צילום רחם

../images/Emo206.gifצילום רחם../images/Emo206.gif

היום היה אמור להיות לי תור לצילום רחם בחדרה וביטלו לי אותו "כי הרופא חולה" קבעו לי לשבוע הבא שזה קצת מאוחר מידי ("כי עושים רק יום אחד בשבוע"
) ניסיתי לקבוע בהרצליה אבל כל התורים תפוסים בגלל כל הבנות שביטלו להם היום בזבולון כל התורים תפוסים השבוע במאיר כבר הפסיקו לעשות צילומים......... בלין בחיפה גם.... למישהי יש טלפונים למקומות שאפשר לעשות בהם צילום רחם? זה יכול להיות גם בת"א, עפולה, עכו..... אני חייבת עוד השבוע!

זואילי

New member
כמו שאמרתי לך באחד השירשורים

תתקשרי למוקד הכלליתקול ושאלי שם. זה לא הגיוני אפילו בקנה מידה של הכללית - שעלינו לאתר לבד מקומות בהן הקופה מבצעת את הבדיקה. אם זה לא הולך עם הכלליתקול אז תנסי בבלינסון כי שם ד"ר טוגנדרייך גם מבצע את הבדיקה, אם זה לא השתנה בינתיים.

המציאות עולה על הדימיון...

במוקד אמרו לי שהתורים לצילומים נקבעים במכונים עצמם ולא בכוכבית כשביקשתי שמות וטלפונים של מכונים הם אמרו שמרפאת האם צריכה לקבוע ולהם יש את הטלפונים במרפאת האם הפנו אותי למוקד כי למוקד יש טלפונים ובמרפאה לא אמורים לקבוע תור לצילום רחם... אני מרגישה כמו בציור השבועי לילד: עיזרו לניק למצוא את מספרי הטלפונים... אגב... כשבמוקד כבר כן הפנו אותי לאיפשהו זה היה ללין ולמאיר ששם בכלל לא עושים צילומים, וגם "לעפולה, תבררי ב-144 מה הטלפון" ולןא ידעו לענות לי איך קוראים למקום, אם זה בי"ח, מכון, מרפאה..... אני אמורה להתקשר ל-144 לבקש טלפון של צילום רחם בעפולה?? לא נסחפו קצת??? אני עכשיו בנסיונות להתקשר לבלינסון, נראה מה יעלה בחכתי... תודה לך!

זואילי

New member
הוי, איזה סיוט

לא ייאמן שקופ"ח השתבשו עוד יותר ממה שהיו עד כה. כשתמצאי את המקום לצילום... תכיני טבלה
כולל טלפונים ושם אנשי קשר...

בחיי צריך טבלה ../images/Emo122.gif

בסוף הצלחתי לקבוע השבוע בבילינסון, עכשיו נשאר לקוות ששום רופא לא יחלה פתאום ומאיזו שהיא סיבה לא יהיה לו רופא מחליף

עכשיו יש לי זמן להשתעשע על הבטא בביקשו...

חודש שעבר הייתי פעמיים במיון עם וודאות של 100% שאין הריון (אלא אם אפשר להכנס להריון מחסידה או מירח מלא...) עשו לי שם בדיקת דם לבטא (שבאורח פלאי מאד יצאה שלילית
) התחלתי מחזור חדש, את הדימום סיימתי אתמול (ושוב... אני לא בהריון!!) היום עשיתי אולטרא סאונד עם תמונות מדהימות המצביעות על אי-הריון (למרות שלא זאת היתה המטרה...) וכל זה לא מונע מבילינסון לבקש ממני לערוך בדיקת דם לבטא
"כי היו דברים מעולם" אם יש לי זמן ויכולת לצחוק על זה, אני במצב טוב

galim29

New member
זה נשמע מטורף...../images/Emo2.gif

את חייבת כשייגמר הבלגאן לשבת ולכתוב מכתב למנכ"ל הקופה שיגיע עד אליו. מה זה הביזיון הזה? והייתי כבר עכשיו שולחת כדי שיקדמו לך את זה יותר מהר. רק כשמתלוננים אז הקופות המעפנות האלה מזיזות את הטוסיק השמן שלהן.
אל תתייאשי.

לקדם לאן?...

