זוגות צעירים

אני מבינה שאת מתכננת כבר עכשיו

דיור לילדיך הפעוטים?
מבטיחים כבר 10 שנים, מודיעים כבר 5 שנים שאו-טו-טו, והבנאים עוד לא ממש מפשילים שרוולים.

ברעננה שכונת נאות עוזי נמצאת בשלבים ראשוניים

בכפ"ס, על גבול רעננה, בצפון מערב העיר (ליד צומת רעננה צפון) יש מתחם חדש ענק של בתי דירות. אולי זה מתאים גם לזוגות צעירים.

אבי גבע8

New member
ביילסקי הוריש לחופרי תוכניות מאושרות

ל-5 שכונות חדשות ברעננה מהן אחת לזוגות צעירים אלא שהאחרות החליט לא לממשן. התוצאה: עליית מחירי הדירות ברעננה והכפלת חובות העירייה לבנקים בהעדר הכנסות שתוכננו מבנייה זו.

כלומר פרוייקט מוזל לפי קריטריוני כניסה לא קיי

ם ברעננה או בתכנון כרגע?

ATAF151

New member
פרוייקט מוזל לא באמת יקום ברעננה

כשמדברים על פרויקט לזוגות צעירים ברעננה, מתכוונים במקרה הטוב להנחה של 10% יחסית למחירי דירות חדשות. מאחר שמחירי דירות חדשות ברעננה הם מהגבוהים בארץ, אז גם אחרי ההנחה מדובר במחירים גבוהים ביותר. וגם ההנחה היא לא ממש הנחה, כי פרויקט לזוגות צעירים מוקם בסנדרט בניה מאוד נמוך.

כן, באמת נראה שיש כאן כמה עם פנטזיה

לדירות במחיר של דירות עמידר. מצחיק. הלו? אתם יודעים באיזו עיר אתם גרים?

32103210

New member
תוכניות מאושרות ,אולי מאושר ,לא מאישור

מה השטויות האלא "ביילסקי הוריש לחופרי תוכניות מאושרות " מאושרות על ידי מי ? המינהל ? העירייה ? מה זאת אומרת חופרי החליט לא לממשן ,? אם הם מאושרות ,הם מאושרות. נקודה . כנראה שהמינוח שלך ,למאושרות ,שונות מהמינוח המקובל,,,,,,

אבי גבע8

New member
התוכניות אושרו בועדה המקומית לתכנון

ובניה בתהליך מסודר וארוך עוד בימיו של ביילסקי ובניה וכל אשר חופרי היה צריך לעשות עם כניסתו לתפקידו לפני חמש שנים הוא לאשר לועדה המקומית להעבירם לאישורה של הועדה המחוזית. מנכ"ל העירייה דאז מר' אורי קידר קבל את חופרי לתפקידו כראש העיר וביקש אישורו להגשת התוכניות לועדה המחוזית ואף הפנהאת תשומת ליבו שללא בניה שכזו תשקע עיריית רעננה בחובות כבדים לבנקים,חופרי מסיבותיו לא הסכים להעביר את התוכניות לאישור הועדה המחוזית ותחתיהם יזם והתניע פרוייקט חדש "שער העיר" בטענה שמרווחיו ימנעו החובות. סוף דבר: השכונות לא נבנו,פרוייקט שער העיר לא בוצע, והעירייה חייבת כיום לבנקים 240 מיליון ש"ח. ליקירי 32103210 .

תהליכי האישור של השכונות החדשות

החל לפני כחמש שנים והיתה הערכה שהתכניות יאושרו עד כה. ההערכה הזו התבררה כאופטימית מדי. התנגדויות תושבים (כאן ברעננה) שלא רצו שיבנו לידם, התנגדויות כפר בתיה וכיו"ב ואטו את תהליכי האישור. על פי השיחה האחרונה שהיתה לי בעניין זה, התקווה היא לאישור עד 2012 אבל מאחר וזה לא בידי העירייה - אין לדעת במדוייק. אחת לתקופה אני מבקשת עדכון כתוב ומעלה אותו לפורום. אעשה זאת שוב.

