כנסו, דיון חשוב!!!

tamarhp

New member
היא ילדה עם מצפון רגיש ומפותח

שלא יכולה לראות אחרים סובלים, אם אין לה משהו מסויים נגדם. מכירה את זה מקרוב

אני מסכימה עם אלה זה הבית שלך

ואת מחליטה מי יתארח ומי לא חוץ מזה, אולי תרוויחו מזה! אולי הבנות האלו יכירו אותה מקרוב, וכולכן יחד תיהנו! כמו שאומרים: "אל תיסתכל בקנקן אלא במה שיש בתוכו"...

מה לא הולך ככה?!

טוב, היא לא תבוא אליהן ותאמר בקול קשוח: "היא תבוא אם תירצו או לא!!!", אלא, ברור, קודם היא תספר להן שהיא תארח גם אותה... אם הן לא יסכימו זה כבר עיניין אחר, קודם נראה איך הן יגיבו... למרות, שזה הבית שלה וזכותה לומר מי יתארח ומי לא...

tamarhp

New member
תראי

אם היא תגיד להן, הן ירגישו לא בנוח... הן יכולות להגיד לה שהן לא באות אם אותה אחת באה - ואז היא תהיה תקועה והן יכולות להגיד זשזה בסדר בשביל שהיא תרגיש טוב, אבל הן לא יהנו...

חָגָי

New member
וודאי שכן!!!

ועוד חיכית שהיא תזמין את עצמה?! משהו דפוק פה.. יש ילדה חדשה, שהיא בסה"כ די מסכנה כי היא לא הצליחה להשתלב כמו שצריך בחברה, ועוד נותנים לה להמשיך להרגיש לא שייכת?? אז היא לא הכי נחמדה בעולם, אז מה? ואם לא יבוא אלייך החברות האלה באותו ערב? אז מה??? בשביל ערב מסכן אחד שווה לדפוק לילדה את החיים?! את יודעת איזו הרגשה זוועתית זאת לדעת שאת היחידה שאין לה מקום לישון כי אף אחת לא רוצה לארח אותה?? פשוט גועל נפש, אני מצטמרר רק מהמחשבה על הילדה המסכנה הזאת.

עטרה ש

New member
זה לא רק זה שהיא לא הכי נחמדה...

זה עוד הרבה דברים... זה פשוט- אם אני יארח אותה- אני יגריש ממש לא נעים... וכל הערב יהרס לי- ואני יודעת שבמילא הוא יהרס-אז לפחות כשאני יחזור הביתה יהיה לי כיף עם הבנות שמתארחות אצלי! ואם אני לא מארחת אותה- אז היא תפגע- וכל הערב ילך לה!-והיא תרגיש רע!

tamarhp

New member
הבעיה היא כזו:

או שאני אקח אחריות על אצמי ואסבול בשביל שמישהי אחרת תרגיש טוב או שאני אסיר מעצמי אחריות בשביל להנות, ואז היא תסבול. השאלה היא מי כאן סובל.

tamarhp

New member
אמממ

קראתי את זה כי ממילא אנחנו מדברות על זה בבית... את יודעת שאני תקועה באותה בעיה בדיוק
מישהי בכיתה שאין לה חברות חוץ ממני ועוד 2 בנות, שאנחנו איתה בעיקר כי אנחנו מרחמות עליה.. אז בשנה שעברה אני והיא רבנו ופעם הראשונה בחיים שלי הייתי בלעדיה בחדר, אבל בינתיים כבר השלמנו ויכול להיות שהיא תהיה איתנו השבת שוב.. האמת שזה כבר לא מפריע לי כמו פעם כי היום אני כבר לא מסתובבת איתה כמעט, אבל אני מכירה את ההרגשה מקרוב.... אין לי במה לעזור לך, חוץ מלהגיד לך לפנות למחנכת שלך - שהיא בנאדם מדהים והיא חינכה גם אותנו כך שהיא כבר מכירה את הבעיה..

איילת כ

New member
תשובתי

בקשר לשבת, פשוט תגידו למורה שתעשו הגרלה בכיתה בקשר לחדרים וככה החדרים יתחלקו. ותגידי לבנות שלא יקחו את זה קשה מדי כי זה כולה חדר וזה באמת כולה. תמיד אבל תמיד אם החדר לא מוצא חן בעיניך אפשר לארגן משהו, אבל למה בכלל שלא ימצא חן בעיניך????? אומנם לא בטוח שתהיי עם החברות הכי טובות שלך, אבל תמיד קיימות עוד בנות שאת יכולה להיות איתם. וחוץ מזה את תמיד יכולה לרבוץ בחדר של החברות היותר טובות שלך. אל תעשו מזה ביג דיל , כי זה באמת מזה לא משנה אם מי אתה נמצא בחדר. וזה יפתור גם לך וגם לה את הבעיה. ובקשר לילדה אני חושבת שאת צריכה לדבר עם המורה בקשר אליה באופן כללי, זה לא יכול להימשך ככה.

tamarhp

New member
הגרלה זה לא טוב.

