שרשור גני ילדים

../images/Emo124.gif../images/Emo124.gifסוג של סקר - מה חשוב לכם בגן?

אחרי ניסיון כושל להכניס את הילד לגן (במהלך תקופת ההסתגלות עלו הרבה בעיות שמאד לא מצאו חן בעינינו), אנחנו מאד מאד רוצים לעשות הפעם בחירה נכונה, ומשתדלים לחשוב על כל הפינות שעלולות להפריע לנו ולברר אותן מראש. אז מלבד המובן מאליו (בטיחות, ניקיון, יחס הגיוני של צוות מול מספר ילדים וכ'ו) - מה הכי חשוב לכם כשאתם בוחרים גן? ומהם הקריטריונים שבגללם תפסלו גן? כל התייחסות תתקבל בברכה!!

שהגננת והמטפלות יהיו כנות איתכם

הרוב אומרות על כל דבר שאת מבקשת "כן כן כן" ועושות מה בראש שלהן, להגיד לך שקל לעלות על זה אני לא אומרת אבל בפירוש קונה את אמוני גננת שתגיד על דברים מסויימים שזה בעייתי מבחינתה, למשל הבן שלי לא אוכל מספיק וכל כמה זמן יש לו תור למרפאת אוכל ומבקשים מאיתנו לנהל רישום של יומיים מה הוא אכל וכמה (למשל ב 9 בבוקר 3 כםיות גבינה 9%) שנה קודמת היינו בגן שעל הכל היא אמרה כן, אבל ראית שהיא לא ממש שמה עלייך, הכתב תמיד היה זהה והיא תמיד אמרה לי שהוא אכל מצוין ותמיד הלכה והביאה לי את הפתק אחרי שבאתי (הלכה לכתוב בסוף היום) ופעם אחת הוצאנו אותו לפני השינה ובתיק כבר חיכה לנו פתק עם מה שהוא עתיד לאכול עוד שעה... על כל מה שהייתי מבקשת ממנה היא היתה אומרת "בטח" וכלום היא לא היתה עושה בכל מקרה כבר הפסקתי להאמין להם, בגן שלו השנה הן אמרו לי שאם אבקש ברמה יומית לכתוב מה הוא אכל הן לא מסוגלות, הן יכולות להגיד לי שהן לא זוכרות מה הוא אכל באותו יום, או לא יודעות איך הוא קיבל את המכה בברך, בגן הקודם הן היו אומרות שהוא אכל נפלא ותמיד היו להן המון תשובות, בקיצור - כנות אפסול גן שבו הבן שלי לא בשכבת גיל מתאימה, למשל תינוקיה בה יש ילדים מגיל 3 חודשים עד שנה וחצי, והבת שלי בספטמבר בעזרת השם תהיה בת שנה וחודשיים וחצי, לא מתאים לי שתהיה עם ילדים בני 3 חודשים הכי חשוב זה לשמוע המלצות על הגן מהורים בגן הנוכחי של הבן שלי ביקתי רשימת הורים אליהם אני יכולה להתקשר והמפקחת אמרה לי פשוט לעמוד בכניסה לגן ולשאול הורים וזה מה שעשינו וזה באמת הכי אובייקטיבי, בגן שהיינו בו שנה קודמת קיבלתי המלצות טובות אבל הגננת נתנה לי את הרשימה, הכי טוב לבקש לבחור הורים מרשימה ולא לתת לה לתת, למשל לשאול לשם של שני ילדים שראית ואז לבקש את הטלפונים של ההורים שלהם הייתי מגיעה לגן בלי להתקשר קודם ושואלת על הגן ואולי מקשיבה שניה או מציצה לרגע לפני שנכנסת הייתי שואלת כמה שיותר הורים בכניסה לגן מקווה שהצלחתי לעזור

דיינו

New member
בנוסף למה שכתבו מעלי - תהליך הקליטה.

לא אוהבת גנים של קליטת בזק. שביום השני כבר משאירים הילד לבד והולכים (הכוונה לגיל שנתיים, לא גן עירייה), לפני שהוא בכלל זכה להכיר את המקום ואת הצוות. מאמינה שזה רק גורם לקשיים בהמשך .

