שאלות...ו
למיניהם
..

hhh האחת

New member
בבקשה תעזרו לי-האם ישוע עבר בציפורי

שלום, הפנתי את השאלה לפני כמה ימים שהתארח באתר אלברט סליבא, אך לצערי כתבתי את השאלה מאוחר מידי ולא קיבלתי תשובה. אז אם מישהו יוכל לעזור לי אשמח מאוד. רציתי לדעת האם ישוע עבר באתר ציפורי. אני כותבת כתבה לאתר האינטרנט שלי ורציתי בבקשה לדעת אם ישוע עבר שם, דבר שניראה לי הגיוני, מכיוון שציפורי ליד נצרת וגם עוברת בדרך לצור (משם כידוע ישוע הגיע). בתודה רבה, רותם. www.biblewalks.com BibleWalks.com - walk with us through the sites of the Holy Land

שאלה על הקבר של ישוע

אז אתם אומרים שמצאו את הקבר של ישוע מה זה נכון או זה בכנסיה הכבר עצמה ומה עם המשפחה שלו אומרים שהיה נשוי וגם עם ילד

שלום וברכה!

האמת שכבר מזמן ראיתי את הפורום, וחשבתי להשתתף בו, אך מפאת חוסר זמן לא עשיתי זאת. (באותה תקופה "תפילת האדון" הייתה בחתימתי, אנא אל תתיחסו לחתימה הנוכחית ברצינות גדולה מידי) רציתי לשאול האם מישהו מכם יודע היכן ניתן לקנות גלימת נזיר (קתולי)? אני מתכוון לגלימה החומה. בנוסף לכך, מדוע כרוך חבל על מותניהם של הנזירים, באיזו צורה הוא כרוך ומדוע בצורה הזו? תודה רבה לעונים, יברככם האל.

שאלה טכנית

טוב, אז אולי אני כבר זקנה
אבל לא מבינה את כל הצבעים של הכותבים. Lion בצבע אחר וגם "מלח הארץ" בצבע אחר? האם גם אתם מנהלים את הפורום ביחד עם My Shepherd ? תודה על התשובה

ד ר א ל

New member
תרגום טוב לאנגלית

קראתי ספר בעברית בשם "חיקוי ישוע" שתורגם על ידי יותם ראובני, ספרו של תומס א קמפיס The Imitation of Christ. אותו ספר שתורגם לעברית על ידי הוצאה דתית בריטית בשם "בעקבותיו" קיבלתי מאב בית המנזר לטרון. (בו רק עיינתי) אך הבנתי ששניהם לא תרגומים מומלצים, וקיים תרגום לאנגלית מומלץ, האם אתם ממליצים על תרגום זה שמצורף להודעה? לא מצויין שם שם המתרגם, ולכן לא יודע לגביו גם ספר מאד מומלץ של האח לורנס שקניתי בהוצאת Whitaker House, שם הספר the Practice of the Presence of God אני שמעתי על תרגום טוב לאנגלית של ספר שיצא בהוצאה ניו זילנדית, האם אתם מכירים? צרפתי בהודעה קודמת את הספר בקובץ PDF רק שאני לא יודע לגבי המתרגם. אותו דבר לגבי ספרה של האישה הנפלאה ג'וליאן מנורוויץ', שהיתה לאישה הראשונה שכתבה ספר באנגלית, ומעמדה הרוחי רם מאד. איך מבררים לגבי תרגום מומלץ שלה לאנגלית מודרנית?

salt of earth

New member
שלום לך...

כבר הספקנו לדון בשני הנושאים הללו בפורום. אתה יכול לעיין במאמר שתירגמתי "הפרכת הטענות על מציאת קבר בתפליות לישוע ומשפחתו" לגבי הטענות של נישואין לכאורה אז גם המאמר הזה עונה על זה וגם במקום אחר ענינו על הטענה הזאת. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=93375887 והמשך ההודעה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=93376034&FlagSybase=1 מאז ומתמיד צצו טענות מוזרות ומשונות על הנצרות, אך תמיד הצלחנו לעמוד איתנים נגדם. הסרט הזה הוא פשוט בדיחה שאפילו הארכיולוג הישראלי שפיקח על העבודות אומר שהמסקנות שלהם לא נכונות.

salt of earth

New member
מה פתאום זקנה ../images/Emo6.gif

ההאדמה של חלק מהכותבים משמעו שהם מומחים או חברים ייחודיים. ליאון בטח ראוי להאדמה כי הוא מומחה בהיסטוריה ודתות, אני לא יודעת למה קיבלתי את ההאדמה (כנראה שאני מקורבת להנהלה :p ולא ל2 מודירתנא
)

salt of earth

New member
אני נורא מצטערת

אבל אני לא מכירה את הספרים שהזכרת
בכל מקרה אני עושה
שאם מישהו שמע על הספרים הללו יוכל לעזור לך

