אביגבע8 כתב- "חנה גורמים אינטרסנטיים בעירייה משתמשים בך" זה גם הרושם שלי לפי כתיבתך ודרך ניהולך את הפורום לאורך שנים, תוך שאת סותמת פיות/לועגת למבטאי דיעות שאינן מתיישבות עם דעת ראש העיר ושאר קברניטי העיר... הגיע הזמן להסביר.
בהיותי דמות עלומה בעלת אינטרס פוליטי - כי אבוי, הדרדרות העיר בשנות כהונתו של מר חופרי אינה לרוחי - וכמי שקרא בפורום גם בעבר טרם התחלתי לכתוב, אסכים עם אבחנתך והצורך בהסבר.
אסכים עם אבחנתך שיש תחושה שמי שמביע ביקורת על התנהלות העיריה תחת הנהגתו של חופרי זוכה לבוז מצד מנהלת הפורום, וזה לדעתי מצריך הסבר - מדוע אין הפורום מנוהל ניהול נייטרלי?
הרחב שיוצרים דברי רכיל, אני מבקשת להזכירכם להמעיט בהם שכן נושא הפורום הוא רעננה. תחשוב על משהו פרודוקטיבי ועם תוכן רלוונטי כנושא לדיון, למשל: מה עשית השבוע עבור העיר שאתה גר בה?
והמנהלת כאן כן נוטלת את החירות להדביק שמות ותארים שונים לכאלה שדיעותיהם לא מיושרות עם האג'נדה שלה. חוץ מזה- לא מבקשים הרבה. וחנה- אני חושב שאת חייבת לנו (ולמצפונך) התנצלות לפחות על זה שממש רוממת את ההתנהלות הכלכלית של חופרים בימים שלפני הבחירות האחרונות (וזה רק קצה הקרחון).ולעגת וביזית דיעות הפוכות שלצערנו היום מתבררות כאמת כואבת לכולנו. כיום אין אחד שטוען שמצב העיר טוב. רק בשרשור הזה צורף המכתב של אורי קידר לחופרי (שנותר ללא מענה...) ובו הוא מתאר את מצב ניהול העיר ככושל! חנה- הרי לא בשנה אחת התהפך הכל. כדאי להודות ודבוק באמת. וד"א- העיר יקרה לכולנו. אין לך מנדט בלעדי על כך!
ומקווה שהדיון ישוב לכללי דיון סבירים וייגע ברעננה ולא בפוליטיקה עסקנית שאמשיך לעצור מלהיכנס לפורום, כפי שאני עושה בנאמנות בשש השנים שמאז יזמתי את הפורום הזה. אנא הצמד לגופו של עניין ולא לגופו של אדם, על מנת שנוכל להתדיין דיון פורה ומשמעותי. ואני מבקשת לא לסלף את דברי ולהעלות פרשנויות כאילו הן עובדות, בקלה כבחמורה. באשר להבנת הנקרא - רבות מהודעותיי שלי שורשרו לשרשור הבוקי סריקי המסורתי, מה שאינו משנה ממשמעותו. אם אני לוקה בהכפשה עצמית, לשיטתך, הרי שעליך לשמוח - שכן אני עושה לך את העבודה. הדעון הוא על שיכון זוגות צעירים. כל נושא אחר יוסר ממנו ותתבקשו להעלותו במקום המתאים.
