ויתורים

../images/Emo221.gif ויתורים ../images/Emo221.gif

אילו ויתורים בחיים אתם מרגישים שעשיתם עד כה
האם השלמתם עם ויתורים אלו

EdisonGirl

New member
קשה לי לקבל את המילה "ויתור"...

במערכות יחסים בחיי, אני לא מרגישה שאני מוותרת על דברים. מערכת יחסים מושתתת על שיתוף ונתינה. ויתור הוא משהו שאני נותנת מבלי לרצות בכך. אני מרגישה שבמקום העבודה נאלצתי לוותר על הזכות שלי להתלונן, כשסבלתי מנוכחות של עובד שלא התנהג כמו חלק מהצוות, והרשה לעצמו דברים שאני יודעת שאסור, ושמפריעים להתנהלות התקינה, ואעפ"כ קיבל פירגון מההנהלה. אבל הוא עזב, אז זה כבר לא משנה לי. הויתורים העיקריים מתרחשים בתוכי- ויתור זמני על מטרות ופנטזיות.. אבל אני לא קוראת לזה ויתור, כי אם דחייה זמנית. המילה ויתור משדרת לי משהו שלילי.. בלתי הפיך...

ויתרתי על כל כך הרבה דברים

התרגלתי לותר כל חיי , אין לעי כיום משאלות בכלל אפשר לומר שבאיזה שלב ויתרתי על חיי וחייתי עבור אחרים כיום אני כבר השלממתי עם הויתורים כולל הויתור להיות אמא כי אני עלולה לגדל ילד לא תקין בגלל הכימו או בשל הסיכון שבהריון יחזור הסרטן להיות פעיל וזה הויתור הכי קשה שעברתי בחיי העובדה שאני לא אהיה אמא , שברה אותי מאד

efriend

New member
אני לא כ"כ אוהב את המילה וויתר

כי יש בה משהו קורבני. למשל - אמא שלי וויתרה על קריירה בשביל לגדל את ילדיה. מנקודת המבט שלי - כל הכבוד לה, אבל זה לא וויתור. זו בחירה. היא העדיפה לגדל ילדים על פני לפתח קריירה. כשקוראים לזה וויתור זה יכול להשמע קצת פולני (בנוסח "אני אנוח בקבר"). הרבה פעמים אני כותב פה על מילים שונות שצובעות את אותם דברם בצבעים שונים לגמרי. וויתור באיזשהו מקום הוא מילה שצובעת בחירה בצבעים של קורבניות. מה אתם חושבים?

אני אולי במיעוט כאן (ואולי בכלל)

לא רואה ויתור כמשהו שלילי בפני עצמו. זה תלוי מאוד על איזה ויתור מדובר ומאיפה הוא בא. אבל ויתור יכול להיות, בעיניי, דבר חיובי מאוד ומצמיח. גם (ואולי במיוחד) אם הוא קשה וכואב. כשילד מסיים את לימודיו בגן וצריך ללכת לכיתה א' זה משבר. הוא מוותר על המשחקים, על החופש היחסי שהיה לו לטובת הלימודים בבי"ס. (אני זוכרת על עצמי שלמרות שנשארתי שנה בגן, רציתי להישאר שנה שלישית, לא רציתי לעלות לכיתה א' ולהתחיל את הלימודים
) ובכל זאת זה ויתור שהוא הכרחי לטובת משהו מצמיח, לטובת ההתפתחות. זאת כמובן רק דוגמא אחת. אבל לאורך כל החיים אנחנו עושים ויתורים, מוותרים על מערכות יחסים, על מסגרות, לפעמים גם על נוחיות יחסית לטובת התקדמות למשהו יותר טוב, יותר גבוה. מה גם שאקט הוויתור עצמו, כשהוא בא ממקום בשל ובוגר יכול דווקא לתת תחושה של חופש ורווחה. כבר אין את ההצמדות הזאת לאותו דבר שוויתרנו עליו. אבל כאמור זה תלוי מאיפה בא הוויתור הזה והאם הוא בא ממקום בשל של נכונות ומוכנות אמיתית לצמוח ולהתפתח. ויתור יכול להיתפס כשלילי כאשר הוא נעשה כדי לרצות אחרים או כשהוא נעשה מתוך פחד.

EdisonGirl

New member
אוח, הכלב שלי עושה בועות.. ../images/Emo221.gif

(חחח הוא חולם וכנראה נובח בחלום.. מה שלאוזניים שלנו נשמע כמו הצליל שבועות משמיעות במשחקי מחשב נוסטלגיים.. מתוק.) אני מסכימה עם הדברים שכתבת, אבל משהו בי מעדיף לכנות את הויתורים האלו "בחירה". אולי משהו בהיסטוריה שלי לימד אותי ש"ויתור" היא מילה שלילית לתאר בה ויתור.... כשאני עולה לכיתה א'- אני מוותרת על ההנאות שבגן, אבל אני בוחרת (בד"כ בהתרגשות ובהתלהבות רבה) לעלות לכיתה א'. תוך בחירה במשהו תמיד יש ויתור על משהו אחר. לעומת זאת, משהו בהתמקדות במילה ויתור (על מה שהפסדנו), במקום במילה בחירה (במה שנרוויח) גורם לזה להישמע מעט עצוב..
נוסיף לכך את העובדה, שלא תמיד אחרי ויתור מגיעה בחירה במשהו טוב יותר... לפעמים מוותרים וזהו.. מוותרים כי אין כוח, כי אין ברירה, כי זה לא בשליטתנו.. זאת מבלי שמחכה לנו מעבר לפינה בחירה מודעת במשהו אחר.. וכמו ש- EFRIEND כתב, זה מצלצל כמשהו קורבני. מקווה שהצלחתי להבהיר את הכוונה.

EdisonGirl

New member
../images/Emo45.gif בדיוק מה שכתבתי, אם יצא לך לקרוא..

ואמשיך את דבריי בתגובה לנטע, כי זה יותר מתאים..

adamsplit

New member
ויתורים ויתורים ויתורים

פעם הייתי בחור ותרן, מבטל את עצמי למען כל דבר. בשנים האחרונות השתניתי מאד. אני יודע לעמוד, לעמוד ולהילחם גם ,אם יש את הצורך בזה. אני לוחם מאד רציני, לא נלחם אבל על שטויות. לכל דבר יש חישוב תועלת פשוט, איפה מפסידים יותר, בויתור או בקרב. על מה שלא שווה לא נלחם, מוותר. ועל מה שכן, שרק ינסו לעצור אותי...

MetalGirl777

New member
ויתורים :\

במיקרה שלי, כל ויתור וויתור נעשה באהבה...ומן הסתם, השלמתי עם כולם. ויתרתי לילד שאני אוהבת, ורק ליראות את החיוך שלו עושה לי רצון לתת לו ה-כ-ל.

למעלה