קבעתי תור למחרתיים לבילינסון וזה אחרי שבעלי הפסיד יום עבודה ולי מילאו את כל השבוע במשמרות (והיום חופש לבקשתי..) אז מחר אני עובדת משמרת כפולה כדי שמישהי תחליף אותי בשלישי ולצילום כנראה אסע בתחבורה ציבורית עם אחת הדודות של בעלי (כי הדגישו לי שצריך מלווה) ממש התחשק לי לשאול את האחות אם משלמים פיצויים על הדבר הזה
מצד שני... היום שוב התחילו הכאבים המוכרים כך שהדבר האחרון שבא לי עכשיו זה לריב עם מישהו (וכבר חיסלתי כמעט חצי תבנית עוגה שאחת הדודות אפתה, כי הייתי ממש עצבנית!!) ברגע שהעניינים יירגעו קצת אני בהחלט אעשה עם זה משהו (אהה כן.. יש לי גם להלחם עם הט' 17 שמנהל המרפאה העביר למנהלת [??] לאישור... שיהיה לכולם לבריאות!)

../images/Emo41.gifשאלה על CA125../images/Emo41.gif

האם זה אינדיקציה להמצאות אנדו' בשחלה או לאנדו' באופו כללי? אפשר להסתמך ע"פ התוצאה אם יש או אין אנדו'? אחרי שאני מנוטרלת חודש מכאבים- התוצאה יצאה לי בתוך הערכים (לא זוכרת כמה, אבל ה"סימון" היה בתוך הנורמה), כבר אין לי מושג מה לחשוב

ניק

תוצאה גבוהה מעידה על חשד גבוה לאנדומטריוזיס. תוצאה תקינה אינה שוללת אנדומטריוזיס.

