KOBBRA

New member
הכל טוב ויפה אבל לימוד תורה הוא לא צבא,

יפה מאוד שעם ישראל במשך הדורות מסר את נפשו למען התורה, אבל זה עדיין אינו שרות צבאי.

KOBBRA

New member
אגב את השאלה העתקתי משריף

והתגובות עדין לא עונים לשאלתו

smercedes

New member
רציתי לדעת האם כל הרבנים מסכימים לזה?

האם רבני הציונות הדתית מסכימים - או שהם חולקים על כך?

אופירA

New member
מנהל
מסכימים למה? חולקים על מה?

לכך שהשירות הצבאי אינו עיקרון רוחני מקודש, ושאינטרסים בטחוניים, כלכליים, בריאותיים ורוחניים לא נמוגים מפניו? אני משוכנעת שהם מסכימים לכך בפה מלא. כל בר דעת מסכים לכך. למשל, הרבנות הראשית לישראל לכל דורותיה, כולל ברגע זה, קבעה מפורשות שאין לבת ישראל להתקרב לא לשירות הצבאי ולא לשירות הלאומי.

Guram100

New member
מדוע לא לשירות לאומי?

עזרה בבתי חולים/סיעוד קשישים וכו'. זו לדעתי מיצווה גדולה. מדוע מנועה אישה לעשות זאת?

צריך להבין את האידיאלים של החרדים

בס"ד וגם את החוקים הקיימים במציאות (המדינה מתירה לחרדים ללמוד תורה . עובדה) למה הדבר דומה למשפחה שמתנגדת למשפחה אחרת בגלל שהיא לא מבינה אותה אז היא מסטה את כל המשפחות בסביבה נגד אותה משפחה (שאין לה שום אפשרות לצאת להגנתה בפני כל האנשים ) אותו הדבר צריך להבין שהתקשורת שלנו היא לא מאה אחוז נכונה . (כמו שאומרים בעיתון רק התאריך נכון ) בדיוק עכשיו אני צופה בחדשות של ברטניה .(וזה מדהים עד כמה שהם מביאים עובדות בלי שום דעה אישית ,והם מביאים הכל על הכל .אפילו על ירושלים הם דיברו לא מזמן >אנחנו שמדברים על ירושלים ,אם בכלל ,זה רק להזכיר שיש שם חרדים ששורפים דגלים וזורקים אבנים ) נו באמת והרי התקשורת לא מזכירה שיש גם יהודים שעושים טוב (לא משנה בכלל מה הדרך שלו ) >>התקשורת גורמת לנו לשוקע בעולם אפור וקבוע בלי שום יכולת להשפיע >>וזאת הזרקה של תרבות מערב . ואני אומרת הכל ביראה ואני מקווה שאני לא טועה . ואנא תקנו אותי אם אני טועה . ודרך אגב האם צפיתם פעם בתוכנית של שומרי מצוות ?.. כמה מוסר כמה כלים לחיים כמה אהבה שמחה .>מנסיון . http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=11502 <מומלץ. http://www.youtube.com/watch?v=1OfqCzGf8Jc וכדאי לצופת גם במה שאחרי . ויש כוח שאתם שואלים ומחפשים את הדרך הנכונה
(גמני מחפשת איך לעבוד את ה' בצורה הכי טובה )

אופירA

New member
מנהל
הם לא משתמטים

וכך נשמט כל הבסיס של השאלה שלך... וממילא אין שאלה. ברור שהחרדים אינם אגואיסטיים. השאלה עולה בגלל טעות וחוסר ידיעת הפרטים. ברגע שחושבים בהיגיון (כמו שאתה עשית), סר חלק גדול מהטעות. ברגע שיודעים את הפרטים - אין בכלל שאלה. הבעיה שחלק מסוים של הטעות נשאר גם כשמסירים את השנאה חסרת ההיגיון. משום שהטעות נובעת מהטעיה חינוכית ששטפה את מוחותיהם של תושבי מדינת ישראל מיום שנולדו (ואף לפני כן, כיוון שמוחותיהם של אבותיהם ואבות אבותיהם נשטפו בה). כדי לענות על השאלה צריך להסיר את בסיס הטעות וללמד את העובדות. לא קראתי את התשובות שקיבלת, ומן הסתם שקיבלת שם את הפרטים. בזמן הפנוי אקרא אותן, ואם אראה מה יש לי להוסיף, אוסיף.

בתור יהודיה פשוטה אני יכולה להגיד

בס"ד שהרגילו אותנו לשפוט לא נכון יכולת השיפוט שלנו מוגבלת ואנחנו לא יכולים לראות את כל התמונה . השאלה ולפני כמה זמן הבאתי כאן נקודות למחשבה . מאיפה מגיעה השאלה ?.. תחשוב לבד עם עצמך ?.. האם זה מרוב הכעס והשנאה שצברת המהלך השנים בעקבות השמעות והסטיגמות שהחברה הדביקה לך ?.. לדעתי לפי מה שלמדתי מהכרות עם אנשים שונים כל אחד הוא עולם ומלאו . וכמו שאומרים זקן יש גם לעז . אך רק כאשר מבינים שהיהדות היא מנסה לקדש את החיים כל דבר בחיים לחפש משמעות וסיבה . (ה' נתן לנו ספר שיעזור לנו לנתב את חיינו ולפסול את הרע ) לדעתי האישית בנים צריכים להתגייס לצבא . אך תלוי לאיזה צבא . אני כשאני אהיה אמא (בס"ד) לא בטוח שהייתי רוצה שבני ילך לצבא ההגנה לישראל. למה בגלל שמי שמנהל את הצבא והחוקים שיש בצבא וכל עולם ההערכים שלהם הוא "כוחי ועוצם ידי " וכמו שאומר רבי נחמן (שרק לצדיקים מותר ללמוד חקירות וכולי ) אני אומרת רק צדיקים יכולים ללכת למקום כזה ולא ליפול . ואני מודה לאל כל יום שהוא לא מעמיד אותי בנסיון כזה ללכת ולראות ציבור שלם שנלחם על מדינה בלי שום זיקה לתנ"ך . וסליחה שאני מדברת ככה .וממש כואב לי לדבר ככה ,ואני בשוק מעצמי שאני מדברת ככה על היהודים . אך כפשוטו הציבור נלחם על מדינה אנחנו נלחמים על התורה על האמונה בבורא ..(על בטחון בבורא ) ואם כל זה לא מספיק תראה כמה פעמים בהרה"ב אומרים שה' יעזור לנו ומביא את האפפיור או הכומר לברך אותם וכולי .. ואנחנו ?.. אפילו בס"ד אסור לכתוב בראש העמוד של מכתבים צבאים . זאת מדינה יהודית ?.. תבין קודם מה עולם הערכים של החרדים ואז תגלה שיש משהו במה שהם אומרים . דרך אגב בתורה לא כתוב תהיה חרדי ולכן אני לא מגדירה את עצמי כחרדיה אלא כיהודיה (שמחפשת להכיר למה אנשים עושים X ) (ובעזרת השם עד שהיו לי בנים אני מקווה שהמשיח יבוא ולא היו מלחמות ) וסליחה שנדחפתי

למעלה