לא תאמינו, הצלחתי להכין דוחן טעים

../images/Emo238.gifלא תאמינו, הצלחתי להכין דוחן טעים

פעם בעבר הרחוק ניסיתי להכין ויצא מזעזע, דביק קמחי ועם טעם לואי. אפילו אני לא הצלחתי לאכול. השבוע החלטתי להתמודד שוב עם האתגר, קראתי הרבה מתכוני דוחן ועשיתי את הנוהל הבא : 1. להשרות לפני הבישול לשעה במים קרים (כנראה משפר את המרקם). 2. בישול ביחס של 1 כוס דוחן על 2.5 נוזלים. 3. החלפה של חלק (0.5 כוס) מנוזלים במיץ קלמנטינה - כנראה שמשהו שם (החמוץ, או מהתוק) שובר את הטעם והריח של הדוחן. 4. בישול לפרק זמן של כחצי שעה. 5. השארת הדוחן בסיר עוד 10 דקות סגור. 6. במהלך הבישול ולאחריו ערבבתי כמה פעמים עם מזלג (כמו בקוסקוס) התוצאה מרקם משהו בין פתיתים לקוסקוס או לממליגה, טעם לא רע בעיני, אפילו טעים. אני כבר אוכלת יותר מיומיים וגם המרקם נשמר מצוין. (בן זוגי לא אהב, אבל הוא ממש לא דוגמא לטעם) כמות המיץ שאני שמתי היתה קטנה יחסית ולא יצרה טעם חזק, אלא רק ביטלה את טעמי הלוואי, אבל נראה לי שיותר מיץ וקליפת לימון, או תפוז ישדרגו את הטעם, למי שאוהב.
 

טליאמתי

New member
רגע... רגע... אני גאה בך../images/Emo70.gif ../images/Emo6.gif

לא פייר שהאסוציאציה של המלה תגרום לדחיית מאכל שעשוי להעשיר את אפשרויות המאכלים, בעקר לצמחונים. אם כי אני לא בטוחה שהבנות יעזו לטעום
לא נורא, גם אם אכין רק לעצמי זה בסדר, לא?
אקנה השבוע ואנסה. יש אפשרות לבשל אותו עם ירקות מגורדים, כמו אורז?
 
אני שמחה שהתייחסתן, הייתי בהלם שזה אכיל

לדעתי עם ירקות מגורדים כמו גזר זה יהיה מעולה, אבל אני מציעה לך לנסות לא להטביע בגזר, כי הבעיה העיקרית של הדוחן היא הלחות - זה סוג של דייסה. ובתהליך הזה הצלחתי להפוך את זה לפחממת ליווי למנה עיקרית, ולכן נראה לי שהרבה מדי גזר יוסיף נוזלים (אולי כדאי להוריד ? אבל אני כבר הורדתי, כי על המתכון באריזה כתוב יחס של 1:3 ומנסיון זה יותר מדי). אני חושבת שאם רק אני אוכל מזה, באמת אעשה את זה עם גזר, כמו הקינואה. טלי ספרי חוויות, אשמח לשיפורים.
 

טליאמתי

New member
ברגע שיהיו, אשתף :) אין לי ספק שאכין

את זה עם ירקות ואני מאוד מקווה שלא יצא לי דייסתי. אני לא אוהבת אוכל במרקם של דייסה. רשמתי לי הוראות ההפעלה שלך
 

Tami661

New member
יקרה שלי, בטח שהתייחסתי. רק שהתפוז../images/Emo43.gif

שלנו הפנה אותי ל'תקלה במערכת...' וקצת מיהרתי אז לא שיכתבתי מחדש את התגובה. עכשיו... שאוטוטו יהיה לי זמן (בטח אשב בכלא כמה שנים טובות על רצח אלפקה
) אני יכולה לחזור על מה שכתבתי: כל הכבוד לך! הנפלא בעניין מנקודת ראותי הוא לאו דווקא שהצלחת להפיק דבר טעים מהדוחן (שזה גאוני בפני עצמו
) אלא העובדה שלא התייאשת מכישלון אחד ולא נרגעת עד שהצליח לך. הדוחן זה אחד הדברים הבריאים שקיימים בקטיגוריית הקטניות ובשמחה אנסה את הקו המנחה במתכון שלך כדי להגיע לתוצאה מושלמת. ברגע שדיווחת שבן זוגך לא אהב אבל את אהבת... קנית אותי! הדברים שהכי טעימים לי בבית עונים למשוואה הזו
 
../images/Emo124.gifתמי אזני המן אלוהיות יצאו לנו , בגללך

תקשיבי עשינו אותם מבצק השמרים שלך. את לא יודעת כמה אני כועסת
עליך, את לא יודעת בכמה קלוריות זה עלה לי . אז ככה - כפי שסיפרתי היתה פעילות סבים וילדים להכנת אזני המן. שלחתי לסבתא את בצק השמרים שלך (הקפוא !!), מערוך, ושוקולד של כרמית. הכינו להם שולחן ניפרד תבניות והם התחילו להכין. אמא שלי היתה בשמיים מהבצק (היא מתמחה בבצקי שמרים), אמרה שהוא ממש היה נעים לרידוד (והיא השתמשה במעט מאוד קמח). רידדה דק, והצליאקי סימן את העיגולים (הזדמנות טובה לחישובים בשבילו והוא אוהב לחשב) ושם את משולשי השוקולד של כרמית באמצע העיגול - כלומר אחד על הבצק, אחד לפה
. אמא שלי אומרת שלשאר הילדים יצאו העיניים
. היא והילד היו מאושרים להפליא
. אח"כ אפו אותם בתנור במקום לפי הנחיות שלי, והילד בא עם קופסא מלאה אזני המן הביתה, ואכל גם כמה קטנות (עם שוקולד לבן באמצע) בדרך. ואני - רק קציתי לטעום, ולא יכולתי להפסיק לאכול, כמו מסוממת. ואז שאר בני הבית הלא צליאקים רצו לטעום ואכלו לו הכל. הצלחתי לחלץ כמה אזני מהן שיספיק לו למחר וזהו. כל הקופסא נגמרה. קיבלתי הנחיה ברורה מאמא שלי להכין עוד בצק ולשלוח לה, היא רוצה להכין איתו עוד אזני המן, ורוצה שיהיה לה קבוע במקפיא, למלא בעוד צורות. בקיצור חברים וחברות - בצק השמרים של תמי מ ע ו ל ה לאזני המן. זה עולה יבוקר הקלוריות. אבל החוויה...
ותמי לך
 

