יכולה להיות לפעמים איתה ולפעמים עם חברות טובות שלך, תלוי אם היא מסתדרת או לא... בכל מקרה, בנוגע לסמינריון הקרוב תשארי עם חברות שלך בחדר (וכדאי שתנסי לראות אם זה באמת קצת הורס לך את השבת...) והערה אחרונה- אני לא חושבת שכדאי שתוותרי על עצמך כל הזמן בשביל אחרים, אנשים יטפסו עלייך...

תיראי, אני חושבת ש...

דבר ראשון, את בכלל רוצה להיות חברה שלה או שאת "חברה" שלה בשביל רחמים? דבר שני: שלא יהיו לך נקיפות מצפון! להיפך! את היחידה שמיתייחסת אליה! זכותך להיות עם חברות שלך! ומה עם החדשה הזאת? גם היא חברה שלה! אז, שלא יהיו לך נקיפות מצפון פשוט תיהני מהסמינריון וזהו!

אני מקווה שעזרתי לך

ושעברו לך הנקיפות מצפון... אז באמת, אל תידאגי... כי לפחות את בכלל מיתייחסת אליה אז, זה בסדר... חוץ מזה, אולי בחדר לא תיהיי איתה אבל תוכלי לדבר איתה... ואולי היא תוכלי "לחבר" לה בנות שהיא לא כ"כ מדברת... ומה עם החדשה הזאת, היא חברה שלה?

טוב, אז...../images/Emo4.gif../images/Emo36.gif

ב"ה לפי דעתי, את צריכה דבר ראשון לנסות לקרב אותה לחברה או את החברה אליה. תדברי עם הבנות בכיתה ותסבירי להן שהיא בסה"כ ילדה כמו כולם
אולי יש בת בכיתה עם האופי שלה...בגלל שהבנות שופטות אותה חיצונית, אז הן לא יודעות מה האופי שלה. בקשר לשבת
אני מאוד מקווה שאחרי שתדברי איתן ישתנה להן המבט כלפיה. הילדה מודעת לעניין שלא תהיי איתה בחדר
זה מפריע לה
או שאת רק מרחמת עליה ובגלל זה כל זה קורה
את יכולה להיות איתה ועם חברות שלך לסירוגין.
אני מקווה שהכל יסתדר

תראי

הבנות בכיתה יודעות שהיא ילדה חמודה ואוהבת לעזור והכל, והן כן משבחות אותה, אבל יש איזו שהיא בעיה, לא חשוב מה, שבגללה הן מתרחקות. ואת זה אי אפשר לשנות, אפילו אם אני אשכנע אותן. הילדה מודעת שאין לה חדר, היא גם אמרה לי את זה ולא ידעתי איך להגיב... זה מפריע לה. כן. אני לא יודעת אם זה מפריע לה ספציפית שזו אני אבל זה מפריע לה (היא לא הכי מראה את זה) שאין לה חברות. היא אפילו אמרה לי: ואני כרגיל אין לי אף אחת להיות איתה... מה?? רק תגידי לי, מה אפשר להגיד כשאומרים לך דבר כזה, אחרי שכל הסיבות שלי הוצגו לפנייך?

רק שתדעי../images/Emo26.gif

ב"ה גם אצלי בכיתה יש דברים כאלה, וזה ממש מעציב אותי. אבל אצלי יש 5 בנות שלא "מקובלות" אז לפני שנתיים הן היו ביחד (כל ה-5) בחדר לבד, ולאט, לאט חילקנו אותן וצירפנו לחדרים אחרים. אני מודעת לסיבות שיכולות להיות שהן מתרחקות ממנה... אבל, למה את היחידה שלא מתרחקת ממנה ומרחמת עליה
יש עוד בנות כמוך

כעיקרון,

יש עוד אחת שלפעמים מתחשבת יותר מהשאר אבל לא תמיד מוותרת והכל. לדוגמא בשיעור ספורט האחרון התחלקנו לקבוצות וישר אותה בת בחרה אותה ואותי, והבת השניה המציאה שהיא עם קבוצה אחרת, אז אני הייתי איתה (עם אותה בת לא מקובלת). ובכלל, בזמן האחרון אני כל הזמן איתה בספורט, ובגלל שאף אחת לא רוצה להיות איתה- אנחנו זוג במקום שלישיה/רביעיה/חמישיה, תלוי במה שצריך, וזה ממש ממש דופק אותנו, והמורה לא עושה כלום ולא מצרפת אף בת. אז יוצא שאני היחידה שמתייחסת אליה נורמלי...

עטרה ש

New member
גם אני צריכה יעוץ...

