פינת השאלות הקטנות..

• פותח הנושא drall
  • פורסם בתאריך
טעות בידך

בשפה הערבית במקום נוצרי אומרים "מסיחי" - משיחי הגדרות חשובות ביותר במגע בין בני אדם. ידוע לי על קהילות שקוראים לעצמם משחים בארצות הברית ובארופה, ובישראל יהודים משיחיים. לא ידוע לי על קהילות מסוג זה באוכלוסיה הערבית שרובן משתיכות לכנסיות ממוסדות.

lion 7

New member
הכנסיות האנבפטיסטיות בעולם הערבי

קיימות מלפני יותר ממאה שנה , וכאן קיימת מלפני המאה ה20 ...

תגובה לאריה 7

דבריך לא הובנו לפני מאה שנה ולפני המאה העשרים האם זה בקרוב לא אתו זמן. לא הובן כוונתך במילה "כאן" - האם כוונתך בעולם הערבי כאן?

lion 7

New member
מלפני המאה העשרים

כאן ,הכוונה ערבים נוצרים באזור זה הכולל מדינת ישראל , מזרח ירדן לבנון וסוריה .

תגובה למלח האדמה

תודה על תשובתך. מכיוון שנשאלת כבר על ידי מליונים שאלה דומה האם לא חשבת שהגדרתכם מטעה. להלן הגדרתכם מכמהי נצרות משיחית? 1. הפורום שלנו מאגד מאמינים נוצריים בעיקר דוברי ערבית אך גם דוברי שפות אחרות. מכיוון שאין מילה נרדפת ל christianity בעברית ואנו לא חושבים שהמילה "נצרות" (משורש נצרת) מייצגת נאמנה את האמונה שלנו אז הוספנו את השם משיחית כדי שזה יהיה מקביל ל christianity או مسيحية בערבית. כלומר לפי הגדרתכם אתם נוצרים לכל דבר כמו הקתולים האורתודוכסים ושאר הפלגים ומכיוון שמפריעה לכם חוסר המילה הנרדפת ל- christianity הוספתם את המילה משיחים. לא כך הבנתי מתשובתו של אריה 7 מתשובתו ההבנתי שאתם אחת מהכנסיות האנבפטיסטיות בעולם הערביו שקיימות מלפני יותר ממאה שנה , וכאן קיימת מלפני המאה ה20 ...

salt of earth

New member
מלח הארץ ../images/Emo9.gif בשבילך

< כלומר לפי הגדרתכם אתם נוצרים לכל דבר כמו הקתולים האורתודוכסים ושאר הפלגים ומכיוון שמפריעה לכם חוסר המילה הנרדפת ל- christianity הוספתם את המילה משיחים.> בדיוק!, ויש להזכיר גם את החברים הפרוטסטנטים שנמצאים איתנו
הוספת המילה משיחיים נובעת מעיקר בגלל שהיא המקבילה העברית למסיחיין مسيحيين. אנחנו גם נקרא בפי בני דת אחרת "נסארה" וגם המושג הזה אינו מדויק לא מבחינה סמנטית ואפילו לא מבחינה היסטורית בגלל שנסארה ומסיחיין זה שני דברים שונים לגמרי (ראה כאן) http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=90994646&FlagSybase=1 ולכן התוספת של "משיחיים" באה כדי לתת שם מדויק יותר. אם היה אפשר לשים את הכותרת בערבית אז היינו אומרים שזה פורום "مسيحية" מסיחייה. אני לא עונה במקום ליאון כמובן אבל נדמה לי שהוא ענה לך על המשפט הזה " לא ידוע לי על קהילות מסוג זה באוכלוסיה הערבית שרובן משתיכות לכנסיות ממוסדות." אכן רוב הנוצרים בעולם הערבי שייכים לכנסיות מסורתיות (קתולים+אורתודוקסים) אבל יש גם קהילות אוונגליות באוכלוסיה הערבית. אנחנו לא פורום של כנסייה או עדה
ואנחנו משתדלים לתת ביטוי לשלל הכנסיות והתפיסות בכנסיות. בפורום משתתפים אורתודוקסים, קתולים, בפטיסטים, יהודים משיחיים.

טוב הבנתי - מלח הקרקע והאדמה

בסך הכל אתם נוצרים. מפריע לכם ההגדרה שמבוססת על סמנטיקה.

כולנו משיחיים!

לא משנה אם אנחנו קתולים-רומיים-אפוסטוליים או אורטודוקסים-יוונים או פרוטסטנטיים-אוונגליים. אני במקרה קתולית-ישראלית (בת להורים יהודים) - אבל גם אני, כמוך, משיחית, כי אנחנו מאמינים באותו המשיח!

lion 7

New member
ותוספת

אנו אולי מרקעים שונים , לאום שונה , אבל ישוע המשיח הוא הציר המרכזי שסביבו נעה האמונה שלנו ..

חברים נכבדים

שאלה של אמונה צריכה להיות נדונה במישור האמונה. שאלה של מדע צריכה להיות בכלים של ידע והגדרות. אני מעריך מאוד את אמונתכם ואמונתו של כל אדם. אנא ממכם מה שלכם ניראה כלא משנה הוא לא משנה לכם..לי זה חשוב אותי זה מעניין. לכל אורך הדורות נוצרים הרגו זה את זה וכולם האמינו בישוע המשיח. חברים יקרים אנא ממכם אינכם חייבים לענות, ומי שעונה אנא ישמור את החלטה מה חשוב ומה משנה לזולת.

