ציפיות

Lir האחת

New member
../images/Emo23.gifציפיות../images/Emo57.gif

לקראת כל התחלה חדשה, אנו מפתחים ציפיות כלשהן
. מידע שנאסף על ידנו, באופן טבעי גורם לנו לפתח ציפיות מסויימות. עם הציפיות הללו אנו מגיעים. לעיתים המציאות החדשה תואמת לציפיות שעימן הגענו, ולעיתים אין כל התאמה.
מהן הציפיות שהיו לכם לפני שהתחלתם את הלימודים?
לאור אותן הציפיות, האם התאכזבתם או הופתעתם לטובה?
האם במהלך הלימודים פיתחתם לעצמכם ציפיות חדשות? מי שטרם התחיל ללמוד, מוזמן לשתף בציפיותיו השונות לקראת הצטרפותו לעולם האקדמיה

Musi© Gi®l

New member
אני

מהן הציפיות שהיו לכם לפני שהתחלתם את הלימודים? שיהיה נחמד ומעניין לאור אותן הציפיות, האם התאכזבתם או הופתעתם לטובה? התאכזבתי, כמעט ולא מעניין. האם במהלך הלימודים פיתחתם לעצמכם ציפיות חדשות? כן, לגלות מה אני באמת רוצה לעשות עם החיים האלה ולעשות את המשהו הזה.

dudmel

New member
הוצאת לי את המילים מהפה

כמעט עשיתי copy paste להןדעה שלך...

livlavi

New member
הציפיות שלי

מהן הציפיות שהיו לכם לפני שהתחלתם את הלימודים? שיהיה נורא קשה לאור אותן הציפיות, האם התאכזבתם או הופתעתם לטובה? הופתעתי לטובה שהיה בסדר גמור, אני כבר שנה רביעית ומסיימת השנה את התואר האם במהלך הלימודים פיתחתם לעצמכם ציפיות חדשות? בוודאי להמשיך לתואר שני

צ...צי....ציפ...ציפי....ציפיות../images/Emo3.gif

מהן הציפיות שהיו לכם לפני שהתחלתם את הלימודים? ציפיתי שהלימודים יהיו קלילים, התייחסות מרובה לכל הנושא של מהי כיתה, מהו מורה טוב, איך מלמדים בפועל בצורה הכי טובה. ציפיתי להתנסות בכל אפשרות שתהיה במהלך העבודה המעשית.
לאור אותן הציפיות, האם התאכזבתם או הופתעתם לטובה? האמת- די התאכזבתי, ובגלל זה התחלתי את הסמסטר השני בנימה די שלילית, רק שבועיים עברו וכבר מ-2 שיעורים הברזתי, כי אני בלי חשק. אין הרבה שיעורים שאני מעבירה בפועל וכל בקשה שלי להעביר מקבלת תגובה של עצבים מהמורה כי אני נתקעת לה באמצע התוכנית למידה שלה.
האם במהלך הלימודים פיתחתם לעצמכם ציפיות חדשות? כן, לפני העבודה המעשית שלא ממש ידעתי מה קורה שם, חשבתי שיהיה יותר שיעורים שנעביר ושזה יהיה פחות תעסוקה שלנו כסייעות- מה שקורה בפועל, אבל יש לי ציפייה שזה ישתנה, במיוחד לאור שיחה שהולכת להתקיים מחר עם המורה המאמנת.

PianoGirl20

New member
הציפיות שלי...

מהן הציפיות שהיו לכם לפני שהתחלתם את הלימודים? הציפיות שהיו לי הם שאני אהנה מהלימודים ושהלימודים יהיו מעניינים, ולהכיר חברים חדשים ואולי גם בן זוג... לאור אותן הציפיות, האם התאכזבתם או הופתעתם לטובה? אממ, דיי התאכזבתי. הלימודים לא ממש מעניינים והרבה יותר קשים ממה שציפיתי. חברות הכרתי שתיים טובות, אבל הן בנות שגרות לידי והן לא בנות שאני לומדת איתם. החבר'ה שאני לומדת איתם הם אנשים שאני נמצאת איתם בלימודים אבל אין שום קשר מעבר לזה. ובן זוג...לצערי לא יצא לי להכיר. למרות זאת כן יש משהו טוב שקרה לי, וזה שהתחלתי לשדר ברדיו של המכללה ואני מאוד נהנית מזה. תמיד היה לי עניין ברדיו ובמה שקשור לרדיו ומאוד התלהבתי להתחיל לשדר ברדיו של המכללה. זה גרם לי לחשוב על כך שאולי אני יכולה לעשות עם זה משהו בעתיד. האם במהלך הלימודים פיתחתם לעצמכם ציפיות חדשות? אממ, לא ממש. רק התחלתי לחשוב על כיוונים אחרים ללכת אליהם (מבחינת לימודים). אני גם מקווה להצליח קצת יותר בסמסטר החדש ולהכיר עוד אנשים חדשים.

shay4442

New member
עונה

מהן הציפיות שהיו לפני התחלת הלימודים ? שיהיה מעניין ,מאתגר ושיום אחד אני באמת אוכל לעסוק בתחום התאכזבתם או הופתעתם לטובה ? הציפיות התגשמו כמעט במלואם ציפיות חדשות? בהחלט!!!בהתחלה רק רציתי לעסוק בתחום וכיום אני רוצה להגיע הכי רחוק שאפשר

ViolSastrad

New member
עכשיו אני! ../images/Emo156.gif ../images/Emo162.gif

(יש!! אייקונים לפסח!!!
) מהן הציפיות שהיו לכם לפני שהתחלתם את הלימודים? לסיים את התואר (באמת
)
לאור אותן הציפיות, האם התאכזבתם או הופתעתם לטובה? גם וגם... אבל בעיקר מהחומר הנלמד - פחות תיאוריה... יותר חישובים... האם במהלך הלימודים פיתחתם לעצמכם ציפיות חדשות? ממ.. להשיג ציונים טובים בעיקר
, למרות שבד"כ כל אחד רוצה (ככה אני חושב לפחות).

