כיכושית הרקדנית
New member
../images/Emo238.gifלא תאמינו, הצלחתי להכין דוחן טעים
פעם בעבר הרחוק ניסיתי להכין ויצא מזעזע, דביק קמחי ועם טעם לואי. אפילו אני לא הצלחתי לאכול. השבוע החלטתי להתמודד שוב עם האתגר, קראתי הרבה מתכוני דוחן ועשיתי את הנוהל הבא : 1. להשרות לפני הבישול לשעה במים קרים (כנראה משפר את המרקם). 2. בישול ביחס של 1 כוס דוחן על 2.5 נוזלים. 3. החלפה של חלק (0.5 כוס) מנוזלים במיץ קלמנטינה - כנראה שמשהו שם (החמוץ, או מהתוק) שובר את הטעם והריח של הדוחן. 4. בישול לפרק זמן של כחצי שעה. 5. השארת הדוחן בסיר עוד 10 דקות סגור. 6. במהלך הבישול ולאחריו ערבבתי כמה פעמים עם מזלג (כמו בקוסקוס) התוצאה מרקם משהו בין פתיתים לקוסקוס או לממליגה, טעם לא רע בעיני, אפילו טעים. אני כבר אוכלת יותר מיומיים וגם המרקם נשמר מצוין. (בן זוגי לא אהב, אבל הוא ממש לא דוגמא לטעם) כמות המיץ שאני שמתי היתה קטנה יחסית ולא יצרה טעם חזק, אלא רק ביטלה את טעמי הלוואי, אבל נראה לי שיותר מיץ וקליפת לימון, או תפוז ישדרגו את הטעם, למי שאוהב.
פעם בעבר הרחוק ניסיתי להכין ויצא מזעזע, דביק קמחי ועם טעם לואי. אפילו אני לא הצלחתי לאכול. השבוע החלטתי להתמודד שוב עם האתגר, קראתי הרבה מתכוני דוחן ועשיתי את הנוהל הבא : 1. להשרות לפני הבישול לשעה במים קרים (כנראה משפר את המרקם). 2. בישול ביחס של 1 כוס דוחן על 2.5 נוזלים. 3. החלפה של חלק (0.5 כוס) מנוזלים במיץ קלמנטינה - כנראה שמשהו שם (החמוץ, או מהתוק) שובר את הטעם והריח של הדוחן. 4. בישול לפרק זמן של כחצי שעה. 5. השארת הדוחן בסיר עוד 10 דקות סגור. 6. במהלך הבישול ולאחריו ערבבתי כמה פעמים עם מזלג (כמו בקוסקוס) התוצאה מרקם משהו בין פתיתים לקוסקוס או לממליגה, טעם לא רע בעיני, אפילו טעים. אני כבר אוכלת יותר מיומיים וגם המרקם נשמר מצוין. (בן זוגי לא אהב, אבל הוא ממש לא דוגמא לטעם) כמות המיץ שאני שמתי היתה קטנה יחסית ולא יצרה טעם חזק, אלא רק ביטלה את טעמי הלוואי, אבל נראה לי שיותר מיץ וקליפת לימון, או תפוז ישדרגו את הטעם, למי שאוהב.