לאלדד

xfwind

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo51.gifלאלדד

על הזמן שהקדיש לנו ב-HKG, ועל ההכוונה הטובה לציוד הרכיבה. את ה- SHOEI, אגב קניתי בסוכנות ברח' שוק הפרחים....
יש גם כמה תובנות לאחר הביקור בשיאמן ויונאן....

אMור

New member
בכיף...../images/Emo61.gif

ולכתוב בפורום הזה על התובנות שלך מסין אחרי ביקור מבלי לפרט זה בערך כמו לכתוב בפורום אופנועים שקנית אופנוע...

xfwind

New member
../images/Emo9.gifסובייקטית, כמובן.

ובהסתייגות - כי טעמנו רק את קצה קצהו של הצ'ופצ'יק של הקצה - שיאמן, קצת יונאן והונג קונג (_ממש לא סין...) בסגנון און פרלין: הנופים - מהממים.
הנוף האנושי - בזהירות בהכללות - פרימיטיבי (בהיבט השלילי), תנאי המחיה של האוכלוסיה (בכפרים בעיקר) - מעוררי רחמים (קשה לי להשתחרר ממראות האנשים המבוגרים ועבודתם הקשה).
הקיטוב באוכלוסיה - קיצוני.
האוכל מצויין (בכפוף לתנאי התברואה המזויעים). לאחר קריאת הרבה כתבות וסיפורים בפורומים שונים, במדריכים ועוד - מנקודת המבט שלנו ה"מלך" הוא, אין לאמר, קצת עירום. והיו הרבה חויות, גם טובות וגם פחות. והמורכבות של הדבר הזה שנקרא סין - בהחלט מעניינת. אם כי, אני מניח שלא היינו נוסעים אלמלא הנסיבות (טקס הסיום וקבלת התואר באונברסיטה). דוגמא לאנטי קליימקס קטן - בליז'יאנג, חיפשנו את המוסד המהולל ושנכתב עליו כל כך הרבה כדי לקבל מידע/תיווך לנהג לכמה ימים: מאמא נאשי. הגברת המג'וייפת הייתה מאוד נחמדה עד שהבינה ש"חייר" גדול לא יצא לה מאיתנו, ומיד נהייתה "מאוד עסוקה" ואם נרצה, אולי נתקשר אליה בערב. שלום, תודה רבה. ואני נמנע להגדיר את דעתינו על הGH שלה, כי אחרי הכל יש רבים שחושבים שהוא ראוי. חשוב לתאר את מבנה חבור החמישיה שלנו - זוג הורים (50+), ילד בן 9+, ישראלי/סיני + סינית. גרנו במלונות משפחתיים (INN) ברמה טובה ויותר (בדאלי, ליז'יאנג - אצל דוברי סינית, שמארחים רק סינים, וקשה עליהם גם המנדרין). אכלנו לפחות בשתי מסעדות ביום - יותר יקרות, ויותר זולות - ובכולן ניווטנו בתפריט או אספנו את הרכיבים כהלכה (הישראלי/סיני שלנו מצויי היטב באוכל הסיני ומיטיב לבשל). אז, הכל מנקודת המבט שלנו. מקווה שמאוזנת.

xfwind

New member
../images/Emo66.gifהכוונה היא לראיה מאוזנת

כשאתה קורא ושומע "כמה הכל נפלא" (ואני מדבר בעיקר על טקסטים של מטיילים) ואז מגיע ורואה מציאות מורכבת - יש התפכחות שמנערת את ה"אתני" ה"אותנטי" וה"לא מתוייר".

GnomeBubble

New member
ליג'אנג לא מתויירת?

אולי במדריך מטיילים משנות ה-80.
בהחלט יש מקומות לא מתויירים בסין, אבל למקומות האלה גם קשה יותר להגיע, ומן הסתם אין בהם תנאים הכי נוחים. הרי הדברים האלה הולכים יד ביד עם תיירות. ובכל זאת, זה לא אומר שגם במקומות המתויירים אין מה לראות.

xfwind

New member
../images/Emo66.gif../images/Emo52.gifמתויירת בהחלט (סינים)

צ'טער אם לא הייתי ברור, התייחסתי לעניין ה"מתוייר/לא מתוייר" (שעולה בכל מקום) באירוניה. אין לי בעיה עם "מתוייר" כמו שאני לא מצפה להגיע למגדל אייפל ולהיות לבד.

renjintso

New member
אולי זה יתרון הגיל

מטיילים צעירים נוטים להתלהב. בליג'יאנג קשה למצוא אותנטיות (אפשר, אבל לוקח זמן) ובאופן כללי, אני לא מאמינה שאפשר למצוא אותנטיות בטיול קצר - בסין או בכל מקום אחר. ראיתי בסין הרבה אנשים מעוררי רחמים. דווקא האיכרים של אזור ליג'יאנג אף פעם לא היו כאלה בעיני. למה חשבת ככה?

xfwind

New member
../images/Emo66.gifזה בדיוק הקטע

ממש לא חיפשנו אותנטיות, (לא מנסה להיות סטנלי או ליוינגסטון). אני מעדיף נייטיב שעושה לי הצגה ומתפרנס מזה מאשר נייטיב אותנטי שחי בזבל. בשנגרילה, לדוגמא, ראינו גם וגם....

