tuviak

New member
כמה עולה להזמין שירותי דוגמנית (דוגמניות) לתצ

כמה עולה להזמין שירותי דוגמנית (דוגמניות) לתצוגת אופנה? זה הולך לפי שעה, לפי יום, ניסיון? יש הבדל בין דוגמניותמתחילות לוותיקות?

../images/Emo35.gifשרשור שאלות, 17.6.08../images/Emo35.gif

שרשור זה מיועד לכל השאלות שלכם, בנושאי דוגמנות ונושאים הקשורים לעולם הדוגמנות.
לפני העלאת שאלה לשרשור זה בידקו באזור השאלות נפוצות של הפורום, האם שאלה זו נשאלה בעבר. שאלות אישיות לאדם ספציפי החבר בפורום נא לשלוח במסר מיידי בלבד. בין העונים לשאלות שלכם תוכלו למצוא אנשי מקצוע אשר חברים בפורום,
כינויי אנשי המקצוע צבועים באדום. שימו לב לכל איש מקצוע תחום התמחות משלו בין התחומים ניתן למצוא: צילום, איפור, כושר גופני גראפיקה ועוד.. כאשר איש מקצוע מחברי הפורום עונה לכם לשאלה שאינה קשורה להכשרתו המקצועית תשובתו שוות ערך לתשובותיהם של שאר חברי הפורום והנה בגדר דעתו האישית בלבד.
העצות שניתנות בפורום אינן תחליף לעצות מרופא\דיאטנית

השאלה כללית מדי,

וזה תלוי בהרבה מאוד דברים. תצוגה של איזה חברה? יש גם בגדים תחתונים ובגדי ים? לכמה זמן אתה צריך את הדוגמניות? האם זה ביום חול או סופ"ש? האם התצוגה או תמונות ממנה אמורות להתפרסם או שיעשה בהן שימוש מסחרי כלשהוא? וכמובן.....איזה רמה של דוגמניות אתה צריך?

שהשהשה1

New member
שאלה ממבולבלת

אוקיי, קצת מסובך לי להסביר את זה ככה, אבל ננסה. יש למשל בנות נורא יפות ונורא פוטוגניות, אבל משום מה לא רואה אותן בתור דוגמניות, לא בטוחה למה. אולי זה בגלל שהן נראות ילדות מדי, אפילו עם גובה ונתונים של דוגמנית. קשה לי להגדיר אותן, כי מצד אחד יש נתונים, יש יופי, אבל לא מתאימות לדוגמנות משום מה. אז השאלה שלי היא כזאת: מה סכוייה של בחורה כזאת, שהיא לא באמת ילדה, לא עד כדי כך, ואיך ניתן להגדיר אותה? האם בכל זאת היא יכולה להיות דוגמנית למרות שהיא נראית ילדה? ואני יודעת שבעולם האופנה מחפשים את הצעירות, אבל אני מדברת מעבר לזה. יש כאן כמה בנות שנראות טוב, אבל פשוט לא נראות לי דוגמניות, כי נראות צעירות מדי, לא נראות מספיק לדוגמנות, לא חשוב עד כמה הן יפות. מקווה שהסברתי את עצמי נכון, אם לא אני אנסה שוב.

שהשהשה1

New member
אוקיי...

יש בנות שיש להן נתונים. הן אפילו נראות טוב בפנים ופוטוגניות. אבל במובן מסויים לא נראות דוגמניות, כי נראות אולי ילדות מדי, או לא בוגרות מספיק לדוגמנות (חיצונית). אולי לא כל אחד רואה את זה ככה, אבל אני כן, וזה מונע ממני להגיד שמישהי מתאימה לדוגמנות. האם בנות כאלה (אם שמתם לב שישנן כאלה בכלל, אולי זה רק אני) עדיין יכולות להיות דוגמניות מצליחות, למרות שהן נראות ילדות? ואני יודעת שעולם האופנה רוצה את הצעירות, אבל ברצינות, כמה דוגמניות שעונות על ההגדרות שהגדרתי קודם אנחנו רואים בכלל? יש אולי את אסתי גינזבורג, או את אגם רודברג, שהן נראות קצת ילדות. אבל מהם הסיכויים של כאלה להצליח כמו הבנות הנ"ל, למרות שהן ילדותיות? מקווה שהפעם היה יותר ברור. אם לא, ויתרתי ואני אשאר בחשיכה.

אולי לך הן נראות כמו ילדות

אבל מישהי שמתקבלת לסוכנות זה אומר קודם כל שיש לה גובה... דבר שני שיש לה לוק טוב. אז מה זה משנה אם זה לוק שנראה לך או לכל אחד אחר שלא מבין צעיר וילדותי... אגב אם את מתייחסת ספציפית לבנות בפורום הזה אז הסירי דאגה מליבך, עד כה ראיתי פה בלי להזכיר שמות בלחץ 2-3 בנות שיש להן פוטנציאל להגיע למשהו.

אני לא מבינה..

אם למישהי יש כמובן פנים יפות וגם הגוף שלה בפורפורציות טובות מאוד לדוגמנות אבל היא נמוכה, מה הבעיה בזה? הייתי מבינה נמוכה וחסרת פורפורציות, שמנה וכדומה, אבל יש בנות מאוד יפות ועם גוף מושלם לדוגמנות והן נמוכות. למה זה כ"כ-כ"כ משנה? זה נראה לי סתם משהו שמישהו החליט וקבע [היופי המושלם] אבל אני באמת רוצה להבין אם יש לזה הסבר? תודה מראש [=

תשובה מפורטת, מומלץ לכולם לקרוא.

