שעת סיפור

יהלון

New member
../images/Emo51.gif אין מילים...

האתר פשוט מהמם...וכבר הוצאתי רעיונות ..יהלון

tahel1

New member
שיר לחנוכה עם מסר...

השיר נרות בשלל צבעים, קראתי לילדים דברנו על האור והצבעים כשבעצם הנרות מסמלים את בני האדם. הנרות בחנוכה לכאורה נראים זהים אבל לכל נר האור שלו...מכאן פתחנו דיון מדהים. לאחר מכן כל ילד קיבל ממני נר שגזרתי מבריסטולים בצבעים שונים, כל ילד כתב את שמו,וכתב דברים הקשורים באור שבחייו,השמים הם הגבול מה שהילדים כתבו זה פשוט מדהים.

יהלון

New member
איך אני מגיעה למאגר?

היי חיה כדי למצוא תכנים ופעילויות שוטטתי על פני כל הפורום וליקטתי את הדברים הקשורים לחנוכה...האם יש מאגר? ואיך אני מגיעה אליו?....יהלון

יהלון, לא ביקרת במאגר? ../images/Emo13.gif

בעמוד הראשון בפורום בשורת שם הפורום יש כיתוביות זזות אחת מהן היא : "חנוכה - ריכוז קבצים וקישורים" שם את מגיעה לקישור "חנוכה" לחיצה עליו , מביאה אותך למאגר שלנו בנושא חנוכה בהצלחה, אגב, בשורת הכיתוביות... יש גם קובץ "מדריך לחבר חדש" חיה

tahel1

New member
העברתי לפורום את מילות השיר

אם לא תמצאי אשלח לך בתחילת השבוא את מילות השיר , הקלסר של חנוכה בכיתה.

s m a d

New member
../images/Emo8.gifספרות ילדים וכישורם לחנוכה

כרכזת אוריינות בבית ספרי הצעתי למורות כתה ג´ (אפשר להתאים לכל גיל) ללמד השנה את חג החנוכה בצורה שונה דרך דילמה. "עד כמה אני מוכן לוותר על היחוד שלי מול דרישת החברה " כשנקודת הפתיחה היתה עבודה על דג הקשת ועד לספור החג. כתבי אם תאצי פירוט.

יהלון

New member
נשמע מרתק

צורת התבוננות יחודית ומענינת הייתי מעונינת לקבל רעיונות ..המון תודה יהלון

s m a d

New member
הפעילות

פעילות מתחילה בקריאת הספור של דג הקשת (דג שהייחודיות שלו היא בקשקשים הכסופים וחברת הדגים דורשת ממנו לוותר על הייחודיות שלו ולתת להם מהקשקשים שלו, בנקודה זו מפסיקים את הקריאה מעלים לדיון האם על דג הקשת לוותר על היחודיות שלו ובשל כך החברה תנדה אותו או שעליו לעשות קבקשת החברה. (טעימה של המושג ייחודיות וויור על היחודיות למען החברה. פעילות 2 כל תלמיד מביא חפץ אישי שייחודי לו במליאה כלאחד מציג את החפץ מסביר מדוע הוא ייחודי עבורו. פעילות 3 לאחר הסיפור והפריט האישי הגדרת המושג ייחודי דרך סיעור מוחין בעקבות ההתנסויות והגדרה מילונית. פעילות 4 לבנות קבוצות ע"פ הכללות לחפצים האישיים שהביאו בפעילות 2 (מטרה איך הייחודי יכוללהפוך לאיחוד בין מספר ייחודיות. מקווה שאת מבינה את הכוונה. פעילות 5 המשך קריאת דג הקשת עד לסוף דיון על הוויתור של הדג לייחודיות שלו במטרה להפוך לחלק מהחברה (הדברים מובילים לדילמה בה היו נתונים היהודים האם לוותר על היהדות ולהתיוון ובאיזה מחיר. הגדרת המושג איחוד/וויתור למען. פעילות 6 הבאת הסיפור ההיסטורי עד לקטע בו נקראו היהודים לוותר על יהודתם ולהתיוון במטרה להישאר בחיים. מספר דרכים לפתרון הבעיה. שעור 7 קקיאת הסיפור עד הסוף ודיון במעשה האנשיםהיו שהתיוונו והיו שיצאו למרד. מקווה שעזרתי.

שעת סיפור

האם הכוונה לשעה אחת וזהו או לשעה אחת לשבוע אם לשעה אחת וזהו את יכולה לבחור כל סיפור ולעשות איתו מטעמים עם כל סיפור את יכולה להמחיז, לקרוא בתפקידים, שהילדים יכתבו ספר "כמו" או ספר "בעקבות".... אם הכוונה לשעה אחת בשבוע, כדאי אולי לקחת יוצר ולמשך תקופה קצובה לעבוד כל שבוע על יצירה שלו, קחי למשל את האחים גרים, יופי של אגדות יש להם ואם יוצרים ישראלים.. אז עודד בורלא, יהודה אטלס, דתיה בן דור, פאול קור... תאמרי מה בחרת ואני בטוחה שתקבלי כאן הצעות עבודה סביב הבחירה שלך בהצלחה,

יהלון

New member
הכוונה היא...

שעת סיפור אחת בשבוע לכיתות א-ג. בתחילה העלתי מנבכי הארון את ספר הילדות שלי "מרי- פופינס" והילדים התלהבו מהמסע של פופינס בעקבות שינוי הרוח, מהדברים המופלאים בתיק של..ובקיצור זו היתה באמת חגיגה אשמח לצרף דפי משימות בעקבות ..אך עדיין איני יודעת איך לצרף..מקוה ללמוד בעתיד. ועכשיו אנחנו בעקבות האחים גרים....מחשיכים את הכיתה..מדליקים נר(בלי קשר לחנוכה) ומספרים... כיף אמיתי..ממליצה בחום! יהלון

80לי

New member
שלום יהלון

שמי לילך ואני סטודנטית שנה ב´ בבית ברל, במסגרת עבודה מעשית לימדתי שיעור על שונות ,אני לא בדיוק יודעת אם זה שם הספר המדוייק אבל תנסי : "העיגול והמשולש ",מסופר על 2 צורות שונות שמתחברות ועוזרות אחת לשנייה ,למרות השונות החיצונית ,אם יש לך פקס אוכל לפקסס לך את הסיפור וגם הכנתי עליו 3 דפי עבודה שונים לתלמידים.. שבוע נעים לילך

למעלה