ד ר א ל

New member
וואו אני מופתע

ממה שאני שמעתי אלה ספרים חשובים בנצרות, לפחות הספר של תומס א קמפיס. שהוא ממש במקום שני לאחר התנ"ך ברית חדשה. על הספר של 'גוליאן מנורוויץ צירפתי כתבה בעברית לפני מספר שרשורים

salt of earth

New member
לא ידעתי ../images/Emo9.gif

אולי הם ספרים חשובים בנצרות במערב והם נפוצים במערב אבל כנראה שהם לא נפוצים במזרח התיכון או בכנסיות המזרחיות. הכנסייה המזרחית והכנסייה המערבית די התפתחו בנפרד במהלך ההיסטוריה, לכנסייה הלטינית יש כתבי אבות וכנסייה המזרחית יש כתבי אבות משלהם. אגב ליאון, שמתי לב למשפט מאוד מעניין בספר הזה שאני מדפדפת בו. הכותב מצטט חוקר של המורשת הערבית-נוצרית שבו הוא אומר כי "העושר של המורשת הערבית-נוצרית (שהוא כלל בתוכה הסריאנית) וכתבי היד שהשאירו ותירגמו מיוונית אז העושר שלה בא לפני המורשת הלטינית ואחרי המורשת היוונית" מרשים לא???

ד ר א ל

New member
אילו ספרי מופת יש לכנסיה המזרחית?

שמעתי על ספר בשם פילוקליה שמתאר את מעשי המתבודדים הקדושים הראשונים במדבריות המזרח התיכון

lion 7

New member
יש הרבה ספרים וספרות מזרחית

לכל כנסיה יש את הספרים משלה ומיוחד לתרבותה הן בהסטוריה ודת כמו ספרי התקליד ואחר... כרגע לא עולה בראש שום ספר שקראתי מהרבה זמן .. אולם אני הייתי ממליץ על ספרי הסטוריה ערבית נוצרית ממה שהוזכרו כאן ., כאבנגלסטי קראתי בעבר ספרים לבילי גראהם הגדול ועוד סופרים מזרחיים מסין וערבים שאני לא נזכר בשמותיהם לצערי הרב .. זה אחד הדברים שנחוצים לנו לקרוא בכדי להעשיר את הידע .. יש גם בספריה הערבית קופטית אינספור של ספרים מיוחדים וגם לאלה אני קראתי בעבר וברחו לי מהזכרון , ספרות מערבית מתורגמת בלבנון וגם הם אחלה ואני נזכר בספר חייו של ההודי אלסאד סאן סנדר סינג שבישר באזור הודו סין כאשר הוא יחף , והיה מבין את שפת החיות , ונמרים לא תקפו אותו שכנראה היה אדם מיוחד , הוא מצא את ישוע במאה ה18 ,בסוף חייו גם ביקר בירושלים ..

lion 7

New member
המורשת הערבית נוצרית התפתחה לחוד

בנפרד מהנצרות הארמנית ושאר הנצרות למיניה בעולם דאז , למרות שאזור הערבי נוצרי היה רחוק מהאפריה , או על תחום הגבולות , ולה גם היתה מקלט למינות כמו נסטוריון ואחרים .. במהלך הכיבוש המוסלמי , והתישבותה בסוריה למשל , העבירה האוכלוסיה הארמית סורית (סריאנים) כגשר לתרבות יוון ואחר מאירופה , תרגום שרק הם היו בקיאים בו .. אם אוכל בזמני הפנוי אכתוב מספרו של ג`ורג` חתי (תאריך אלערב) ...

התרגום של יותם ראובני ממש טוב!

אני קראתי את התרגום של ראובני ומאד אהבתי. תמיד יש כמובן מקום לשיפור, אבל באופן כללי זה תרגום עדכני ונעשה באהבה רבה. דרך-אגב באתר שלו יש כמה ספרים נוצריים מומלצים נוספים, ועל-כך כתבתי בשרשור הזה.

salt of earth

New member
שאלה מוזרה ../images/Emo4.gif

אני זורקת ניחוש פרוע משל עצמי... אתה צריך את זה לפורים נכון?
לא יודעת איפה משיגים אבל לא קשה לתפור אחת החבל כרוך ויש לו 3 קשירות שמסמלים את 3 הנדרים שלוקחים על עצמם הנזירים. הגלימה החומה אופיינית יותר למסדר הפרנציסקאנים: חפש את הערך fransiscan ותקבל יותר פירוט.

כן. אבל.

יש שני סוגי תחפושות ומתחפשים. אני מהסוג השני. כל התחפושות שאליהן התחפשתי אי פעם היו כדי להכנס קצת לנעליה של הדמות אליה אני מחופש. כך גם עם התחפושת הזו. מי יודע אולי יום אחד אהיה נזיר (אני בהחלט חושב על כך). פעם ידעתי את שלושת הנדרים. הנזיר נודר שלא יהיה לו רכוש, שלא יתחתן ומה השלישי? תודה בכל אופן על התגובה.

למעלה