../images/Emo67.gif ../images/Emo8.gif
לא ממש... הג'ולייטה שאתה מדבר עליה היא הנובו-ג'ולייטה, מכונית לא ברורה מתקופה שאלפא בעצמם מנסים לשכוח. תקופה שהביאה איתה כמה יצירות מוטוריות לא ברורות בעליל כמו ה-33, ועוד כמה שאני מדחיק ולא מתכוון להעלות מנבכי הזיכרון. הג'ולייטה המקורית יוצרה מאמצע שנות ה-50 ועד אמצע שנות ה-60 ואז פחות או יותר הוחלפה על ידי הג'וליה כשדגם הקופה (ג'וליה ספרינט) נשאר בעצם אותו
אם אינני טועה ממש ללא שינוי והופסק להיות מיוצר מהר מאד. דגם ג'וליה-ספיידר שהיה מאד מאד דומה לג'ולייטה ספיידר המשיך להיות מיוצר וההבדל הוא שכבת תפיחה קטנה נוספת על מכסה המנוע כדי לאכלס שם מנוע מעט יותר גבוה. רק שנהיה ברורים - לג'ולייטה היה מנוע 1300 שהפיק מגוון של הספקים - עד 120 או 130 כ"ס (מנוע 1300 !!!! שנות ה-60!!! ולא אופנוע
, ה-599 סמ"ק של הנינג'ה מייצר 130 כ"ס, ומהם שורדים 104 כ"ס שמגיעים לגלגל
). אותו שכן קנה כמה שנים מאוחר יותר את הג'ולייה עם מנוע 1600 וגיר 5 מהירויות (ואנחנו מדברים על החצי הראשון של שנות ה-70!!! מה שכיכב אז בארץ היו חיפושיות (יש לי עדיין אחת מודל 1970
שהיתה של סבתא שלי), פורד-אסקורט, סוסיתות עם מנועי 1000 - 1300 וגיר ארבע מהירויות לא תמיד מסונכרן . אחחח... איטליה איטליה... אני אוהד שרוף של קבוצת פרארי (גם בימים השחורים שלה בתחילת שנות ה-90' נשארתי נאמן לה), חולם באיטלקית על דוקטי, היה לי רומן ארוך ארוך עם אלפות, גם כמבוגר יותר... יום אחד תהיה לי עוד אחת, ואיזו תקופה הוצאתי את הנשמה לאוטוביאנקי אבארט. שמעתי שדגם ג'וליה חוזר לייצור ב-2012. אם זה לא סוף העולם - אני לא יודע מה סוף העולם באמת
.