טולולו1

New member
וואו איזה כיף לקרוא כי לפני כחודש

שיגעתי את תמי והפורום למצוא לי בצק שמרים לאזני המן עכשיו עודדת אותי להכין רק ספרי אם יש כאן הרבה עבודה . תובנות וכו.. תודה טולולו
 

Tami661

New member
לא היה לי צל של ספק בהתאמה של הבצק הזה

לאוזני המן מבצק שמרים ובכלל... הבצק שמרים של הגביניות הוא בצק שמרים מתוק מושלם למאפי שמרים מתוקים. משום מה, שמתי לב שכאשר מקפיאים אותו ומפשירים - הוא יוצא עוד יותר מוצלח. אני מייחסת זאת לכך שהקמחים מספיקים 'לבלוע' טוב את כל יתר המרכיבים וכך הוא מגיע גם למרקם וגם לטעם המושלם (אז הנה טיפ לטולולו...
), עובדה שהופכת את הביצוע לנוח יותר הן מבחינת הלו"ז הצפוף שלנו והן מבחינת התוצאה.
 
ועוד טיפ לאחר יומיים של אכילה היסטרית

כמו כל בצק שמרים הם אזני המן היו טעימות בצורה היסטרית ופחות ביום השני (לא יודעת איך בשלישי כי לא נשאר) ולכן ממליצה להכין את הבצק, לחלק לכמה חלקים ולהקפיא וכל פעם להכין "רק" 20-30 לאכול, להנות ולהכין שוב. לדעתי אין טעם להכין "מלאי" גדול. יתרונם דווקא בטריותם (היו טעימים לאורך כל היום). ואפשר גם להכין ולהקפיא לפני האפיה. ולא, זה בכלל לא קשה להכנה, ומאוד מהנה כי הבצק מאוד נעים לעבודה. אני כבר צריכה לקנות עוד קמח כדי להכין עוד מלאי של בצק להקפאה.
 

Tami661

New member
בכיף... הקישור../images/Emo26.gif

בצק שמרים מתוק במתכון לגביניות ודניש גבינה (להשתמש רק בבצק וכמובן שאין שום צורך בקיפולים שיוצרים את העלים) ולמען אלו שהבלוג מוציא את נשמתם עד שהוא עולה (כן... כן... אני יודעת אבל בקרוב מאוד תפוז הולכים לשדרג את המערכת והסיוט יגמר): המצרכים לבצק 200 גר` קמח אורנים ללחם 500 גר` קמח אינסטנט ללחם ד.ג.ש 2 כפות שמרים יבשים 2 כפות משפר אפיה 10 ¼ כוס (60 גר`) סוכר --------------------------- ½ כוס חלב וניל פושר (או משקה סויה וניל) 1 כוס מים פושרים 2 ביצים 3 חלמונים ¾ כף גרידת לימון/תפוז ------------------------------ 80 גרם חמאה/מחמאה רכה ההכנה 1. מערבבים את הקמחים, השמרים היבשים, משפר האפייה והסוכר בשקית ומעבירים לקערת מערבל מצוייד בוו לישה. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את החלב, המים הפושרים, הביצים וגרידת הלימון. מפעילים את המערבל במהירת איטית (2) . כשהחומרים היבשים נרטבים, תוך כדי עירבול מוסיפים את החמאה, ממשיכים בעירבול יסודי במהירות מתגברת לבינונית (8-10 דקות) עד קבלת עיסת בצק יציבה, אחידה ובהירה. מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומשהים להתפחה במקרר למשך לילה עד 12 שעות (אפשר גם בשלב הזה להקפיא) 2. לאחר התפחה ראשונה, בין אם במקרר ובין אם לאחר (ותוך כדי) הפשרה - מקטינים את הבצק (כלומר: לשים שוב לחילוץ האויר שהצטבר) ומרדדים על משטח מקומח קל. עובי הבצק בהתאם לייעוד שלו (ברור שלאזני המן נרדד לעובי דק יותר מאשר לגביניות או לרולדה). לאחר המילוי והעיצוב, משהים לתפיחה שנייה קצרה יחסית. מברישים בביצה טרופה ואופים. האפייה נעשית בחום בינוני גבוה והזמן, גם הוא בהתאם לגודל/עובי המאפה: יש להיות עירניים, לרוב מדובר בזמן אפייה של בין 20 דקות לחצי שעה.
 

אמא אמה1

New member
שאלה לגבי דוחן

שאלתי דיאטניות לגבי דוחן והן מסרו שמכיוון שלרוב הגידולים הם בשדות סמוכים אי אפשר לאכול דוחן. ראיתי כאן בפורוםמתכונים עם דוחן. אפשר בבקשה הבהרה?
 
../images/Emo124.gifמישהו יכול לענות??

לי אין מושג, מעולם לא קניתי/הכנתי דוחן. מישהו יודע לתת הסבר?
 
למעלה