שאלות...ו
למיניהם
..

hhh האחת

New member
תודה ! אולי אבל...

אולי ידוע לך אם הוא עבר ממש ליד,בטחד היישובים..כי זה אמור להיות הגיוני שהוא עבר איפה שהוא בדרך שם מצור...חייב להיות משהו או שאני טועה.

הברית החדשה לא מציינת כל מה

שישוע עשה בחייו או כל מקום בו הוא עבר. אין פרטים למשל על חייו בין המקרה בו נשכח במקדש בילדותו ובין הנס הראשון בקנה או הנסיון במדבר. ציפורי זוהתה בתקופה הצלבנית כעירם של יואכים ויוהנה, הוריה של מרים. אם איני טועה אף אחד מהם לא מוזכר בב"ח.

salt of earth

New member
אני אברר בשבילך

למרות שאני בטוחה שלא. כי אילו הוא עבר בציפורי, אז היינו שומעים על זה.

lion 7

New member
הגליל וציפורי (לחסידי הסטוריה וגיאוגרפיה)

הגליל זה שם עברי שפירושו "מעגל" או חבל ארץ , שהיתה במקור באזור ההררי לנפתלי (אחד השבטים) (נא לראות ואם אפשר לצטט מספר השני של מלכים 15: 29 , ו- 1 דברי הימים ו:76) וקאדש היתה אחת מעריה (יהושע כ: 7 , + 21 :32 ) , והערים העשרים הבלתי חשובים , שנתרמו משלמה לחירם , נמצאות באדמות הגליל ( 1 מלכים ט:11) , ובחלק זה היה בו הרבה כנענים (שופטים א: 30-33 , + ד:2) , אולם המשפט שנכתב בב"ח הקרוי גליל הגויים , מבהיר שחלק זה היה רובו , מאוכלס בגויים (מתי ד:15) , והתפשט לו שם הגליל שגם כלל את אזור יזעראל ,, ‏ רבים מהגלילים נשבה אל אשור במהלך המלחמות (2 מלכים 15: 29) . מיעט מהיהודים שהתישבו בגליל אחרי הגלות , הועברו אל אזור יהודה (אל-יהודייה) על-ידי סמעאן המכבי או שמעון המכבי בסביבות 164 לפנה"ס (ספר המכבים השני 5: 23) , אולם הגליל במעט נהיה כולו יהודי , והיוותה חלק ממלכת הורדוס הגדול . אחרי מותו עברה בירושה אל הירודוס שליט הרבע , ונהיית חלק צפוני מבין שלושת החלקים שבה התחלקה א"י בימי המשיח , בזמן אמפריית הרומאים ,, במהלך המלחמות היהודיות בשנת 70 לספ' , הגליל היה מחולק לשני אזורים והם : גליל עליון , וגליל תחתון - העליון שגבולותיו מהצפון היא העיר צור , ודרומה שומרון (אל-סאמרה ) , מאזור מערב או צד ים , פיניקיה , ומצד המזרח או קדם הירדן , גליל תחתון , נמצא דרומית לגליל העליון, וגבולותיו מימת טבריה עד בטולימס ששמה עכו , אזור שהיה כשר לחקלאות יחסית לאדמתו העשירה , ומאוכלס בהרבה אנשים . יוסיפוס מזכיר בהיסטוריה שלו , שאזרחי הגליל היו כמעט 3 מליון איש !!! , והיה בו צבא של מאה אלף חייל , ובה 240 עיר וכפר !! בין גבולות שני הגלילים , הכפר הקטן ביותר מנה 15000 איש , והעיר הגדולה סיפוריס (ציפורי ) , היה בה שכבה מעורבת מלאומים שונים , שהביא למבטאים ברורים בשפתם כפי שמופיע ממרקוס 14 :70 + לוקס 22: 59 + מעשי השליחים 2 : 7 , בעבר התישב בה ארבעה שבטים והם יששכר , זבולון , נפתלי , ואשר (מ12 השבטים שהתישבו בא"י) , ‏ לפי השמועות שמעם הגליל לא יכול לצאת ממנו נביא (יוחנן 7 : 41-52) , בניגוד לזה מירב שליחי (רוסול) המשיח היו גליליים . וישוע היה ידוע כגלילי (מתי 26: 69) , בהם גדל וחונך ושירת בגבולתיו המזרחיים באזור ים הגליל , ובתוך תחומם בכורזין ובית-צידון (בית סידא) וכפר נחום ונאיין וקנה (כפר-קנא? האם קנה הלבונית היא קאנה) ונצרת , ונאמר שפטרוס בוטרוס היה גלילי ומבטאו מראה זה (מתי 26: 69 , 73 . + מרקוס 14: 70 ) אורך חבל הגליל הוא 19 מייל ורוחבו 25 מייל ( 1מייל = 1.6 ק"מ) , ובכלל אזור זה הוא הררי עשירה בחקלאות , שגדל בה תנובות שונים , הרים כמו כרמל גולבוע ותבור , ומגיע חלק מהם לגובה 4000‎ feet רגל (1רגל= 30 ס"מ) . תוספת למורג גליל (ג'ליל בערבית) : 1)תואר מתארי אלוהים האדיר המלא יראה ( ספר דברים תת'ניה הספר החמישי בתורה 28: 58) 2 ) תואר לצדקנות המסיחית שמחייבת את כל מאמין להזכר ולהדגים אותה (פיליפי 4: 8) למרבה הפלא גליל בערבית מהפועל רם ונישא , ג'אל עם דגש על הלמד, פירושה התנשא למעלה (אומרים אללה ג'אל ג'לאלאהו) .. ‏