אבי גבע8

New member
חנה גורמים אינטרסנטיים בעירייה משתמשים בך

ושוב כמו בבחירות הקודמות לא יגמלו לך על כך. להל"ן מסמך ששלח מנכ"ל העירייה המיתולוגי מר אורי קידר לחופרי בנושא: לכבוד מר נחום חופרי ראש העירייה רעננה חופרי, חדל מסילוף עובדות והטעיית הציבור....חזור בך! אדוני ראש העיר, נדהמתי לקרוא את דברי ההטעיה וסילוף העובדות הבלתי אחראיים שצוטטו מפיך בכתבה שפורסמה ביום שישי האחרון (18.2.11) בהם הטלת את האחריות והאשמת את קודמיך בתפקיד, במצב הקשה בו שרויה עיריית רעננה, וזאת כדי לתרץ את אזלת היד וההתנהלות הכושלת שלכם. קשה שלא להתקומם כנגד ניסוח דבריך הבלתי אמינים בלשון של המעטה, שאין להם כל בסיס עובדתי, שתוצאתם היא כאמור הטעיית הציבור והטלת דופי בפועלם של ראש העיר הקודם וצוותו, כמו גם של כל חברי מועצת העיר הקודמת, שהיו שותפים לפיתוח ולעשייה, להצלחה ולהישגים בכל תחומי החיים העירוניים, ולכך שהפכה מודל חיקוי לכל ערי המדינה, ובמיוחד ליצירת התשתית התכנונית לפיתוחה העתידי של העיר. בכתבה שהתפרסמה ביום שישי בעיתון "ידיעות השרון" נכתבו הדברים הבאים: "איך הגיעה העירייה למצב בו היא נאלצת להדק חגורה ולעצור את כל תוכניות הפיתוח שלה? אם שואלים את ראש העירייה מר נחום חופרי, קודמיו בתפקיד אחראים" ובהמשך אף התבטאת בזו הלשון (ציטוט): "לו קודמיי בתפקיד היו מוציאים תוכניות פיתוח לפני שהגעתי לפה, לא היינו היום במצב הזה. אתן יכולות לבדוק כמה תוכניות בנייה ופיתוח הוגשו לועדה המחוזית לפני שהגעתי. אפס" (סוף ציטוט) מר חופרי הנכבד, הייתכן כי זיכרונך בגד בך ונעלמה מעיניך העובדה כי ביום כניסתך לתפקיד באוגוסט 2005 נמצאו כבר באמתחתה של העירייה לפחות חמש(!) תבע"ות (תוכניות בניין עיר) שאמנם לא קיבלו תוקף בוועדה המחוזית, אך בהחלט היו בשלבי תכנון מתקדמים, כשרובן אף נדונו בפורומים שונים, לרבות מליאת הועדה המקומית, תוכניות שנועדו לעצב את דמותה של רעננה לשנים הבאות. הרשה לי, אדוני ראש העיר לרענן את זיכרונך בדבר קיומן של התוכניות הללו שהוכנו כאמור קודם לכן וידועות בשמות ובמספרים שניתנו להם עוד בטרם כניסתך לתפקיד ראש העיר: 1. רע/2009 (דרום – מזרח העיר) 2. רע/2011 (צפון-מזרח העיר) 3. רע/2012 (דרום העיר) 4. רע/2014 (צפון-מערב העיר) 5. רע/2015 (צפון העיר) לנוכח האמור לעיל נבצר מבינתי להבין מדוע בחרת להאשים את קודמיך ולהציג תמונת מצב בלתי נכונה ובכך פגעת בהם על לא עוול בכפם? כיצד יכולת להרשות לעצמך לבוא בתום חמש וחצי שנים מתחילת כהונתך (שנים שבמהלכם, לבטח ניתן היה לסיים את הליכי האישור לפחות בחלק מהתוכניות הללו), ובמקום לבדוק מדוע לא הצלחתם בכך, בחרת להצהיר בפני תושבי העיר והסביבה, קבל עם ועדה כי ביום כניסתך לתפקיד ראש העיר, קודמיך הם אלה שלא הוציאו תוכניות לפיתוח העיר... בעוד שידעת כי אלה אכן היו שרירות וקיימות?....