שעת סיפור

יהלון

New member
../images/Emo23.gif שעת סיפור

אני מחפשת סיפור מיוחד ומענין שיתאים לשעת סיפור לגילאי 7-8 אני מודה על כל סיפור וכל רעיון !

יהלון

New member
אתר מקסים ..אך

תודה האתר אכן מקסים..הצצתי ונפגעתי במיוחד מאתר של עליסה בארץ הפלאות, אך..אני מחפשת יותר מעשיות.

יהלון

New member
אין צורך להיפגע..

אלעד..האתר מקסים והצצתי ונפגעתי במובן המאוד חיובי של המילה... אנסה לבדוק את הקישורים למעשיות...יהלון

tahel1

New member
שעת ספור

יש לי רעיון מקסים, עשיתי אותו בכיתה שלי...על בסיס הסיפור תום החתול הכחול. הספור נהדר, תמונות מדהימות ובעיקר המסר של קבלת האחר, השונה. בנוסף לקריאת הספור הכנתי לכל תלמיד ספרון קטן כשהכריכה מצולמת על ניר כחול ועליה תמונה של חתול. תוך כדי קריאה ולאחריה הילדים קבלו משימות אשר כתבו בתוך הספר , קראנו לשעור כמו ספר.... אם תרצי פירוט נוסף אכתוב לך.

יהלון

New member
נשמע מענין..

הפעילות נשמעת מרתקת , הייתי מעונינת לשמוע פרטים נוספים.אני מעבירה שעת סיפור בכיתות הנמוכות אחת הפעילויות המענינות שעשינו היתה הכנת הספר הגדול בעקבות ספריו של פאול קור.

tahel1

New member
תום החתול הכחול-פעילות

כמו שכתבתי לך...כל תלמיד קיבל ספר קטן כשהעטיפה היא דף כחול וציור של חתול. בשעת סיפור אני קוראת לתלמידים את הסיפור,במקרה זה תום החתול הכחול, עוצרת שואלת מראה איורים ,התלמידים מאוד שותפים ופעילים בשיעור,עוצרים חושבים למה מה וכו´....בכל דף יש לתלמידים משימה. כמובן שהם יכולים להוסיף איור מתאים. אלא שהסיפור מסתיים בכך שתום חוזר וכולם רוצים להיות כחולים,כאן עצרתי ושאלתי את התלמידים איך לדעתכם מסתיים הסיפור? האם כולנו צריכים להיות זהים? היו תשובות מדהימות, וכאן באה התערבותי,כשהדגש הוא על: לא צריכים ולא כדאי להשתנות עבור אחרים, אני זה אני כמו שאני וטוב שכך. ובכל אחד מאיתנו ישנם דברים טובים,יפים,נהדרים מיוחדים.

doritj

New member
תוכנית צוותא

לפני שנתיים לקחתי חלק עם עוד שתי מורות, לעבוד עם תלמידים המתקשים בהבנת הנקרא. אחד הסיפורים שעבדתי היה טום החתול הכחול. הקובץ שצירפתי הוא אוסף הנחיות לקריאת סיפור: טרום קריאה, מהלך וסוף.

karik

New member
תהל1

אשמח מאד לקבל ממך פירוט נוסף על הספר תום החתול הכחול, ובכלל אם יש לך פעילויות מעניינות על ספרים נוספים. תודה מראש.

fency

New member
דג הקשת של מרכוס פיסטר

ספר מדהים הן ויזואלית והן רעיונית ....ממנו את יכולה לצאת לדיונים קבוצתיים/כיתתיים בנושא "היחס לשונה".... "אני בעיני האחר" ...."מקובל/דחוי בחברה" וכו´ ....אם תרצי פעילויות נוספות אשמח לענות.... ליאנה

יהלון

New member
שכחתי פרט קטן אך חשוב..

אני מחפשת סיפורים- מעשיות- אגדות השקשורים לחג החנוכה... אך יחד עם זאת הייתי מעונינת לקבל רעיונות על הספר דג הקשת תודה...יעל

למעלה