נועעהה

New member
שלום. האם יש כאן מישהו שיודע/ת,

איפה אפשר להשיג את הברית החדשה, באזור ת``א? אני צריכה את זה דחוף לכמה שבועות (אולי מישהו יכול להשאיל לי?). אני צריכה את זה ליפני יום שלישי. תודה רבה. שיהיה לכולם יום טוב

hhh האחת

New member
סטימצקי, צומת ספרים...

זה תמיד טוב שיהיה בבית, גם אם אתה לא משתמשת בו תמידית

נועעהה

New member
לצערי הרב

אין לי אפילו לא שקל מיותר, ולהיפך. יש מישהו שיכול להשאיל?

ד ר א ל

New member
מחפשים באינטרנט יהודים משיחיים

ומוצאים את הקהילה התל אביבית באינטרנט שם הם מציעים את הספרים האלה בחינם: לחץ כאן ושם מוצאים גם דרך ליצור איתם קשר: הקהילה המשיחית יפו תל-אביב יפת 42 ליד העיר העתיקה ונמל יפו. טל' 6827146 03 ת.ד. 8185 יפו 61081 מאחר שהמידע הזה פתוח לכל, אין סיבה לא לפרסם אותו פה.

נועעהה

New member
אני מנסה כבר מאתמול לדבר איתם

אבל עונה לי רק תא קולי, ואני צריכה שהספר יהיה אצלי כבר מחר. תודה בכ``א

מותר לי

New member
עוד משהו שאולי יעזור...

לגשת לכנסיה באיזור ולשאול שם אם יש להם את "הברית החדשה" בעברית

נועעהה

New member
את יודעת אולי איפה יש כנסייה

באזור בני ברק?. השגתי את זה (מהפורום השני שאת כותבת, שחיפשו את זה) בהשאלה לקצת זמן, ואני מעוניינת שיהיה לי את זה. תודה רבה לכולם. (אחרי כל הסיפורים שסיפרו לי על ישוע בבית ספר (בית יעקב. חרדי) הייתי בטוחה שהוא סתום בשכל. אחרי שעיינתי קצת בספר ראיתי שכמו בעוד הרבה דברים המורות שלימדו אותי לא אמרו את זה מידיעה אלא מבורות (אפילו שישו זה כינוי גנאי הם לא ידעו (גם אני עד לא מזמן)) אז בטח לא מה שהוא היה. בקיצור קראתי קצת בספר והוא מרתק וגיליתי שבנוסף להיותו בעל מידות טובות הוא גם גאון)

נועעהה

New member
אני מיתנצלת על הביטוי המזלזל

ככה לימדו אותי ואני שמחה שגיליתי (בשונה מהרבה חברות אחרות שלי) את האמת

איבן Najy

New member
כנסיית עמנואל ביפו

רח הופמן 15 תל אביב אני לקחתי את הב"ח כשנכחתי בקונצרט

נועעהה

New member
יש לך מושג....

איך מגיעים לשם מכיוון בני ברק? ומה השעות שאפשר להגיע?

למעלה