נצל"ש ספרים על חיות (ואפשר גם טבעונות)

1. מובי דיק - אם מישהו תהה לפשר התגובות הצוננות לכל אוהבי הבשר למינהם. 2. המקרה של הכלב בשעת לילה. 3. תעתועי האקראיות - על ברבורים שחורים , ניסים טאלב והמבין יבין XD ... 4. השפה הסודית של בע"ח. תורכם! המליצו נא :p נ.ב. חשבתי גם על הכלב היהודי, אבל באמת שהוא לא כזה טוב... מצחיק כן (ויש שיאמרו עצוב) , אבל לא טוב למדי.

queen helen

New member
כל הספרים של

ג'ראלד דארל (חוקר חיות), וג'יימס הריוט (וטרינר). בתור ילדה מאד אהבתי אותם.

אני מעריצה של ג'ראלד דארל ../images/Emo99.gif

קראתי כמה ספרים שלו ולבת מצווה בקשתי את הספר שלו 'חובב טבע' שעד היום אני נהנת לעיין בו. הוא איש מדהים! ראיתי גם את הסרט שעשו עליו - היה משעשע

Larik

New member
בדרך כלל אני לא קורא ספרים

אבל כשאני קורא ספרים, אלה ספרים טובים. מדריך לטרמפיסט לגלקסיה - מדע בדיוני הומוריסטי, למרות שנכתב בשנות ה80 עדיין רלוונטי להיום. הכובען המטורף ואייזק ניוטון - משווה בין דמויות בדיוניות לבין מחלות נפשיות. תעתועים - אותו עיקרון של "הסוד" אבל יצא מוקדם יותר ומסופר בצורה הרבה יותר יפה, תמציתית ומרתקת. שיחות עם אלוהים - נכתב ע"י בן אדם שלטענתו אלוהים מדבר איתו ועונה לו על שאלות שהוא שואל אותו. אני עדיין תוהה אם הכותב של הספר סתם משוגע, או שהוא באמת הצליח ליצור קשר עם התודעה האוניברסלית. בכל זאת ספר מומלץ. שיחות עם השטן - ספר פילוסופי שמספר לנו על הצד הרע של הטוב בסיפורי התנ"ך השונים.

Larik

New member
מה יש לך נגדו?

כאילו הוא נחמד (בהנחה וקוראים אותו בגיל 13)

../images/Emo45.gif אוהבת מאוד שניים מתוך הרשימה!

מדריך לטרמפיסט לגלקסיה - מעריצה גדולה!! תעתועים פי מיליון יותר טוב מהסוד ועמוק הרבה יותר ממנו! זה נכון שיש קווי דמיון, אבל לא הייתי משווה בניהם. בכלל, אני קראתי את רובם של הספרים של ריצ'רד בך - הם ענק! אם אהבת את תעתועים, אני מאמינה שתהנה גם מהאחרים. שיחות עם השטן - נשמע מעניין! יש לך את הספר להשאיל? שיחות עם אלוהים - לא קראתי ובכל זאת אומרת שלא מעניין אותי.

מבקשת גם את הספר

אחרי שנצנצים תסיים, קראתי אותו כשהייתי מאוד קטנה. לשאלה שלך: אני לא חובבת של רוחניות למיניה ולדעתי הסוד ודברים דומים לו גורמים לבן אדם לאמץ זהות רוחנית שטחית ושקרית. במחשבה שניה... אני לא בטוחה איך לכתוב את התחושה שעולה לי מכל הניו-אייג' הזה, אני רק יודעת שאני מרגישה שמשהו לא נכון שם ואני לא בטוחה בדיוק איך להגדיר.

טוב, הצלחתי לנסח את זה

אני לא מאמינה בהגדרות רוחניות שטחיות שלא דורשות איזו העמקה ועבודה פנימית. כך שלמשל כשאני קוראת את מה שנצנץ אומרת על תיאוסופיה , אני מעריכה את זה, כשאני קוראת מה אדם שהלך והשקיע ביוגה לפחות שעה ביום כדי להרגע, אני מעריכה את זה, אבל כשאני שומעת דיבורים רנדומליים על זה שאנרגיה חיובית ומחשבה ממוקדת יכולים להביא אושר, אני לא מעריכה את זה כי אין עבודה פנימית וכי זה יוצא ממקום שנשמע לי אנוכי במעט ולא מתוך רצון, לשפר את עצמך גם למען הסביבה שלך ולא רק המאווים שלך. זה הכל.

../images/Emo45.gif וזה אנתרופוסופיה לא תאוסופיה

שטנייר התחיל את דרכו בתאוסופיה, אבל אחרי שהם העלו על נס מתקשרת הוא עזב אותם.. כך שהבלבול בו הוא קריטי
ואני מזדהה איתך לגבי השיטחיות. אם כל האמונה שלי בעולם רוחי, אני לא סובלת 'רוחניות בגרוש', זה מרגיש הכי לנצל אנשים ולטשטש את התודעה הערה שלהם. כאילו שכולנו מרי פופינס שבהנף יד הכל יסתדר לנו.

snoopytush

New member
זה לא שטחי תלוי איך את לוקחת את זה

כל דבר שאת רוצה להיות טובה בו באמת דורש עבודה. בין אם זה מיומנות או דרך חשיבה. גם חשיבה חיובית דורשת עבודה פנימית כי זה לא סתם לחשוב איזה יום שמח לי היום זה גם ליישם את זה ברגעי משבר

snoopytush

New member
מה רע בניו אייג'?

לי יש בעיה עם ניו אייג' כשהוא הופך לדת. למשל ספר הידע שלא קראתי ואני כנראה לא אקרא שמעתי הרבה מדברים עליו כמו שמדברים על דת זה די הרתיע אותי מלהתקרב. אבל כל עוד זה לא מגיע למימדים מפלצתיים כאילו וכל עוד נזהרים ועושים את זה עם הדרכה ובודקים מה עושה טוב ומה לא זה נשמע לי בסדר ואולי אפילו יכול להעצים

Xylophone

New member
היו במדריך בדיחות לא יפות

שלא הבנתי אותן והן לא היו מצחיקות
מה מצחיק ב - שלום ותודה על הדגים?

Xylophone

New member
ונזכרתי!

אחרי שקראתי את הספר, קראתי ראיון עם הסופר והוא השווה את הצלחת הספר שלו לאורגזמה

זה עולם הדימויים של אנשים מיניים

עבורם אורגזמה היא אושר צרוף, חוויה עילאית, ה-פסגה אז כשרוצים להגיד שמשהו הוא כ"כ מוצלח, משווים אותו לאורגזמה. זה מה שמפריע לך?

Xylophone

New member
כן!

עצם הידיעה שאת הספר כתב בנאדם מיני (עד כדי כך) מפריעה לי מאוד.

מה פירוש - "עד כדי כך"?

אם אתה מיני, אפילו אם את אישה מינית ממוצעת שזה אומר לא מאוד מינית, עדיין אורגזמה תחשב אצלך למשהו שמייצג את הטוב ביותר. זה עולם הדימויים שלהם. מזה את מתרגשת? אותי מעצבן שספרים מלאים בתיאורי מין. דווקא הספרים שלו נקיים. ואגב אם זה מה שמפריע לך, את לא ממש יכולה להנות מספר כלשהו, כי למיטב ידיעתי את רובם המוחלט [אם לא כולם] כתבו אנשים מיניים. כולל הספר שציינת שאהבת: האומן ומרגריטה. שהוא אגב, מלא מיניות ממש.

למעלה