eMiFrEaK

New member
שיהיה לך המון המון בהצלחה!!!

ושלכולנו יהיה סופשבוע נעים... אגב... גם אני נפלתי.. פתחתי בלוג.. לא ממליצה להכנס...חחחח תהיו בריאים...

eMiFrEaK

New member
תאמת, אני מעדיפה שלא..

ותאמממממת... אני גם לא רצית לפרסם אותו בכלל.. לא יודעת למה החלטתי בסוף כן לעשות את זה... כנראה טעות..

maxim1991

New member
נצל''ש כושים

אני שונא כושים!!!!!!!!!! הם עם מיותר!!!!!!!! ולא בגלל שאני גזען אלה בגלל שהם מניאקים מתלאבים!!!!!!!!!

SupermanZW

Well-known member
ככה בדיוק נראית הודעה של גזען

אף גזען לא מודה שהוא גזען וגזענות עפ"ר מתבטאת בהכללות. דוגמאות: כושים מתלהבים, רוסים שיכורים, רומנים גנבים, פולנים קרים, עיראקים לובשים פיג'מה, מרוקאים אלימים, פרסים קמצנים, כורדים טפשים, טורקים הומואים, וכו' האת אתה חושב שהכללות אלה נכונות? ואם לא מדוע אתה משתמש בהכללות מסוג זה בעצמך?

maxim1991

New member
כן

ואני לא גזען אני הולך לי ברחוב בשכונה של כושים פתאום בלי סיבה זורקים לי אבן בראש ומתחילים לקקל אז אני הייתי עם חברים דפקנו להם מקל בראש אז הם הביאו את האחים שלהם ברחנו לתחנת האוטובוס הקרובה ונסענו לעירינו השקטה רחובות

SupermanZW

Well-known member
אז?

אם כמה "כושים" זרקו לך אבן בראש זה אומר שכל כושי היה זורק לך אבן בראש אם היית עובר לידו? ואם רוסי היה זורק לך אבן בראש מה היית אומר? יש לך זכות לתקוף את מי שתוקפים אותך כי ההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה, אך עליך לזכור שלא כל ה"כושים" תקפו אותך או היו תוקפים אותך לו היו יכולים אלא בודדים מתוך קבוצה גדולה (לא נראה לך מטופש משהו לטעון שכמיליארד אנשים הם מניאקים מתלהבים בגלל נסיון שלך עם אחדים מהם?) ד"א דיברת על שחורים ולא על "כושים", "כושים" הוא כינוי גנאי לעבדים שחורים, אני די בטוח שאותם "כושים" שנתקלת בהם לא היו עבדים ולכן גם לא היו "כושים" אלא פשוט שחורים.

maxim1991

New member
אמאמאמ.....

אני מכיר המון כושים מתלהבים ואני חושב שרובם!!! מתלעביםםםםםםםםםם ואם הייתי רוצה לדעת את הפירוש של כושים הייתי גולש לאתר של איזושהי אוניברסיטה

אבל אתה לא תעשה את זה

כי אוניברסיטות זה של חננות! זה מקום שלומדים בו! זה לא קשוח ומגניבבבבבבבבבבבבבבבבבבבב |קשוח ומגניב|

Vrock

New member
ממ....

כוש הוא שמה המקראי של אתיופיה. אני מתנגד לשימוש במילה "שחורים" כדי לתאר את הכושים-כי זה מגדיר אותם על-פי צבע עורם בלבד, ולא על-פי ארץ מוצאם. אני מתנגד גם לשימוש הלא-כל-כך נפוץ של קריאה לדברים שחורים וחומים כ"כושים". לדוגמא:"כושי" כשם של כלב שחור, "עוגה כושית" וכו'. אם הכינוי כושים גורם להם לאי-מנוחה הייתי קורא להם אתיופים. בשום אופן לא שחורים.

SupermanZW

Well-known member
הם שחורים

במקרה בו מדובר הם היו גם אתיופים, אבל אתיופיה הינה רק אחת מהמדינות בהן רוב האוכלוסיה היא שחורה. רוב האתיופים הם שחורים אבל רוב השחורים אינם אתיופים. הכינוי "כושים" משמעותו "עבדים שחורים" וכך כונו במהלך ההיסטוריה עבדים שחורים מכל מדינות אפריקה ולא רק מאתיופיה, לכן למרות שבעבר נקראה אתיופיה בשם "כוש", "כושים" אינם בהכרח אתיופים, ולמעשה שחורים שאינם עבדים אינם כושים, מצדיקי עבדות השחורים כינו את כל השחורים בשם "כושים" וכך הפכה המילה "כושים" לשם גנאי לעבדים שחורים. משמעות המילה "כושים" מעולם לא היתה "אתיופים". אתה יכול לשאול כל שחור דובר עברית מהי משמעות המילה "כושים" או שחור דובר אנגלית מהי משמעות המילה "Niggers" (גם כאן מדובר בעיוות של מילה אשר הפך לשם גנאי, "Negro" פירושו שחור ו"Nigger", העיוות של "Negro", פירושו עבד שחור) דמיון בין מילים או שורשיהן אינו מעיד על קשר ביניהן, לדוגמה, המילים "חבל" (khevel) ו"חבל" (khaval) הן מאותו שורש ואין ביניהן שום קשר במשמעותן, גם המילה "מחבל" (mekhabel) היא מאותו שורש ואין לה שום קשר במשמעות לשתיים האחרות, באותה מידה אין קשר בין "כוש" ל"כושים".

למעלה