"שיחה עם אורי על מצב הפורום"?../images/Emo12.gif
זה שלושים דקות (שהן עשר דקות יותר ממך, יואל !) אני כבר יושב וחושב מה אני רוצה להגיד על זה....ופשוט אין לי מושג מה, בעיקר מפני שאין לי שמץ על מה אתם מדברים כאן ומה פלוני או אלמוני רוצים מחיי-העמוסים-באמוציות-בלאו-הכי. "שיחה" ? (למה לא "דיון ארוך בועדת חוץ וביטחון", זה נכון באותה המידה..) "על מצב הפורום" ? (לכל היותר, 'פטפוט חולף', ואם כבר אז דווקא על 'מצב הרוח' של מישהו שלקה בשפעת קלה, גרונו מודלק ושיעוליו כבדים- עד כדי כך שזוגתו מכנה אותו כבר שבועיים "גמורי בן-שיעול"....וכל זאת, בעת שלקוחות אחרים "משוחחים" עמו במקביל גם הם- ותוך שתיית קפה שחור (ממנו דאג כמובן מייד להכין גם ל'משוחח'.) חפירה קשה בזכרוני השרוט הוציאה ממצאים ארכיאולוגים מרתקים : החלפנו גם כמה מילים על קישורים להורדות באינטרנט, על איזה פסטיבל בגני התערוכה ב-1970 ועל אשתו של אחד מהאלגרנטים מהאריות, אבל אפילו חלקיקים אלו היו קצרצרים-מדי לטעמי ובאווירה סואנת מעט, ולא ממש הבנתי כנראה על איזה פסטיבל מדובר, לאן הכנסתי את עצמי ושל איזה מהאחים אלגרנטי- הייתה אותה אישה בלונדינית, שהמשוחח לטש ברגליה החשופות את עיניו בצעירותו. (אני עוד הייתי בגדר שמועה אז, אל תסתכלו עליי
). בכל מקרה- "שיחה על מצב הפורום", היא OVER-STATEMENT בריבוע, ואת זה אתם יכולים להכפיל במספר האלבומים שהוציא SUN RA. זאת ללא קשר לעובדה שאני האחרון שיכול להעיד על מצב הפורום, מהסיבה הפשוטה שאני כמעט ולא משתתף בו, לאחרונה, ולא משום סיבה קונספירטיבית. אבל השיא פה הוא: "אם תהיתם לאן אורי נעלם ?". מה שלא נאה פה, רוני, הוא הקישור האסוציאטיבי בין המשפט הקלוש הראשון לשאלה המופרכת שבסוגריים. ולאלו מכם שתוהים עדיין היכן אני- אני פשוט בתקופה קצת עסוקה וקצת עצובה, כמו כל בן אדם שלישי שאני נתקל בו מאז הסתיימה סאגת לבנון-השנייה. מייד בסופה חיכו לנו שתי הלוויות קשות, בהפרש של יום אחד. זה אולי כבר אירע "קצת מזמן", עם הזיכרון הקצר שלנו- אבל עבורי זה טרי עדיין מאד. בן כיתתי הלך שם, ויום אחריו ילד בן 21, בן הקיבוץ, שאוטוטו עמד לסיים סדיר ולברוח מכאן לטיול בדרום-אמריקה. בנוסף - הרבה עבודה חיכתה לי כדי שאשקע בתוכה (ק"א, הרצאות, לימודים, ROOTS, ולאחרונה עברתי את טבילת האש הראשונה שלי כרב
- בעת שחיתנתי זוג צעיר בקיבוץ) קצת בעיות בריאות (נאלצתי לשוחח עם הגוף שלי על מצבי...),והרבה חלומות על חופשה (קצרצרה) בחו"ל (שאותה אני דוחה כבר 4 שנים, ותודה לנורית שעוזרת לי להגשים אותה
). בנוסף- אני שוקד בבית על עבודת סמינריון מסוימת, מוקף ספרים וראשי עמוק באמצע המאה ה-19 (בעיקר, התקופה שבין 1850 לערב מלחמת האזרחים האמריקאית, אם זה ממש מעניין מישהו..). ולכן ההרכב הפסיכי היחיד שנותן לי פסקול ראוי לתקופה הוא מקסימום השארלטנס (ואל דאגה, יואב, הבטחה היא הבטחה- ואקיים אותה!). באשר לפורום- ו"זניחתו"-כביכול. לא זניח ולא-בטיח. מדובר במצב זמני עבורי. אני אוהב את הפורום הזה בכל ליבי ובעיקר את האנשים שמריצים, מנהלים ומרכיבים אותו והופכים אותו למה שהוא. יש לי שלוש כתבות במזווה, אך כולן ב- HOLD עקב תאריכים אקדמאיים שאני חייב לעמוד בהם. ולא, לא חדלתי לשמוע מוסיקה בשעות של כתיבה מול המסך. אלו מכם שאני עומד איתם בקשר במסרים, במייל או דרך הטלפון- יודעים זאת היטב. בשבוע האחרון אני שומע בעיקר את SONGLINES של DEREK TRUCKS BAND. אלבום חדש ומצוין, לטעמי, של יוצר וגיטריסט גדול (אני בטוח שהאח אלמן יסכים איתי, שלא נדבר על גארסיה). כולו מחזור שירים היונקים מהרעיון האבוריג'ני על בריאת העולם (הם מאמינים שהמוסיקה בראה את העולם, או יותר נכון שכל פרט בו: הרים, נחלים, עצים- התממש רק לאחר שניגנו ושרו על אודותיו). רעיון מקסים, והשילוב עובד נפלא עם בלוז-סליידי, נגיעות דוברו וכוסיות ייגרמייסטר. וזו הזדמנות, מעט באיחור אמנם, לאחל לכולכם שנה טובה ומאושרת מלאה מוסיקה פסיכית, מצלצלת, ג'אמית, הזויה, חלומית, קסומה וטריפית. ואשר להערות הרנדומליות הללו- מאחל לך, רוני, רק טוב לב, קצת פחות מרירות ועוקצנות (שטבען אינו ברור לי, אני מודה) ואולי קצת פחות ניסיונות לגרור מזחלות שלג אל תוך חדר שכולו ג'ונגל טרופי צבעוני
... . אין לי מושג פסיכולוגי ממה זה נובע, אבל זה לחלוטין לא במקום וברשותך, אין לי כל רצון להיות חלק מזה. הספיקו לי הפסימיזם, הדיכאון והחולשה של התקופה האחרונה. בבקשה אל תגרור אותי למקום לא לי. יש לי מספיק על הראש גם בלי תיאוריות קונספירציה על האחים אלגרנטי
. אני אשמח בכל עת "לשוחח" עם כולכם גם על מצב החסה בשטחים, ובוודאי שעל המקום הוירטואלי היפה הזה, אם רק יתממש לו כבר מפגש פורום -מצידי בחוף געש, חוף סירונית או חוף השרוטים (זה, אגב, ליד קיבוץ שדות ים, ליד כפר איזון. אחלה חוף !)- אבל גם פאב אירי חביב יתאים לכך. ובכל מקרה- אני עומד על כך שהדבר יעשה באווירה חיובית. קצת נמאס לי ממים עכורים, ALL I WANT IS RELATIVELY CLEAN RIVERS . החל מערב יום כיפור ועד מוצאי חג הסוכות, אהיה טרוד בצייד וינילים באירופה (כפרה על התנזרות אקטיבית מדפדוף וינילים-חו"לי של כמה שנים רזות). לפני ואחרי- אהיה כתמיד לשירותכם. שיהיה לכם חג שמח, צום קל ושנה טובה יותר מקודמתה. אורי