../images/Emo7.gifצילום מהגהינום ../images/Emo122.gif../images/Emo5.gif

התור היה אמור להיות בבוקר, יצאנו שעתיים לפני "לייתר ביטחון" (מכאן לבילינסון בכבישים פתוחים זה מקסימום שעה) נתקענו בכל פקק אפשרי (מישהי שמעה דיווחי תנועה היום? עומס בגלל.......... סוס שעומד בצד הדרך!!
) כשהגענו לבילינסון אני ירדתי מהרכב ובעלי המשיך הלאה לחפש חניה נכנסתי לפתח הראשון שראיתי, מצאתי "נשים" עליתי וחיכיתי שמישהו יבוא... אחרי רבע שעה נמאס לי לחכות לאף אחד, המשכתי למחלקה אחרת, ושם הסתבר שאני בכלל צריכה רנטגן ולא נשים "איפה זה הרנטגן?" "לכי ישר, ימינה, שמאלה, קדימה אחורה, תרדי במעלית לקומה 1, תעלי לקומה 2, תפני שם שמאלה, ישר, אחורה ימינה, תצאי החוצה לגינה יפה, תלכי שם בשביל ישר ימינה שמאלה..... תכנסי לבניין גבוה, תעלי לקומה 3 תרדי לקומה 1, שמאלה אחורה ימינה ישר שם זה הרנטגן" (כך בערך היה נשמע לי ההסבר שקיבלתי...) ירדתי לקומה 1, והתקשרתי לבעלי לבדוק איפה הוא "אני בחוץ, בואי" יופי טופי! מאושרת וטובת לב ירדתי קומה נוספת ויצאתי החוצה לגשם... "איפה אתה?" "אני בחוץ, אני מגיע" "כן, גם אני בחוץ ואני לא רואה אותך" "תכנסי אני מגיע" נכנסתי... אחרי 5 דקות "איפה אתה?" "אני בפנים, איפה את?" "גם אני בפנים" "תעלי לקומה 1" עליתי... "איפה אתה"................... החלטתי לחפש על דעת עצמי את הרנטגן... "איפה הרנטגן?" "תצאי מהבניין החוצה, תכנסי לבניין הגבוה, זה ליד המיון" חיפשתי דרך אחרת החוצה מהבניין, יצאתי... חיפשתי בניין גבוה.... הממממ.... יותר נכון התחלתי לחשב איזה בניין יותר גבוה מהשני
הסתובבתי קצת בשבילים, מצאתי שלט פצפון "מיון" וחץ קטן... איזה יופי לי!! אני בדרך!! נכנסתי, קיבלתי הוראות הכוונה לרנטגן, הלכתי לפי ההוראות... ו-הופ! אני ב"חוץ" שלישי!! שוב טלפון "איפה אתה?" "אני בגן עם הרבה פסלים, איפה את?" "אני בגן עם הרבה דקלים"
המשכתי ללכת, הגעתי לפרוזדור עם מיליון קשתות שאחות אחת אנטיפתית לגמרי הבטיחה לי ש"בסוף הפרוזדור יש מעלית" אז הלכתי... גיליתי בין הקשתות כלמיני פניות שנראות כמו מנהרות מילוט תת קרקעיות (כל הפניות היו מוסתרות עם הקשתות! אם אני לא בזווית של 90 מעלות לפניה אין סיכוי שאני רואה אותה!!) ב"סוף הפרוזדור" הגעתי למקום עם המון עמודים, נשבעת לכן, אני עוד חושבת "מה זה זה, מי בנה פה כנסיה" ואני רואה שלט "בית כנסת" אחלה.. המעלית בטוח לא שם... חזרתי על עקבותיי, פניתי באחת הפניות (אין לי מושג איזו...) עד.. שהגעתי לארומה "איפה את?" "אני בארומה, איפה אתה?" "אני בחוץ"
"תגיע לארומה" "צאי החוצה ונלך יחד"... הייתי על סף פיצוץ! חצי שעה אני משוטטת בבי"ח, לגמרי לא סביב עצמי!! ולמרות זאת עדיין לא מצאתי את מקום מסתור הרנטגן!! "אני פה בארומה, תשאל איפה זה ותגיע! מפה אני לא זזה!!" הגיע.. הגיע! משם מצאנו מאד מהר את הרנטגן, חתמנו על כלמיני ניירות שונים ומשונים, וחיכינו... חצי שעה לפני שנכנסתי יצאה אשה אחת מהצילום, כולה חיוכים ואושר והכריזה "בנווווות! זה ממש לא כואב!!" טוב טוב... אני אמנם מעולם לא עשיתי צילום וכבר יודעת לדקלם "כל אשה והגוף שלה"... מי אני שאהרוס לאחרות את הבועה! הגיע תורי... הלכתי להתארגן, הסתדרתי לעצמי במיטה, והתחלנו... אין לי מושג מה היה שם, זה היה כאבי רצח!! כן כן, לשניה אחת אבל כאב יותר ממחזור!!! האחיות והרופא שם היו הראשונים בעולם לשמוע אותי כואבת ואפילו קצת בוכה!! (בדרך כלל בטיפולים כואבים הרופאים היו בודקים כל חצי דקה שאני עוד חיה ולא איבדתי הכרה, כי לא הייתי מוציאה הגה אחד מהפה!) כשהאחות ביקשה ממני להרים ידיים כדי להתחיל בצילום עצמו אני כבר הייתי בלי כח, הידיים פשוט נזרקו מאחורי הראש... אחרי הצילום קיבלתי בחילה איומה, חולשה נוראית, רעידות בלתי פוסקות, השכיבו אותי חזרה על המיטה עם ראש נמוך, ואצו רצו להביא שקית לכל מקרה שלא יהיה... כאן איבדתי תחושה של זמן מתישהו הצלחתי לקום וללכת קצת, התלבשתי (עם דלת פתוחה- שאם יקרה משהו...) השכיבו אותי חזרה על מיטה אחרת, קראו לבעלי והזעיקו סניטר לשלוח אותי ישירות למיון
היה לי קשה מאד לנשום, הגוף שלי הרגיש לי כמו בובת סמרטוטים, הבחילות באו והלכו... במיון נשים הכניסו אותי לחדר להשגחה, לדעתי הייתי שם רבע שעה אבל בעלי סיפר לי שזה היה 3 שעות
עכשיו מרגישה קצת יותר טוב (בבית, נחה..), הכאבים בבטן פחתו משמעותית (כמו מחזור "נחמד"..), החולשה עדיין בעינה, אני לא בדיוק מפוקסת... העיקר שזה מאחורי... ערב טוב שיהיה לכן!

