טיפים לרפרטים

../images/Emo251.gifטיפים לרפרטים

אני צריכה להציג שני רפרטים הסמסטר הזה (אחד בפרו"ס ואחד בסמינר- והם ממש מתקרבים) ואשמח לשמוע טיפים מבעלי ניסיון גם לגבי בניית המצגת עצמה וגם להצגה שלה מול כל הקורס
(חיפשתי סמיילי מפחד ולא מצאתי...) אני אשמח לכל עזרה.

deathcaster

New member
מממממממ

מה לעזאזל ההבדל בין פרו סמינר לסמינר ?
אני מניח כי הזמן המוקצב לך הוא כ-20-25 דקות....... בכל מקרה. מניסיוני בהצגת "קצת" מצגות ב-6 השנים האחרונות ....אם את מציגה רפרט ע"ב מאמרים שקראת... מבנה המצגת (וההצגה) צריך להיות כך (לדעתי): 1. הצגת הנושא (והצגה של עצמך). 2. פתיחה- למה בכלל בחרת את המאמרים הללו ? וראשי פרקים של מה שאת הולכת להציג 3. הצגת רקע לנושא בו עוסקים המחקרים המוצגים במאמר 4. שאלת המחקר בה התמקדו המחקרים במאמרים. 5. פירוט מהלך העבודה והצגת שיטות המחקר 6. תוצאות עיקריות והסבר שלהם 7. מסקנות 8. השלכות לעתיד 9. סיום ושקופית של " תודה על ההקשבה, שאלות?"

MsUnderstood

New member
ברור שיש הבדל בין פרוס לסמינריון

לנו עושים השנה פרוס כדי להכין אותנו לשנה הבאה שזה בעיקר סמינרים פרוס קצר יותר ומצומצם יותר מסמינריון ובגלל שיש לי מרצה מעולה הפרוס שלי בכלל קליל וחביב והיום היא התלהבה מהרעיון שלי

deathcaster

New member
מה אתם ? מכוניות ?

עושים לכם הכנה ? הכנה לרדיו ?
אני עדיין לא מבין מה ההבדל בין פרוסמינר לסמינר, בשניהם מציגים.... מבלבלים ת'מוח..... וזהו

אצלי בפרוס אין שאלת מחקר אמיתית

צריך לנתח שני מאמרים (רק על אחד עושים את הרפרט) ולבדוק באמת את שאלת המחקר, את מטודולוגיה, בעיות באופן המחקר אם יש ומסקנות האם הוא ענה על השאלה. את הרפרט של הסמינר אני צריכה לבנות לפי שאלת מחקר שלי ובעצם להראות את המחקר ולענות עליה (שזה מאוד מעצבן כי יש לנ ממש מעט זמן להתכונן לרפרט וחשבתי שהוא יהיה יותר קליל ועבודה בסוף תהיה החלק המחקרי ממש). ועוד כמה שאלות: שמעתי "חוקים" כאלו כמו ה7-7 (גג 7 שורות בשקופית ו7 מילים בשורה) ושאם הולכים לדבר על שקופית פחות מדקה אז לא כדאי לשים אותה ושלא צריך להגיד את כל מה שיודעים כדי שיהיה מה לעמת בשאלות. מה העמד שלך לגבי "חוקים" אלו? יש עוד משהו בסגנון?

מֵירַב

New member
|מבליחה לרגע|

לא שהבנתי מה זה פרוס, אבל מילא
הטיפ הכי מוצלח שיש לי = פעם, מזמן, לפני שנות אור ודור, אחד המרצים הסביר לנו שכדאי ומומלץ שהשקופיות יהיו ברקע כחול (לא כהה לגמרי) עם כיתוב אחיד, פחות או יותר, בצבע צהוב (לא זרחני). זה משהו שקשור לאיזה סקר שעשו פעם והוכח שזה מושך את העין ולא מציק. בהצלחה!

MsUnderstood

New member
אני צריכה להגיש את הפרוס שלי בסוף הסמסטר השני

בחיי שהמרצה שלי מלכה בעניין... וגם אצלנו לא צריך לעשות מחקר..

deathcaster

New member
הילה

בנוגע למראה של המצגת עצמה כאשר תסיימי אותה, לא אכפת לי לעבור עליה, יש לי כמה כללי אצבע ל"איך בונים מצגת בפאוורפוינט" אבל זה להתחיל לכתוב כאן מגילה. אז או שתשלחי לי אותה באי מייל, או שאפילו תוכלי לקפוץ אליי למעבדה ונעבור עליה... מירב ודנה יעידו שאני לא נושך (רק אם מבקשים ממני יפה)

MsUnderstood

New member
זהו...שאנחנו לא מציגים

אלא עובדים איתנו רק על הכתיבה עצמה שנכתוב ברמה גבוהה יותר,או לפחות שנתרגל לזה והמרצה שלי עוד מגדילה לעשות ומבקשת מאיתנו רק סקירה ספרותית וקצת דיון על זה שכמובן היא תעזור לנו בכל שלב.. אבל לא כל המרצים ככה...אני פשוט בחרתי בקורס מעולה עם מרצה מעולה... בחוג שלי זאת השנה הראשונה שיש פרוס ועושים לנו את זה כדי להקל עלינו את השנה הבאה שלא ניפול פתאום בלי לדעת מה רוצים מאיתנו בדיוק...

deathcaster

New member
מממממ........

אז באמת זכית למרצה שאכפת לה..... גם לנו היה את זה בתחילת התואר הראשון אבל אם לא הייתי רשום לאיזו מרצה ספציפית שנפגשה עם כל אחד באופן אישי אצלה במשרד על המצגת שלו ונתנה כללי אצבע שהולכים איתי עד היום, זה היה באמת כמו לזרוק מישהו למים קרים ולהגיד לו "תתחיל לשחות"

MsUnderstood

New member
אז אולי תכתוב לנו את הכללי אצבע האלו??

זהו שבסוציולוגיה השכילו כבר להבין שצריך לעשות פרוס...במדעי המדינה עדיין לא.. ואכן התאהבתי במרצה הזאת שגם חוקרת את הנושאים שהכי מעניינים אותי...

אצלי זאת עדיין קפיצה למים

מכיוון שהשנה השנייה והשלישית אצלי מאוחדות יש לי הסמסטר הזה גם סמינר והיום התבסרתי שהרפרט בו יהיה שבוע אחרי הרפרט בפרו"ס וששני מקורות שרציתי יהיה קשה (ויקר) להשיג
. ממש ממש כיף לך שזכית במרצה כזאת.

MsUnderstood

New member
אוי../images/Emo10.gif

וזה זכיתי בה רק כי אני אובססיבית לנושאי שואה..

למעלה