לקט
לשבת

../images/Emo32.gifלשבת

מחשבותיו של לורד הרברט סמואל על הספריה: 1. ספרייה היא מחשבה במחסן קירור. 2. ספריה דומה לגן הזקוק לגיזום וניכוש. 3. ספריה היא מחשבה הנשמרת במקרר. נכון או לא נכון? וציתות מפי, סליחה ציטוט מעט אחד העם " הספר עומד והולך וקיים לעד ותוכנו משתנה עם החיים וההשכלה.
שבת שלום|

../images/Emo32.gifלשבת

"ספרייה היא מקום, ארמון שבט נפגשות הרוחות הנאצלות של כל העמים והארצות" (שמואל ניגר "הספרים הם כלי המטבח של הנשמה" (מיכה יוסף ברדיצ'בסקי)

../images/Emo32.gifלשבת

רקח הפעם ולדימיר איליץ לנין:
" מה שצריך להיות גאוותה ותהילתה של ספרייה אינו כמות הספרים הנדירה המצויים בה, מהדורות מן המאה השש-עשרה או כתבי יד מן המאה העשירית, אלא מספר הספרים שקוראים הבריות, מספר הקוראים החדשים, זריות השירות, מספר הספרים שהושאלו, מספר הילדים שהקריאה נתחבבה עליהם וביקרו בספריה" שבת שלום

../images/Emo32.gifלשבת

"משול בית ללא ספרים לבית ללא חלונות, אל לו לאדם לגדל ילדיו, אלא אם כן יהיו מוקפים ספרים" (הנרי וורד ביכר) ולעומתו: "הריני מרחיק מהילדים את המכשירים לייסוריהם הגדולים ביותר - את הספרים, הקריאה היא נגע לילדות." (זאן ז'אק רוסו) אז...
שבת שלום

../images/Emo32.gifלשבת.

ואם כבר
אז
אקטואלי: "הבחירות מוכרעות על-ידי גברים ונשים בעיקר משום שרוב האנשים מצביעים כנגד מישהו יותר מאשר בעד מישהו" (פרנקלין, פ. אדאמס) וגם: "נציגים רעים נבחרים על ידי אזרחים טובים שאינם מצביעים בבחירות" (ג'ורג' ג'ין נתן). חומר למחשבה. סליחה, על אוף צלוכע'ס (כך כותבים את זה ביידיש)?
שבת שלום.

../images/Emo32.gifלשבת

"קריאת ספרים ללא שיקול כאכילה ללא עיכול" (חנניה רייכמן) וגם " ערך הקריאה למחשבה כהתעמלות לגוף" (יוסף אדיסון)
שבת שלום

לחג החרות ../images/Emo32.gif ב-../images/Emo48.gif

"פסח. עם שומר במשך אלפי שנים את יום צאתו מבית עבדים, ודרך כל מחילות השעבוד והאונס והאינקוויזיציה והשמד והפרעות נושאת האומה בלבה את הגעגועים לחופש ומביאה אותו לידי ביטוי עממי אשר לא יפסח על כל נפש מישראל" "דרך כל הדורות נמסר דבר יציאת מצרים, זכרון אישי, אשר איננו מחוויר ואיננו דהה."בכל דור ודור חייב אדם לראות עצמו כאילו הוא יצא ממצרים". אין לך שיא של הכרה היסטורית מרומם מזה, ואין לך התמזגות של יחיד וכלל - ברחבי כדור העולם ובעומק הדורות - גדולה מאשר בצו פדגוגי זה" (ברל כצנלסון)
חג שמח

אין ../images/Emo32.gifלשבת../images/Emo70.gif יש ../images/Emo19.gif

והדג שותק: "סייג לחוכמה שתיקה" (אבות ג, יג) "סייג לחוכמה שתיקה - אולם שתיקה בלבד איננה חוכמה" (אימרה יידית)
"אדם הרוצה לחיות חיי שלוה ורוגע צריך שלושה דברים: לסלוח הרבה, להעלים עין הרבה, לשתוק הרבה" (רבי שמחה בונים מפשיסחא)
שבת שלום וחג שמח

tipid

New member
ברכת מועדים לשמחה ושבוע טוב ומבורך!

מועדים לשמחה ושבוע טוב ומבורך! בפתחו של שבוע חדש שלוחה לחברי הפורום ברכת שלווה בריאות נחת בטחון ובשורות טובות מתמר

../images/Emo32.gifלחג../images/Emo48.gif עם שירה בלב

"איזוהי עבודה שבשמחה? הוי אומר - זה שירה" (ערכין יא, ע"א) "כי האדם החדש לא יוכל להיווצר ללא שירה לירית חדשה" (ליאון טרוצקי)

../images/Emo32.gifלשבת - ל- DGtal ולכולם

"כל דבר טוב שאמר מישהו הוא שלי" (סנקה) "אני מצטט את עצמי מפעם לפעם, זה מוסיף תבלין לשיחותי" (ג'ורג' ברנרד שו) "אני מצטט אחרים כדי להביע את עצמי באופן טוב יותר" (מישל דה מונטיין) "טוב לו לאדם שאינו משכיל לקרוא ספרים ובהן ציטטו. ספר הציטטות של בארטלט הינו יצירה שמן הראוי להעריץ, וקריאה בו בתשומת לב רבה כשהצטטות נחקקות בזיכרון, מעניקות לאדם מחשבות טובות, בנוסף הן מעוררות בו את הרצון לקרוא יצירות נוספות של אותו מחבר". (סר וינסטון צ'רצ'יל) אני אוהבת ציטטות. שבת שלום.

perhay

New member
אהבתי מאוד, אור

זה גם הזכיר לי את משפטו של חורחה לואיס בורחס (חבל שאין לי את המשפט המדויק) שהוא אמר שכשהוא מנסה לדמיין את גן העדן, הוא רואה לפניו ספרייה. אם לך או למישהו בפורום יש את המשפט המדויק, אשמח שתעלו אותו לפורום. שבת שלום!

חייםלוי

Member
מנהל
צודק לני באופן כללי.

למרות שלא כל ספריה מכוונת לילדים. דווקא ברוסיה יש ספריות עשירות מאוד בכתבי יד עתיקים ועוד בעברית מהמאה העשירית ואני סבור שבספריה כזאת לא כל כך נותנים לילדים להיכנס.

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo45.gif כל הכבוד על העוף לשבת

כותבים אױף צו להכעיס ביידיש. מילים עבריות תמיד כותבים בצורתן העברית

perhay

New member
הקטע הזה של כצנלסון מופיע בהגדה

הקיבוצית. אני תמיד התנדבתי לקרוא אותו בסדר בקיבוץ. הוא מאד מדבר אלי.

tipid

New member
ברכת חג שביעי של פסח שמח ומבורך!..

לכל משפחת הפורום
שלוחה ברכה מלווה בהרבה בריאות אושר נחת מזל שלווה ובטחון מתמר

אלא שבהיות לנין מהפכן בולשביק

ראה לנין לנגד עיניו ןבעיקר את הפרולטריון - השכבה הנחשלת יותר, מעמד הפועלים. להם ולילדיהם, היה חשוב להביא אותם לספרייה ולאפשר להם לקרוא ולהשכיל. אותם לא עניינו כל כך כתבי יד עתיקים. ובינינו כמה מאיתנו או מחברינו מתעניינים בהם?! החוקרים והמתמחים בנושא! לנין הרי התכוון לספרייה הציבורית. והוא צדק!

למעלה