Vrock

New member
זה לא הגיוני.

זה כמו להגיד שבין פרס לפרסים לא בהכרח היה קשר. בכ"א אלו שגרים בישראל הם כושים כי הם באו מאתיופיה.

SupermanZW

Well-known member
תשאל אותם

אם אתה מכיר אתיופים (או שחורים אחרים דוברי עברית, במקרה זה זה לא חשוב) תשאל אותם מה משמעות המילה "כושים", תגלה שהקשר בין "כוש" ל"כושים" זהה לקשר בין "חבר" ל"מחברת" (כלומר אין שום קשר).

SupermanZW

Well-known member
קרא כאן

"למרות האזכור המקראי החיובי של מילה זו ("הלא כבני כושיים אתם לי") הפך "כושי" לכינוי גנאי בחברה הישראלית בת-זמננו (כנראה בהשפעת האנגלית). זו הוכחה נוספת לכך שמשמעות קונוטטיבית נוצרת עקב תהליכים חברתיים-תרבותיים, ואינה מותנית תמיד במובנה במקורות הקלאסיים של הלשון" ד"א גם אני בדקתי במילון ולא כתוב שם שכושים הם אתיופים, אלא רק שהם שחורים.

../images/Emo45.gif

בארצות הברית אם תיקרה לשחור שחור הוא יעיף לך סטירה ואני חושב שהוא יהיה צודק!

SupermanZW

Well-known member
לשחור קוראים שחור

אם הוא יקרא לשחור "כושי" הוא יקבל סטירה במקרה הטוב, אבל אם הוא יקרא לו שחור השחור לא יעלב, כי זה פשוט מה שהוא.

הא נכון..

שמעתי שבארצות הברית אם יקראו לשחור "ניגר" הוא יכול לתת סטירה.. הם רוצים שיקראו להם אפרו אמריקאים והם צודקים!

SupermanZW

Well-known member
נכון, אבל

המילה Nigger היא עיוות של המילה Negro ומשמשת שם גנאי לעבדים שחורים, ולעומת זאת המילה Negro אינה אלא שחור בלאטינית, האם אתה מסכים ששימוש בשם אמיתי הוא תקין ושימוש בשם גנאי הוא מעליב או שאתה טוען שנכון להשתמש בשם הגנאי ולהעליב בכוונה מיליארד אנשים?

SupermanZW

Well-known member
אבל הם באמת שחורים

לא הגיוני שאדם יעלב ממה שהוא, זה כמו שאתה תיעלב אם יקראו לך רוסי.

Vrock

New member
אין היסטוריה של הפלייה לרעה בגלל

צבע עור לבן. אם לא היו דברים נוראים בהיסטוריה יכולנו לקרוא אחד לשני יהודי ושחור עד מחר.

SupermanZW

Well-known member
טפשי להיעלב ממה שאתה

כל אחד צריך להיות גאה בעצמו, בלי קשר להיותו שחור או לבן.

SupermanZW

Well-known member
לא הבנת את כוונתי

אף אדם הגיוני לא יקרא לך "בוא לפה לבן" או לשחור "בוא לפה שחור", אך כתיאור קווקזואידים מכונים לבנים ונגרואידים מכונים שחורים, ואף אחד לא משתמש במונחים מדעיים כדי לתאר את גזעם של אנשים פרט למדענים, כולם מכירים ומבינים את המושגים "שחור" ו"לבן" ואף אדם הגיוני לא מוצא סיבה להיעלב כאשר הוא מתואר כ"שחור" או "לבן".

נכון...

אבל יש אנשים שמדברים ככה לשחור.. "שחור בואנה.." וזה מעליב.... ככה כמו שאתה מציין זה לא מעליב... אם בכללי תיקרא לשחורים שחורים אז סבבה..

למעלה