תשמעי

סיפור כואב אבל הצלחת לעשות אותו מצחיק.....מקווה שאת מרגישה יותר טוב.... בכל אופן חייבת לספר לך ....שאני בתור "לקוחה" קבועה בתה"ש אין לי מושג איך מגיעים ממקום למקום.......כשהייתי מאושפזת פחדתי ללכת לאיבוד אז לא הייתי יוצאת החוצה לבד בלי מלווה (בעלי/אחותי) וזאת מהידעה שהם כבר מכירים את כל הדרכים שם.... כשאני הולכת לביקורות למזלי המרפאות לא זזות מהמקום אז הדרך מסומנת לי טוב....... מחכה לשמוע על תוצאות תקינות

זואילי

New member
אין מילים ../images/Emo5.gif

תגידי שלפחות הכל פתוח ותקין אחרי "חווייה" שכזאת

../images/Emo20.gifהצילום תקין!

וסליחה על האיחור בתגובה... משום מה כשכואב לי הראש הופך את סדר עדיפויות וכל הדברים ה"בוערים" הופכים ללא רלוונטים
אז זה באמת לא רלוונטי שהצילום תקין
עכשיו, כשסיימתי עם הבדיקות האלו, וכל התשובות תקינות, יש לי שבוע וחצי חופש עד תה"ש... ושאלה- מה עושים שם בצילום רחם שזה עדיין כואב לי?? כואב לי גם הכאבים ה"רגילים" של חודש שעבר וגם הכאב שהיה לי בצילום (כמו דקירה, אבל ארוכה!!) אני יוצאת מדעתי, ומשכך הכאבים לא ממש עוזר כבר
(האחות שם עוד הרשתה לעצמה להתפלא למה לא לקחתי משככי כאבים
עניתי לה שברור שלקחתי, ואפילו אחד חזק, רק שהוא לא עזר לי...) אנסה למשוך עוד קצת לפני שאני ניגשת להעלות את המינון

במקרים של אנדו

או חשד לאנדו נהוג לתת כיסוי אנטיביוטי של 72 שעות לפחות אחרי הצילום. דוקסילין. יש כאלו שמתחילים בכיסוי עוד לפני הצילום. לידיעה. תרגישי טוב

נראה לי מאוחר מידי ../images/Emo4.gif

כבר עברו 48 שעות (47 וחצי..) מהצילום... אבל יפה שאף אחד לא יידע אותי בזה
לא בתה"ש, לא הרופא משפחה (למרות שלא נראה לי שהוא יודע, כי גם את ההפניה לצילום הוא הביא לי בהנחה שאצטרך "להמיר" את ההפניה שלו בהפניה מרופא נשים- מה שלא קרה בסוף), לא האחיות שקבעתי איתן את התור (ולפחות 2 מהן שאלו על הסיבה לצילום!), לא הרופא שהיה בצילום, ולא האחיות במיון... המשפט היחיד שעוד איכשהו הצלחתי לקלוט זה "גירוי יתר בצוואר הרחם" (??) האמת שהייתי אמורה לקחת החודש אנטיביוטיקה בגלל הכאבים (!!), ובסוף החלטתי לנטוש את הרעיון ואת הרופא שהעלה אותו, כי חוץ מלעשות לי בלאגן בגוף זה לא יעשה כלום, יש דרכים "יפות" יותר לאבחן דלקת ברחם, ואם זה עושה קולות של אנדו' אז ככל הנראה זאת לא דלקת... (אז בכל דימום אני אקח אנטיביוטיקה? וגם בכל ביוץ שמאז ומתמיד כאב לי?) אני כבר הבטחתי לעצמי ולסביבתי שבפעם הבאה שמבקשים ממני צילום רחם אני אתעקש על הרדמה
תודה לך!

זואילי

New member
אז מהיום והלאה זכרי

שבדיקות חודרניות (כולל שאיבות) מחייבות להקיף אותך באנטיביוטיקה סביב הפרוצדורה. (לא מדברת כמובן על סתם אולט' רגיל). אף אחד (מהצוות הרפואי) לא יטרח ליידע אותך, אלא עלייך להתריע מראש - שאת צריכה אנטיביוטיקה כדי להימנע מזיהום.

למעלה