שרשור גני ילדים

leezi

New member
גן טרום טרום בגבעתיים

האם יש כאן מישהי שהתקבלה לגן שיזף? אני יודעת לפחות על אחת... אני ממש מתרגשת שהקטנה שלי הולכת לגן עיריה!

memko

New member
רק את יובלי אבל את זה את בטח יודעת ../images/Emo3.gif

רוני75

New member
איפה זה גן שיזף?

אני מתכוננת לשנה הבאה.. זה רק טרום טרום או גם טרום? שלי למרות שהוא יליד 2006 לא הייתה אפשרות בכלל לרשום כי הוא יליד אוקטובר זה די הזוי בעייני....

leezi

New member
בדיוק אתמול סיפרו לי

שבעצם זה בניגוד לחוק שלא איפשרו לכולם להירשם כיוון ש: "חוק לימוד חובה, התש"ט-1949 (הידוע בציבור בטעות כחוק חינוך חובה), קובע שלמדינה יש חובה לספק לכל ילד בישראל חינוך, וכי חינוך חובה חינם יוחל על כל הילדים במדינת ישראל בגיל 18-3." אם היית מעדיפה שילך לגן עירייה הייתי מנסה לצלצל לעיריה לשאול אם במקרה יש ביטולים, מה שקרוב לוודאי יהיו. הגן הזה נמצא ברחוב אלישע רודין (קרוב לבית שז"ר). זה גם וגם.

רוני75

New member
חינם?!?!?!...

נו, זה כבר מילה שלא תואמת לשומדבר שקורה... האמת ששמעתי על זה כבר אבל כנראה נוח לי להשאיר אותו איפשהו. כל החברים שלו ממשיכים שנה הבאה (הוא הכי גדול) והוא בנתיים לא גמול לא יכולה לראות אותו לא ישן צהריים.. אז אני אחכה לשנה הבאה. אין ל מושג איפה הרחוב הזה או איפה בית שזר.. אני אסתכל באינטרנט. מאיזה גן אתם עוברים?

efratga

New member
דרושים חברים לגן מרמת אביב

טוב, סוף סוף הודיעו מהעירייה שאנחנו הולכים לגן של רבקה (טרום חובה)ברמת אביב. הייתי שמחה להכיר ילדים שילכו לגן הזה כדי להפגיש בין הילדים לפני שמתחילה השנה

אחלה גננת!../images/Emo140.gif

ואיזה מבנה וחצר יש לגן הזה (כמו רוב הגנים ברמת אביב), איזה כיף לכם.... (עבדתי שם בתור גננת בקייטנה שנה שעברה).

efratga

New member
תודה על העידוד

אולי את יודעת להגיד לי האם יש צל בחצר עד הצהריים או ששוב אצטרך למרוח את הילדה בקרם מהבוקר כי בגן אף אחד לא חושב שילדים בשמש צריכים קרם הגנה?

עונה

החצר לרוב די מוצלת כי יש שם עצים גדולים, לא בכל החלקים אבל היא גם ממש לא שטופת שמש. אנחנו הוצאנו את הילדים בשעה 11 בקיץ מה שלא הייתי מעיזה לעשות בגן שלי עכשיו (חצר שטופת שמש כמו חוף הים בלי טיפת צל מעבר לציליות
). ולגבי מריחת קרם, את באמת מצפה שגננת וסייעת ימרחו כל יום 35 ילדים? ומה עם אלו שלא מביאים בכלל? אם זה מהותי לך תמשיכי למרוח, זה לא מזיק ולך זה לוקח 2 דק', לגננות וסייעת 20 דק'...(על 35 ילדים).

efratga

New member
תודה על הצל, ולגבי מריחת קרם...

