הסליחה

רותי 11

New member
הטעות אנושית - המחילה אלוהית

שלטעות זו חולשה אנושית ולמחול מעלה אלוהית מוכרות לכן המילים האלה? זה לקוח משיר של אליי גולן אבל הן כל כך נכונות, והקטע שזאת מעלה אלוהית היא בעצם מחברת אותנו לחלקים האלוהיים שבנו לאותו ניצוץ, ולכן כאשר אנחנו באים לסלוח אנחנו צריכים לזכור את זה ולהתחבר לחלק הזה שבנו זה יקל עלינו לסלוח לאחרים ולעצמנו

יעלקר

Well-known member
מנהל
הטעות אנושית....

בהמשך לנאמר רותי, 1."לטעות זה אנושי, לסלוח זה אלוהי" וייליאם שקספיר 2. "לטעות זה אנושי,לסלוח-אלוהי,לנטור-שטני" אלכסנדר פופ. התפרסמה כתבה נהדרת בנושא .ראי לינק מצורף בברכת גמר חתימה טובה

scorpio86

New member
אני חושב שיש אנשים או מצבים שעדיין לא סלחתי

להם. הבעיה שיש אנשים שלא סלחתי להם אבל אני עושה את עצמי כאילו סלחתי להם, כשאני מדבר איתם או נמצא לידם וגם יש מצבים או תקופות שלא סלחתי לעצמי או ליקום על שנקלעתי אליהם- למשל בזמן לימודיי בטכניון (שאותם עזבתי באמצע) סבלתי מבדידות איומה, לא היו לי כלל חברים, וזה נמשך 4 שנים! עכשיו אני אחרי טיול במזרח ששם הכרתי הרבה אנשים ואני עוד מעט עובר לגור במעונות בבאר שבע, אבל עדיין... 4 שנים של סבל, שלא יצא מזה כלום, קשה לסלוח לדבר כזה

רותי 11

New member
scorpio86 היקר

אני יתחיל ויאמר שהסליחה היא עבורנו, וזה שאתה חי עם עצמך "בשקר" שאתה עושה את עצמך כאילו סלחת כשבעצם זה לא ככה, זה עושה נזק רק לך לא לאחר הוא לא מבין שאתה לא סלחת לו. מה שאני קוראת בין השורות זה שאתה נמצא היום במקום שאתה מוכן לעשות דברים שלא תמיד נחמדים לך רק כדי לא לחזור לאותה נקודת בדידות שחיית בה, השאלה היא מה למדת באמת מאותה תקופה איך זה משרת אותך היום, מה התובנות שלך לגבי אותה תקופה, ואני לא מדברת על האכזבה או הכעס שיש לך לגבי הבריאה היא לא אחראית לכך, זה משהו שהיה בך ששידר את זה, או שזאת תקופה שהיית חייב לעבור אותה כדי להתחזק כדי להיות אדם אחר אבל להאשים ולשמור כעסים על הבריאה מיותר לחלוטין, עבורך ועבור הבריאה.

גן סמוי

New member
יש לי בעיה עם הנושא הזה של סליחה

אני לא מצליחה לסלוח לאנשים מסוימים קודם כל בגלל שהם ממש לא מתכוונים לבוא ולהגיד לי סליחה בגלל אגו ובגלל מחשבה מעוותת שהם לא לא פגעו בי אלא אני פגעתי בהם!!! ז"א שלמרבה האבסורד אני זו שנפגעתי אבל אני זו שצריכה לבקש עוד סליחה!!! ומעבר לסליחה המלאכותית ב"פה" אני תכוונת לסליחה אמיתי בלב איך באמת אפשר לסלוח אם האדם שמולך נאמר "מרוצה" או שבע רצון מהעוול שהוא ביצע לך ?? לא יודעת הזה קשה מאוד עבורי . אני מנסה לעשות חשבון נפש . מנסה להוריד את ה"אגו" . אבל בכל זאת עלי לשמור על כבודו . " מי שמוחל על כבודו כבודו לא ימחול לו " .... מה את דעתך על זה??

רותי 11

New member
גן סמוי כמו שאמרתי

אנחנו בוחרים להיפגע, ואני יסביר שוב, כשאנחנו נפגעים, ולא משנה אם מי שמולנו פגע בנו בכוונה או שלא, עדיין הבחירה היא שלנו, אם נפגענו זה מעיד על נקודה חלשה ולא פתורה אצלנו, משום שכל אדם אם תשימי לב נפגע ממשהו אחר, שלאחד הוא משמעותי ולשני הוא אווילי, מה שעלייך ללמוד מזה זה לא איך לשמור על האגו, אלא איך את מחזקת את אותן נקודות חלשות אותן נקודות פגועות אצלך, זה הרווח האישי שלך, זה שאת כועסת לא מקדם אותך לשום מקום, אותו אחד "שפגע" בך לא לוקח את זה על עצמו הוא ממשיך את החיים שלו כרגיל. מי שנשאר עם כל המטען זאת את.

סליחה

מי שלא מוחל וסולח צריך לדעת שבעצם "הוא" משלם את המחיר. הכעס והפגיעה הם כמו "מטען",הם מפריעים לנו בחיינו הם גורמים לנו לשלם מחיר ,בבריאות,בלא להאמין לאנשים טובים,בלא להיות פתוחים וסובלנים הם גורמים לנו להיות מה שאנחנו לא רוצים. הבחירה בידינו אם לסלוח ואם לא ובעצם הבחירה בידינו אם להנות מהחיים ולהמשיך הלאה או לקחת את הכעס איתנו בדרך החיים בה אנו פוסעים. שהרי נאמר ..."החיים שלנו הם סך כל הבחירות שלנו".. זוכרים את הסיפור על הזקן והנער? גם פה הוא מתאים. גמר חתימה טובה

למעלה