דרישות הגובה בתחום הדוגמנות מושפעות משני גורמים עיקריים, העדפות ומידות של בגדים. מעצבים וצלמי אופנה מעדיפים בחורות גבוהות (אכן סוג של נורמה), שמלות ועיצובי בגדים אחרים שמשמשים לתצוגות מסלול, מאמרי מערכת בעיתונים גדולים וצילומי אופנה פרסומיים מותאמים מראש למידות של נשים גבוהות הגובה משדר משהו שפשוט מוכר, מרגע שהבגדים מוכנים זה קל יותר להעסיק דוגמנית גבוהה מאשר לשנות את המידות. כאשר בחורה נמוכה מ1.70 (בארץ) ומצליחה בתחום זה כמעט תמיד בגלל שמישהו (לרוב צלם או סוכן) החליטו לקדם אותה מסיבות שלהם או בגלל שאותה בחורה היא טאלנט או כוכבת בתחומים אחרים שאינם דוגמנות (שחקנית מפורסמת זמרת או סתם מישהי מהישרדות). דברים כאלו לא קורים לרוב במסלול המקובל אלא בגלל שאדם עם קשרים החליט לדחוף את אותו טאלנט או דוגמנית מתחילה לתחום. בתי ספר לדוגמנות בארץ ובעולם ורמאים למינהם תמיד מחפשים בחורות צעירות נמוכות שמאמינות שיש להן את זה, הם מבטיחים להן שהן יכולות להצליח בתחום ולהתקדם והכל במטרה לסחוט כספים וטובות הנאה מאותן בחורות תמימות. וכמו שציינתי בשבוע שעבר אחוז הבחורות הנמוכות מ1.70 הרשומות בסוכניות השונות בארץ הינו מזערי ולכן הסיכוי הוא נמוך עד אפסי.

לא יעזור כמה פעמים שתכתוב את זה

ההודעה הבאה תהיה "אבל אגם רודברג ויעל בר זוהר הצליחו"... ואז יתחיל דיון אינסופי שוב ושוב.

Tamar Lev

New member
../images/Emo45.gif

חוץ מיזה שבחורה גבוה זה נוכחות וזה בולט הרבה יותר מבחורה נמוכה באודישנים.

או.קיי תודה

אחלה תשובה! תודה על ההשקעה והפירוט! זה טיפה מבאס, כי באמת יש בחורות נורא יפות שהן נמוכות [וכנראה שלצערי הרבה], אבל זה הגיוני. כאילו.. אני מנסה לחשוב איך אפשר לשנות את זה, אבל זה משהו שקבוע בהמון תחומים ככה שנראלי בעיה לשנות את כל העולם. שוב תודה על התשובה.

קסנדרה20

New member
טוב, אנחנו יודעים שהחלום להיות דוגמנית

הוא רציונלי. חוץ מזה לא אמרת שהאחוז של הנמוכות הוא 8.5? מספיק טוב בשבילי.

שלום!

אני שלחתי לכמה סוכנויות אתמול תמונות, בינתיים קיבלתי 2 פניות לקביעת אודישן מסוכנויות נמוכות ומטה. טובה 1 דחתה. ועוד כמה עדיין לא ענו לי (לוק, יולי... ואולי עוד אחת שאני לא זוכרת) וגם עלית ענו לי, שאני יודעת שהיא יחסית טובה. אני ציינתי שהגובה שלי הוא 163. עכשיו השאלה שלי- מאחר שהם כבר יודעים את הגובה שלי ופחות או יותר איך אני נראית... מה רוצים לקבוע באודישן? מה הסיכויים להתקבל אחריו? או שהם עונים לכל מי שרק שולח להם תמונות? תודה מראש :)

לא הבנתי מה השאלה שלך...

את שואלת למה מזמינים אותך לאודישן? הרי מן הסתם לא מחליטים לפי תמונות אם מישהי מתאימה או לא. רק מחליטים אם שווה להזמין לראיון. את לא יכולה לדגמן עם 1.63 גם אם את נראית טוב. מי שיזמין אותך זה או שרלטנים שרוצים שתעשי בוק, או סוכנויות שירצו להשתמש בך יותר כניצבת,דיילת,או אפילו עבודות קטנות של ביוטי,שיער,והפקות קטנות אם את באמת נראית טוב. את מוזמנת להעלות תמונות שלך גם פה ולקבל חוו"ד.

לא...

ברור שלא רק ע"פ תמונות... ואני לא הולכת לשלם כסף אם ירצו, וממש לא איכפת לי מהפקות קטנות.. אני לא רוצה להתפרסם ולהפוך את זה לעבודה מרכזית. עלית גם מאלה שמבקשים כסף? וגם בכל מקרה נראה לי קצת מוזר שהזמינו לאחר בדיקה של הדוגמניות שלהן שכולן בערך עם עיניים כחולות וקצת ירוקות... וה-2 הנמוכות שלהן בלונדיניות. (אני עם עיניים חומות ושיער חום(

בכללי אין שום רע בלנסות.

רק אל תבואי עם הרבה ציפיות. ואם כבר את באה עם הרבה ציפיות תדאגי להביא איתך גם הרבה כריות. אין לסוכנות רצינית מה לעשות עם דוגמנית בגובה שלך. אבל אם את מהממת ברמות קשות.... בכיף יקחו אותך בעלית ברוברטו לא חסרות סוכנויות...וישתמשו בך לדברים קטנים.

למעלה