של אבן

מיתי

New member
../images/Emo23.gifשל אבן

לפני 4.5 שנים, כשהייתי בהריון עם בתי הבכורה, נוצר משבר במשפחה של האקס שלי. מאז הם לא בקשר איתו. אלי מדי פעם הם היו מתקשרים ווגם זה נפסק עם הזמן. בינתיים נולדה השניה ודממה... לא שומעים מהם. שבוע שעבר, לא יכולתי להתאפק שלא לשלוח להם במייל את שתי המתוקות בתמונות של פורים (כמובן בהסכמתו של האקס). לא יודעת למה ציפיתי, חשבתי שהם לא יוכלו לעמוד בפני המתיקות הזאת, שאולי הם יבינו שלבנות אין שום קשר לסכסוך. והנה, אחרי כמה ימים, אני מקבלת טלפון מה"סבא" והוא אומר לי באדישות ששברה את ליבי: "תודה על התמונות, אבל מכורח הנסיבות, אנחנו לא יכולים להפגש". ממה אנשים עשויים? ולמה אני לוקחת את זה כל כך קשה?

../images/Emo10.gif../images/Emo201.gif../images/Emo24.gif

לאנשים לפעמים קשה לקחת צעד אחורה- הם לא תמיד יודעים איך. ולפעמים לאנשים יש רק שריר שם מאחורי הצלעות, לא יותר מזה.

רק שיר

New member
אין לי מילים מיתי../images/Emo24.gif

קשה לעמוד בפני ילדים קטנים- אך לצערי יש לא מעט אנשים כאלה אלו מלב אבן- ועל אלו אני נוטה לרחם עליהם ולא לכעוס . הם סה"כ אנשים מסכנים

שרשירית

New member
צימררת אותי ../images/Emo24.gif

עצוב לי לקרוא את ההודעה שלך. לצערי כולם כאן נפגעים. הבן שלא בקשר עם משפחתו, הבנות שמפסידות סבא וסבתא ובעיקר המפסידים הגדולים הם ההורים שלו. יום אחד הם יתעוררו ויצטערו על הזמן האבוד שלא יחזור ואז אני מקווה שלא יהיה מאוחר מידי. החיים קצרים מכדי לכעוס. לכעוס ולשמור טינה לאורך זמן מצריכים כל כך הרבה אנרגיות של זעם. לפעמים כבר שכחנו על מה רבנו אבל עדיין משחקי האגו והכוח מזינים אותנו. מאוד מבינה למה זה חשוב לך. היית רוצה למען הבנות שלך שיחוו סבא וסבתא גם מהצד שלו. אני הייתי מנסה להסביר להם שזה שהם ברוגז עם הבן שלהם לא אומר שהם צריכים להעניש את הבנות. אולי הייתי עושה מעשה נועז ופשוט מתייצבת עם הבנות בפתח ביתם בלי להודיע. אין מצב שהם יראו את המתוקות האלה וישארו אדישים. מורכב

ממש לא הייתי עושה את זה, מצטערת.

עדיף להשלים עם המצב ולא לגרום לבנות נזק מיותר. היא כן יכולה להיפגש איתם לבד ולנסות ללבן את העניינים, אבל ללכת עם הבנות? זו מניפולציה רגשית זולה, עם כל הכוונות הטובות שמאחוריה.

לבוא לסבא וסבתא שלא מעוניינים להיפגש עם

הנכדות שלהם בליווי הנכדות- זו מניפולציה אקסטרא זולה במיוחד.

מסכים איתך

כל מעשה שמערב את הילדים עלול לגרום לבנות נזק. אסור לקחת את הסיכון הזה שאולי תצמח תועלת.

לא הייתי הולכת על מעשה נועז../images/Emo4.gif

(לא על זה לפחות
) מסתבר שאי אפשר לצפות תגובות של אנשים. התגובה הנוכחית שלהם ממחישה עד כמה. עד כמה שהסיטואציה הנוכחית כואבת לך - דחייה של ביקור כזה, שמלא בכוונות טובות, עלולה להיות כואבת הרבה יותר... וגם עלולה מאוד לפגוע בבנות

מיתי

New member
לא הייתי הולכת על משהו נועז כזה...

ברור שזה רק יפגע בבנות, גם אם נתקבל בברכה. זה לא משהו שיוכל להתנהל לאורך זמן. ומה אני אגיד להם? אלא סבא וסבתא שלכם? מה הם יבינו מזה? ממש לא!

שרשירית

New member
התכוונתי לכעס של ההורים כלפי הבן שלהם ../images/Emo140.gif

ולא משנה מה הסיבה וכמה היא חמורה, בסוף מישהו יצטער על כך. מקווה רק שלא יהיה מאוחר מידי.

מיתי

New member
זה גם משהו לא ברור...

לא משנה איזה ריב שיהיה, מה שהילד יעשה, היום אנחנו הורים... האם יש משהו בעולם שיגרום לנו לוותר על ילדנו?

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gifמתוקה...

זה בהחלט מעציב מאוד. יחד עם זאת... חובה לזכור כמה כן יש לבנות המדהימות שלך... ולזכור להתמקד ב"יש" ולא ב"אין" - כי זה תמיד מכאיב לחשוב על מה שאין. יש להן את הצד שלך שמחבק ואוהב..סבא וסבתא ודוות מדהימות!! יש להן אבא במשרה מלאה! (שלהרבה חברים כאן אין! כולל אותי כמו שאת היטב יודעת) יש להן אמא במשרה מלאה
אז תזכירי לעצמך טוב טוב שזה הפסד של הסבא והסבתא ההם! (אם בכלל מגיע להם להיקרא כך...) הם לא יזכו להכיר אותן הם מפסידים והבנות שלך - לא צריכות זוג זקנים (סליחה) מרירים שיעשו להן טובה! יש להן עולם שלם לכבוש!! בלי טובות של אףףףףף אחד. שישיארו לבד בחושך עם המרירות שלהם. לא רוצים ממנה!! תודה.

לילי301

New member
ממש לא!!!

למה לערב את הצוציקיות בשטויות של המבוגרים, אם הם לא מעונינים להכיר בהן הפסד שלהם, כואב...אבל זו המציאות שלפיה צריך לחיות. למה להכריח אותם להכיר בהן ולמה לעשות זאת בכח..נכון להיום יש להם תמונות, ירגישו צורך יצרו קשר!

../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif

למה את לוקחת את זה קשה? כי זה קשה
ואם לא היית לוקחת את זה קשה... זה היה אומר משהו על ה
שלך
אין לי כ"כ תבונות, רק
. ואם זה מנחם - ברור לגמרי לגמרי שההפסד הוא כולו שלהם, כולו!! וגם אני שולחת עוד ועוד תמונות ולא זוכה לשום פידבק. כן, זה בהחלט צובט. משום מה אני ממשיכה לשלוח ולהיצבט.

את לוקחת את זה קשה בצדק ../images/Emo201.gif

הבנות שלך מפסידות ברמת העקרון... אבל רק ברמת העקרון כי לאנשים כאלה אין זכות לחוות חיים עם נכדים. הם יכולים להתבייש.

למעלה