דיון...

מממ אם לקרוע נייר אסור להם

ביום כיפור ובימי שבת אז איך מותר להם לעזאזל לנגב את התחת
חחחחחחחחח

../images/Emo5.gif

בטח כל יום שבת ויום כיפור מזה מסריח מהפה שלהם איזה חוקים אדיוטים באימא שלי...

Evil Gremlin

New member
ושוב אני חוזר על עצמי

דברים החרכיים הם יכולים לעשות גם במוצאי שבת...ונותנים להם מספיק זמן לעשות את זה

Drunk Bullet

New member
בעד גיוס חרדים

למרות שאפילו צה"ל מתרץ את אי הגיוס של החרדים בעובדה שיהיה צורך לבצע שינויים בכל המערכת (להתאים את צה"ל לחרדים ולא ההיפך), אני חושב שבסופו של דבר זה ישתלם גם לצה"ל וגם לחיילים מבחינה אישית (אולי הקלות בשירות כי יהיו יותר חיילים). חוץ מזה, זה אבסורד, כמו שכבר נאמר כאן, שאותם החרדים יטענו שהם מגנים על המדינה ע"י תפילות, וחילונים יסכנו את חייהם במסגרת השירות הצבאי. רק לחשוב שהם כל פעם דורשים כספים למערכת החינוך שלהם (שלא בדיוק מחנכת לשום דבר חוץ מתורה וכל הדברים הכלולים בה) בלי לתת תמורה..

Dynamo1929

New member
חרדת החרדים

האם לדעתכם זה צודק שהחרדים לא מחוייבים להתגייס לצבא? מובן שלא. למה? שאלה רטורית. אפילו אם נעזוב לרגע את המישור המוסרי-מצפוני, הריי מבחינה פורמלית כל אזרחיי המדינה אמורים להיות שווים בפני החוק-אחד היסודות הבסיסים ביותר של הדמקורטיה, ובמקרה הנ"ל, החרדים,אזרחי המדינה לכל דבר ועניין,עקב אדיקותם הדתית, אינם מחוייבים לשרת בצבא-הפרה בוטה של עקרונות הדמקורטיה. לעומת זאת, ישנם דתיים שכן מתגייסים על אף שהם לא מוכרחים. מה את/ה היית עושה לו היית דתי/ה? לא מתגייס. אם המדינה מאפשרת לי לוקסוס שכזה ומעניקה לי לגיטימציה להשתמט מהשירות הצבאי, אז למה לי לבזבז שלוש שנים מהחיים שלי לשווא? רק במצב שתהייה תרומה הדדית זהה ביני לבין המערכת הצבאית הייתי שוקל אפשרות של גיוס, אחרת הייתי מוותר על התענוג המפוקפק.

Vrock

New member
אממ...

קודם כל, זה לא צודק. אזרחים אחרים עושים משהו למען המדינה והדתיים רק לוקחים. עדיין, חלה רוויה בכמות האנשים שיכולים להגיע לצבא, וגיוס החרדים יעלה מלא מלא מלא כסף. אין לנו אפשרות להתעלם מהדת של החרדים כאשר אנחנו מגייסים אותם, אנחנו לא סטאלין. לכן, אני מאמין שהם צריכים לשרת את המדינה בשירות לאומי ש*המדינה תבחר*. ככה לא נצטרך לדאוג להם.

Evil Gremlin

New member
"להתעלם מהדת"...?

סליחה!!! WHAT DA FUCK מי מתעלם מהדת.. הצבא נותן למאמינים מכל הדתות (כולל נצרות, מוסלמים ואפילו כל דת אחרת) את כל האפשרויות לנהל את חיי הדת שלהם בכל הכרוח בכך....

Vrock

New member
כן, אני יודע.

כפי שאמרתי, אין לנו את האפשרות להתעלם מהדת. לכן-החזקתם יקרה ולא יעילה.

Evil Gremlin

New member
מה יקר בזה....

לצבא יש מספיק כסף..ואם אין אז יהיה , פאק! אם לא יהיה צבא אז לא תהיה מדינה..הצבא בארץ הוא לא סתם בשביל היופי..צריך כל בן אדם ואדם

Vrock

New member
....כולנו מעריכים את הצבא.

לפחות כך אני מקווה. אבל האמת היא שיש בו יותר מדי אנשים. צה"ל פרסם הודעה רשמית- לצבא יש יותר מדי חיילים, הוא לא צריך את כולם. אחנו לא צריכים את החיילים החרדים-הרבה יותר טוב לנו להציב אותם לעבוד בשירות לאומי היכן שצריך אותם.

Evil Gremlin

New member
אז עדיף שבמקום

לקחת חיילים עם בעיות רפואיות לקחת חרדים... וחוץ מזה בחיים לשי לא שמעתי שאמרו שלצבא יש יותר מדי חיילים

Vrock

New member
זה נכון. גם הגיוני.

זה לא יעיל מבחינה כספית. לממן שכל הארוחות בכל החדרים יהיו כשרות למהדרין וכל השטויות האלה זה ממש טונה כסף.

למעלה