כמה זמן לדעתך אמורה להימשך הקליטה?

בכל הגנים שראיתי זה נמשך שלושה ימים (גם בעיני זה מעט מדי).

לוליק25

New member
סבלנות. אחרי שנכווינו השנה מחוסר סבלנות

של הגננת. אפשר לומר ש"נגמר לה הסוס" בחודשים האחרונים, וזה היה מורגש וצורם (אמנם מובן לי כ"קולגה" במערכת החינוך) אבל רבאק, מדובר בקטנטנים ועוד בגן פרטי שאת מיטב כספינו
שילמנו לשם!) מצטרפת לתקווה לקבל שקיפות וחום ואהבה!! ואגב, חום ואהבה לא בניגוד לגבולות אלא יחד.

לוליק25

New member
ורק להדגיש- מה שכתבתי ש"מובן לי" הכוונה *לא*

לחוסר הסולנות! אלא לעייפות של סוף השנה, שהיא טבעית. הבעיה היא כשהיא משתלטת על העבודה.

shani74

New member
שהגננת תמצא חן בעיניי

שהיחס שלה לילדים ושל הילדים אליה ייראה לי טוב ואוהב (אבל לאו דווקא חיבוקים ונשיקות - לכל אחת יש סגנון משלה). עוד דברים שחשובים לי (בנוסף לאלה שציינת) - שהגן יהיה מואר ומאוורר, ושהוא יהיה מספיק מרווח והחצר מספיק גדולה ועם מתקנים ראויים. ושהצעצועים והספרים בגן יהיו נגישים לילדים.

shani74

New member
אה, וגם חשוב לי

שלא יתייחסו לפעוטות כמו אל תינוקות (ראיתי גם כאלה), ושלא יהיו גם תינוקות וגם פעוטות בגן.

efratga

New member
גם חיבור עם ההורים האחרים

חשוב מכמה סבות: אפשר להמשיך מפגשים חברתיים בבית, בברכה, או בגינה אחר"צ. תתפלאי איך הערב עובר בכיף אם יש חבר מוכר נוסף, פתאום כל המשחקים מעניינים, אוכלים יפה ארוחת ערב וכו'. להורים יש השפעה על ניהול הגן, ואם מכירים הורים נוספים ו"יש עם מי לדבר" אפשר לשפר דברים שלא מוצאים חן בגן כמו תפריט הארוחות סדר היום, חוגים וכו'. הורים נחמדים ומשקיעים = פחות סכוי לילדים חולים ומכונמים שמגיעים לגן ומדביקים אותכם.

אפשר לדעת את זה מראש? (החיבור להורים)

איך אפשר לדעת מיהם ההורים לפני שהשנה מתחילה?

חייבת להוסיף משהו

היינו פעם בגן שמאד המליצו עליו באנו בשישי בצהריים וראינו מהחצר את כל הילדים יושבים בכסאות בשקט התפעלנו מהנקיון והשקט והמשמעת, אחר כך ראינו שכל הילידם צפו בטלויזיה והמטפלות היו עסוקות בנקיון, בחצר הבימבות היו מסודרות כמו על סרגל ולא אהבנו לא את הצפיה בטלויזיה ולא את החצר המסודרת מדי, נראה שלא ממש נותנים לילדיםלעשות בלגן לימים כשרשמנו את הבן שלנו לגן שבדיעבד לא אהבנו ראינו שבערך שעה לפני סוף היום המבטפלת סוגרת מתחם אחד בו יש את רוב הצעצועים ושמה את כל הילדים במתחם הקטן ובינתיים היא מנקה את המתחם הגדול ויותר הילדים לא יכולים לגשת לשם, למה ?!!! הרי היום עוד לא הסתיים והם זכאים לשחק בכל הגן ?!!! ועוד משהו שלא אהבנו לגננת יש ילד בגיל גן עיריה וזה אומר שהיא מביאה אותו בצהריים מהגן ועוזבת את הילדים עם מטפלת אחת וגם זה אומר שהילד משתתף בגן שלה אחרי שהגן שלו מסתיים, כל יום היא היתה מאכילה אותו ומקדישה לו זמן והשנה שמעתי שהוא מגיע כל חופש עם החברים שלו ומשתתף בגן הפרטי, עכשיו הוא בטח בן 5 ויש שם ילדים בני כמה חודשים, לא הכי מתאים בקיצור הייתי מעדיפה שלגננת לא יהיו ילדים קטנים, סורי