אני יודעת על עצמי שאני אסבול בחדר עם בנות שלא מתאימות לי. מדובר פה על שבת שלמה. אני ארצה ללכת בבוקר לתפילה - והם ירצו להמשיך לישון או לאחר... יוצא שאני הולכת לתפילה לבד... בשולחן אני ארצה לשבת ליד חברות שלי - אז כל פעם שאני אלך לחדר אני אצטרך ללכת לקצה השני לבקש את המפתח... ואם שתיים ילכו ביחד לחדר, הן יהיו ביחד ואני לא אדע את זה... זה נראה פרטים קטנים ושוליים אבל זה הורס את השבת... מספיק שאני ארצה לישון והן יעדיפו לדבר, ואז או שלא יהיה להן נעים ממני והן ישתקו או שהן יתעלמו ממני, תלוי בבנות, אבל בכל מקרה זה לא יבוא מתוך רצון לשיתוף פעולה... או הפוך - אני ארצה לדבר ופשוט לא יהיה לי על מה... יש בנות שאני לא ממש מכירה אבל יהיה לי על מה לדבר איתן, אבל יש בנות בכיתה שאני אשתגע אם נהיה באותו חדר.. כולנו נרגיש לא נעים... זה לא ענייין של אגואיסיטות זה עניין של חוסר התאמה!

איילת כ

New member
הגרלה בעיקרון זה רעיון מעולה

א. בקשר לכל הדברים הקטנים שאת חוששת שהם יהרסו לך את השבת, לכל דבר יש פתרון שמתאים לו. את חוששת שתלכי לבד לתפילה, אז תלכי עם בנות מחדרים אחרים לתפילה... הרי המרחק בין החדרים לא כזה רחוק וכו'. את שוכחת את העובדה שאת לא צריכה להתחתן איתם, את כולה צריכה לישון איתם באותו חדר, ואם את רואה במהלך השבת שזה ממש לא זה, ואת סובלת אז פשוט תעברי לחדר אחר, במקרה הכי נורע תתנחמי שהשבת קצרה. זה לא שאת כל השבת מחוייבת להיות אם אותן בנות. ואם הכיתה שלכם כל כך מופלגת אז זה כבר בעיה אחרת.

tamarhp

New member
זה לא נכון

כשהייית בכיתה ט' עשו הגרלה. הייתי בבית חולה וחברה שלי התקשרה אלי מביצפר להגיד לי ש"נתקעתי" בחדר של עוד 4 בנות שהן ביניהם חברות טובות מאד, אחת לפחות לא סובלת אותי, ואם אני רק אעז להגיד להן "בואו נלך לתפילה " או משו כזה, הן אפילו לא יטרחו לענות לי. אולי רק אחת מהן שהיא די בסדר, אבל כשזה עם עוד כמה בנות זה אחרת.. ביקשתי לעבור חדר, ואז הן נעלבו והיה סקנדל בכיתה... ועוד רצית שזה יקרה באמצע השבת??? וזה לא הקטע של "למצוא פתרון לכל דבר". אני באה לשבת בשביל להנות, להיות עם החברות. אם אני בחדר של בנות שלא סובלות אותי ולא יהיה שיתוף פעולה בינינו (סתם דוגמה - הן יקבעו באוטובוס תורנות מקלחות, ואח"כ יזכרו שגם אני בחדר ויוסיפו אותי אחרונה), זה פשוט יהרוס את השבת. ולמה אני אצטרך כל הזמן לנדוד לחדרים אחרים? ובנות בחדרים אחרים יצטרכו כל הזמן לזכור אותי כדי שאני לא אהיה לבד?? תראי, אני לא מדברת פה על רמה של כיתה י"א, שזה שונה ויש הרבה יותר סובלנות ורגיעה. אני מדברת פה על כיתה ט', למשל, הגיל של רחלי ועטרה. הכיתה עדיין לא מגובשת כמו בכיתה י"א, למשל. בגיל הזה - כיתות ז'-ט' ואפילו י' - הרבה הרבה יותר חשוב להיות דווקא עם הבנות שאנחנו נרגיש יותר בטוחו איתן, שנוכל לבקש מהן דברים בלי להתבייש או להרגיש לא נעים. שיפתחו ממתקים בחדר ותרגישי חופשי לקחת כי זה חברו טובות, או שזה יהיה בנות שכמעט ולא דיברת איתן ותמיד תהיי מחוץ לחבורה...

איילת כ

New member
תקשיבי

אם זה המצב אצלכם אז באמת לא כדאי הגרלה כי אחרת סתם תסבלו.... אבל אצלנו מכיתה ח' עשו הגרלות וזה היה מאוד מוצלח, וכולם נהנו. אצלנו זה גם לא כזה ביג דיל עם מי אני אהיה בחדר, כי כולם פחות או יותר חברות של כולם.אבל אם לכם זה מאוד משמעותי אז לא כדאי כי המטרה של ההגרלה היא לפתור בעיות ולא ליצור בעיות אחרות במקומם.

חָגָי

New member
אבל מצד שני,

עצם המצב הזה שיש לך במחזור בנות שאת מרגישה לא נעים איתן - זו בעיה! או בשפה יותר בוטה - חוסר גיבוש! את צריכה להסתדר עם כל בת במחזור שלך - ולא משנה מי היא ומה היא. זו דעתי..

למעלה