lion 7

New member
טעות

מי שמאמין במשיחיותו של ישוע , שהטיף רק לאהבה, ואהבת האויבים, לא יכול לשנוא , אף גם להרוג , המנטרה הזאת של נוצרים הרגו נוצרים, היא כמו להגיד שאנו מאמינים בבני אדם כדמויות להערצה, אנו מאמינים בדברי מלת אלוהים שהוא ישוע המשיח שאמר , לא להסתכל ימינה או שמאלה אלא להביט בו ורק בו , שהוא המושלם,, לאורך ההסטוריה היה הרג בשם ישוע ,אולם אלה לא שייכים לעדר שלו שעדר זה מן העולם, אולם לא שייך רוחנית לו , אלא לישוע .. ועכשיו מי הרג ומי שנא רק אלוהים ישפוט לא אנו ..

iditush forever

New member
שלום מחפשת מידע

מחפשת מידע על קהילות נוצריות, ובפרט קהילות פרוטסטנטיות, בירושלים. והאם בכלל קיימות קהילות פעילות כיום? אם אפשר להפנות אותי למקורות מידע כי חיפשתי בגוגל ולא מצאתי. תודה רבה.

yaponchik

New member
שלום:)

אני מזמין אותך בחום. לקהילה משיחית מבורכת ושופעת שימחה.. מתאספים בימי שבת בערך בשעה שש זה ברחוב הילל ליד הפאב של דאבלין. וארומה.

salt of earth

New member
בוקר מקסים

הקישור הזה יעזור לך הוא ארגון הכנסיות הבפטסטיות בישראל. לגבי כנסיות ספיציפיות של הפרוסטסטנים בירושלים אין לי מידע לתת לך אבל חפשי בקישור שנתתי. והקישור הזה נותן מידע על כל הכנסיות הנוצריות בירושלים כולל כתובות וכו' Christian Communities in Jerusalem מקווה שעזרתי לך

שאלה

שלום. שאלה לי - לפי הנצרות המשיחית ישוע הינו בן האלוהים וכן נצר משושלת דוד. בבשורה ע"פ מתי, תחילת פרק א', מתוארת שושלת. שושלת דוד עד יוסף (בעלה של מרים). עכשיו, הנקודה שלא ברורה לי היא כיצד ישוע יכול להיות גם משושלת דוד וגם בנו של אלוהים. אם הוא משושלת דוד, כלומר בנו של יוסף, אזי אינו בן האלוהים; ואילו אם הוא אכן בנו של אלוהים, הרי שאינו משושלת דוד. תודה על ההתיחסות.

salt of earth

New member
תשובות...

כתבתי לך תשובה מפורטת אבל המחשב נתקע והיא אבדה
אנסה לשחזר מהזיכרון מה כתבתי לך. דנו כמה פעמים בקשר לאילן יוחסין של ישוע בפורום הזה אתה יכול לעיין בהודעות המפורטות של ליאון 7 |http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=91881469&FlagSybase=1סלינק| http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=91102947&FlagSybase=1 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=91103910&FlagSybase=1 צריך להבהיר לפי דעתי את מושג "בן אלוהים" הכוונה אינה חס וחלילה ייחוס ביולוגי אלא הכוונה היא לומר כי ישוע שייך לאלוהים בהיותו דבר האל. ולפי האמונה הנוצרית הוא ירד מהשמיים והתגשם מרוח הקודש והתנאש ממרים הבתולה (מתוך קאנון האמונה). דבר שני, מוזכרות שני אילן יוחסין בברית החדשה. מתי מזכיר את אילן היחוסין של יוסף ולוקס מזכיר את אילן היחוסין של מרים אמו. ישוע היה הבן המאומץ של יוסף ולכן הוא ירש את הייחוס שלו לדוד, דוגמאות למקרה דומה ניתן לראות בראשית 15:2 כאשר אברהם אומר שבגלל שאין לו בן להוריש אז הוא יוריש למשרת שלו אליעזר מדמשק שלא היה לו קשר דם איתו. אבל אלוהים הבטיח נצר ישיר לדוד, וזה קיבל ישוע מאמו מרים. שהייתה נצר לבית דוד. את העובדה שלוקס מזכיר את אילן היחוסין של מרים רואים בנקודות להלן: 1- אבות הכנסייה הזכירו פעמים רבות את העובדה שמרים הייתה נצר לבית דוד, וזאת לפי הברית החדשה (האיגרת לרומאיים והשנייה לטמות'י) ולפי המסורת בעל פה. 2- בתלמוד היהודי מוזכר כי מרים הייתה בתו של האלי שהוא נצר לדוד
"​
Mary, the daughter of Heli was seen in the infernal regions, suffering horrid tortures...". 3- מרים הייתה בת יחידה להוריה, ובת יחידה הייתה מתתחתנת מקרוב משפחה כדי לשמור על הזכות לרשת. הקדוש יוחנן מדמשק (אחד התיאולגים הנוצרים הגדולים במזרח) מתאר שהייתה קרבת משפחה בין יוסף למרים. 4- מכיוון שמרים הייתה בת יחידה ולא היו לה אחים שיירשו את אביה, אז לפי המסורת היהודית המזוכרת בדוגמא הזאת In Numbers 27:6-11 בעלה/האיש שלה היה מיוחס לאביה. וזה מסביר למה יוסף הנגר יוחס להאלי אבי מרים, ולכן ישוע ירש את הקשר הישיר לדוד מסבו -אבא של מרים-. לסיכום, ישוע קיבל את הייחוס לדוד מאביו המאמץ יוסף ועוד גם קיבל את הייחוס הישיר לדוד מאמו מרים דרך אביה האלי. צירפתי לך שני קישורים שמפרטים יותר בסוגייה הזאת. נ.ב- לצערי התשובה הקודמת שכתבתי לך הייתה מאוד מפורטת מזאת, ואני ניסיתי לשכתב את הדברים העיקריים. אם איזכר במשהו נוסף שהיה בהודעה הקודמת אכתוב אותו

למעלה