הרי ברור ונהיר לכולנו כי אין באמירה זו שמץ של אמת. כמי שעמד לצידך בתפקידי כמנכ"ל העירייה וסייע בעדך בכניסתך לתפקיד בשנה הראשונה, אני מבקש להזכיר לך כי עודכנת אישית במסגרת ישיבות פורום התכנון הפנימי (שקיימנו מידי שבוע) וכי כל הצוות ההנדסי, חברי ההנהלה וחברי ועדת בנין עיר, ידעו גם ידעו על קיומן של התוכניות הללו ורובם אף היו שותפים להכנתן ולגיבוש הבסיס הרעיוני שאפיין את פיתוח העיר, דאז. זה המקום להדגיש, שכל התוכניות הללו, המכילות את התשתית לתוספת אלפי יחידות דיור, מאות דונמים של שטחי ציבור לבניה ושצ"פים (שטח ציבורי פתוח) וכן תשתית למערכות כבישים וחיבור העיר למטרופולין, הן הן היום חבל ההצלה של העיר, שכן רק בזכותן תצליח העיר להתאושש מהטראומה אליה נקלעה עקב המצב הכספי הקשה שבעטיו נאלצת בין היתר, להעלות את הארנונה בשלושת השנים האחרונות בשיעור של 22%!! חשוב שיידע הציבור כי גם הפרויקטים שבוצעו במהלך חמש וחצי שנות כהונתך דוגמת הקונסרבטוריון העירוני, בריכת השחייה העירונית, בי"ס "אגם", ביה"ס ברחוב פעמונים וכו' הם פועל יוצא של תוכניות פיתוח מאושרות שהכינו קודמיך וכי תקציבי הפיתוח מהם נהנתה העיר בתקופת כהונתך עד כה, גם הם פרי עמלם של קודמיך, אותם אתה קוצר. לעומת זאת, בכל השנים הללו לא השכלת לתת דעתך ולא יזמת ולו תוכנית אחת שאושרה או שנמצאת בהליכי אישור, אשר עשויה הייתה לגרום לפיתוחה של העיר ולהגדלת הכנסותיה. בשולי הדברים אזכיר לך חופרי, את אחת הפגישות שלי עימך בתחילת שנת 2010 במהלכה הבעתי את דאגתי והתרעתי בפניך כי תוכניות הפיתוח הקיימות "תקועות" וכי הדבר יהיה בעוכריה של העיר. זכור לי כי סיפרת לי אז בגאווה כי התב"ע החשובה, עליה הינך שוקד קשורה לפרויקט כיכר העיר והיא מתקדמת יפה ...והנה גם זה הוקפא לצערך, עקב תנאים קשים שהוכתבו על ידי שר הפנים לאישורו, כל זאת לאחר שהושקעו בו מיליוני ₪, ולמיטב ניסיוני והבנתי המקצועית, חלק נכבד מהם אף ירד לטמיון. אגב, כדאי שתדע שגם את התשתית להקמת פרויקט כיכר העיר במתכונת צנועה הרבה יותר, הניח קודמו של קודמך, מר בנימין וולפוביץ ז"ל עוד לפני 25 שנה!! אסיים בנימה אישית ואומר לך חופרי, כי לתומי סברתי, שכפי שהעדת על עצמך, הינך אדם הדוגל בשקיפות וכי אמירת האמת היא תמיד נר לרגליך. לדאבוני דבריך המצוטטים בכתבה מעידים דווקא על ההיפך הגמור ...אני קורא לך אדוני ראש העיר לחזור בך מדבריך ולהתנצל. אתה חייב זאת לא רק לקודמיך אלא גם לכל תושבי העיר. בכבוד רב, אורי קידר

אני מציעה להוציא אותי מהשיח הפוליטי

המלוכלך הזה. אנא אל תתייחס אלי מטוב עד רע. אני לא מענייניך.

למעלה