EdisonGirl

New member
שלי../images/Emo57.gif

להצליח לפתח את הכישורים החסרים לי כסטודנטית האו"פ (שזה אומר- אחריות [בתחום הלימודי ובכלל] והתמודדות עם דחיינות [כרונית]), עד שיהפכו להיות חלק בלתי נפרד מהאישיות שלי. מהלימודים עצמם אני מצפה שיהיו מעניינים ומרתקים כמו שאני חושבת שהם, אבל אני יודעת שהם כן.

fluppster

New member
ציפיות....

אני מתחילה ללמוד בשנה הקרובה, ומקווה מאוד שהלימודים יהיו לא קשים מדי אך עם זאת מאתגרים, שהמרצים יהיו ברורים ומעניינים, שההנהלה תהיה גמישה מספיק ולא אפול לכל מיני בורות בירוקרטיים, שילמדו איתי אנשים נחמדים, שאמצא חברים חדשים, וששלוש השנים הקרובות יעברו לי עם המון כיף וסיפוק.

SpyKid

New member
{([...])}

מהן הציפיות שהיו לכם לפני שהתחלתם את הלימודים? שיהיה מעניין ושאני אלמד הרבה דברים חדשים. לאור אותן הציפיות, האם התאכזבתם או הופתעתם לטובה? אני מניחה שלא זה ולא זה. עם זאת, הופתעתי לטובה מהאנשים
האם במהלך הלימודים פיתחתם לעצמכם ציפיות חדשות? כן, לקבל ציונים טובים (אבל זה סתם בתור quest ביניים, אני לא חושבת שזה מה שצריך לשאוף אליו, במיוחד כשאתה מגיע ללמוד מתוך עניין ובמטרה להבין דברים).

Lir האחת

New member
אהמ..

אבל אם מתכננים לעסוק בעתיד באותו תחום הנלמד, צריך לשאוף להגיע לציונים גבוהים ... לא?

Eternal Thought

New member
רק במידה מספקת

כדי שיהיה אפשר להתקבל לתואר שני. או אם אתה עני מרוד, אז כמה שיותר גבוה בשביל מלגה. אבל אני הייתי מעדיף הבנה מעמיקה של החומר וממוצע מינימלי לתואר שני (נניח בנאדם שפשוט מקבל בלקאאוטים במבחנים), על הבנה בינונית אבל ממוצע מטורף.

Lir האחת

New member
לדעתי

אין בהכרח סתירה בין שני הדברים. שניהם חשובים באותה המידה. הבנה מעמיקה של החומר והישגים גבוהים. אני שואפת להבנה מעמיקה של החומר שאני לומדת, כי הוא מאוד מעניין אותי. באותה המידה, אני שואפת לקבל ציונים גבוהים על מנת להשיג תעודה טובה, שתאפשר לי להמשיך ללימודים מתקדמים. [במגמה שלי, ציונים בינוניים לא מאפשרים קבלה ללימודי תואר מתקדמים]

SpyKid

New member
אין בהכרח סתירה בין השניים,

אבל זה לא אומר שהם חשובים עבורי באותה מידה. ולמעשה, לא תמיד למידת החומר שקולה ללמידה למבחן (או הבנת החומר לציון 100 במבחן).

Lir האחת

New member
אהמ

אני חושבת שזה תלוי בדרישות האקדמאיות שבאותו התחום ובמטרות האישיות לגבי העתיד המקצועי. זה פשוט משנה בהתאם את התפיסה האישית של כל אחד.

silverhawk

New member
אישית, אני לא מסכים איתך

מבחינתי הלימודים הינם אמצעי להשגת מטרה. אצלי הלימודים הראשוניים נעשים בעיקר לצורך מציאת עבודה מכניסה בעתיד, ועל מנת למצוא עבודה מכניסה יש להשיג ציונים טובים בתואר. מכאן שזו המטרה שלי. אני לא אומר שההנאה מהלימודים לא חשובה, להפך, היא דבר מאוד חשוב (וכנראה שגם די קריטי על מנת לעבור בשלום את התקופה), אבל מבחינתי היא עדיין משנית יחסית למטרה הראשית. אם הייתי רוצה ללמוד לצורך ההנאה גרידא סביר להניח שהייתי בוחר במקצוע אחר (אני לא יודע איזה מאחר ולא חשבתי על זה), אבל באותה מידה ניתן להניח שהתחום השני לא היה מאפשר לי את הפרנסה בה אני מעוניין. ללימודים לטובת הרוח יש זמן בהמשך. אבל זו, כמובן, רק הדעה האישית שלי.

למעלה