../images/Emo25.gifפיקא'בר
שיר, בלאדה, אגדה או סתם חארטה, דובר וסופר ועודנו סובב בכרך ההומה לימים ושנים, הסיפור על ליל גשם חורפי ומלוהט שהיה בתל אביב בפיק אפפ באר. הייתי סטודנט שנה שניה לפולקלור כשניגשתי לחקור את פיקא'בר. כבר מלכתחילה ידעתי שמדובר בסרוס מילים לועזיות pickupp bar , מועדוני תפוס זיון, או מועדוני "הרמה" שצצו בתל אביב בתחילתו של אלפיון. מועדוני פיק אפפ'ס באר. לך לבית ההוא בקריה רחוקה היה הרמז שקיבלתי מראש החוג, מהילה, אישה נאה הו מה נאה, ואינני מפרט כלל למראותיה, כשהיא בת כמעט חמישים לוודאי חטובה להלל, איני שוטח את תשוקתיי אליה, ותשוקות עמיתיי הסטודנטים , אכן חרמנים לשגל, אינני רושם פן לכתוב יהיה אלי בדותא אחרת ושונה, ואני הן אמרתי, אחקור לי לעבודת הגמר, אחקור לי את פיק'אבר. אישה כבת שבעים קיבלה את פני בחווילת הדיור המוגן. פאאק, שבעים? ויפהיפיהההה! לא אפרט, אחרת יהא עלי לרשום עוד בדותה, התיתכן משיכת צעיר לאישה בגילה שאיננה סטיה? אה? מה? ואני הן באתי לחקור, לחקור כסטודנט שנה שניה את הסערה ההיא בפיק אפפ בר. נכנסתי. פשטתי מעיל, לוגם כוס תה לקוחה ממאה קודמת אולי, והימים בשנת אלפיים חמישים וארבע שעוד תהייה, ישבתי מולה מתוח בציפיה, נמנע מלהביט באישה הנאה בגלוי והיא סיפרה. קורנת בפניה בזיו עלומים שהושב לה כברק. הייתי שם בלילה הוא, לפני חמישים שנה, ראש החוג שלך היא שלחה אותך? כן. יש צדק בדברה, יודעת אני וממקור ראשון את סיפור האגדה , כך, כך היה הדבר, בלילה ההוא בפיק אפפ בר. ישבו נשים וגברים בדחיסות היא אמרה, כך ישבו ישוב בלילה גשום בפיק אפפ באר. היו שצלחו, העלו בשללם רמז סימן לשיגול, מספר סלולרי דהוי? לא מיידי, אולי רק מחר, ורובם הזדיינו באשליות בעיקר כיצד יזיינו ממצודם צצלית מלקוח קר, עצם מושלכת ללילה ניגמר בפיק אפפ בר. הייתי גם אני ישובה באסופה, ואישה היא המספרת. באותה חארטה מושרת ומדוברת כבר שנים על שנים, הייתה שעת שתיים לפנות בוקר, כשגבר נכנס,והתיישב מרוחק, מובדל בפינה. מבוגר. מיזדקן. מנותק, לא שייך, מופרש במחוור מגילאי נוער צבא וסטודנטים בגילאי ילדיו לוודאי, כך ישב, ביקש כוס קפה, הפוך, הייתכן? קפה? בפיק אפפ באר? משהו בו הכעיס. את הגברים כמובן. אחד מהם ודווקא חטוב ונאה במיוחד גם ניפנה בגסות וקילס. היי סבא, אמר, אתה בכתובת בכלל? יודע מה זה פיק אפפ באר? האיש לא הגיב, והיה זה אז שהבטתי בו בפיק אפפ באר. גבר נאה, אמרתי לעצמי, והניתוק הזה, כמו בעולם מישלו והיה לי ברור הוא יודע הייטב, זהו פיק אפפ באר. הטוב והפעיל שבהם שבתל אביב. אולי הייתי עצמי מנסבה פעם אחת בחיי, אך לא העזתי לנסות. כן, אישה בת.. (מאוד צעירה, ) להרים גבר מבוגר, בפיק אפפ באר ואולי היו בי אכן רצונות ומחשבות להעזה אך כל אלה נמוגו ברגע שאישה צעירה צעירה נכנסה. אישה עצומה. אלוהית היא היא המילה. גבוהה, זקורת שדיים פורצים, ותחת, תחת אלוהי שגם אני כאישה ניתרווחתי בעיני, בנחירי אפי שרטטו בתגובה לא רצונית ממש. אלוהים ,איזה תחת גבוהה, מוצק, מפואר. מחובר לזוג רגליים ארוכות ארוכות, של אישה טופפת כסוסה אצילה, אוייי גבוהה. כמטר שבעים וחמש אמדתי את קומתה, חסונה, בשלה, בשלה היא המילה,להמתעברות לפריון, ללידה! ובו ברגע ידעתי, גם אני, כאישה, נמשכת לנשיותה. לבושה שמלה הדוקה באדום היתה. כאישה, ידעתי שללא מאומה תחתה. שמלה של עירום ללא תחתונים וחזייה, נסגרת באחורי העורף, פעורת חללי בתי שחיה כפרוזדורים מזמינים לחמוקי חזה בוהקים. כך היא עמדה, מעיפה מבט, שאיננו בוחן מהי הסחורה, אלא מאשרר לעצמה היותה במרכז הבטה, וטפפה אל עבר הבר, ישובה על כיסא מוגבה, כן, ההם שמוציאם בפיק אפפ בר'ס. הרחש והלחש והתנועה,התעוררו מיד, כשגבר אחר גבר ניסה וחצה את קוו הקירבה, הו אלוהי הגברים מחודדי האיבר, אותו מבט נואש ומתחנן על פניהם, מבט זכר שעוקר מאלימתו הכבושה, ופתי מאמין לכל דבר, ככה בלילה דחוס ומחוסך וללא הצלחה עד עתה בלילה ההוא בפיק אפפ באר. לזיין, להרים אותך, פוופפפפ! לו זכיתי לדפוק אחת שכמותה, להרים ולדפוק אותך, בפיק אפפ'ס באר. כבר היה מאוחר. האישה גמעה טקילה אחת, או שניה, אולי מוקפצת, ואולי הייתה זו וודקה קפואה, כשגופה החל להגיב לאוו דווקא למבטי החשיקה אותם דחתה, אלא ולוודאי ללחני המוסיקה שהיתנגנה. תנועותיה גברו ולפתע הטילה ראשה לאחור, ליאקי הברמאן, (הוא גם הבעלים,) יש לך את black velvet ? שאלה, ואני בחנתי את גיזרתה, באותה הטיית גוף מתוחה, בשדיה שניזדקרו מוצקים וגמישים, אלאנה מיילס, יש לך? כזמרת קברטים ברלינאית אולי נראתה, ויקי נשף מיד, וכמעט בעלבון, כפסנתן הקברטים הסדוק והנאמן לגבירתו, בוודאי, ושם על הנגן המשוכלל דיסק מסונכרן עם אור ועשן, כך בלילה דחוס וגשום, הלילה ההוא בפיק אפפ באר. המשך...