(אושרה ואלי7 וכל מי שבבית ספר שלי... מה שרחלי אמרה על הבנות שבבית ספר שלה-כנ"ל לגביך...) גם אצלנו קרה כזה מצב... יש לנו ערב כיתה בשבוע הבא... ויש תלמידה חדשה בכיתה שלנו שאף אחת לא בקשר איתה... כי היא לא הכי נחמדה וגם בגלל עוד כמה סיבות... והיא יושבת לידי... עכשיו... הערב כיתה הוא בעפולה והיא לא מעפולה אז היא צריכה להארח... ואף אחת לא רוצה להתארח... ואותה בת בקשר ר עם בת אחת בכיתה... (לא אני...) ואותה בת אירחה אותה בפעילות אחרת שהיתה והיא אמה שהיא לא מוכנ הלארח אותה הפעם... כי לא ממש היה לה כיף פעם שעברה... והפעם היא כבר הבטיח ל2 בנות אחרות... ואותה בת כל הזמן אותמרת לי- אבל אין לי אצל מי להארח... וזה ממש לא נעים לי כי גם אני כבר מארחת בנות... ואם אני יארח אותה זה כרוך בזה ששתי הבנות שאצלי לא ירצו לבוא אלי... ואלו בנות שאני ממש רוצה שיתארחו אצלי... אז להזמין אותה או לא?

תקבעי להן עובדה../images/Emo127.gif

ב"ה לך אין בעיה להזמין אותה, נכון
אז פשוט תקבעי לבנות שבאות להתארח אצלך עובדה, שאת מזמינה את אותה ילדה, ואני מאמינה שאם הן בנות עם קצת רחמים ושכל, הם יבינו אותך. (אם את מסתדרת איתה, אין לאף-אחת בעיה להסתדר איתה) תסבירי להן את המצב(שאין לה איפה להתארח) ואני מקווה שהם יבינו.

עטרה ש

New member
טוב אז...

1. תאמת יש לי קצת בעיה עם להזמין אותה...
2. אבל אם לא יהיה לה איפה להתארח אולי אני יזמין אותה... רק שאין סיכוי שאותן בנות יסכימו להתארח אצלי... ולקח לי הרבה זמן לשכנע אותן לבוא אלי.. וחוץ מזה... אני אחת מאלה שמאגרנו... ואני יצתרך ללכת יותר מוקדם... ואלה שבאות אלי הן לא עושות אז אני ישים אותן אצל בת אחרת מהכיתה... ואם אני יגיד לה שאותה בת תהיה אצלה בבית נראה לי שתהיה עם זה קצת בעיה... 3. מזתומרת-אם אנ מסתדרת איתה אין לאף אחת בעיה להסתדר איתה???

עטרה ש

New member
מישהו אמר שאני מסתדרת איתה?

אני יושבת לידה כי המורה הושיבה אותי לידה...

tamarhp

New member
לא תמיד....

בכיתה שלי, למשל, שיש את אותה בעיה - אנחנו רק 3 בנות. ואחת מהן עושה את זה בלית ברירה. רק בשנה האחרונה זה התחיל להיות פחות גרוע, וגם חיברו את הכיתות שלנו השנה אז יש מין בלבול מסויים.. רק שאצלנו זה שונה - זה לא שאותה בת דחויה, אלא היא פשוט לא נותנת לאף אחד לקרב אוה. יש לי כיתה מדהימה באמת, ואפילו בכיתה י' - אחרי 4 שנים של ניסיונות כושלים - הם עוד ניסו לקרב אותה. אבל היא פשוט לא נותנת! היא שקטה מאד וחסרת בטחון עצמי. ניסינו לעשות הכל! היא גם מופיעה בלהקה, אבל שום דבר לא עוזר! בשנה האחרונה היא התחילה לקבל קצת יותר בטחון, אבל עדיין זה לא זה.... אז אין לה ממש חברות, חוץ משתי חברות שלי שנמצאות איתה לפעמים, אני - שהשלמתי איתה רק בחופש הגדול (ואני עדיין לא ממש נמצאת איתה הרבה), ועוד בת שהיתה עד שנה שעברה בכיתה השניה והשנה היא איתנו כי חיברו את הכיתות.

עטרה ש

New member
בדיוק...

זה בדיוק מה שבאתי לרשום... וזאת גם הסיבה לדעתי שבמורה הושיבה אותי לידה... תמיד (מכיתה ג'-זה לפחות מה שאני זוכרת)מושיבים אותי ליד הילד שאף אחד לא רוצה לשבת לידו.. כי המורים יודעים שאני לא יצעק עליהם ויגיד להם שאני לא רוצה לשבת ליד אותו ילד...

tamarhp

New member
../images/Emo7.gif

מכירה ת'בעיה
אצלנו זה מסובך... מצד אחד מנסים לקרב את אותה בת, אבל היא לא נותנת. מצד שני - בנות לא אוהבות לשבת על ידה מ...סיבה מסויימת.. אבל כל עוד זה לשתף אותה בפעילות וכו' - הן ממש ממש מנסות. אז ברוחשם השנה זה השתפר, נגיד - בהכנות לכוכב נולד היא עוזרת המון אפילו בלי שאומרים לה (תמיד היינו צריכים להגיד לה הרבה פעמים שתבוא עד שהיא היתה מסכימה), היא משתתפת בכל קטעי הקישור, צובעת שלטים והכל. אבל בשנים קודמות זה היה נורא... הגענו למצב שבכיתה ח' הלכנו כל הכיתה לבאולינג והתחלקנו לקבוצות, והייתי צריכה לסדר לה קבוצה מאחורי הקלעים כדי שהיא לא תרגיש לבד (באותו זמן היינו ברוגז כי הרגשתי שאני לא מסוגלת יותר "לסחוב" אותה איתי, כי ממש כל העול "לטפל" בה נפל עלי....)

למעלה