פינת השאלות הקטנות..

• פותח הנושא drall
  • פורסם בתאריך
וואו!

תודה רבה! מזמן חיפשתי תשובה לבעיה הזו. פניתי טלפונית לנציג של נוצרים משיחיים, אך הוא לא הצליח לענות על השאלה. שוב - תודה רבה.

שאלה

שני ההורים שלי נוצרים קתולים אבל אמא שלי שהיא לא בארץ היא היתה יהודיה לפני שנולדתי ורק אחר כך לפני 5 שנים היא נהיתה נוצריה. רציתי לדעת אם אני נקרא יהודי או נוצרי ואם אני לא נוצרי אז האם אני צריך לחכות לגיל 18 בשביל להתנצר ומה אני צריך לעשות ? תודה אלכס

salt of earth

New member
ברוך הבא אלכס

אתה אומר שההורים שלך הם נוצרים קתולים וכי אמך התנצרה לפני 5 שנים. השאלה היא, האם ההורים שלך הטבילו אותך והאם קיבלת חינוך נוצרי בבית? אם כך אז אתה נחשב לנוצרי. הכל תלוי איך אתה גדלת, אם גדלת כנוצרי ונרשמת כנוצרי אז אתה בוודאי נוצרי. אני ממליצה לך לפנות לכומר בכנסייה הסמוכה אליך כדי לשאול אותו לגבי זה, אם יתברר שאתה לא נוצרי ואתה מעוניין להתנצר נדמה לי שצריך אישור ההורים אם אתה עדיין לא בן 18. בסופו של דבר לא ההגדרה היא החשובה אלא האמונה

תודה ועוד שאלה

לא גדלתי אצל ההורים ולכן הם לא הטבילו אותי וגם אמא שלי לא בארץ אז השאלה אם חיבים אישור של ההורים כי אבא שלי לא בקשר איתי למרות שהוא בארץ. ועוד שאלה לפי מה שהבנתי ממך אני צריך להתנצר אז השאלה אם זה לא יעשה לי בעיות בארץ??

salt of earth

New member
הבנתי

נשמע שזה סיפור יותר מורכב מאשר לדון בו באינטרנט. הייתי ממליצה לך בחום לבקר בכנסייה הכי קרובה אליך ולשאול את הכומר את השאלות הללו. ביום רביעי יש לנו אירוע של איש דת ואולי הוא יכול לעזור לך יותר. <ועוד שאלה לפי מה שהבנתי ממך אני צריך להתנצר אז השאלה אם זה לא יעשה לי בעיות בארץ??> אני לא יודעת מה הסטטוס שלך בדיוק ועדיף שכומר יספק לך תשובה יותר טובה ממני. לא חושבת שזה יעשה לך בעיות בארץ אם תחליט להיות נוצרי

C a r o l a

New member
אלכס, זה לא ההגדרה שמשנה

אלא מה שבלב. אם הטבילו אותך או לא זה בכלל לא חשוב, חשוב במה אתה מאמין. יכול להיות שיטבילו אותך ועדיין תהיה כופר.

lion 7

New member
בת ציון

הלא היא ירושלים , יש שתי ירושלימיות אחת ארצית והשניה תרד מהשמים בסוף הימים..

למעלה