אם לאמהות זה חשוב הן תבאנה קרם, מי שלא מביאה כנראה שלא מצפה שימרחו את הילד (גם כשלוקחים ילד לגינה או פארק לא כולם מורחים). מכיוון שחשיפה לשמש ונזקיה זה נושא חשוב הייתי דוקא מצפה שבגן בו החצר עם שמש היו מוצאים דרך למרוח הילדים כפי שמוצאים דרך לוודא שכל ילד שותה (אני מקווה...) בדרך כלל מוציאים את הילדים אחד אחד לחצר, אז כל ילד שיוצא מקבל 5 נקודות קרם (2 רגלים 2 ידיים ופנים) ומורח לבד - לוקח 10 שניות לשים הקרם ועוד כמה שניות לוודא מריחה. כמו כן כדאי להקפיד על חבישת כובע בשמש. מפליא שבאף גן שהייתי לא תמכו בחבישת כובע. הרי ברגע שילדים רואים שהגננת עם כובע ומבקשים מכולם הם חובשים. בתחילת שנה שעברה ניסיתי לחבוש לביתי כובע ולמרוח בקרם לפני היציאה לחצר (בתחילת השנה הייתי אתה בגן כמה ימים) אבל אף ילד אחר לא הביא כובע או קרם והיא לא רצתה להיות שונה. חבל שנושא כל כך חשוב לא מוטמע בקרב הגננות בארץ.

את מדברת על גן עירייה??

כי אם כן, יש לך ציפיות מאוד גבוהות.... אם חשוב לך - מרחי את הילדה בבוקר. לנו היה חשוב הצל בחצר, לכן, דאגנו בעצמנו להצללה ע"י שימשוניות - בעלי ועוד אבות מהגן לקחו יוזמה ותלו אותם. לי אין ציפיות גבוהות מהגננות ומהעיריה (לצערי), אם משהו חשוב לי אני דואגת לו בעצמי.

efratga

New member
אבל הקרם לא יחזיק עד הצהריים

צריך לחדש מריחת קרם כל שעתיים, כך שגם אם אמרח אותה ב- 8 עד 11 שיוצאים לא תשאר הגנה. מילא הקרם אבל למה לא לעודד חבישת כובע? פשוט נורא שבגיל בו החשיפה לשמש הכי קובעת יש כזה זלזול בבריאות של הילדים.

כמה את נאיבית...

בתור גננת עיריה יש לי כמה דברים להגיד לך -יש הורים כמוך שחשוב להם וזה במודעות שלהם ויש הורים שממש לא. בכלל לא מעניין אותם מה נעשה עם הילדים שלהם כשהם לא "במסגרת האחריות שלהם (זה נאמר בכאב). כפי שציינתי, החצר בגן שלי שטופת שמש ובכל זאת למרות בקשות נשנות וחוזרות יותר מחצי מהילדים לא הביאו כובעים עימם לגן (כל מי שהגיע, חויב לחבוש כולל אותי), הצללה? אף אחד לא הזיז את עצמו כולל הוועד, ולגבי מריחה -הנושא הזה חשוב בעיניי מאד אבל את פשוט לא מבינה כמה פרוצדורה שכביכול נראית פשוטה, הופכת להיות ממש בירוקרטית כשיש 2 אנשי צוות, קשה בכלל לתאר...לא אומרת בלתי אפשרי אבל אני לא הייתי מוכנה להתחייב שתמיד אהיה פנויה לכך ולי יש ילדים שמגיעים אלי פצפונים בני 3, נראה לך שהם מסוגלים למרוח את עצמם כראוי בתחילת שנה? בקושי לנגב הם יודעים....

../images/Emo195.gifמסע הכומתה של ילדי חולון מתחיל בגן

לא רואים את הגן באופק: מאות הורים בחולון נסערים וזועמים מכיוון שילדיהם בני ה-3 וה-4 שובצו לגני ילדים מרוחקים ממקום מגוריהם. ביום חמישי שעבר צבאו רבים מהם על דלתות מינהל החינוך העירוני, בניסיון לשנות את השיבוצים, אבל עד עכשיו ללא הצלחה רבה. וראש העיר מתעלם

לוליק25

New member
שמעתי בגדול על הרשת

לא מכירה באופן אישי. הבנתי שלומדים שם רוסית ממש כשפה, ויש קצת פחות דגש על העברית. הצביון דתי פלוס, וישנה הפרדה בין בנים ובנות. אגב, אני מדברת על גני החובה ועל בית הספר היסודי, לא מכירה גילאים נמוכים יותר.

למעלה