../images/Emo41.gifניקו, להלן תשובת ראש העיר לשאלתך../images/Emo41.gif
י"ח אדר ב תשע"א 24 מרץ 2011 חנה שלום, לבקשתך סקירה על תוכניות הבניה ברעננה בדגש על דיור בר השגה. אך ראשית סדר במינוחים: על פי החלטת ממשלה אין באזור המרכז תוכניות דיור בהנחה משמעותיות לזוגות צעירים החל מאמצע שנות ה-90 . כידוע, ההוזלה המשמעותית לזוגות הצעירים נבעה מהוזלת מחירי הקרקעות של המדינה. עד אמצע שנות ה-90 כללו התוכניות אפשרות להוריד את מחיר הקרקע עד ל-10% משוויה בשוק החופשי. ברעננה יצאה בשעתו תוכנית לזוגות צעירים אשר מכרה דירות זולות לזוגות הצעירים. כיום ניתן להוריד את מחיר קרקעות המינהל עד ל-90% בלבד ולכן התוכניות המיועדות הוזלתן לא תעלה על 20% מערכן הריאלי. בשנת 2005 הגשנו לוועדה המחוזית לאישור תכנית בניה רע/2014. התכנית כללה כ-150 יחידות דיור פרטיות ועוד כ-300 יחידות על אדמת מינהל אותן יעדנו לזוגות צעירים. התוכנית אושרה אך בשל סכסוך בין כפר בתיה ובין מינהל מקרקעי ישראל 300 הדירות לזוגות צעירים לא ניתנות לביצוע כרגע. ברגע שהסכסוך יסתיים (והוא כרגע בבית משפט) ניגש לבניית הדירות באמצעות מינהלת שתוציא מכרז לבניה לפי מחיר למשתכן. באמצעות ההורדה של 10% במחיר הקרקע וביצוע באמצעות מכרז אנחנו מקווים כאמור להוזיל העלות לקונים בכ-20% . בשנת 2005 גם הוגשה לוועדה המחוזית תכנית בניה רע/2015, הכוללת 3500 יח"ד לבניה פרטית בבתי דירות. בתוכנית חייבנו כ-1200 יחידות בגודל המתאים לזוג צעיר (85 מ"ר שטח עיקרי). התכנית נמצאת בשלבים האחרונים של אישור ותגדיל באופן משמעותי היצע הדירות בהן גם דירות לא גדולות. בשנת 2009 הוגשה לוועדה המחוזית תכנית בניה רע/2016. תכנית רע/2016 הינה תוכנית מיוחדת לבניית 144 דירות לזוגות צעירים על אדמה השייכת לעיר. התוכנית נמצאת בוועדה המחוזית מאז ועברה את שלב ההתנגדויות. תנאי ההוזלה בתכנית זו יהיו זהים לתנאים של הדירות בתכנית רע/2014 . כל התוכניות עד כאן הינן תוכניות לבניה רוויה בצפיפות המקובלת בשכונות לב הפארק ו-2005 . בשנת 2010 הוגשה לוועדה המחוזית תכנית בניה רע/2012 לבניית כ-1300 יח"ד בבתי דירות. התוכנית נמצאת בשלבים הראשונים לאישור, וגם כאן חייבנו כ-450 יחידות בגודל מתאים לזוגות צעירים. השנה הוגשה לוועדה המחוזית תכנית בניה רע/2011 לכ-190 יחידות דיור מהן כ-80 צמודות קרקע והשאר בבתי דירות. בנוסף בשנים האחרונות אני עוסק במלוא המרץ לקידום תוכניות לפינוי בינוי: - תכנית ברנדס (סך 120 יח"ד) אושרה בכל הועדות וממתינה לביצוע. העיכוב נובע כתוצאה מאי הסכמה בין בעלי הדירות וחברת הבניה. - תוכניות במתחם גאולה בקרית שרת (סך 380 יח"ד) ובמתחם רחוב כינרת (סך 154 יח"ד).נמצאות בשלבי אישור סופיים בוועדה המקומית . - עוד תוכנית פינוי בינוי במתחם רחוב ז'בוטינסקי (סך 120 יח"ד) עברה אישור הועדה המקומית והיא בשלבי אישור ראשוניים בוועדה המחוזית. כפי שאת רואה חנה, אנחנו פועלים כל הזמן להגדלת ההיצע בכלל ודירות לזוגות צעירים בפרט. לצערי בבירוקרטיה הישראלית הדברים קורים לאט. שימי לב לתאריכים ולזמנים, להערכתי במהלך שלוש השנים הקרובות יהיה שינוי משמעותי בשוק הדירות בעיר. ואגב על שולחנות השרטוט נמצאת תוכנית נוספת לזוגות צעירים בהיקף של כ-400 יח"ד אשר בכוונתי לקדמה באמצעות הוד"ל (תכנית רוה"מ). ואחרון חביב, אנחנו מכינים כעת תוכנית מתאר לעיר. תכנית מתאר קובעת את היקפי הבניה בכל חלקי העיר לרבות צפיפות וגובה. עוד היא קובעת את תקנון הבינוי ואופיו הן בשכונות המגורים והן באזורי התעשייה. אשר לאזורי תעשייה, הרי מדובר בשינוי משמעותי להגדיל אחוזי הבניה בהם והגדרה מחודשת של אופי האזורים השונים את תוכניות הפיתוח הציבורי לרבות מבני ציבור, גני משחקים, מגרשי ספורט וגינות ציבוריות וכבישים. הכנת תוכנית המתאר אמורה להסתיים בעוד כ-4 חודשים ותוגש לוועדה המחוזית לאישור. אם תרצי אשמח לעדכן יותר בנושא זה כמו גם בנושאים אחרים. בברכה, נחום חופרי ראש העיר