קרמבו מרשמלו

../images/Emo211.gif קרמבו מרשמלו

זה מה שהכנתי עכשיו לרגל המשבר החדש ביני לבין ... אתם יודעים... יצאו מעולים. גם הצורה, גם הטעם איזה מזל שיש עוד פורומים בתפוז, שאליהם אני לפעמים גולשת כדי להחליף אוירה, וכדי להמתיק (!!) את החיים... אם יצליח לי - אני אצלם ואעלה לכאן תמונה של החמודים האלה. בינתיים- אני בשביתה. מקווה שאתם לפחות לומדים ומתקדמים עם המחקר שלכם...
 

מעיןבר

New member
יווו נשמע מעולה!

אני מתה גם על קרמבו וגם על מרשמלו. יש מצב למתכון?
 

yairma1

New member
מרשמלו ... מרשמלו... המתכון:

מרשמלו הינו למעשה מרנג איטלקי עם ג'לטין (נא לעיין אצל אהרוני בתנור- בימי רביעי). מנגד, אפשר להכין מרשמלו מאד טעים באמצעות סירופ תירס. המתכון המוצלח ביותר למשימה, שאני מכיר, הינו של גיק במטבח: http://geekinthekitchen.wordpress.com/2008/09/26/marshmallow/ בתיאבון. יאיר
 
כן אבל...

עכשיו נשלמה המלאכה. זה אורך כ-5 שעות כל התהליך. ואני חייבת להודות ... הצור המהממת, הטעם - לא ממש לעטמי. ייתכן שזה כי עשיתי שינוי ובמקום סירופ התירס השתמשתי במייפל, אבל ייתכן שזה פשוט כי אני שונאת ג'לטין - את הטעם שלו, את הריח שלו, את הצורה לשו... ומסתבר שאי אפשר לעשות את זה בלי גלטין... אז אם אחרי כל זה את עדיין רוצה מרשם, אין בעיה. אצרף לינק חייבת להודות שהמרשם שצירף כאן יאיר בלינק נראה מרשים הרבה יותר. אולי , אם יהיה לי אומץ לנסות שוב, אנסה ואתו בפעם הבאה שאצא להרפתקה.
 

yairma1

New member
ובכן: לא עשיתי מרשמלו עם סירופ מייפל

מצד שני, עשיתי כמה פעמים את המתכון המצורף ויצא בסדר גמור (גם אני לא מת על מרשמלו אבל זה לפחות יצא פחות צמיגי מזה הנמכר בצבעים עליזים בסופר הקרוב). זה גם לוקח לא מעט זה. אומנם לי לקח פחות מחמש שעות. אבל בהחלט לא דבר קצר. גם צריך להיות ליד העיסה המשתוללת על הגז כל הזמן. כך שאי אפשר לטייל או לעסוק בכתיבת דיסרטציה למשל. על כל פנים, אני מצרף את המתכונים שנצברו אצלי. זה שמקורו בגיק במטבח וזה שאהרוני עשה עם הקונדיטור יוסי שיטרית. באותו מסמך יש גם מתכון נוסף ועוד קצת מידע על התהליכים והכלים. שם יש גם הסברים על גיוון המתכון. אגב, לי, כשף בהתהוות, יש מד חום. אולם, הדבר הזה עולה כמאה ש"ח ואם הסיבה היחידה לרכישתו זה מרשמלו - אזי זה לא שווה. פשוט לבשל את העיסה 10 דקות. זה כבר יראה לה מה זה טמפ' ראויה לשמה (כלומר כ-120 מעלות). לבסוף, צריך לומר דבר אחד לטובת חובבי שיתוף הילדים. זה לא המתכון לעשות כן. הדבר הזה יוצא דביק ומדביק אליו כל דבר: ידיים, כלי מטבח, צלחות, ילדים קטנים... - זה אומנם בר נקיון (עם מים חמים), אבל ממליץ את הפעם הראשונה לעשות לבד. בהצלחה יאיר
 

yairma1

New member
מסיבות השמורות עם תפוז עלה רק קובץ אחד. אז

הנה הקובץ הראשון שעליו דיברתי ....
 
אבל אני לא עשיתי מרשמלו

אמרתי - קרמבו מרשמלו. לכן לקח לי יותר זמן, ולכן כךל התהליך היה קצת אחר. קרמבו מרמשלוו זה אומר: הכנתי עוגיות עולות, שיהוו בסיס לקרמבו מרשמלו- זה מה שבפנים. כן היה כל העניין עם המייפל והג'לטין ו. כדי שזה יההי קרמבו - צריך גם לצפות את כל זה בשוקולד אז.. יש לי קרמבו שממולא במרשמלו... ועכשיו רק נשאר לומק -בפעם הבא ה- סירופ תירס או לא עושים בכלל.
 

מעיןבר

New member
אתם שוכחים שאני ממש לא הטבחית בבית הזה ../images/Emo8.gif

אני אולי מתה על קרמבו ועל מרשמלו, אבל מי שאמון על ההכנה הוא השף קונדיטור הפרטי שנישאתי לו
יאיר - כשיש ניסיון כבר לא צריך מדחום, כבר שנים שהאיש שלי יודע להעריך את הטמפ' של מה שבסיר רק על פי מראה עיניו. הוא מכיר את הספרים של אהרוני (וגם היה השף קונדיטור של "תפוח זהב" ז"ל בשנתה האחרונה) אבל יופי יופי יופי שהעלית מתכון. לאור מצב הדיאטה בבית אני אשמור לי להזדמנות מיוחדת - ואבקש כמתנה ליום ההולדת החורפי שלי
.
 

yairma1

New member
הכי טוב זה לא לדעת כלום רק לדעת מי יודע

והכי טוב זה להתחתן עם השף. ברוח זו, גם אני רציתי להביא הביתה שפית קונדיטורית צעירה. אלא מה, זוגתי שתחיה (ואם יותר לי להוסיף, גם אשת חייקי הנצחית), לא קיבלה את זה יפה. בתום ארוע שכלל שלושה מרכיבים (ווק, חברה שלי והראש שלי), החלטתי שעדיף להשקיע בלמידה עצמאית במקום להסתמך על מקורות חוץ. אבל אני בהמחלט מעריך את מי שבחר להינשא לקונדיטור... באשר לקרמבו: אכן, לא שמתי לב שניצת הגפן דיברה על קרמבו עם מרשמלו בתוכו. מצד שני, אחרי כמה נסיונות , (מוצלחים דווקא), החלטתי שיש דברים שמותר לקנות. קרמבו נפל לתוך קבוצה זו. אישית, נראה לי לא שווה את המאמץ. יאיר
 

מעיןבר

New member
../images/Emo6.gif

בחרתי להנשא לאיש שבמקרה הוא גם קונדיטור ואני בהחלט מקווה להיות אשת חייקו הנצחית
. רק רוצה לעודד אותך שעם המיומנות והניסיון גם המדחום שלך יישכח בעומק המגירה
 

polinomialy

New member
הלוואי שהיה לי זמן ופנאי לזה ../images/Emo13.gif

אולי בעוד חודש יהיה לי קצת יותר זמן ואוכל להתפנות לניסויים שונים שכאלו במטבחי החדש...
 
למעלה