עדי25182

New member
זהו, הולכים על גן עיריה + שאלת גמילה מקקי

הבת שלי תהיה בת שלוש וחודש בסטפמבר היא גמולה (חוץ מעניין הקקי ) , לרוב היא לא עושה בגן (השנה עשתה במשך כל השנה קקי בגן רק 3 פעמים) אבל לפעמים היא לא יכולה להתאפק ועושה גם בגן... הבעיה היא שהיא לא מוכנה לעשות קקי בשרותים אלא רק בטיטול... מה לעשות עם זה ? להפסיק להציע לה טיטול לקקי , שיברח קצת בתחתונים ובסוף היא תבין... להמשיך להציע לה טיטול ולקוות שהצוות יהיה נחמד ואם היא תבקש ישימו לה טיטול (למרות שקשה לי להאמין) אם יש לכם הצעות אשמח מאוד לשמוע...

לדעתי

מעטים הגנים שישתפו איתך פעולה בעניין הטיטול. גם הילדים פשוט יצחקו עליה וחבל. להסביר לה שבגן אין אפשרות לשים טיטול ושאם היא צריכה קקי, היא תעשה בשירותים כמו שעושים פיפי בשירותים. לדעתי, היא פשוט תראה ילדים עושים את זה ויקרה אחד מהשניים: או שזה יעזור לה לעשות קקי בשירותים או שהיא תתאפק עד שתגיע הביתה (וזה קצת מבאס), יש המון ילדים שמתאפקים מלעשות קקי בשירותים זרים מהמון סיבות, כשאני הייתי קטנה הייתי מתאפקת ימים (בטיולים מחוץ לבית) ולא עושה בשדות זרים.

פלגיה

New member
לדעתי להמשיך להציע טיטול

בסביבות אמצע אוגוסט לספר לה על הגן, ושבגן לא שמים חיתול בשביל הקקי. לא לתזמן את הסיפור לזמן שהיא צריכה קקי ומבקשת חיתול, אלא בזמן נייטרלי. יש דרכים הדרגתיות לעבור מחיתול לאסלה, ואז יהיה אפשר להתחיל בתהליך.

פלגיה

New member
כן, זה שיר עצוב

זה "עצוב למות באמצע התמוז", ובסופו של דבר נעמי שמר באמת מתה בתמוז. וכך גם הרבה (הרבה מדי) אנשים טובים שאני מכירה. לא נורא, תיכף אב. יגיע שיר חדש.

לוליק25

New member
לצערי גם אני מכירה הרבה מדי שהשיר

מתאים להם.. השיר פותח את קלטת הזכרון של אבא של חברת ילדות טובה ואהובה.

עדי25182

New member
אנחנו עובדים על עניין הקקי כבר שנה כמעט

היא פשוט מפחדת לעשות קקי וכל הספרים, הסיפורים שגם אמא / אבא/ סבא / סבתא / הכלב וכו עושים קקי לא עזרו.... לאחרונה התחלתי להסביר לה שפשוט לקקי קשה לצאת בטיטול כי אין לו כבר מקום שם... ניסינו לעשות קקי בשרותים עם טיטול , להעביר את הקקי לשרותים מהטיטול וכו.... אתמול היא הסכימה לעשות קקי בשרותים - אחרי קצת בכי שהיא רוצה טיטול ואמרתי לה שהיא כבר גדולה + חיבוקים ותמיכה ... מקווה שימשיך ככה....

תני ל את הזמן,מנסיון.

לילד שלי לקח 7.5
חוד'! לעבור סופית מחיתול לשירותים,בנושא הקקי,הוא פשוט פחד/לא רצה. ניסינו כל מה שמציעים,ולא עזר כלום... הנחתי לו למפשו,וזה פשוט הגיע מעצמו

למעלה