אMור

New member
הכל ענין של פרספקטיבה

בסין (ובעוד מקומות כמו הודו למשל), יש נייטיבס שחיים בזבל וממש מעוררי רחמים, עד כדי כך שהרבה מהם אף הופכים את זה למקצוע - כי עד שלא הגיעו מיני רחמנים מהמערב - הם אפילו לא ידעו שהם מסכנים ומעבר לכך - אף הרגישו נוח למדי עם צורת החיים שלהם. אני לא מרחם על אנשים כאלה ודווקא כן רואה בהם אותנטיים אך לא מתעכב או אפילו מכוון אליהם את הפריים. אותנטים כאלה יש גם בתל אביב... על מי שאני כן מרחם זה על ילדים מנוצלים ובעלי חיים. קחו לדוגמא את מה שראיתי בשבוע שעבר - איך החבר'ה האלו שמוכרים מכשיר חשמלי שמפיק צלילים צורמים שמבריחים מיני מכרסמים - ומדגימים על עכבר שמשתולל בתוך הכלוב בכל פעם שהם מחברים את המכשיר לחשמל. אותי זה צמרר - את בנות המשרד שהיו איתי זה אפילו שיעשע ברמה כזאת שהם ביקשו לראות הדגמה מספר פעמים. שאר עוברי האורח נעצרו למס' שניות באדישות והמשיכו לדרכם... לשאלתי: "אתן לא חושבות שזו התעללות מה שהם עושים לעכבר?" נעניתי בשיא ה'אותנטיות': "זה עכבר, זו לא חיה טובה" אז מי אמר שבשביל אותנטיות צריך להרחיק על ליג'יאנג?

milindapanna

New member
הבנתי, חשבתי שכוונתך לסין

ככלל, לא לתיירות בפרט. בכל אופן, בהזדמנות אפשר לדבר על עצם החיפוש של ה"אותנטי" ומה זה בכלל. אבל לפעם אחרת, אם יתחשק...

guanyin

New member
חבל, הנושא הזה אמנם נטחן למוות

אבל תמיד מביא תובנות מעניינות.

xfwind

New member
../images/Emo66.gifאני רק טעמתי את קצהו של הצ'ופצ'יק

ובהחלט מדובר רק על הפן התיירותי הסובייקטיבי שלי. לגבי שאר החיים שם - אני מתעדכן
על בסיס שבועי כבר זמן רב ומצוי בהרבה עניינים - אבל הכל מ"יד שניה"....

milindapanna

New member
אז כדי לא לבאס...

בקצרה: לא פעם אנשים מחפשים "אותנתיות", וזו הרבה פעמים מילת קוד שהמשמעות שלה איננה לחפש את, במקרה שלנו, "סין האמיתית". למה הכוונה? סין היא סין האמיתית כמו שהיא. עם אכרים שחורשים עם יאק ועם גורדי שחקים, עם ג'ינס ועם צ'יפאו. סין משתנה, ואנשים חוששים שלא יראו את "סין האמיתית" במובן שלא יראו את סין הישנה, הלא מפותחת, זו שבה הסינים מסתובבים עם חליפות מאו, המיעוטים עם לבוש מסורתי, שבשדות יש באפלו ולא טרקטור, שהמקומיים נפעמים למראה תייר לבן. ומה לעשות, שכל מקום - ישראל, אירופה, סין או הודו - משתנה, והמקום שבו הוא נמצא ברגע נתון - זה המקום ה"אותנטי" שלו. כשאני שומע אנשים אומרים שחשוב לנסוע מהר לסין כי אוטוטו היא תאבד את האותנטיות שלה זה נשמע לא רק מתנשא אלא גם מרושע (מבלי לדעת כמובן). כי בשביל שסין תישאר אותנטית, היא צריכה לא להתקדם. (נמשיך מכאן...)

happydog23

New member
כן, אני מסכים, בד"כ אותנטי זה משהו מאוד

מלאכותי. לא סתם זה נשמע דומה ל- אתני. זה מזכיר לי איזה ראיון שעשו עם בעלי חומוסיות מפורסמות בארץ. מאוד הצחיק אותי שאנשים נוסעים שעה שעתיים ויותר בשביל לאכול חומוס אותנטי בהרגשה אותנטית, אבל הילדים של בעל החומוסיה בכלל מעדיפים לאכול חומוס צבר ואחלה...

xfwind

New member
../images/Emo46.gifאני מוחה ותובע את עלבונו של החומוס../images/Emo70.gif

כחיפאי שיש בו חומוסיות רבות (סופר לך 10 שאני מת על החומוס שלהם
, וגם מכיר את ההבדלים ביניהן), ואחד שמאוד אוהב חומוס - אין מצב להשוות בין חומוס טרי עם שלושה ימי חיי מדף לבין חומוס תעשייתי שיש בו חומר משמר תמצית הווית החומוס היא ההחמצה (חמיצה=חומוס).
עכשיו רווח לי..... ואפרופו - הבן שלי ה"סיני" מאוד אוהב את המוסלמים
שם כי........הם עושים שיפודי כבש
על האש
שהוא כל כך אוהב.... (שמעתי אותו אומר להם שהוא בעצמו מוסלמי....כשקנה שיפוד ב-2 יואן).

GnomeBubble

New member
מה שנכון נכון

בעצם באופן כללי אי אפשר להשוות בין אוכל טרי לבין אוכל מוכן, אבל נראה לי שאפילו מי שלא אנין טעם במיוחד, אפשר להבדיל בין חומוס טוב לחומוס זבל. לפחות אם הוא ישראלי.
אולי גם הסינים יודעים להבדיל כמו שצריך בין באודזה טוב לבאודזה מקרטון...

למעלה